Mens nye teknologier og processer udvikles for at udnytte klodens ressourcer og vores restprodukter optimalt kan forbrugernes adfærd være den udfordring, der gør at den grønne omstilling vil gå for langsomt eller i værste tilfælde stå helt stille
Derfor er det afgørende at forbrugerne er villige til at være med til styrke den grønne omstilling ved at vælge lidt anderledes og måske dyrere når indkøbskurven skal fyldes. For at lykkes med grøn omstilling er det afgørende, at der er forståelse for at det kræver en indsats fra alle og nye samarbejder på tværs lige fra hvordan afgrøderne dyrkes på marken til hvilke varer forbrugeren vælger fra hylden i supermarkedet. Derfor inviterer en sammenslutning af aktører alle aktører i de nye bæredygtige værdikæder til Dansk Bioøkonomi Konference 2020.
For hvor langt er vi i forhold til at udvikle nye produkter og anvende restprodukterne? Hvor stor er efterspørgslen fra forbrugerne og hvor kan man søge finansiering til at investere i en bæredygtig omlægning? Og hvad betyder EU´s nye direktiv ”From Farm to Fork” for Danmarks bæredygtige arbejde.
Det er nogle af de svar der vil blive givet den 23.- 24. september, når der over to dage sættes fokus på bioøkonomi. Du kan både møde dem, der arbejder med at skabe rammerne for en bæredygtig udvikling, dem der arbejder bæredygtigt i deres virksomhed eller arbejder på at gøre det eller iværksættere, der er i gang med at udvikle helt nye produkter, få input til din idé og mød fremtidige samarbejdspartnere. Den enes restprodukt kan være en værdifuld ressource for en anden.
Deltagerne på konferencen kommer fra alle led i værdikæden både forskningsverdenen, iværksættere, etablerede virksomheder, repræsentanter for forbrugerne og samarbejdspartnere, som alle er med til at skabe Danmarks største konference inden for bioøkonomi.
Konferencen starter med et fælles formiddagsprogram med oplæg af blandt andre vicedirektør Anne Højer Simonsen, der siden maj har stået i spidsen for DI´s klimapolitiske enhed, der skal være med til at sikre Danmark en grøn førerposition, der samtidig kan forenes med vækst og arbejdspladser. Deltagerne skal også høre Tænketanken Frej´s bud på hvordan vi sammen skaber et bæredygtigt fødevaredanmark og hvordan den unge generation ser udviklingsmulighederne. De skal høre om et gennembrud i forskningen i cirkulær bioøkonomi og om hvor man kan søge finansiering til bæredygtig udvikling af sin virksomhed.
Om eftermiddagen deler konferencen sig i fire spor: Cirkulært design, Havets ressourcer, Grøn Energi- Symbioser og Fremtidens fødevarer.
Dag 1 afsluttes med en verdensmåls-middag på Hotel Saxkjøbing og på dag to besøges Visual Climate Center for at få et indblik i klimaændringerne, som vises med data fra NOAA og NASA. Derefter er der virksomhedsbesøg hos Nordic Beet Research.
Du kan se hele programmet og tilmelde dig her http://www.bioguldborgsund.dk
Konferencen arrangeres af Center for Cirkulær Bioøkonomi/AU, IMBIOM/Food & Bio Cluster Denmark, Business Lolland-Falster, Agrovi, Dansk Landbrug Sydhavsøerne, Bioøkonomisk Vækstcenter Guldborgsund samt Lolland og Guldborgsund Kommuner.