• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltMarkedsføringRåvarer og ingredienser18. 08. 2022 | Helle Friemann Nielsen

Ansjoser er det nye ananas

AktueltMarkedsføringRåvarer og ingredienser18. 08. 2022 By Helle Friemann Nielsen

Pizza-toppings er og har altid været et emne, der har skabt store diskussioner ved middagsbordet. Omdrejningspunktet har længe været den velkendte ananas, der som topping har skabt både had og kærlighed blandt pizzaelskere. En ny undersøgelse fra YouGov og Ooni af danskernes had-kærligheds-forhold til pizza- toppings viser, at den store frugt må se sig slået i kategorien ”synes mindst om”. Ananas som pizza-topping må vige pladsen for ansjoser, som dobbelt så mange rynker på næsen af.

I en YouGov-undersøgelse foretaget i sommeren 2022 for Ooni, , der producerer transportable pizza-ovne, blandt 1010 personer i Danmark, har én ud af fem adspurgte svaret, at de ikke er vilde med ananas på pizza. Men en større foragt vises der for ansjoser, som er mere end dobbelt så foragtet på pizzaen, og Hawaiipizzaen øjner dermed sin overlevelse.
Om diskussionen omkring pizza toppings ved middagsbordet efterhånden får fokus på ansjoser i stedet for ananas, må stå i det uvisse, men der er større sandsynlighed for at blive upopulær ved at pryde pizzaen med ansjoser fremfor ananas. Der kan være drøje hug i vente til pizzabageren, der vælger at tilberede en klassisk ansjospizza i pizzaovnen derhjemme.
Derimod ser det lyst ud for Hawaiian Pizza Day – den 20. august.

Forskellige præferencer i Norden
Særligt to kød-toppings forener danskerne – nemlig pepperoni og parmaskinke.
Modsat har man i Finland en forkærlighed til kogt skinke, mens man i Sverige har en forkærlighed for kebab. Men fælles for alle adspurgte i Norden er, at de elsker frisk mozzarella.
Den særlige svenske pizza med Banan & Karry er ikke et hit i hverken Danmark eller Finland. Næsten hver anden adspurgte i undersøgelsen i Danmark og Finland har ”banan & karry” blandt de øverste på listen over toppings, de mindst bryder sig om.

Making Pizza Around the Clock
-For Ooni er det vigtigt at have et indblik i, hvilke pizza-toppings vores kunder foretrækker. Vi vil gerne udvide vores kulinariske horisont, og give Ooni-kunder – og alle andre som laver pizza – inspiration til nye opskrifter, som både er sjove og lækre, men også er relevante lokalt. Resultaterne fra undersøgelsen hjælper os med at lave nye opskrifter, der testes af vores team of pizzakokke i testkøkkenet på Ooni´s hovedkontor, fortæller Arthur Bovino, Ooni Head of Pizza content.
-Pizzaen er allerede en ikonisk ret, og vanens magt er stor. Men i takt med udbredelsen af pizzaovne til hjemmebrug, har der været et naturligt fokus på kreativitet og at udfordre de klassiske toppings – om end ofte uden ansjoser. Vi lever, ånder og drømmer om pizza – morgen, middag og aften, og eksperimenterer med toppings, dej og sauce. Lige meget om det er til morgenmad, frokost, middag eller dessert, så er vores fokus på at inspirere folk til at lave gode pizzaer til alle typer måltider året rundt. Vi kalder det ”Making Pizza Around the Clock, og vil altid være en del af Ooni´s DNA, forklarer Arthur Bovino.

Da ægteparret Kristian Tapaninaho og Darina Garland i 2012 grundlagde Ooni, revolutionerede de udendørs køkkenet. En ny virkelighed blev skabt, da de lancerede verdens første transportable pizzaovn med træpiller som varmekilde. Med Ooni Pizza ovne kan man lave autentiske stenovnspizzaer på blot 60 sekunder. Ooni’s ovne er forvarmede og klar til brug på mindre end 25 minutter med en temperatur op til 500˚C. Det er den dobbelte temperatur af en normal ovn, og alt du skal bruge for at lave den fantastiske napolitanske pizza.
Ovnene fra Ooni er blevet en global sensation, og de har flere modeller i produktsortimentet sammen med en omfattende samling af must-have udstyr til pizzakokke og en tilhørende serie af støbejern til madlavning.
Siden startskuddet har Ooni vokset sig til en prisvindende familiedrevet virksomhed med base i Skotland. Ooni er stolte over deres passionerede online fællesskab af pizza-elskere fra hele verden.

Skrevet i: Aktuelt, Markedsføring, Råvarer og ingredienser

Seneste nyt fra redaktionen

Charcuteri kan også være grønt

FoodserviceFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Charcuteri er normalt lavet på kød, men sådan behøver det ikke at være, hvis man spørger slagter Michael Museth. Han har gennem flere år eksperimenteret med plantebaseret charcuteri. Det har givet både spændende resultater og masser af udfordringer. Hvad laver en slagter egentlig? Er det noget

Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

Messer og konferencer26. 06. 2025

Det var positivt for både antallet af gæster og omsætningen i byens butikker, at Madens Folkemøde i år blev afholdt i Nykøbing Falster. Økonomiudvalget i Guldborgsund Kommune har derfor besluttet at indgå en partnerskabsaftale med Madens Folkemøde og støtte eventet økonomisk de næste tre

To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ26. 06. 2025

Den amerikanske ”Burger Scholar” og manden bag den ikoniske dokumentar HamburgerAmerica, George Motz, gæster Gasoline Grill igen den 2. og 3. juli. Hvis man missede ham i2019 og 2022, får du man en ny og eksklusiv chance for at sætte tænderne i hansverdensberømte Fried Onion Burger – direkte fra

Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

LandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Når Danmark overtager EU-formandskabet i 2025, falder det sammen med opstarten af forhandlingerne om EU’s landbrugspolitik efter 2027. I den forbindelse opfordres regeringen til at bruge formandskabet aktivt til at fremme en grøn omstilling af landbruget på europæisk plan. Økologisk

Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

AktueltFoodserviceMesser og konferencer26. 06. 2025

Den 10. september bliver TAP1 i København omdannet til et madmekka, når ’Madscenen - for professionelle’ finder sted. Her bliver det muligt at opleve over 150 udstillere og masser af gastronomiske events/masterclasses. Sidste år deltog mere end 1.400 madentusiaster i inspirationsmessen, som

Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

LandbrugMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Stærke speakere fra hele Europa samles til Organic Summit i København den 18. og 19. august for at blive enige om et fælles charter med konkrete anbefalinger til, hvordan økologisk produktion og forbrug i EU kan vokse til 25 procent i 2030 og dermed bidrage til omstillingen af den fremtidige

Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

Detailhandel og en grosFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Et nyt studie afslører en uheldig effekt af supermarkedernes populære “2 for 1”-tilbud: De får os ikke bare til at købe mere – de får os også til at smide mere mad ud. Madspild er et enormt globalt problem – både økonomisk og klimamæssigt. FN estimerer, at en tredjedel af al mad går til

Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

AktueltFoodserviceMesser og konferencer24. 06. 2025

Sidste uge var en god uge for kokkeveteranen Allan Schultz. Først fik hans restaurant Parsley Salon i Hellerup tildelt i Michelinstjerne, og lørdag kunne han hæve trofæet som vinder af Danmarks største kokkekonkurrence kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem. Det blev Allan Schultz, som med teknisk

De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

AktueltFoodserviceØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Landbrug af Fødevarer kan nu afsløre, hvilke tre offentlige køkkener, der er nomineret til Køkkenprisen 2025. Landbrug & Fødevarer og Køkkenprisens jury er klar til at hædre de offentlige køkkener, hvor faglighed, smag og bæredygtighed går op i en højere enhed. For sjette år i træk uddeles

AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

Forskning og uddannelseFrugt og grøntFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserTopØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Indenfor få år kan protein udvundet fra almindeligt kløvergræs være en hovedingrediens i en lang række almindelige fødevarer som f.eks. is, yoghurt og proteindrikke. Forskere på AAU har længe arbejdet på at trække de rene proteinstrenge ud af græsset, og nu er det lykkes at fjerne både smag og farve

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch Vacuum Solutions præsenterer den intelligente TYR PLUS kapselblæser

  • DENIOS ApS

    Dette er, hvad der sker, når batterier bryder i brand

  • Spirax Sarco Danmark

    Bestil en anlægsgennemgang af dit dampsystem

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Sommer vedligeholdelsestips til din vakuumpumpe: 6 gode anbefalinger

  • DENIOS ApS

    Sådan udnytter du den stille periode i sommerferien

  • DENIOS ApS

    Så er det sidste chance

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Høj præcision i CNC-fræsning takket være vakuum

  • DENIOS ApS

    Sikker tøndehåndtering starter her

  • Spirax Sarco Danmark

    Vi sætter fokus på damp som en naturlig energikilde

  • DENIOS ApS

    Lær at håndtere lækager på 90 min.

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Charcuteri kan også være grønt

    26.06.2025

  • Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

    26.06.2025

  • To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

    26.06.2025

  • Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

    26.06.2025

  • Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

    26.06.2025

  • Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

    24.06.2025

  • Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

    24.06.2025

  • Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

    24.06.2025

  • De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

    24.06.2025

  • AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

    24.06.2025

  • Lagkagehuset leverer rekordomsætning i 2024 og forbedrer driften markant

    19.06.2025

  • Energidrik bliver officiel partner på Roskilde Festival

    19.06.2025

  • Klar til indstillinger til Årets Ret Med Gris og Årets Ret med Ost

    19.06.2025

  • Nyt innovationsprogram skal skabe mere bæredygtige løsninger i convenience-branchen

    19.06.2025

  • Pantsystem sparer over 50 kg engangsplast årligt i Nordhavn-kantine

    19.06.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik