• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

MejeriTop08. 04. 2025 | Mikkel Bækgaard

Breaking news: Arla på vej mod fusion

MejeriTop08. 04. 2025 By Mikkel Bækgaard

Arla Foods og DMK Group kan i dag annoncere, at de har til hensigt at fusionere og skabe det stærkeste andelsmejeri i Europa. Fusionen samler mere end 12.000 landmænd, og man sigter mod at blive et fælles andelsselskab med en samlet proforma-omsætning på 19 milliarder EUR.

“Med dette skridt bevæger vi os i retning af at skabe fremtidens mejeri, forbedre næringsrig mælkeproduktion af høj kvalitet og innovation i Europa og globalt, samtidig med at vi sikrer en stærk mælkepris til vores ejere. Fusionen skal godkendes af repræsentantskaberne i andelsselskaberne samt af myndighederne,” skriver Arla Foods i en pressemeddelelse.

Fusionen mellem Arla Foods og DMK Group er en forening af fælles værdier og komplementære styrker og vil skabe det største andelsmejeri i Europa. Andelsselskaberne har gennem generationer samlet landmænd, og den fusionerede enhed vil forme fremtiden for mejeriindustrien for kommende generationer. Det fælles andelsselskab vil have en solid forsyning af mælk i de kommende år, hvilket sikrer den økonomiske evne til at investere i fremtidens mejeri. 

Arla Foods og DMK Group har med succes samarbejdet om flere projekter i de senere år, blandt andet joint venture-projektet ArNoCo, som forarbejder valle fra DMK’s osteproduktion til valleproteinkoncentrat og laktose af høj kvalitet til Arlas globale ingrediensforretning. 

”Fundamentet for dette partnerskab er vores fælles værdier, og jeg er utrolig stolt af den foreslåede fusion, som er en win-win for begge andelsselskaber. Styrken i både Arla og DMK Group ligger i vores fælles engagement i kvalitet og innovation, og jeg ser DMK Group som den perfekte partner til at forme et nyt og styrket Arla, der er klar til at være førende i mejeriindustrien,” sigerJan Toft Nørgaard, bestyrelsesformand for Arla Foods.

Styrker modstandsdygtighed

Også hos DMK Group ser man frem mod fusionen:

”Vi er stolte af den planlagte fusion med Arla, et andelsselskab, der deler vores engagement i innovation og værdiskabelse. Partnerskabet styrker vores andelsselskabers modstandsdygtighed og bidrager væsentligt til at styrke vores landmænds konkurrenceevne. Sammen kan vi udvide vores rækkevidde for vores mejeriprodukter og dermed forbedre vores tilbud og i fællesskab drive den videre udvikling af innovative produkter til gavn for vores andelshavere,” siger Heinz Korte, bestyrelsesformand for DMK Group.

DMK Group er det største andelsmejeri i Tyskland og en meget attraktiv partner, der deler Arlas kerneværdier, siger Peder Tuborgh, administrerende direktør for Arla Foods:

“Vores stærke markedspositioner og produktporteføljer supplerer hinanden rigtig godt, og vores stærke partnerskab gennem de seneste år har vist, at DMK Group er en ideel partner for Arla. Vores fælles markedstilstedeværelse i Europa og globalt vil gøre det muligt for os at sikre vores produktion af sunde mejeriprodukter, sikre en stabil fødevareproduktion i Europa og bringe endnu flere næringsrige produkter til verden og vores kunder. Denne fusion er en naturlig fortsættelse af vores stærke samarbejde til gavn for forbrugerne, vores landmænd og deres mælkepris.” 

Med den foreslåede fusion vil den kombinerede enhed stå kommercielt stærkt gennem mere diversificerede produktporteføljer og markedspositioner på trods af det forventede fald i den samlede europæiske mælkepulje. Som Europas største andelsmejeri er det den klare ambition at udvikle endnu stærkere partnerskaber med kunderne og tilføre værdi til deres forretning, samtidig med at vi tilbyder et attraktivt miljø for landmænd, kolleger og andre forretningspartnere. 

Den fusionerede enhed vil bære Arlas navn. Hovedkvarteret bliver placeret i Viby J i Danmark, og Jan Toft Nørgaard bliver formand. Peder Tuborgh bliver administrerende direktør, og Ingo Müller træder ind i Arlas koncernledelse som EVP for integration efter fusionen.

Skrevet i: Mejeri, Top

Seneste nyt fra redaktionen

Charcuteri kan også være grønt

FoodserviceFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Charcuteri er normalt lavet på kød, men sådan behøver det ikke at være, hvis man spørger slagter Michael Museth. Han har gennem flere år eksperimenteret med plantebaseret charcuteri. Det har givet både spændende resultater og masser af udfordringer. Hvad laver en slagter egentlig? Er det noget

Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

Messer og konferencer26. 06. 2025

Det var positivt for både antallet af gæster og omsætningen i byens butikker, at Madens Folkemøde i år blev afholdt i Nykøbing Falster. Økonomiudvalget i Guldborgsund Kommune har derfor besluttet at indgå en partnerskabsaftale med Madens Folkemøde og støtte eventet økonomisk de næste tre

To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ26. 06. 2025

Den amerikanske ”Burger Scholar” og manden bag den ikoniske dokumentar HamburgerAmerica, George Motz, gæster Gasoline Grill igen den 2. og 3. juli. Hvis man missede ham i2019 og 2022, får du man en ny og eksklusiv chance for at sætte tænderne i hansverdensberømte Fried Onion Burger – direkte fra

Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

LandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Når Danmark overtager EU-formandskabet i 2025, falder det sammen med opstarten af forhandlingerne om EU’s landbrugspolitik efter 2027. I den forbindelse opfordres regeringen til at bruge formandskabet aktivt til at fremme en grøn omstilling af landbruget på europæisk plan. Økologisk

Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

AktueltFoodserviceMesser og konferencer26. 06. 2025

Den 10. september bliver TAP1 i København omdannet til et madmekka, når ’Madscenen - for professionelle’ finder sted. Her bliver det muligt at opleve over 150 udstillere og masser af gastronomiske events/masterclasses. Sidste år deltog mere end 1.400 madentusiaster i inspirationsmessen, som

Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

LandbrugMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Stærke speakere fra hele Europa samles til Organic Summit i København den 18. og 19. august for at blive enige om et fælles charter med konkrete anbefalinger til, hvordan økologisk produktion og forbrug i EU kan vokse til 25 procent i 2030 og dermed bidrage til omstillingen af den fremtidige

Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

Detailhandel og en grosFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Et nyt studie afslører en uheldig effekt af supermarkedernes populære “2 for 1”-tilbud: De får os ikke bare til at købe mere – de får os også til at smide mere mad ud. Madspild er et enormt globalt problem – både økonomisk og klimamæssigt. FN estimerer, at en tredjedel af al mad går til

Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

AktueltFoodserviceMesser og konferencer24. 06. 2025

Sidste uge var en god uge for kokkeveteranen Allan Schultz. Først fik hans restaurant Parsley Salon i Hellerup tildelt i Michelinstjerne, og lørdag kunne han hæve trofæet som vinder af Danmarks største kokkekonkurrence kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem. Det blev Allan Schultz, som med teknisk

De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

AktueltFoodserviceØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Landbrug af Fødevarer kan nu afsløre, hvilke tre offentlige køkkener, der er nomineret til Køkkenprisen 2025. Landbrug & Fødevarer og Køkkenprisens jury er klar til at hædre de offentlige køkkener, hvor faglighed, smag og bæredygtighed går op i en højere enhed. For sjette år i træk uddeles

AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

Forskning og uddannelseFrugt og grøntFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserTopØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Indenfor få år kan protein udvundet fra almindeligt kløvergræs være en hovedingrediens i en lang række almindelige fødevarer som f.eks. is, yoghurt og proteindrikke. Forskere på AAU har længe arbejdet på at trække de rene proteinstrenge ud af græsset, og nu er det lykkes at fjerne både smag og farve

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Sommer vedligeholdelsestips til din vakuumpumpe: 6 gode anbefalinger

  • DENIOS ApS

    Sådan udnytter du den stille periode i sommerferien

  • DENIOS ApS

    Så er det sidste chance

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Høj præcision i CNC-fræsning takket være vakuum

  • DENIOS ApS

    Sikker tøndehåndtering starter her

  • Spirax Sarco Danmark

    Vi sætter fokus på damp som en naturlig energikilde

  • DENIOS ApS

    Lær at håndtere lækager på 90 min.

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Mød Busch på Spildevand Teknisk Forenings Årsmøde 2025

  • Nemco Machinery A/S

    Producentansvar: Uklare regler skaber frustration i fødevarevirksomheder

  • DENIOS ApS

    Sådan vælger du det rigtige opbevaringsskab til farlige stoffer

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Charcuteri kan også være grønt

    26.06.2025

  • Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

    26.06.2025

  • To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

    26.06.2025

  • Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

    26.06.2025

  • Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

    26.06.2025

  • Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

    24.06.2025

  • Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

    24.06.2025

  • Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

    24.06.2025

  • De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

    24.06.2025

  • AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

    24.06.2025

  • Lagkagehuset leverer rekordomsætning i 2024 og forbedrer driften markant

    19.06.2025

  • Energidrik bliver officiel partner på Roskilde Festival

    19.06.2025

  • Klar til indstillinger til Årets Ret Med Gris og Årets Ret med Ost

    19.06.2025

  • Nyt innovationsprogram skal skabe mere bæredygtige løsninger i convenience-branchen

    19.06.2025

  • Pantsystem sparer over 50 kg engangsplast årligt i Nordhavn-kantine

    19.06.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik