Selvom koncernen giver 1,25 kroner mere per kilo i forhold til samme periode sidste år, er det tæt på historisk svært at skaffe de mængder økologisk oksekød, som kunderne efterspørger, skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.
– Vi ser en rigtig høj efterspørgsel på økologi i øjeblikket. Det gør sig gældende på både grise- og oksekødet, men særligt på oksekødet er vi meget udfordrede af det lave antal dyr til slagtning, siger Martin Rosenstand Bak Thomsen, der er eksportdirektør hos Friland.
– Det er faktisk hele vejen rundt, at vi godt kan sælge mere, end vi får ind. Både det hakkede kød og de ædle udskæringer sælges uden problemer, så længe det er økologisk, siger han.
Selvom en høj efterspørgsel er bedre end det modsatte, så risikerer Friland at komme i en situation, hvor man ikke kan levere de mængder, som de trofaste kunder efterspørger og forventer.
– Vi ved, dyrene er derude, men en høj mælkepris gør det attraktivt at holde lidt længere på dyrene. Det kan jeg sagtens forstå, men dyrene skal jo slagtes på et tidspunkt, så hvis vi ser en markant stigning af slagtedyr i sensommeren, risikerer vi, at vores kunder har fundet andre leverandører i mellemtiden, og så står vi pludselig med alt for meget kød, siger han.
Derfor opfordrer Friland nu økologiske leverandører til at gå besætningerne efter for dyr, som kan betegnes som slagteklare, da dette vil gøre en stor forskel i forhold til at kunne imødekomme den efterspørgsel, der er i markedet.