• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltFoodservice23. 10. 2025 | Mikkel Bækgaard

Arla vil kåre Årets Madsjæl 2025 – se de nominerede

AktueltFoodservice23. 10. 2025 By Mikkel Bækgaard

Hvert år hylder Arla dem, der gør noget særligt for at skabe sundere og mere bæredygtige madvaner blandt børn og unge. Det gør de med prisen Årets Madsjæl, hvor årets tre nominerede nu er klar.

Årets Madsjæl er en pris, der gives til personer, som inspirerer, engagerer og gør en forskel i børns og unges møde med mad og måltider. 

En madsjæl er ifølge Arla en person, der inspirerer børn og unge, når det handler om mad og måltider, evner at møde dem i øjenhøjde, giver dem egne oplevelser med råvarer og mad og skaber et fællesskab omkring maden. En madsjæl gør det med stort engagement og på en særlig og ekstraordinær måde, som fortjener at blive løftet frem som inspiration for alle, der arbejder for børn og unges forhold til mad og måltider. 

”Det er vigtigt at hylde dem, som hver dag gør en forskel for børn og unges møde med mad. Årets Madsjæl sætter fokus på dem, der med passion og engagement giver børn og unge madmod, nysgerrighed og lyst til at udforske smage og råvarer. De fortjener stor anerkendelse,” Siger Ann-Camilla Kjæmpe, marketingsdirektør ved Arla Danmark 

De tre nominerede til Årets Madsjæl 2025 er Tina Larsen, køkkenleder på Julemærkehjemmet Fjordmark, Michael Hedensted, kost- og ernæringsansvarlig på Søskrænten Daginstitution, og Claus Bøgh Christensen, køkkenleder på Rejsby Europæiske Efterskole. 

Vinderen af Årets Madsjæl 2025 kåres i midten af november 2025, hvor Sanne Vinther fra Arla Fonden sammen med Timm Vladimir tager ud og overrasker Årets Madsjæl på vedkommendes arbejdsplads. Prisen uddeles af Arla, som arbejder for at styrke børn og unges madkompetencer og skabe mere madglæde. 

En vaskeægte madhelt 

I mere end 20 år har Tina Larsen stået i spidsen for køkkenet på Julemærkehjemmet Fjordmark, hvor hun hver dag møder børn og unge – og deres familier – med et stort smil og en passion for madglæde. Hun lærer dem om sund kost, inddrager dem i madlavningen og giver både børn og forældre værktøjer til at leve en sundere livsstil, når opholdet på Julemærkehjemmet slutter. Tina er kendt som en vaskeægte madhelt, der inspirerer tusindvis af børn og unge hvert år til at blive madmodige og nysgerrige på nye smage. 

”Jeg vil gerne være en god rollemodel – lære børn noget nyt og hjælpe dem ud på nye stier. Mit mål er at motivere dem til at træde ud på nye madstier. Vaner er ikke lov, så de kan sagtens ændres,” fortæller hun. 

Fra jord til bord

Michael Hedensted er kost- og ernæringsansvarlig på Søskrænten Daginstitution, hvor han er kendt for sit store engagement i at gøre børn til aktive deltagere i køkkenet. Hver dag inddrager han børnene i alle faser af madlavningen – fra at skrælle grøntsager til at eksperimentere med nye retter. Han lærer dem om råvarer, smag og bæredygtighed og skaber en unik kombination af læring, nysgerrighed og glæde omkring måltiderne. Med aktiviteter som ”planke-laks på bål” og temauger om pasta og korn giver han børnene oplevelser, der vækker forståelse for madens rejse fra jord til bord. 

”Jeg er stolt bare af at være nomineret – for jeg ved, at der er rigtig mange andre ildsjæle, som ikke nødvendigvis bliver opdaget. Det kræver jo, at der er nogen, der fortæller om det. Og alene dét er jeg stolt over,” siger Michael. 

Bæredygtighed og madfællesskaber 

På Rejsby Europæiske Efterskole har Claus Bøgh Christensen sammen med sit køkkenteam skabt en inspirerende og bæredygtig køkkenkultur, hvor eleverne ikke bare får mad. De lærer også om, hvor den kommer fra, og hvordan de selv kan træffe mere klimavenlige valg. Claus prioriterer lokale leverandører, sæsonbaserede råvarer og plantebaserede retter, og han reducerer madspild ved kreativt at genbruge overskudsmad. Eleverne inddrages aktivt i både madlavning og menuplanlægning, og samtalerne omkring måltidet bliver en naturlig del af undervisningen i bæredygtighed og fællesskab. 

”Mit mål er at lære dem en masse om mad og en masse om dem selv. Og jeg håber, at de kommer herfra og måske kan lide noget, de ikke troede, de ville kunne lide. Jeg håber, at de i fremtiden kan gå i køkkenet og lave deres yndlingsret og tænke tilbage på Claus og Rejsby,” fortæller han. 

Juryen består i år af:

Sanne Vinther, direktør for Arla Fonden 

Andreas Rasch Christensen forskningschef ved VIA University College 

Christian Lykow, lærer på Gørding Skole og vinder af Årets Madsjæl 2024 

Lene Tanggaard, professor ved Aalborg Universitet 

Magnus Herrmann, formand for Danske Skoleelever 

Charan Nelander, direktør for Komitéen for Sundhedsoplysning

Skrevet i: Aktuelt, Foodservice

Seneste nyt fra redaktionen

Too Good To Go får øget betydning i et økonomisk presset USA

Detailhandel og en grosFoodserviceMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed18. 11. 2025

Mens mange amerikanere kæmper med stigende priser og usikker adgang til mad, har den danske app Too Good To Go fået en større rolle for både borgere og virksomheder. Den danske app Too Good To Go har på få år etableret sig som en markant aktør på det amerikanske marked. Siden lanceringen i 2020

Kulinarisk spydspids udnævnt som Kartoffelambassadør 2025

AktueltFoodserviceFrugt og grøntRåvarer og ingredienser18. 11. 2025

Michelinkok og leder af Culinary Institute by Vejle Erhverv, Per Mandrup, er udnævnt som Kartoffelambassadør 2025 af Danmarks Kartoffel Råd. Kartoflen bør inkluderes på lige fod med linser og bælgfrugter, når de planterige måltider skal på bordet. I hvert fald hvis det står til kulinarisk leder

Forum for Fødevarereklamer: Branche sætter selv aldersgrænse på 15 år for bestemt type reklamer

AktueltMarkedsføringPolitik og eksport18. 11. 2025

Forum for Fødevarereklamer og Læskedrikreklamenævnet hæver aldersgrænsen fra 13 til 15 år for reklamer for fødevarer med højt indhold af sukker, fedt og salt og for reklamer for læskedrikke. Forum for Fødevarereklamer har siden januar 2008 arbejdet for god markedsførings etik i forhold til

Brasserie Carl vinder Årets ret med gris 2025 – og Ti Trin ned vinder for osteret

Kød, fisk og fjerkræMejeriTop18. 11. 2025

Ved et storstilet gallaarrangement blev Årets Ret med Gris og Årets Ret med Ost i går uddelt. Med et imponerende håndværk kan Brasserie Carl således kalde sig vinder af Årets ret med gris 2025, mens Ti Trin Ned tog prisen for den bedste osteret. Brasserie Carl, med Bendix Sixhøj Laursen i

FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

Detailhandel og en grosPolitik og eksport12. 11. 2025

FødevareDanmark støtter ønsket om lavere fødevaremoms, men afviser De Samvirkende Købmænds (DSK) forslag om at finansiere momsnedsættelsen ved at hæve momsen på ”mindre nødvendige varer”. Torsdag i sidste uge lancerede De Samvirkende Købmænd (DSK) en analyse, der viser, at det er muligt at

Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

Forskning og uddannelseMejeriØkologi og bæredygtighed12. 11. 2025

En ny forskningsgennemgang viser, at fem enkle tiltag kan gøre osteproduktion mere effektiv og bæredygtig. Et forskerteam fra DTU har gennemgået den eksisterende forskning om fermentering og modning af ost i et litteraturstudie og peger på fem underudnyttede videnskabeligt baserede tiltag, som kan

Toscansk toprestaurant fylder Det japanske Tårn med italiensk velsmag

AktueltFoodservice12. 11. 2025

Den toscanske michelinrestaurant Saporium rykker for en periode ind i Tivoli. I Toscanas bølgende bakker ligger et af Italiens mest eksklusive og idylliske hoteller: det danskejede Borgo Santo Pietro, som for nyligt er blevet tildelt de maksimale 3 nøgler i Michelin-guiden. Blandt hotellets

Irland vinder prisen for verdens bedste steak ved World Steak Challenge

AktueltDetailhandel og en grosKød, fisk og fjerkræ12. 11. 2025

Ved mandagens World Steak Challenge vandt irske Dawn Meats og Lidl titlen som 'World's Best Steak' for deres irske græsfodrede sirloin. I alt sikrede Irland sig 24 guldmedaljer - og ud af de i alt 304 uddelte medaljer tog Irland den største samlede medaljehøst med 68 guld-, sølv- eller

Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning

Forskning og uddannelseFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed12. 11. 2025

Forskning i økologi skal ikke have mindre, men større investeringer, for at Danmark kan leve op til sine grønne ambitioner om en fordobling af økologien. Det sikrer en ny politisk aftale. Med et nybrud i dansk forskningspolitik gennemfører regeringen flerårige investeringer i forskning og

FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

FødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

Den danske ingrediensproducent FERM FOOD ApS fra Bække i Vejen har vundet EY Entrepreneur Of The Year’s regionale pris i kategorien Scale-Up. Prisen blev uddelt ved EY’s kåring i Syd-og Sønderjylland torsdag den 6. november og markerer en vigtig milepæl for virksomheden, der leverer fermenterede

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Den ultimative tjekliste: Få mest ud af dit opsamlingskar

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch og Pfeiffer bringer den nyeste vakuumteknologi til Ajour 2025

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

  • DENIOS ApS

    Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

  • DENIOS ApS

    Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Too Good To Go får øget betydning i et økonomisk presset USA

    18.11.2025

  • Kulinarisk spydspids udnævnt som Kartoffelambassadør 2025

    18.11.2025

  • Forum for Fødevarereklamer: Branche sætter selv aldersgrænse på 15 år for bestemt type reklamer

    18.11.2025

  • Brasserie Carl vinder Årets ret med gris 2025 – og Ti Trin ned vinder for osteret

    18.11.2025

  • FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

    12.11.2025

  • Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

    12.11.2025

  • Toscansk toprestaurant fylder Det japanske Tårn med italiensk velsmag

    12.11.2025

  • Irland vinder prisen for verdens bedste steak ved World Steak Challenge

    12.11.2025

  • Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning

    12.11.2025

  • FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

    11.11.2025

  • Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

    11.11.2025

  • Hotel Vejlefjord investerer massivt i talentudvikling i en presset branche

    11.11.2025

  • Økologikongres 2025 skal vise, hvad økologien kan præstere på basis af naturlige metoder

    11.11.2025

  • Ultraforarbejdede fødevarer: Eksperter efterlyser fokus på ernæring frem for proces

    11.11.2025

  • Danskerne rækker ud efter nye varianter af oksekød

    06.11.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik