18.-27. august er det atter tid til København på kogepunktet, når Copenhagen Cooking endnu engang løber af stablen. Nu har festivalen afsløret årets program, der byder på et væld af langbordsmiddage, , pop-ups, workshops, markeder, smagninger, debatter, battles, kurser og meget mere. Under festivalen får kartoflen også et gevaldigt kram i ambitionen om at gøre den ydmyge knold sexet igen.

365 dage om året leverer den københavnske madscene på et tårnhøjt niveau, og 10 dage i august sprudler hele byen af gastronomisk kreativitet og festivalstemning, når Copenhagen Cooking fylder gader, stræder, pladser, torve, boder, restauranter, spisestuer og utraditionelle rum med madoplevelser. Her fejrer og favner festivalen nemlig alle de kokke, madmennesker, gastronomiske ildsjæle og spisteder, der leverer varen dag ud og dag ind. Copenhagen Cooking forventer omkring 100.000 besøgende til festivalen, der vil byde på ca. 100 begivenheder.
Blandt højdepunkterne på årets program er en genforening af den legendariske restaurant Kommandanten, når Cardenau, Mikkel Maarbjerg, René Warn m.fl. laver mad sammen. Det var den første restaurant i Danmark til at få to michelinstjerner.
Kartoflen længe leve!
Under madfestivalen får kartoflen også et gevaldigt kram og en ubestridt hovedrolle i ambitionen om at gøre den ydmyge knold sexet igen.
Tidligere regerede kartoflen som rygraden i danskernes basiskøkken, men familiefavoritten er de senere årtier blevet fortrængt for lette måltidsløsninger, og har ydermere båret på et urimeligt blakket ry som værende usund. Forskere og ernæringseksperter har gang på gang tilbagevist dette, og nu skal sandheden helt frem i lyset.
Derfor hylder festivalen kartoflen med masser af kartoffelkram, kærlighed, langbordsmiddage og velsmagende begivenheder i de 10 dage under festivalen.
”Der bliver mere end 30 begivenheder med kartoflen i centrum under festivalen. Det har den fortjent. Den er fuld af smag, billig, den mætter, strutter af virilitet og er god for både krop og klima – og så vokser den overalt i vores jord”, siger festivalchef Katja Seerup Clausen.