• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

CertificeringDetailhandel og en grosØkologi og bæredygtighed02. 02. 2021 | Kasper Mundt-Nielsen

Dagligvarekæde opnår grøn certificering til 119 butikker

CertificeringDetailhandel og en grosØkologi og bæredygtighed02. 02. 2021 By Kasper Mundt-Nielsen

Lidl Danmark tænker miljømæssig ansvarlighed og bæredygtighed ind i alle byggerier, og Lidls butikker i Danmark har netop opnået endnu en grøn certificering, en såkaldt EDGE-certificering fra verdensbanken ICF, der certificerer bygninger i hele verden ud fra de tre overordnede parametre; energi, vand og materialer.

Med Edge-certificeringen af Lidls butikker i Danmark, sætter kæden nu endnu mere fokus på at bygge bæredygtigt. Foto: PR

Det er ikke kun på produktsiden, at dagligvarekæden Lidl Danmark har stort fokus på bæredygtighed og kvalitet. Når der bygges nye butikker, er grønne løsninger og miljøvenlig drift af ejendommene lige så vigtige parametre i kampen om forbrugernes gunst.

EDGE-certificeringen består af tre overordnede parametre – vand, energi og materialer – hvor der foretages en række forskellige konkrete målinger på fx butikkens energi- samt vandforbrug, butikkens areal fordelt på punkter som køle og frost areal, velfærdsområder, lager, gangareal, salgsareal samt geografisk orientering, der har indvirkning på opvarmningen af butikken.

Den omfattende certificering er et vidnesbyrd om, at der bag murene ligger mange tanker bag byggeriet, så en ny butik opfylder Lidls høje krav, når der står en ny Lidl-butik klar.

Omfattende certificering og høje krav fra Lidls side

– Som en af de største detailforretninger i verden, føler vi et ansvar for at bidrage til at mindske miljøpåvirkningen, når vi moderniserer og bygger nye butikker. Bygninger og driften af dem er et område, hvor vi også fremover kan og vil gøre det miljømæssigt forsvarligt. Derfor bygger vi i dag allerede med miljøvenlige komponenter, eksempelvis inden for ventilation, LED-lys, lavenergivinduer og opsætning af vandsparere i alle butikkerne, som gør, at vi bruger mindre vand. Vi har derfor kunnet få alle vores butikker og lagre EDGE-certificeret, en certificering der beviser, at vi bygger efter internationalt anerkendte bæredygtige standarder, fortæller Mads T. Nielsen, udviklings- og ejendomsinspektør i Lidl Danmark.

Han lægger vægt på, at certificeringer er gode beviser på, at Lidl gør det rigtige, men at Lidl ikke kigger på certificeringer kun for certificeringernes skyld:

– Vi er blevet bekræftet i, at vores anstrengelser for at bygge bæredygtigt, lever op til EDGE-certificeringens høje krav. Selvom vi i Lidl Danmark med vores EDGE-certificering er den virksomhed med flest certificerede bygninger i Danmark, hvilket vi naturligvis er meget stolte af, er det også vigtigt at understrege, at dette arbejde ville være sket under alle omstændigheder, da vores byggestrategi, er en del af vores ambition om at blive danskernes førstevalg, siger udviklings- og ejendomsinspektør Mads T. Nielsen.

I 2017 opnåede Lidl Danmark ISO 50001-certificering af deres butikker, logistikcentre og hovedkontor.

Lidl helt i top over grønne bygninger

Med den nye EDGE-certificering hopper Lidl helt op på toppen af listen over danske virksomheder med grønne certificeringer på deres bygninger.

– Ifølge det danske Green Building Council er der pt 96 bygninger certificeret over en bred vifte af organisationer i Danmark. Med Lidls certificering af indtil videre 119 bygninger, viser det tydeligt, at Lidl nu ejer det største antal officielle grønne, certificerede bygninger i Danmark. At opnå EDGE-certificeringen på tværs af hele Lidl Danmarks portefølje af bygninger og butikker er en utrolig bedrift. Lidls visionære mindset og systematiske tilgang og engagement til at bygge bæredygtigt, er et strålende foregangseksempel både i Danmark og internationalt, siger Eleni Polychroniadou, marketingchef i Sintali, der er del af Sintali-SGS-konsortiet, som foretager de omfattende certificeringer og reviderer bygningerne.

EDGE-certifikatet kommer til at hænge i alle Lidls danske butikker.

Skrevet i: Certificering, Detailhandel og en gros, Økologi og bæredygtighed

Seneste nyt fra redaktionen

Tjenerikon og legendarisk ‘opvarter’ er død

FoodserviceTop05. 08. 2025

Den tredje august mistede den danske service-scene en af sine største og mest toneangivende profiler. Restaurantschef fra Søllerød Kro, Jan Reffstorf, døde 57 år gammel efter længere tids sygdom. Han markerede sig som den, der satte standarden for service på danske restauranter, og han fik sågar en

Københavnsk paella-kok i finalen ved World Paella Day Cup i Valencia

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ05. 08. 2025

Danmark har for allerførste gang sikret sig en plads i finalefeltet, når verdens bedste paella-kokke dyster i den internationale World Paella Day Cup i Valencia 20. september. Den danske deltager er Eva Gallart López – kok og grundlægger af Ris Paella i København – som netop er blevet udvalgt til at

“Den smager pissegodt”: Plantebaseret burger overrasker på populær sønderjysk grillbar

AktueltFoodserviceFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed05. 08. 2025

Hos grillbaren Drej Ind i Jels sælger de stadig masser af kød – men en ny plantebaseret burger overrasker både ejer og stamkunder. Den traditionelle grillbar har knækket en del af koden til, hvordan man kan sælge flere grønne retter. Hos den klassiske grillbar Drej Ind i den lille by Jels, hvor

Bagerikæden emmerys leverer historisk stærkt driftsresultat – investerer rekordhøjt i fremtidens økologiske bageri

Brød og kagerDetailhandel og en grosØkologi og bæredygtighed05. 08. 2025

Den økologiske bagerikæde emmerys runder 2024 det bedste driftsresultat i kædens historie og sætter samtidig investeringsrekord i både butikker og digital infrastruktur. Regnskabet for emmerys er blevet offentliggjort og det viser et flot resultat, der især er opnået på baggrund af flere

Forskere er lykkedes med at gøre sukkerpulp til superfood

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed05. 08. 2025

I det for nyligt afsluttede projekt MYCOPROTEIN, ledet af lektor René Lametsch, har forskerne fundet en metode til at omdanne restproduktet fra sukkerproduktion, pulp, til et spiseligt og proteinrigt produkt ved hjælp af svampe og fermentering. Sukker har siden 1960’erne været brugt som

Charcuteri kan også være grønt

FoodserviceFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Charcuteri er normalt lavet på kød, men sådan behøver det ikke at være, hvis man spørger slagter Michael Museth. Han har gennem flere år eksperimenteret med plantebaseret charcuteri. Det har givet både spændende resultater og masser af udfordringer. Hvad laver en slagter egentlig? Er det noget

Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

Messer og konferencer26. 06. 2025

Det var positivt for både antallet af gæster og omsætningen i byens butikker, at Madens Folkemøde i år blev afholdt i Nykøbing Falster. Økonomiudvalget i Guldborgsund Kommune har derfor besluttet at indgå en partnerskabsaftale med Madens Folkemøde og støtte eventet økonomisk de næste tre

To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ26. 06. 2025

Den amerikanske ”Burger Scholar” og manden bag den ikoniske dokumentar HamburgerAmerica, George Motz, gæster Gasoline Grill igen den 2. og 3. juli. Hvis man missede ham i2019 og 2022, får du man en ny og eksklusiv chance for at sætte tænderne i hansverdensberømte Fried Onion Burger – direkte fra

Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

LandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Når Danmark overtager EU-formandskabet i 2025, falder det sammen med opstarten af forhandlingerne om EU’s landbrugspolitik efter 2027. I den forbindelse opfordres regeringen til at bruge formandskabet aktivt til at fremme en grøn omstilling af landbruget på europæisk plan. Økologisk

Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

AktueltFoodserviceMesser og konferencer26. 06. 2025

Den 10. september bliver TAP1 i København omdannet til et madmekka, når ’Madscenen - for professionelle’ finder sted. Her bliver det muligt at opleve over 150 udstillere og masser af gastronomiske events/masterclasses. Sidste år deltog mere end 1.400 madentusiaster i inspirationsmessen, som

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Mere end 500 er allerede tilmeldt – skal du med?

  • Alflow Scandinavia A/S

    “Vi sender ikke bare ventiler over Øresund – vi sender ekspertviden med”

  • DENIOS ApS

    Ny certificering: Vores batteriskabe bestod testen

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch præsenterer verdens største tørtløbende og luftkølede vakuumpumpe: COBRA NC 2500 C

  • Kastberg Is ApS

    Start et gourmet-ishus med minimal investering – under 15.000 kr.

  • DENIOS ApS

    Tip: Sådan bør du udnytte sommerperioden

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions opnår SBTi-validering af mål for emissionsreduktion

  • DENIOS ApS

    NYHED: Her er fremtidens opbevaring af farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    MRPC modtager “Innovation in Vacuum Busch Award”

  • DENIOS ApS

    Hvilket batteriskab er det rigtige for dig?

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Tjenerikon og legendarisk ‘opvarter’ er død

    05.08.2025

  • Københavnsk paella-kok i finalen ved World Paella Day Cup i Valencia

    05.08.2025

  • “Den smager pissegodt”: Plantebaseret burger overrasker på populær sønderjysk grillbar

    05.08.2025

  • Bagerikæden emmerys leverer historisk stærkt driftsresultat – investerer rekordhøjt i fremtidens økologiske bageri

    05.08.2025

  • Forskere er lykkedes med at gøre sukkerpulp til superfood

    05.08.2025

  • Charcuteri kan også være grønt

    26.06.2025

  • Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

    26.06.2025

  • To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

    26.06.2025

  • Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

    26.06.2025

  • Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

    26.06.2025

  • Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

    24.06.2025

  • Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

    24.06.2025

  • Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

    24.06.2025

  • De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

    24.06.2025

  • AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

    24.06.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik