• Facebook
  • Instagram
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltFoodservicePolitik og eksport15. 11. 2021 | Kasper Mundt-Nielsen

Bekymret dansk frokostleverandør: ”Vores forsyningskæde er knækket”

AktueltFoodservicePolitik og eksport15. 11. 2021 By Kasper Mundt-Nielsen

Rune Seest Larsen, direktør hos Frokostkonsulenten, peger på en cateringbranche, der i kølvandet på coronapandemien er ramt af store udfordringer. Forsyningskæden er knækket, og det sætter pres på de mange køkkener.

– De enkelte cateringkøkkener er særligt udfordret. De mangler tomater, kiloprisen på kød er steget til vejrs, og de har ikke nok emballage til deres mad. Som det er lige nu, står de over for en kritisk, økonomisk udfordring, som på sigt kan have alvorlige konsekvenser, lyder det fra direktør Rune Seest Larsen.

Restriktionerne er væk, og de danske arbejdspladser kører igen med fuld belægning. Det betyder, at der igen er stor efterspørgsel på frokostordninger, og det mærker de hos Frokostkonsulenten, som på daglig basis leverer små 10.000 kuverter til virksomheder i Storkøbenhavn, Århus og omegn samt på Fyn.

Oven på den totale genåbning af Danmark er der ifølge Frokostkonsulentens direktør, Rune Seest Larsen, ”kommet godt gang i den danske cateringbranche.”

Alene i september 2021 omsatte Frokostkonsulenten for 10,6 millioner kroner, hvilket er en stigning på 25 procent sammenlignet med perioden før corona ramte Danmark i begyndelsen af 2020.

Der er dog et ”men”, som for Rune Seest Larsens vedkommende overskygger begejstringen over branchens opblusning på ny.

– Vi står desværre i en situation, hvor den forsyningskæde, der binder vores branche sammen, er knækket. Det betyder, at vi oplever mangel og stigende priser på bestemte råvarer, ligesom det er svært at få fat på det nødvendige køkkenudstyr, fordi producenterne simpelthen ikke kan efterkomme den store efterspørgsel, siger Rune Seest Larsen.

Køkkenkaos

Tal fra Danmarks Statistik viser en klar tendens: priserne på importvarer stiger markant. Og den udvikling har direkte indflydelse på mange af de køkkener, Frokostkonsulenten samarbejder med.

– De enkelte cateringkøkkener er særligt udfordret. De mangler tomater, kiloprisen på kød er steget til vejrs, og de har ikke nok emballage til deres mad. Som det er lige nu, står de over for en kritisk, økonomisk udfordring, som på sigt kan have alvorlige konsekvenser, forklarer Rune Seest Larsen.

Cateringsbranchen er mere end noget andet afhængig af en velfungerende forsyningskæde, hvorfor en normalisering af det globale samfund oven på corona står øverst på Rune Seest Larsens ønskeliste.  

– Jeg håber og tror på, at vi inden al for lang tid kommer til at se en stabilisering, hvor vores forsyningskæde igen kan følge med. I forbindelse med genåbningen af Danmark har der været en pludselig og markant efterspørgsel på frokostordninger, og indtil videre har vi som branche formået at holde skruen i vandet, siger Rune Seest Larsen.

Et andet gennemgående problem er manglen på arbejdskraft, som sætter yderligere pres på cateringbranchen.

– Vi kan ikke fortsætte med disse arbejdsbetingelser alt for længe. Vi har brug for, at de lande og markeder, vi er afhængige af, også kommer op i omdrejninger, siger Rune Seest Larsen.   

Skrevet i: Aktuelt, Foodservice, Politik og eksport

Seneste nyt fra redaktionen

Anuga: Verdens største fødevaremesse

Messer og konferencer03. 10. 2023

Anuga er verdens største fødevaremesse til detailhandel, foodservice og catering. Den består af ti specialiserede delmesser samlet under ét tag med næsten 7.000 udstillere fra hele verden. Hovedtemaet i år er bæredygtig vækst - og hvordan branchen sammen kan bevæge sig mod en mere bæredygtig

Ny UV-teknologi nedbringer madspild

FødevaresikkerhedMiljø og sundhed03. 10. 2023

Halvdelen af alt produceret mad bliver smidt væk. Madspild er et globalt problem, hvor verdens husstande står for over halvdelen af det totale madspild. Det skal et nyt bakteriedræbende UV- produkt, kaldet EcoLoc, være med til at nedbringe og forlænge madvarernes liv i køleskabet med op til 300

Verdens første globale samarbejde om cirkulær økonomi i kaffebranchen

DrikkevarerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed03. 10. 2023

Den 1. oktober var kaffens dag, men hvis man ønsker en fremtid for vores kaffe, skal der skrues op for indsatserne for en mere bæredygtig kaffeproduktion. Hele kaffebranchen arbejder på højtryk for at imødekomme FN’s verdensmål og fremtidssikre verdens kaffeproduktion. Derfor er Lavazza Foundation

10 pct. mere end sidste år: Kantineleverandørs indsatser for dansk grønt i sæson bærer frugt

FoodserviceFrugt og grøntMiljø og sundhed03. 10. 2023

Mere smag, højere kvalitet og bredere variation. Begrundelserne for at prioritere grønne råvarer i sæson er ikke få, og som kantineleverandør bør vi forpligte os til at udnytte vores mangfoldige smagspallet af danske råvarer i sæson. Sådan lyder meldingen fra divisionschef i Kokkenes Køkken, Asmus

Kjær Sommerfeldt åbner i Odense

AktueltDetailhandel og en grosDrikkevarer03. 10. 2023

Der kommer liv i det gamle bankpalads, når Kjær & Sommerfeldt primo november slår dørene op for et oplevelsesunivers med vinhandel, vinbar og smagninger for både feinschmeckeren og den nysgerrige vinnyder i det gamle pengepalads på Fisketorvet 8 i Odense. Den hvide historiske bygning på

Nyt smileymærke lander på døren hos caféer, butikker og restauranter

Detailhandel og en grosFoodserviceFødevaresikkerhedPolitik og eksportTop03. 10. 2023

Fra oktober vil danskerne landet over møde et mere enkelt og digitaliseret smileymærke hos den lokale slagter, købmand eller pizzeria. Fødevareminister Jacob Jensen (V) glæder sig over det nye mærke og håber, at det vil være med til at sikre, at forbrugerne også i fremtiden kan have tillid til høj

Danmarkshistoriens største infrastrukturfællesskab om fødevarer bærer frugt

AktueltForskning og uddannelseFødevareproduktionFødevaresikkerhed03. 10. 2023

Virksomheder og forskningsmiljøer har med det fælles højteknologiske laboratoriecenter, FOODHAY sat nye standarder for samarbejde om brug af state-of-the-art forskningsudstyr til udvikling af ny viden og innovative løsninger i udviklingen af fremtidens sunde og bæredygtige fødevarer Nye

Stor HI-messeoptakt i Plus Proces

AktueltMesser og konferencer28. 09. 2023

Når HI Tech- & Industry Scandinavia 2023 den 3. oktober åbner dørene, er det 60 år siden, at den første HI-messe blev afholdt. Rigtig meget har ændret sig – dog er HI stadig et oplagt sted at mødes for at blive opdateret på avanceret teknologi og industrielle løsninger. I år bliver hallerne som

Over 1.000 mejeriprodukter er klar til årets store branchetræf

MejeriMesser og konferencer28. 09. 2023

Ost, smør og yoghurt fra seks europæiske lande stiller op til dyst, når International Food Contest (IFC) tirsdag den 3. oktober åbner i MCH Messecenter Herning. Mejeribranchen har en mangeårig tradition for at konkurrere på kvalitet, men IFC er meget mere end det. Den er et uundværligt samlingspunkt

Nyt partnerskab vil samle endnu flere om kaffen

Drikkevarer28. 09. 2023

Peter Larsen Kaffe har med sit LIVE-koncept og mobile kaffebarer leveret lindring til tømmermænd og hæse halse på de fleste danske festivaler i mange år. Nu flytter det succesrige eventbrand hjemmefra og skal videreudvikles af kaffe- og eventvirksomheden Woodys i tæt samarbejde med Peter Larsen

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Fire lithiumbrande på en måned: Dét var årsagen

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Perfekt fastholdelse med moderne vakuumteknologi

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Familiefestival i Maulburg

  • Beckhoff Automation ApS

    Visionsintegration i Analytics – forenklet teknik og forbedret funktionalitet

  • Dagrofa Foodservice A/S

    DGFS: Succesfuld premiere på jule- og salgsmesse i Vejle

  • Spirax Sarco Danmark

    Spirax Sarcos Spira-trol Steam Tight damptætte reguleringsventiler hjælper din drift

  • DENIOS ApS

    Spar på energiforbruget, når du varmebehandler dine medier

  • Beckhoff Automation ApS

    En pålidelig og fleksibel tilgang til præcise, meget dynamiske bevægelser med EtherCAT

  • Kastberg Is ApS

    Bos Food GmbH forhandler Kastbergs Gourmet-Is

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice: Lad dig inspirere på Casual Dining 2023

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Anuga: Verdens største fødevaremesse

    03.10.2023

  • Ny UV-teknologi nedbringer madspild

    03.10.2023

  • Verdens første globale samarbejde om cirkulær økonomi i kaffebranchen

    03.10.2023

  • 10 pct. mere end sidste år: Kantineleverandørs indsatser for dansk grønt i sæson bærer frugt

    03.10.2023

  • Kjær Sommerfeldt åbner i Odense

    03.10.2023

  • Nyt smileymærke lander på døren hos caféer, butikker og restauranter

    03.10.2023

  • Danmarkshistoriens største infrastrukturfællesskab om fødevarer bærer frugt

    03.10.2023

  • Stor HI-messeoptakt i Plus Proces

    28.09.2023

  • Over 1.000 mejeriprodukter er klar til årets store branchetræf

    28.09.2023

  • Nyt partnerskab vil samle endnu flere om kaffen

    28.09.2023

  • Carlsberg Danmark sælger flere alkoholfri øl

    28.09.2023

  • Lyras vinder international pris i tørkeramt Spanien

    28.09.2023

  • Smørrebrød og besøg hos Frederiksminde – nyt Food&Drink på gaden

    28.09.2023

  • Fødevarestyrelsen opretter online-univers om sikker tilberedning og opbevaring af mad

    28.09.2023

  • Nestlé rangerer øverst i kaffebæredygtighed

    26.09.2023

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 3 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 3 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik