• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FoodserviceKød, fisk og fjerkræMarkedsføringTop19. 03. 2018 | Peter Friis

Danish Crown og Tulip køber DK-Foods

FoodserviceKød, fisk og fjerkræMarkedsføringTop19. 03. 2018 By Peter Friis

Glæde efter købet hos (fra venstre) Tulips CFO Henrik Weihrauch, direktionsmedlemmerne Per Fischer Larsen og Steffen Ramsgaard fra DK-Foods, Tulips CEO Kasper Lenbroch, partner Per Høholt fra Maj Invest Equity og Kasper Orloff, der er VP Corporate Secretary i Danish Crown.

Med købet af pepperonigiganten DK-Foods fra Thorning ved Silkeborg bliver Danish Crown-koncernen med et slag europæisk markedsleder på pepperoni til pizzaer. DK-Foods skal fremadrettet operere som en selvstændig enhed under Danish Crowns datterselskab Tulip Food Company og stå i spidsen for koncernens globale satsning på pizza-toppings.

Pizza er danskernes foretrukne fastfood, og det samme gør sig gældende i mange andre dele af verden. Ligeledes er pepperoni en yderst populær topping, og Danish Crown og datterselskabet Tulip Food Company har som led i 4WD-strategien ambitioner om at blive den foretrukne leverandør til den europæiske pizzaindustri. Tulip Food Company og Danish Crown har derfor med øjeblikkelig virkning købt alle aktiviteterne i pepperonigiganten DK-Foods, der er Europas førende producent af pepperoni til pizzaindustrien.
– Vi er meget tilfredse med, at handelen er faldet på plads. I DK-Foods har vi overtaget en fokuseret og unik virksomhed, som siden etableringen i 2003 har været i imponerende vækst. I Tulip Food Company har vi internationalt et strategisk fokus på de fire kategorier bacon, konserves, snacks og pizza-toppings, så nu glæder vi os til at disponere over en veldrevet, agil og tempofyldt virksomhed. Købet af DK-Foods er et syvmileskridt i forhold til at indfri vores store ambitioner i kategorien, som er i vækst på tværs af markeder, og med opkøbet kommer vi endnu tættere på vores pizzakunder, siger CEO Kasper Lenbroch fra Tulip Food Company.
DK-Foods har i en årrække haft Danish Crown som foretrukket råvareleverandør. DK-Foods solgte primo 2016 70 procent af aktierne til Maj Invest Equity, mens direktionen bestående af Steffen Ramsgaard og Per Fischer Larsen bevarede de resterende 30 procent. Danish Crown og Tulip Food Company overtager med opkøbet samtlige aktier i DK-Foods, og Per Fischer Larsen og Steffen Ramsgaard vil fortsat udgøre direktionen, som refererer til Kasper Lenbroch.
– Vi er glade for og stolte af, at DK-Foods nu bliver en del af Tulip Food Company og Danish Crown-koncernen, der lige som os har ambitioner i pepperoni-kategorien. Vi har på 15 år bevæget os fra at være en nicheproducent til nu at være en meget betydelig spiller på markedet, og som del af Danish Crown og Tulip Food Company ser vi endnu bedre muligheder for at fortsætte den positive vækst. Vi bliver styrket med den bagudrettede integration på råvarer, og med koncernens intention om at blive en lige så attraktiv spiller inden for alle topping-produkter, vil vi blive en endnu stærkere samarbejdspartner for både vores nuværende og kommende kunder, lyder det fra Per Fischer Larsen og Steffen Ramsgaard.
– Vi har været på en fantastisk rejse med DK-Foods, hvor vi sammen med ledelsen har nået vores vækstmål langt tidligere end ventet. Med en succesfuld og kundefokuseret strategi har DK-Foods vundet flere store kunder og oplevet øget aktivitet som følge af eksisterende kunders udrulning på nye markeder. Det har medført et behov for en fordobling af produktionskapaciteten. Med et salg til Danish Crown-koncernen får DK-Foods et industrielt bagland og et langsigtet hjem, der med DK-Foods’ stærke markedsposition og fokuserede strategi kan understøtte den fremtidige vækst, siger Per Høholt, der er partner i Maj Invest Equity.
Tulip Food Company producerer en bred vifte af pizza-toppings og har i forvejen produktion af pepperoni på fabrikken i Svenstrup syd for Aalborg. Med opkøbet af DK-Foods vil Tulip øge produktionskapaciteten markant, og fokus i Svenstrup vil fremadrettet blive mere dedikeret til foodservice-kunder og detailhandelen – mens der også skabes kapacitet til produktion af varmebehandlede produkter til det kinesiske marked.
– DK-Foods giver os mulighed for at intensivere vores koncerns strategiske satsning på pizza-toppings, hvor vi bliver markedsleder på pepperoni. Pizzamarkedet vokser globalt, og vi ser et stort potentiale i DK-Foods. Vi kommer til at forædle en større del af vores egne råvarer, og vi får løftet vores vækst- og indtjeningsmuligheder til glæde for vores ejere – de danske landmænd, siger Group CEO Jais Valeur fra Danish Crown.
Danish Crown overtager DK-Foods med øjeblikkelig virkning.

Skrevet i: Foodservice, Kød, fisk og fjerkræ, Markedsføring, Top

Seneste nyt fra redaktionen

Charcuteri kan også være grønt

FoodserviceFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Charcuteri er normalt lavet på kød, men sådan behøver det ikke at være, hvis man spørger slagter Michael Museth. Han har gennem flere år eksperimenteret med plantebaseret charcuteri. Det har givet både spændende resultater og masser af udfordringer. Hvad laver en slagter egentlig? Er det noget

Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

Messer og konferencer26. 06. 2025

Det var positivt for både antallet af gæster og omsætningen i byens butikker, at Madens Folkemøde i år blev afholdt i Nykøbing Falster. Økonomiudvalget i Guldborgsund Kommune har derfor besluttet at indgå en partnerskabsaftale med Madens Folkemøde og støtte eventet økonomisk de næste tre

To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ26. 06. 2025

Den amerikanske ”Burger Scholar” og manden bag den ikoniske dokumentar HamburgerAmerica, George Motz, gæster Gasoline Grill igen den 2. og 3. juli. Hvis man missede ham i2019 og 2022, får du man en ny og eksklusiv chance for at sætte tænderne i hansverdensberømte Fried Onion Burger – direkte fra

Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

LandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Når Danmark overtager EU-formandskabet i 2025, falder det sammen med opstarten af forhandlingerne om EU’s landbrugspolitik efter 2027. I den forbindelse opfordres regeringen til at bruge formandskabet aktivt til at fremme en grøn omstilling af landbruget på europæisk plan. Økologisk

Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

AktueltFoodserviceMesser og konferencer26. 06. 2025

Den 10. september bliver TAP1 i København omdannet til et madmekka, når ’Madscenen - for professionelle’ finder sted. Her bliver det muligt at opleve over 150 udstillere og masser af gastronomiske events/masterclasses. Sidste år deltog mere end 1.400 madentusiaster i inspirationsmessen, som

Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

LandbrugMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Stærke speakere fra hele Europa samles til Organic Summit i København den 18. og 19. august for at blive enige om et fælles charter med konkrete anbefalinger til, hvordan økologisk produktion og forbrug i EU kan vokse til 25 procent i 2030 og dermed bidrage til omstillingen af den fremtidige

Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

Detailhandel og en grosFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Et nyt studie afslører en uheldig effekt af supermarkedernes populære “2 for 1”-tilbud: De får os ikke bare til at købe mere – de får os også til at smide mere mad ud. Madspild er et enormt globalt problem – både økonomisk og klimamæssigt. FN estimerer, at en tredjedel af al mad går til

Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

AktueltFoodserviceMesser og konferencer24. 06. 2025

Sidste uge var en god uge for kokkeveteranen Allan Schultz. Først fik hans restaurant Parsley Salon i Hellerup tildelt i Michelinstjerne, og lørdag kunne han hæve trofæet som vinder af Danmarks største kokkekonkurrence kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem. Det blev Allan Schultz, som med teknisk

De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

AktueltFoodserviceØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Landbrug af Fødevarer kan nu afsløre, hvilke tre offentlige køkkener, der er nomineret til Køkkenprisen 2025. Landbrug & Fødevarer og Køkkenprisens jury er klar til at hædre de offentlige køkkener, hvor faglighed, smag og bæredygtighed går op i en højere enhed. For sjette år i træk uddeles

AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

Forskning og uddannelseFrugt og grøntFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserTopØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Indenfor få år kan protein udvundet fra almindeligt kløvergræs være en hovedingrediens i en lang række almindelige fødevarer som f.eks. is, yoghurt og proteindrikke. Forskere på AAU har længe arbejdet på at trække de rene proteinstrenge ud af græsset, og nu er det lykkes at fjerne både smag og farve

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Spirax Sarco Danmark

    Bestil en anlægsgennemgang af dit dampsystem

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Sommer vedligeholdelsestips til din vakuumpumpe: 6 gode anbefalinger

  • DENIOS ApS

    Sådan udnytter du den stille periode i sommerferien

  • DENIOS ApS

    Så er det sidste chance

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Høj præcision i CNC-fræsning takket være vakuum

  • DENIOS ApS

    Sikker tøndehåndtering starter her

  • Spirax Sarco Danmark

    Vi sætter fokus på damp som en naturlig energikilde

  • DENIOS ApS

    Lær at håndtere lækager på 90 min.

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Mød Busch på Spildevand Teknisk Forenings Årsmøde 2025

  • Nemco Machinery A/S

    Producentansvar: Uklare regler skaber frustration i fødevarevirksomheder

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Charcuteri kan også være grønt

    26.06.2025

  • Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

    26.06.2025

  • To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

    26.06.2025

  • Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

    26.06.2025

  • Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

    26.06.2025

  • Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

    24.06.2025

  • Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

    24.06.2025

  • Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

    24.06.2025

  • De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

    24.06.2025

  • AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

    24.06.2025

  • Lagkagehuset leverer rekordomsætning i 2024 og forbedrer driften markant

    19.06.2025

  • Energidrik bliver officiel partner på Roskilde Festival

    19.06.2025

  • Klar til indstillinger til Årets Ret Med Gris og Årets Ret med Ost

    19.06.2025

  • Nyt innovationsprogram skal skabe mere bæredygtige løsninger i convenience-branchen

    19.06.2025

  • Pantsystem sparer over 50 kg engangsplast årligt i Nordhavn-kantine

    19.06.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik