• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltBrød og kagerForskning og uddannelseMarkedsføring30. 04. 2018 | Peter Friis

Bliv konditor i Køge

AktueltBrød og kagerForskning og uddannelseMarkedsføring30. 04. 2018 By Peter Friis

En stribe nye fødevareuddannelser, herunder bager- og konditoruddannelsen, kommer til Køge. (Arkivfoto).

Danmarks største erhvervsskole opruster med flere uddannelsesmuligheder, der skal understøtte Køge kommunes vækst med endnu mere kvalificeret arbejdskraft

Køge er blevet et vækstcenter med øget beskæftigelse, nye virksomheder og positiv befolkningstilvækst, og dermed et stigende behov for et bredt og fremtidssikret uddannelsesudbud.
Det imødekommer Danmarks største erhvervsskole, ZBC, nu med en markant udvidelse af aktiviteterne i Campus Køge.
ZBC har fået grønt lys af Region Sjælland samt godkendelse fra undervisningsminister Merete Riisager Andersen (LA) til at starte to nye grundforløb til erhvervsuddannelser op. Det er inden for fødevareuddannelser samt det grønne område. Begge har hidtil ikke været udbudt i Køge.

Fødevarer og jordbrug
I praksis har ZBC fået godkendt grundforløb 1 inden for fødevarer, jordbrug og oplevelser, der fungerer som indgang til uddannelser på fødevareområdet og det grønne område samt grundforløb 2 inden for bager/konditor, gastronom, tjener samt gourmetslagter.
For de nye uddannelsesmuligheder er der tale om områder, hvor Det Regionale Arbejdsmarkedsråd på Sjælland har identificeret, at der er udfordringer med at skaffe nok faglært arbejdskraft.
Samtidig er det områder, hvor ZBC kommer med masser af erfaringer og høj faglighed. Specielt på fødevareuddannelserne har man markeret sig som førende, også uden for landets grænser.
Senest demonstreret med både et dansk og et nordisk mesterskab for kokkeelever, ligesom det ved seneste WorldSkills blev til en tredjeplads for kokkeelever og så har bagerlandsholdet netop hjemtaget et nordisk mesterskab.

En by i vækst
Køge beliggenhed fremhæves som en oplagt mulighed for erhvervsskolen at udvide sit engagement.
– Køge er en by i vækst, og det vil ZBC gerne understøtte ved at udbyde endnu flere uddannelser i området. Samtidig har Køge en god infrastruktur og dækker et stort geografisk område, hvilket gør det til en oplagt mulighed for unge fra omkringliggende byer, hvor der ikke er adgang til samme uddannelsesmuligheder. Det betyder, at vores opstart af de nye uddannelser også bliver en fordel for eksempelvis unge på Stevns, forklarer vicedirektør i ZBC og køgenser, Jan Bagge.
En udvidelse med flere uddannelsesmuligheder i Køge kan samtidig betyde et samlet løft af antallet af unge, der vælger at tage en erhvervsuddannelse uden en negativ effekt på optaget til eksisterende uddannelser.
– Erfaringerne viser, at det haft en samlet set positiv effekt, hvor en større gruppe unge, der ellers ikke ville tage en uddannelse, er kommet ind på et grundforløb og herfra videre ind i uddannelsessystemet. Det er samme udvikling, som vi forudser vil ske i Køge, forklarer Jan Bagge.

Glæde på rådhuset
Dermed styrker erhvervsskolen også yderligere de positive tiltag, der var målsætningen med sidste års fusion mellem ZBC, Selandia og SOSU Sjælland.
– Et af de mange positive perspektiver, der var med fusionen, var at sikre et bredt udbud af uddannelser rundt om på Sjælland. Målet er, at vi skal bidrage endnu mere positivt til den lokale udvikling, og det gør vi nu yderligere i Køge. Når vi tilfører og udvikler uddannelsesmuligheder i forlængelse af de aktiviteter, som vi allerede har, så imødekommer vi aktuelle og fremtidige behov både lokalt og regionalt. Det er til gavn for både de unge og for erhvervslivet, der allerede nu står og mangler kvalificeret arbejdskraft og også kommer til at stå med et stigende behov fremadrettet, forklarer bestyrelsesformand i ZBC, Vagn Sanggaard Jakobsen.
Det øgede uddannelsesudbud vækker derfor også begejstring på Køge Rådhus.
– Det er en stor gevinst for de unge mennesker i Køge Kommune med endnu flere uddannelsestilbud at vælge imellem. Det er vigtigt at få så mange unge som muligt til at tage en ungdomsuddannelse, og hvis de nye uddannelser på Campus Køge kan få endnu flere unge ind på skolebænken og færdiggøre en uddannelse, er det kun en succes, siger Køge-borgmester Marie Stærke (S).

Imødekommer mangel på fødevareuddannede
ZBC er Danmarks største erhvervsskole med adresser i Slagelse, Holbæk, Roskilde, Køge, Ringsted, Næstved, Haslev og Vordingborg. De nye uddannelser, der nu kommer til Campus Køge er bl.a. Grundforløb 1 i fødevarer og Grundforløb 2 inden for uddannelserne bager/konditor, gastronom, tjener og gourmetslagter.

Skrevet i: Aktuelt, Brød og kager, Forskning og uddannelse, Markedsføring

Seneste nyt fra redaktionen

Dansk teknologi garanterer fødevaresikkerhed i hollandsk råmælksost

FødevareproduktionFødevaresikkerhedMejeri12. 06. 2025

Nu kan råmælksost sikres mod uønskede bakterier, samtidig med at den unikke smag bevares. Det hollandske gårdmejeri Novelle Kaas bruger den energi- og vandbesparende teknologi raslysering fra danske Lyras. Det giver både høj fødevaresikkerhed og en god smag, da ostens naturlige vitaminer, enzymer og

Videnskabsfolk fra alle kontinenter: Havet er ved et tippepunkt

AktueltCertificeringForskning og uddannelseKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed12. 06. 2025

En ny undersøgelse viser, at videnskabsfolk fra alle kontinenter siger, at havets sundhed og biodiversitet er ved et tippepunkt. Der er dog optimisme i forhold til muligheden for at vende de negative påvirkninger af havet, hvis der handles nu. Forskere fra hvert eneste beboede kontinent er

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri får ny departementschef

Politik og eksport12. 06. 2025

Henrik Kjærgaard er udnævnt som ny departementschef i Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Henrik Kjærgaard kommer fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet, hvor han har været afdelingschef siden 2020. Minister for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Jacob Jensen siger om den nye

Ny restaurant i Carlsberg Byen sætter fisken og det frie valg i front

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræØkologi og bæredygtighed12. 06. 2025

I går den 12. juni fik Carlsberg Byen et nyt gastronomisk pejlemærke, da Paula åbnede dørene til en restaurant, der hylder nordisk skånsomt fanget fisk og skaldyr, fritlevende vildt og danske grøntsager.   Køkkenchefen Stefan Hansen medbringer erfaring fra bl.a. Kong Hans Kælder og

Michelin-opvarmning: Madfestival med fri entré, koncerter og stjernestøv

MarkedsføringMesser og konferencerTop12. 06. 2025

På mandag bliver de eftertragtede Michelinstjerner uddelt ved et arrangement i Odsherred. Og som optakt til stjerneuddelingen er der fra 13. til 15. juni der liv og glade dage i Anneberg Kulturpark, når madfestivalen ’Smag på Anneberg’ løber af stablen for allerførste gang. Festivalen markerer

Lagkagehuset henter international marketingchef hos Starbucks London

Brød og kagerMarkedsføring05. 06. 2025

Sarah Harris tiltræder som ny Chief Marketing Officer hos Lagkagehuset. Hun kommer fra en stilling som Marketing Director hos Starbucks UK, og med indgående kendskab til digital marketing og ESG-strategi skal hun styrke bagerkædens kommercielle profil i ind- og udland. Sarah Harris har de

Dansk Vegetarisk Forening: Generalsekretær skal stå i spidsen for international organisation

Frugt og grøntMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed05. 06. 2025

Generalsekretæren i Dansk Vegetarisk Forening (DVF), Rune-Christoffer Dragsdahl, er blevet valgt til forperson for den internationale organsation IVU. Rune-Christoffer Dragsdahl, der er generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening (DVF), er blevet valgt til forperson for den internationale

Sundhedsparadoks: Danske teenagere vil det sunde, men fristelser og fællesskab vinder

AktueltBrød og kager05. 06. 2025

I en ny digital publikation, Kernetal 2025, går Schulstad tæt på de 14-18-åriges madvaner og spørger: hvad spiser de unge egentlig – og hvad styrer deres valg? Tre omfattende undersøgelser tegner et billede af en generation, der gerne vil spise sundere, blive mætte og hygge sig over maden, men som

Arla Foods investerer stort i Linköping for at imødekomme skyr-boom

AktueltFødevareproduktionMejeri05. 06. 2025

Andelsejede Arla Foods investerer 34,5 mio. euro i en ny produktionslinje til skyr på mejeriet i Linköping, Sverige. Investeringen er en del af kooperativets langsigtede strategi og skal imødekomme den stigende efterspørgsel på skyr. Den nye produktionslinje vil primært producere skyr til det

Nye økologiske gourmet-sodavand til de danske café- og restaurantgæster

DrikkevarerFoodserviceTopØkologi og bæredygtighed05. 06. 2025

Når danskerne træder ind på en café eller sætter sig til rette på en restaurant, forventer de mere end blot mad og drikke – Rynkeby Foods lancering af Dagmar-serien tapper direkte ned i den tendens. Produkterne er skabt til den moderne forbruger, der træffer bevidste valg og efterspørger naturlige,

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Høj præcision i CNC-fræsning takket være vakuum

  • DENIOS ApS

    Sikker tøndehåndtering starter her

  • Spirax Sarco Danmark

    Vi sætter fokus på damp som en naturlig energikilde

  • DENIOS ApS

    Lær at håndtere lækager på 90 min.

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Mød Busch på Spildevand Teknisk Forenings Årsmøde 2025

  • Nemco Machinery A/S

    Producentansvar: Uklare regler skaber frustration i fødevarevirksomheder

  • DENIOS ApS

    Sådan vælger du det rigtige opbevaringsskab til farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch Group præsenterer innovative vakuumløsninger på Battery Show Europe 2025 i Stuttgart

  • DENIOS ApS

    Sådan transporterer du lithiumbatterier sikkert

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Deltag i masterclass: ’Ansvarlig fisk på tallerkenen’

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Dansk teknologi garanterer fødevaresikkerhed i hollandsk råmælksost

    12.06.2025

  • Videnskabsfolk fra alle kontinenter: Havet er ved et tippepunkt

    12.06.2025

  • Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri får ny departementschef

    12.06.2025

  • Ny restaurant i Carlsberg Byen sætter fisken og det frie valg i front

    12.06.2025

  • Michelin-opvarmning: Madfestival med fri entré, koncerter og stjernestøv

    12.06.2025

  • Lagkagehuset henter international marketingchef hos Starbucks London

    05.06.2025

  • Dansk Vegetarisk Forening: Generalsekretær skal stå i spidsen for international organisation

    05.06.2025

  • Sundhedsparadoks: Danske teenagere vil det sunde, men fristelser og fællesskab vinder

    05.06.2025

  • Arla Foods investerer stort i Linköping for at imødekomme skyr-boom

    05.06.2025

  • Nye økologiske gourmet-sodavand til de danske café- og restaurantgæster

    05.06.2025

  • Producentansvar: Uklare regler skaber frustration i fødevarevirksomheder

    03.06.2025

  • Arla slår alarm om manglende madfærdigheder

    03.06.2025

  • Køkkenprisen 2025: Kender du et køkken, der går forrest?

    03.06.2025

  • Programmet klar for Copenhagen Cooking 2025

    03.06.2025

  • Danskerne skærer ned på chokoladen, men smør og kaffe skal der ikke røres ved

    03.06.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik