• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Detailhandel og en grosFrugt og grøntFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræTop18. 04. 2018 | Kasper Mundt-Nielsen

Dansk kød fra Himmerland

Detailhandel og en grosFrugt og grøntFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræTop18. 04. 2018 By Kasper Mundt-Nielsen

Hos Himmerlandskød er nøgleordene 100 procent dansk og 100 procent nærvær, og den filosofi giver hele Himmerland et kvalitetsstempel

Når de mange dygtige kødproducenter skal kæmpe om kundernes gunst, er der mange nøgleord og værdier, som påvirker både produktion og markedsføring. Geografi, dyrevelfærd, pris og kvalitet er alle vigtige forhold – nogle mere end andre – når restauratøren skal vælge, hvilket kød der skal på menukortet. Når mange producenter fremhæver den geografiske oprindelse af produktet, giver det god mening af flere årsager: Gæsten vil gerne vide, hvor bøffen stammer fra, og hvis man samtidig kan fortælle den gode oprindelseshistorie, skaber det merværdi for kunden. Men derudover kan promoveringen af den geografiske oprindelse være med til at fremhæve en hel region, som højner genkendelighed, når produktet, som for eksempel Himmerlandskøds kalvekød, er af en konstant høj og ensartet kvalitet, kan det bidrage til at give navnet et kvalitetsstempel, som er guld værd.

100 procent dansk kød
Hos Himmerlandskød hæger man om sit gode navn, som i dag er synonymt med godt dansk kød, hvilket naturligvis er glædeligt for virksomhedens administrerende direktør og ejer, Lars Andersen.
– Vi oplever en større og større interesse for vores kød, og når vi kan se, at andre fremhæver vores navn, når de sælger retter med vores kød, må vores navn have en værdi.
Det er en strategi om ærlighed, der har været med til at føre Himmerlandskød frem til der, hvor de er i dag. Kødet skal være dansk og af en høj kvalitet, og kunderne får altid, hvad de har bestilt. Blandt virksomhedens kerneværdier er ønsket om at støtte op om dansk landbrug og danske arbejdspladser.
– Vi har fra starten holdt os til de danske dyr og holdt os fra import af kød. Vi ønsker ikke at konkurrere på prisen, men på kvalitet og service – derfor har vi valgt kun at bruge danske dyr, forklarer Lars Andersen, som fremhæver den danske veterinære lovgivning, som sikrer, at alle danske dyr bliver behandlet ordentligt, som er en af årsagerne til, at dansk kød er af høj kvalitet.

Støt det danske landbrug og de danske arbejdspladser
I dag slagtes der cirka 100.000 dyr årligt på Himmerlandskøds tre slagterier, og der opskæres 300 tons pr. uge på deres to opskæringsanlæg. Hovedparten af kødet bliver afsat til det danske marked, hvor der er stor efterspørgsel på dansk kød. Der produceres meget kød i Danmark, og kunderne er forkælede, idet der er flere kvalitetsprodukter at vælge imellem. Hvis man spørger Lars Andersen, hvorfor deres kunder vælger, og potentielle kunder bør vælge, Himmerlandskød, er svaret:
– Vi vælger de rette dyr til de rette produkter, så man får en god kvalitet og sikrer, at det er dansk landbrug og danske arbejdspladser, man støtter. Når kunderne vælger kød fra Himmerlandskød, får de et produkt, der er produceret under den høje danske standard.

Populære danske kalve
Blandt deres produkter finder man for eksempel Himmerlands Kalven, som frit illustrerer Himmerlandskøds fokus på kvalitet og gennemskuelighed. Kalven slagtes, inden den fylder 12 måneder og har på det tidspunkt opnået en slagtevægt i omegnen af 220-230 kilo. Kalven er vokset op med råmælk, er sikret fri adgang til frisk vand i tilstrækkelige mængder og fodret med gode og sunde fodermidler som eksempelvis halm, hø, majs, græs, korn eller soya. Målet er at tilbyde et produkt, der giver en god smagsoplevelse, og Lars Andersen fortæller, at den gode smagsoplevelse følger med, når dyret er behandlet ordentligt. Derfor bliver der fra landmandens side lagt vægt på høj dyrevelfærd, høje veterinære krav og minimal transporttid. Derfor sikrer egenkontrollen en total sporbarhed direkte fra dyret hos landmanden, til den enkelte opskæring ligger klar hos kunden. Resultatet er et ensartet og mørt produkt, hvilket er to vigtige parametre hos Himmerlandskød.
– Når folk køber en kasse culotter fra en Himmerlands Kalv, er alle stykkerne nogenlunde lige store, hvilket gør, at forbrugerne altid ved, hvad de kan forvente. Det er vigtigt, at produktstørrelserne ikke varierer.

Foruden Himmerlands Kalven har de også krydsningskalve, som du kan læse mere om i opslaget på side 18 i Food&Drink nummer fire. Krydsningskalven sikrer landbruget en større bæredygtighed, og at vi har fået nedbragt eksporten af danske spædekalve.
– Jeg synes, det er bedst at beholde så mange dyr herhjemme som muligt, og at kalvene får lov til at blive fedet op frem for at blive aflivet efter fødslen. Det vigtigste for Lars Andersen og Himmerlandskød er altså, at dyrene har det godt, at vi fastholder produktion af gode danske kreaturer, og at kunderne får det bedst mulige produkt serveret på en ærlig og gennemskuelig måde.
– Vi bestræber os på at lave de bedste produkter, og vores firma bliver drevet efter ordentlighed: ”Sig hvad du gør, og gør hvad du siger”. Og det gælder hele vejen fra jord til bord. Det handler om at kunne stole på hinanden, slutter Lars Andersen.

Læs mere om kød i Food&Drinks temanummer

Skrevet i: Detailhandel og en gros, Frugt og grønt, Fødevareproduktion, Kød, fisk og fjerkræ, Top

Seneste nyt fra redaktionen

Ny professor i grøntsagsvidenskab: ”Vi skal tage grøntsagerne langt mere alvorligt”

Forskning og uddannelseFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed16. 10. 2025

Hanne Lakkenborg Kristensen er tiltrådt som professor i grøntsagsvidenskab ved Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet. Hun har markeret sig som en fagligt stærk forsker og ildsjæl, der kæmper for at få grøntsager højere op i samfundets bevidsthed. Når man taler med Hanne Lakkenborg

Første hotel vest for Storebælt med ny Michelin-nøgle: Falsled Kro sætter Sydfyn på landkortet

Foodservice16. 10. 2025

Falsled Kro har modtaget en Michelin-nøgle som det eneste hotel vest for Storebælt. Det er afgørende for turismen til Sydfyn, mener kroen. Den internationalt anerkendte Michelinguide uddelte i sidste uge sine nye Michelin-nøgler til udvalgte hoteller, og i Danmark er blot otte hoteller blevet

Is-gigant overtager Mejerigaardens isforretning

AktueltKonfektureMejeri16. 10. 2025

Froneri, en af verdens største isproducenter, har indgået aftaler om at overtage Food Unions europæiske isforretning, herunder Mejerigaarden A/a som bl.a har mærker som Premier-is, Hjem-IS, Polar is, Rønbjerg is og Underground is. De specifikke finansielle detaljer offentliggøres ikke. Den

Forskningsprojekt undersøger, om PFAS fra foder havner i grisekød

AktueltForskning og uddannelseFødevaresikkerhedMiljø og sundhed16. 10. 2025

I et nyt projekt skal forskere fra AU Viborg og DTU Fødevareinstituttet undersøge, hvor meget PFAS som optages og ophobes i forskellige væv i grise, og hvad risikoen er for, at de såkaldte evighedskemikalier i sidste ende ender i kød på danskernes tallerkener. PFAS er en fællesbetegnelse for en

Horesta: Rekrutteringspresset aftager – men forskelle mellem landsdele består

FoodserviceTop16. 10. 2025

Andelen af forgæves rekrutteringer i hotel- og restaurationsbranchen er faldet markant siden sidste år, men de regionale forskelle er fortsat store, fremgår det fra Horesta i deres seneste nyhedsbrev. Nye tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering viser, at udfordringen langt fra er

El Bulli-legende bag gigantisk bogværk

DrikkevarerFoodserviceForskning og uddannelseTop14. 10. 2025

I hele 60 bind vil den legendariske kok Feran Adrià og hans team forsøge at formidle al viden om gastronomi og vin. Vi var med, da bind 5-6 i seriens bøger om vin blev præsenteret i København. Hvordan formidler man al viden om mad og vin på en forståelig og anvendelig måde, så man kan tage lige

Økomesse vender tilbage til Malmø

AktueltMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed14. 10. 2025

Fokus på økologiske og bæredygtige fødevarer vender tilbage, når Nordic Organic Expo finder sted den 19.-20. november i Malmø. Nordens største messe for økologiske og bæredygtige fødevarer vender tilbage til Malmömässan den 19.-20. november 2025, når Nordic Organic Expo – tidligere kendt som

Danmarks største forhandler af espressomaskiner og espressokaffe åbner første showroom og kaffelaboratorium på Sjælland

Detailhandel og en grosDrikkevarer14. 10. 2025

Gazellevirksomheden Rigtig Kaffe, som har Danmarks største udvalg af bl.a. espressomaskiner og espressokaffe, åbner sit første showroom på Sjælland. De forventer at slå dørene den 29. oktober 2025, hvor kaffeelskere kan få glæde af unikke åbningstilbud. Med en fælles passion for kvalitetskaffe

Tican bliver en del af FødevareDanmark

FødevareproduktionKød, fisk og fjerkræPolitik og eksport14. 10. 2025

Tican melder sig ind i brancheorganisationen, FødevareDanmark. Indmeldelsen sker for at styrke sammenhængen og forståelsen på tværs af fødevarebranchen og sikre en stærkere samlet stemme for den danske fødevareproduktion. Tican, der med sine godt 1.000 medarbejdere i Thisted og Brørup og godt

Bog om smag på vej fra Noma

AktueltFoodserviceForskning og uddannelse14. 10. 2025

Udover at være at være en af verdens mest anerkendte restauranter har Noma også udgivet en række bøger gennem årene - blandt andet Nomas bog om Fermentering. Nu er Noma snart klar med endnu en bog i serien, denne gang om at opbygge smag. Efter mange års smagen, testning og læring er The Noma

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

  • DENIOS ApS

    Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Øget produktivitet på mejeriet takket være vakuum fra Busch

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Stor fødevaremesse med juletema kommer igen i år til Brande

  • Spirax Sarco Danmark

    Skal vi hjælpe jer med at nå jeres mål for bæredygtighed?

  • DENIOS ApS

    Spar 432 kr* hver gang, du tømmer din IBC

  • DENIOS ApS

    Sådan tjekker du, om dit lithiumbatteri er defekt – og udgør en brandfare

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Højtiden nærmer sig – skal du med til ‘Julens Madscene’?

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Mød Busch Vacuum Solutions på DanFish International 2025 i Nordens Paris

  • Spirax Sarco Danmark

    Steam Insight: En digital forbindelse til optimering af dit dampsystem

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Ny professor i grøntsagsvidenskab: ”Vi skal tage grøntsagerne langt mere alvorligt”

    16.10.2025

  • Første hotel vest for Storebælt med ny Michelin-nøgle: Falsled Kro sætter Sydfyn på landkortet

    16.10.2025

  • Is-gigant overtager Mejerigaardens isforretning

    16.10.2025

  • Forskningsprojekt undersøger, om PFAS fra foder havner i grisekød

    16.10.2025

  • Horesta: Rekrutteringspresset aftager – men forskelle mellem landsdele består

    16.10.2025

  • El Bulli-legende bag gigantisk bogværk

    14.10.2025

  • Økomesse vender tilbage til Malmø

    14.10.2025

  • Danmarks største forhandler af espressomaskiner og espressokaffe åbner første showroom og kaffelaboratorium på Sjælland

    14.10.2025

  • Tican bliver en del af FødevareDanmark

    14.10.2025

  • Bog om smag på vej fra Noma

    14.10.2025

  • Hæder til Dansk Destilleri

    09.10.2025

  • Plantefonden deler 213,5 millioner kroner ud til 45 grønne projekter

    09.10.2025

  • Målet er en michelinstjerne: Christoffer Sørensen skal være køkkenchef på Lille Mølle

    09.10.2025

  • AI-vinrådgiver hjælper tusindvis af kunder hos Danmarks ældste vinhandel

    09.10.2025

  • Forskere genopliver yoghurt lavet af… myrer

    09.10.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik