Der var fuld plade, da det danske kokkelandshold deltog i de nordiske mesterskaber for kokke. De danske landsholdsdeltagere satte sig således på både guld, sølv og bronze medaljer til konkurrencen, der fandt sted i Hell, Norge. Det er det bedste samlede resultat for Danmark nogensinde.

Efter mange måneders intens træning i Dansk Gastronomisk Unions træningsfaciliteter på Cookery i Odense kom de gastronomiske landsholdsdeltagere hjem fra Norge i går, trætte, glade og meget tilfredse med det bedste samlede resultat nogensinde. Af tidligere vindere af Nordiske Mesterskaber kan nævnes Rasmus Kofoed & Kenneth Toft-Hansen.
”Jeg er sindssyg stolt af deltagernes indsats ved Nordiske Mesterskaber i Hell, Norge.
Vi rejser hjem med 2 guld-, 1 sølv-, 1 bronzemedalje samt Dekanteringsprisen og Hygiejneprisen. Det er klart det bedste resultat nogensinde til Nordiske Mesterskaber,” siger direktør Dansk Gastronomisk Unions Morten Andersen og fortsætter:
”Kokkekonkurrencer handler om mere end bare metal. Det handler også om at styrke indsatsen for at tiltrække flere unge mennesker til de gastronomiske fag, og via deltagelsen i internationale konkurrencer bidrage til at sætte Danmark på verdenskortet. Et krydsfelt mellem dansk gastronomi og dansk fødevareproduktion. I Dansk Gastronomisk Union er det vigtigt for os at være med til at kaste lys på fødevareuddannelserne”.
Resultaterne for de danske landsholdsdeltagere blev som følger:
- Michael Nørtoft – Kokkelandsholdet: GULD i Nordic Chef Senior.
- Dennis Staal Blok – Tjenerlandsholdet: GULD i Nordic Waiter.
- Michael Nørtoft, Karl Emil Van Ingen Schytt Olesen – henholdsvis Kokkelandsholdet og Juniorkokkelandsholdet: SØLV i Nordic Green Chef.
- Karl Emil Van Ingen Schytt Olesen – Juniorkokkelandsholdet: BRONZE i Nordic Junior Chef.