Ægproducenten Dueholm i Grumstrup ved Horsens udvider nu produktionen af æg i Kina, skriver dr.dk.
Dueholm har allerede etableret en konventionel produktion af æg i Kina, og nu skal der satses på økologiske æg.
Seniorkonsulent ved Dueholm, Peter Mose Larsen, fortæller, at der skal laves en stald med 55.000 økologiske høns.
– Hver enkelt kineser spiser fem til seks gange så mange æg, som en dansker gør, siger Peter Mose Larsen og fortæller videre, at der ikke findes økologisk produktion i Kina, som har samme niveau som vi kan præstere i Danmark.
I Kina drukner økologien i bureaukrati, eftersom der findes over 20 forskellige statslige organer, som kan godkende økologisk produktion, og reglerne ændrer sig fra provins til provins. Det betyder, at der ikke er nær den samme sikkerhed i produktionen som i Danmark, og det er den økologiske model, som den, der er på Dueholm, kineserne ønsker, fortæller Peter Mose Larsen.
Dueholm havde tidligere besøg af kinesere, der var specielt interesserede i bæredygtighed og økologi, og netop derfor, faldt valget på Dueholm.