Den 11. – 12. oktober løber den årligt tilbagevendende begivenhed Østers- og Muslingepremieren af stablen i Danmarks Skaldyrshovedstad Nykøbing Mors. Der venter to festlige dage, hvor Limfjordens lækre skaldyr hyldes med både DM i Østersåbning, tjenerbattle og gastronomiske festligheder såsom langbordsmiddag.
I oktober går skaldyrssæsonen for alvor i gang, og det fejrer Danmarks Skaldyrshovedstad Nykøbing Mors med den årlige skaldyrsfestival. Her kan alle, både private og professionelle, opleve Limfjordens lækkerier. Den store årlige begivenhed skyder østerssæsonen i gang.
Fredag 11. oktober – Eksklusiv skaldyrsaften og Tjener-Battle
Fredag aften kan man nyde en eksklusiv skaldyrsgourmetmiddag tilberedt af køkkenchef Rasmus Overgaard Kardyb fra den gastronomiske perle Restaurant Limfjordens Hus. Aftenen krydres med Tjener-Battle, hvor tjenerne bliver bedømt af et dommerteam. Tjenerne er gæsternes vært ved bordene og vælger vinmenuen.
Lørdag 12. oktober – Gratis entré og skaldyrsoplevelser
Lørdag starter med østerslanding på havnen i Nykøbing Mors, hvorefter Sparekassen Thy Arena ‘ Mors åbner dørene til en dag fyldt med skaldyrsoplevelser. Her kan man nyde tastings fra Limfjordskokkene og deltage i festlighederne. Lørdag byder også på DM i Østersåbning og Champagnesabling, som altid giver god stemning og spænding.
Dagens højdepunkter
- DM i Østersåbning og Champagnesabling.
- Limfjords-Lunch: En frokost med 8 forskellige tastings tilberedt af lokale gourmetkokke.
- Langbordsmiddag: Aftenen byder på en eksklusiv skaldyrsmiddag samtidig med finalerne i DM Østersåbning og Champagnesabling.
Der er fri entré til Østers- og Muslingepremieren lørdag, mens billetter til fredagens gourmetmiddag samt lørdagens Limfjords-lunch og langbordsmiddag kan købes via skaldyrskysterne.dk.