• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FoodserviceMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed23. 05. 2022 | Kasper Mundt-Nielsen

Danmarks mest innovative madspildsiværksætter kåret

FoodserviceMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed23. 05. 2022 By Kasper Mundt-Nielsen

En tredjedel af verdensbefolkningens mad ender i skraldespanden, og netop det, vil vinderen af titlen som Danmarks mest innovative madspildsiværksætter FoodOp gøre noget ved. Og skal man tro dommerne, så er ideen internationalt skalérbar, dataorienteret og økonomisk attraktiv.

– Det er vores ambition, at vores datadrevne løsning skal udbredes internationalt, og vores mål er, at vi i 2025 findes på 700 lokationer globalt, siger Nichlas Saul fra FoodOp.

FoodOp er kåret som Danmarks mest innovative madspildsiværksætter af SPISBAR’- konkurrencen afholdt af tænketankenONE\THIRD. FoodOp har udviklet en digital platform, der hjælper professionelle køkkener med at måle madspild og gæsternes smag, og bruge indsigten til at lave bedre mad – for miljøet og gæsterne. Når alt bliver målt, vejet, vægtet og viden bliver brugt til at tilpasse udbuddet af mad, giver det klima- og økonomigevinst.

Madspild er en global klimaopgave. På verdensplan kommer cirka 8% af de totale menneskeskabte emissioner af drivhusgas fra madspild og madaffald. Det skyldes, at 34% af al den mad, vi i dag producerer i verden, ender i skraldespanden.

– Vi er så enormt glade for at have vundet. At en jury med så store kompetencer og indsigt i arbejdet med reduktion af madspild kårer FoodOp, ser vi som en kæmpe anerkendelse, siger Nichlas Saul fra FoodOp og fortsætter:

– Vi vil bruge præmien på at videreudvikle FoodOp, så det bliver endnu bedre og lettere for kokke, køkkener og deres gæster at bruge vores platform, så vi sammen kan reducere madspildet yderligere. Det er vores ambition, at vores datadrevne løsning skal udbredes internationalt, og vores mål er, at vi i 2025 findes på 700 lokationer globalt.

Det var Tommy Ahlers, klimainvestor, tidligere uddannelses- og forskningsminister, og juryformand i SPISBAR’, der overrakte prisen til vinderne. I sin tale til FoodOp havde han fokus skarpt rettet på klimadagsordenen, og på, at idéen er økonomisk realisérbar. Juryen kunne se potentialet i FoodOps datadrevne koncept, der ifølge Ahlers er skalérbart til industrielle køkkener og kantiner globalt. FoodOps idé er både med til at ændre adfærd hos brugerne og skaber også hurtig gevinst og klimaeffekt for de virksomheder og kantiner, der benytter FoodOps innovative løsning.

Artiklen forsætter under billedet

Nichlas Saul og FoodOp vil bruge præmien på at videreudvikle konceptet.

Ifølge FoodOp har virksomhedens kunder tjent deres investering ind på 3-6 måneder, og samtidig opnået en besparelse på omkostninger til råvarer på op til 25 procent.

Formand for Tænketanken ONE\THIRD Flemming Besenbacher viste stor begejstring for de innovative ideer, der skal skabe forandring i vores forbrug:

– En tredjedel af verdens fødevarer går tabt fra jord til bord, hvilket er et klimamæssigt, økonomisk og etisk kæmpeproblem. I tænketanken ONE\THIRD vil vi gerne sætte fokus på, hvorledes innovation kan medvirke til at nedbringe madspild, og derfor tog vi initiativet til at arrangere SPIS\BAR, fortæller Besenbacher og fortsætter:

– Udover FoodOps meget innovative vinderprojekt, viste f.eks. også AmiNIC stort potentiale med deres håndholdte og højteknologiske sensor til bestemmelse af friskhed og holdbarhed for kød og fisk. Også Restill havde en meget innovativ idé til at anvende brød til produktion af alkohol. De tre, og en lang række andre projekter, der blev præsenteret på SPISBAR’, viser, at når man bringer innovation i spil på tværs af faggrænserne, kan det skabe arbejdspladser, mindske madspild og fødevaretab og dermed hjælpe med at nå vores klimamål.

Læs mere om FoodOp i Food&Drink: Værktøj til nemt at reducere madspild og planlægge menuer

Juryen for SPISBAR’ bestod ud over Tommy Ahlers og bestyrelsesformand for ONE\THIRD Flemming Besenbacher af direktør og partner i tænketanken DareDisrupt Anders Hvid, Nicolai Bech fra Opfinderrådgivningen på Teknologisk Institut, Mads Werge, partner i rådgivningshuset PlanMiljø, og landechefen fra TooGoodToGo, Heidi Boye.

Skrevet i: Foodservice, Miljø og sundhed, Top, Økologi og bæredygtighed

Seneste nyt fra redaktionen

Medaljeregn til Slagter Lampe

FødevareproduktionKød, fisk og fjerkræMesser og konferencer15. 05. 2025

Det blev til hele 22 medaljer - 21 af guld og sølv - da Slagter Lampe deltog med deres produkter ved fagkonkurrencen på IFA-messen i Frankfurt. Kvaliteten er i fokus i det sønderjyske, familiedrevet pølsemageri i Hammelev, og produkterne testes løbende i fagkonkurrencer i ind- og udland. I en

Ukraine og Danmark udbygger samarbejdsaftale på landbrugsområdet

FødevareproduktionLandbrugPolitik og eksport15. 05. 2025

Fødevareminister Jacob Jensen (V) og den ukrainske landbrugsminister Vitalii Koval har på et møde i København underskrevet en aftale, der skal udbygge det samarbejde, som landene etablerede i 2023. Aftalen styrker det gode forhold mellem Danmark og Ukraine og samarbejdet om landbrug, fiskeri og

Simon Mosegaard Fibiger bliver ny CEO for Orkla Danmark

AktueltFødevareproduktion15. 05. 2025

Orkla Danmark har ansat Simon Mosegaard Fibiger som ny administrerende direktør med tiltrædelse den 1. august 2025. Simon Mosegaard Fibiger kommer med solid ledelseserfaring og har arbejdet med nogle af de allerstørste FMCG-brands, senest som direktør for Carlsberg Tyskland. Tidligere har Simon

Her er de danske mejeriprodukter med mest x-faktor 2025

MejeriTop15. 05. 2025

Årets vindere af Mejeriforeningens Gourmetprisen er Syrnet fåremælksfløde fra Hårbølle Mejeri, Fyrtårnsost fra Thise Mejeri og Sølvræv fra Arla Unika samt Gammeldags kærnet smør med Læsø sydesalt og flødeis med pistacie begge fra Aabybro Mejeri. Vinderne blev fundet af en stærk dommertrio bestående

Det er blevet dyrere at spise varme hveder

AktueltBrød og kagerDetailhandel og en grosMejeriRåvarer og ingredienser15. 05. 2025

Selvom Store Bededag ikke længere er en helligdag, så ynder danskerne fortsat at spise varme hveder aftenen inden. Men med stigende fødevarepriser er denne tradition blevet dyrere at holde i hævd. En krydderbolle med smør er tradition for mange dagen inden Store Bededag. Men med stigende

Alternativ til amerikansk cola: Hallernes Smørrebrød lancerer BRØL Kola Kola

DrikkevarerFoodservice13. 05. 2025

I maj måned siger Hallernes Smørrebrød farvel til Coca Cola og byder i stedet velkommen til BRØL Kola Kola – en danskproduceret, økologisk og cirkulær cola, som matcher både smag og værdier bag Hallernes Smørrebrød. BRØL Kola Kola er brygget lokalt på genanvendte kaffekirsebær, der er et biprodukt

Mejeriprisen 2025: Nu med nyt koncept og forbrugerperspektiv

Detailhandel og en grosMejeri13. 05. 2025

I 2025 relanceres Mejeriprisen med et nyt og styrket koncept. For første gang bliver prisen landsdækkende - og det er nu hele butikskædens mejeriafdeling, der vurderes og kan vinde – ikke blot én enkelt butik. Samtidig får forbrugerne en større stemme i bedømmelsen. Landbrug & Fødevarer

Fra startup til storkøkkener: FÆRM vinder Mavens Hule og sikrer foodservice-samarbejde

AktueltFoodserviceFødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed13. 05. 2025

Det plantebaserede mejeriprodukt FÆRM er blevet kåret som vinder af Mavens Hule 2025 – en innovationskonkurrence for grønne fødevareiværksættere, arrangeret af Compass Group og Dagrofa Foodservice. Sejren åbner døren til et skræddersyet udviklingsforløb og muligheden for at få produktet ud og leve

Nyt liveformat bringer kvæget direkte ind i de professionelle køkkener 

AktueltFoodserviceFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræLandbrug13. 05. 2025

Hvordan taler vi om kvæg, bæredygtighed og ernæring på en måde, der giver mening både for dem, der passer dyrene, og dem, der laver maden til tusindvis af danskere hver dag? Det spørgsmål undersøger en ny webinar-serie for madprofessionelle.   Oksekød og mejeri står ofte for

Dansk forbud mod PFAS i pizzabakker og engangsemballage virker

EmballageFoodserviceFødevaresikkerhedMiljø og sundhedTop13. 05. 2025

Paptallerkener, pizzabakker og bagepapir købt i udlandet er ofte produceret med PFAS, som kan være sundhedsskadeligt. I Danmark har forhandlerne stort set fjernet problemet med PFAS i fødevarekontaktmaterialer, viser Fødevarestyrelsens kontrol. PFAS kan bruges til at gøre pap og papir fedt- og

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    centrotherm clean solutions bliver til Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions lancerer den nye HiCube Neo RGA

  • DENIOS ApS

    Ved du, hvornår det er tid til at vedligeholde, udskifte eller flytte dit opsamlingskar?

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Nemco Machinery A/S

    Nemco har nyt med hjem fra Europas største fødevaremesse

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch på IFFA 2025: Vacuum Diagnostics til intelligente vakuumløsninger til kødforarbejdning

  • DENIOS ApS

    3 sikkerhedsfunktioner, du skal kigge efter på dit opsamlingskar

  • Spirax Sarco Danmark

    Steam Insight: En digital forbindelse til optimering af dit dampsystem

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Vakuumsystemer: En guide til turn-key projekter

  • DENIOS ApS

    Service og vedligeholdelse – overholder du loven?

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Medaljeregn til Slagter Lampe

    15.05.2025

  • Ukraine og Danmark udbygger samarbejdsaftale på landbrugsområdet

    15.05.2025

  • Simon Mosegaard Fibiger bliver ny CEO for Orkla Danmark

    15.05.2025

  • Her er de danske mejeriprodukter med mest x-faktor 2025

    15.05.2025

  • Det er blevet dyrere at spise varme hveder

    15.05.2025

  • Alternativ til amerikansk cola: Hallernes Smørrebrød lancerer BRØL Kola Kola

    13.05.2025

  • Mejeriprisen 2025: Nu med nyt koncept og forbrugerperspektiv

    13.05.2025

  • Fra startup til storkøkkener: FÆRM vinder Mavens Hule og sikrer foodservice-samarbejde

    13.05.2025

  • Nyt liveformat bringer kvæget direkte ind i de professionelle køkkener 

    13.05.2025

  • Dansk forbud mod PFAS i pizzabakker og engangsemballage virker

    13.05.2025

  • Ny institutdirektør på DTU Aqua

    08.05.2025

  • Rynkeby Foods udvider med Valsølille Vitamin Water

    08.05.2025

  • Dragsbæk: Nordens olivenolie skal være økologisk

    08.05.2025

  • Nyt millionprojekt reducerer madspild og giver restprodukter større værdi

    08.05.2025

  • Lagkagehuset indgår omfattende partnerskab med Dagrofa

    08.05.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik