• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltMesser og konferencer05. 10. 2021 | Kasper Mundt-Nielsen

Anuga 2021 – fysisk og online

AktueltMesser og konferencer05. 10. 2021 By Kasper Mundt-Nielsen

Det store tema for dette års Anuga er transformation. Både den som har været undervejs i fødevarebranchen – også før corona – og den transformation, som de globale messer undergår i disse år.

Food from Denmark står bag to store danske fællesstande på dette års udgave af Anuga. (Foto: Food from Denmark)

Den enorme fødevaremesse Anuga afholdes i Køln i dagene 9.-13. oktober. Men i år vil det ikke blot være muligt at besøge messen i Køln; det vil også være muligt at deltage hjemme ved computeren. Med den hybride tilgang til messen ønsker holdet bag Anuga at tilbyde flest muligt muligheden for at besøge en af Europas vigtigste messer for mad og drikkevarer, hvilket giver udstillerne mulighed for en endnu stærkere kontakt til indkøbere fra hele verden.

Transformation

Messen, der i 2019 kunne fejre 100-års fødselsdag foran de i omegnen af 165.000 gæster og 7.400 udstillere, kommer altså til at se noget anderledes ud, end vi er vant til. Som en naturlig konsekvens af det nuværende verdensbillede undergår fagmesser verden over en transformation for at kunne tilbyde sikre og forsvarlige måder at holde hjulene i industrien i gang. Netop transformation er nøgleordet for dette års messe, både for at vise, hvordan den digitale platform Anuga @home kan supplementere den fysiske messe, men i særdeleshed den transformation som hele fødevarebranchen stadig undergår.

– Vi oplever ikke kun, hvordan implementeringen af fødevaretransformationen sker inden for landbrugssektoren, i fødevareproduktionen eller i den globale forsynings- og værdikæde, men også hvordan der kommer en ny tilgang til spisevaner og forbrugeradfærd, siger Stefanie Mauritz, der er direktør for Anuga.

– Derudover er der de aktuelle udfordringer som eksport- og rejsebegrænsninger, den øgede efterspørgsel efter produkter, der er gavnlige for sundheden, nedlukkede ude-af-hjemmet brancher samt et spændingsområde mellem forskellige systemer, som for eksempel globalisering versus afglobalisering eller convenience kontra bæredygtighed og nul spild. På Anuga 2021 vil vi gøre disse transformationsprocesser synlige, uddyber Stefania Mauritz.

Stor efterspørgsel efter den fysiske messe

En rundspørge blandt 4.000 indkøbere fra hele verden viser, at 88 procent af disse ønsker at deltage ved Anuga 2021 og heraf vil 54 procent udelukkende deltage i den fysiske messe. Fra hovedparten af de adspurgte lyder det klart, at den fysiske messe ikke kan afløses af digitale møder. 85 procent af de adspurgte erklærer, at deres indkøb af nye mad- og drikkevarer er afhængige af messer som Anuga. Og meget tyder på, at der vil være rig mulighed for at opleve nye produkter på dette års messe, der allerede tidligt på sommeren kunne melde udsolgt for messestandende, hvor udstillere fra 94 lande vil indtage messegulvene, der selvfølgelig er inddelt i overensstemmelse med de gældende coronaregler.

Personaliseret ernæring i praksis

Sideløbende med Anuga vender den et-dages lange mini-messe Newtrition X tilbage for at sætte fokus på innovation, ernæring, sundhed og velvære under temaet “Personaliseret ernæring i praksis”. Newtrition X vil, som Anuga, være en hybridmesse, der kan tilgås hjemme såvel som fysisk, og messen bliver afholdt den 12. oktober. Her kan de besøgende se frem til et program med ni prominente talere, hvor Peter Heshof fra Bloom trend- og marketingbureau vil være hovedtaler, hvor han vil forsøge at give svar på, hvad den næste store forbrugertrend vil blive.

På Anuga vil der uden tvivl være mulighed for at opleve tidens største forbrugertendenser, som er forankret i den store transformation, fødevarebranchen i denne tid gennemgår. Uanset hvilken produktkategori der har interesse, vil man være godt dækket ind i løbet af de fire dage fra den 9. til 13. oktober, når Anuga byder på hele 10 messer i messen. Her er alt fra bagværk til mejeri og drikkevarer til kulinariske koncepter.

Få yderligere information på http://www.anuga.com og hos messens danske repræsentant via http://www.intermess.dk.

Skrevet i: Aktuelt, Messer og konferencer

Seneste nyt fra redaktionen

Charcuteri kan også være grønt

FoodserviceFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Charcuteri er normalt lavet på kød, men sådan behøver det ikke at være, hvis man spørger slagter Michael Museth. Han har gennem flere år eksperimenteret med plantebaseret charcuteri. Det har givet både spændende resultater og masser af udfordringer. Hvad laver en slagter egentlig? Er det noget

Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

Messer og konferencer26. 06. 2025

Det var positivt for både antallet af gæster og omsætningen i byens butikker, at Madens Folkemøde i år blev afholdt i Nykøbing Falster. Økonomiudvalget i Guldborgsund Kommune har derfor besluttet at indgå en partnerskabsaftale med Madens Folkemøde og støtte eventet økonomisk de næste tre

To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ26. 06. 2025

Den amerikanske ”Burger Scholar” og manden bag den ikoniske dokumentar HamburgerAmerica, George Motz, gæster Gasoline Grill igen den 2. og 3. juli. Hvis man missede ham i2019 og 2022, får du man en ny og eksklusiv chance for at sætte tænderne i hansverdensberømte Fried Onion Burger – direkte fra

Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

LandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Når Danmark overtager EU-formandskabet i 2025, falder det sammen med opstarten af forhandlingerne om EU’s landbrugspolitik efter 2027. I den forbindelse opfordres regeringen til at bruge formandskabet aktivt til at fremme en grøn omstilling af landbruget på europæisk plan. Økologisk

Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

AktueltFoodserviceMesser og konferencer26. 06. 2025

Den 10. september bliver TAP1 i København omdannet til et madmekka, når ’Madscenen - for professionelle’ finder sted. Her bliver det muligt at opleve over 150 udstillere og masser af gastronomiske events/masterclasses. Sidste år deltog mere end 1.400 madentusiaster i inspirationsmessen, som

Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

LandbrugMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Stærke speakere fra hele Europa samles til Organic Summit i København den 18. og 19. august for at blive enige om et fælles charter med konkrete anbefalinger til, hvordan økologisk produktion og forbrug i EU kan vokse til 25 procent i 2030 og dermed bidrage til omstillingen af den fremtidige

Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

Detailhandel og en grosFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Et nyt studie afslører en uheldig effekt af supermarkedernes populære “2 for 1”-tilbud: De får os ikke bare til at købe mere – de får os også til at smide mere mad ud. Madspild er et enormt globalt problem – både økonomisk og klimamæssigt. FN estimerer, at en tredjedel af al mad går til

Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

AktueltFoodserviceMesser og konferencer24. 06. 2025

Sidste uge var en god uge for kokkeveteranen Allan Schultz. Først fik hans restaurant Parsley Salon i Hellerup tildelt i Michelinstjerne, og lørdag kunne han hæve trofæet som vinder af Danmarks største kokkekonkurrence kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem. Det blev Allan Schultz, som med teknisk

De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

AktueltFoodserviceØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Landbrug af Fødevarer kan nu afsløre, hvilke tre offentlige køkkener, der er nomineret til Køkkenprisen 2025. Landbrug & Fødevarer og Køkkenprisens jury er klar til at hædre de offentlige køkkener, hvor faglighed, smag og bæredygtighed går op i en højere enhed. For sjette år i træk uddeles

AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

Forskning og uddannelseFrugt og grøntFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserTopØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Indenfor få år kan protein udvundet fra almindeligt kløvergræs være en hovedingrediens i en lang række almindelige fødevarer som f.eks. is, yoghurt og proteindrikke. Forskere på AAU har længe arbejdet på at trække de rene proteinstrenge ud af græsset, og nu er det lykkes at fjerne både smag og farve

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Sommer vedligeholdelsestips til din vakuumpumpe: 6 gode anbefalinger

  • DENIOS ApS

    Sådan udnytter du den stille periode i sommerferien

  • DENIOS ApS

    Så er det sidste chance

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Høj præcision i CNC-fræsning takket være vakuum

  • DENIOS ApS

    Sikker tøndehåndtering starter her

  • Spirax Sarco Danmark

    Vi sætter fokus på damp som en naturlig energikilde

  • DENIOS ApS

    Lær at håndtere lækager på 90 min.

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Mød Busch på Spildevand Teknisk Forenings Årsmøde 2025

  • Nemco Machinery A/S

    Producentansvar: Uklare regler skaber frustration i fødevarevirksomheder

  • DENIOS ApS

    Sådan vælger du det rigtige opbevaringsskab til farlige stoffer

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Charcuteri kan også være grønt

    26.06.2025

  • Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

    26.06.2025

  • To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

    26.06.2025

  • Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

    26.06.2025

  • Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

    26.06.2025

  • Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

    24.06.2025

  • Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

    24.06.2025

  • Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

    24.06.2025

  • De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

    24.06.2025

  • AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

    24.06.2025

  • Lagkagehuset leverer rekordomsætning i 2024 og forbedrer driften markant

    19.06.2025

  • Energidrik bliver officiel partner på Roskilde Festival

    19.06.2025

  • Klar til indstillinger til Årets Ret Med Gris og Årets Ret med Ost

    19.06.2025

  • Nyt innovationsprogram skal skabe mere bæredygtige løsninger i convenience-branchen

    19.06.2025

  • Pantsystem sparer over 50 kg engangsplast årligt i Nordhavn-kantine

    19.06.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik