• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Frugt og grøntFødevareproduktionLandbrugTop17. 12. 2024 | Mikkel Bækgaard

Årets Wiuff: Ny hæderspris hylder danske fødevareproducenter

Frugt og grøntFødevareproduktionLandbrugTop17. 12. 2024 By Mikkel Bækgaard

Bag ethvert godt måltid står ikke alene en dygtig kok, men også dedikerede råvareproducenter. Danmark får nu en ny hæderspris. Prisen giver restauratører og kokke mulighed for at fejre de producenter, der er en vigtig del af dansk gastronomis succes. Entusiaster, som hver dag gør en ekstraordinær indsats for at fremme lokale råvarer. 

Jesper Zeihlund og Søren Wiuff. Fotograf: Benita Marcussen.

Initiativet er skabt af Brancheforeningen for Lokale Fødevarer i Danmark i samarbejde med HORESTA. Prisen lanceres officielt den 14. januar 2025 ved en ceremoni på Svogerslev Kro, hvor Søren Wiuff samtidig tildeles æresmedlemskab af Brancheforeningen. Prisen opkaldes efter ham: ”Årets Wiuff”. Fødevareminister Jacob Jensen (V) vil overrække æresmedlemskabet.

En hyldest til råvarerne

Jesper Zeihlund, direktør i Local Food Mind og bestyrelsesformand i Lokale Fødevarer i Danmark, forklarer baggrunden for initiativet:

“Vi har mange priser, der hylder gastronomiske pionerer, men det hele starter i marken. Denne pris skal fremhæve de ildsjæle, der gør en forskel som producenter af lokale fødevarer. Det er vigtigt at inspirere andre gennem konkrete eksempler, især nu hvor udfordringerne for vores fødevareproduktion kræver nye løsninger med fokus på bæredygtighed og lokale råvarer.”

Fremover vil Årets Wiuff-pris blive uddelt årligt ved en ceremoni, hvor vinderen hyldes for sin indsats. Prisen har til formål at fremme udviklingen af den danske fødevarekultur og styrke fokus på lokale råvarer. Alle køkkenchefer kan årligt indstille 1 producent til at modtage prisen. En komite bestående af repræsentanter fra HORESTA, Brancheforeningen for Lokale Fødevarer i Danmark, sponsorer samt Søren Wiuff udvælger efter nomineringsfristen årets prismodtager.

Pioneren, der lægger navn til prisen

Søren Wiuff har i fire årtier sat sit markante præg på dansk gastronomi og råvarekultur. Hans passion og kompromisløse fokus på kvalitet og smag har inspireret kokke, producenter og forbrugere til at tænke nyt. 

“Hans evne til at formidle de lokale råvarers betydning har haft en enorm indflydelse på vores branche,” siger Jesper Zeihlund, der får opbakning bag en anden legendarisk Søren, nemlig Søren Gericke, der selv er en af dansk gastronomis store ikoner:

“Søren Wiuff har åbnet vores øjne for de fantastiske råvarer, der findes i Danmark. Hans kæmpeindsats for dansk gastronomi er i den grad værd at hylde.”

Claus Henriksen, Michelin-kok på Restaurant MOTA, er også blandt de kokke, der hylder grøntsagslegenden:

“Grøntsager fra Søren Wiuff er et kvalitetsstempel i sig selv. Han er en pioner, der har skubbet grænser og inspireret os alle. Søren er det, som en fiskehandler og en slagter var i gamle dage – en vidensbank at gå til. Ud over at være et fantastisk menneske, som man kan have det skideskægt sammen med, skubber han konstant grænserne for, hvad vi spiser.”

Den officielle lancering af prisen finder sted den 14. januar 2025 kl. 16:30-17:00 på Svogerslev Kro. Fødevareminister Jacob Jensen (V) og Jesper Zeihlund vil sammen med gastronomiske partnere fra HORESTA afsløre prisens detaljer og ære navngiveren, Søren Wiuff. 

Skrevet i: Frugt og grønt, Fødevareproduktion, Landbrug, Top

Seneste nyt fra redaktionen

Charcuteri kan også være grønt

FoodserviceFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Charcuteri er normalt lavet på kød, men sådan behøver det ikke at være, hvis man spørger slagter Michael Museth. Han har gennem flere år eksperimenteret med plantebaseret charcuteri. Det har givet både spændende resultater og masser af udfordringer. Hvad laver en slagter egentlig? Er det noget

Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

Messer og konferencer26. 06. 2025

Det var positivt for både antallet af gæster og omsætningen i byens butikker, at Madens Folkemøde i år blev afholdt i Nykøbing Falster. Økonomiudvalget i Guldborgsund Kommune har derfor besluttet at indgå en partnerskabsaftale med Madens Folkemøde og støtte eventet økonomisk de næste tre

To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ26. 06. 2025

Den amerikanske ”Burger Scholar” og manden bag den ikoniske dokumentar HamburgerAmerica, George Motz, gæster Gasoline Grill igen den 2. og 3. juli. Hvis man missede ham i2019 og 2022, får du man en ny og eksklusiv chance for at sætte tænderne i hansverdensberømte Fried Onion Burger – direkte fra

Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

LandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Når Danmark overtager EU-formandskabet i 2025, falder det sammen med opstarten af forhandlingerne om EU’s landbrugspolitik efter 2027. I den forbindelse opfordres regeringen til at bruge formandskabet aktivt til at fremme en grøn omstilling af landbruget på europæisk plan. Økologisk

Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

AktueltFoodserviceMesser og konferencer26. 06. 2025

Den 10. september bliver TAP1 i København omdannet til et madmekka, når ’Madscenen - for professionelle’ finder sted. Her bliver det muligt at opleve over 150 udstillere og masser af gastronomiske events/masterclasses. Sidste år deltog mere end 1.400 madentusiaster i inspirationsmessen, som

Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

LandbrugMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Stærke speakere fra hele Europa samles til Organic Summit i København den 18. og 19. august for at blive enige om et fælles charter med konkrete anbefalinger til, hvordan økologisk produktion og forbrug i EU kan vokse til 25 procent i 2030 og dermed bidrage til omstillingen af den fremtidige

Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

Detailhandel og en grosFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Et nyt studie afslører en uheldig effekt af supermarkedernes populære “2 for 1”-tilbud: De får os ikke bare til at købe mere – de får os også til at smide mere mad ud. Madspild er et enormt globalt problem – både økonomisk og klimamæssigt. FN estimerer, at en tredjedel af al mad går til

Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

AktueltFoodserviceMesser og konferencer24. 06. 2025

Sidste uge var en god uge for kokkeveteranen Allan Schultz. Først fik hans restaurant Parsley Salon i Hellerup tildelt i Michelinstjerne, og lørdag kunne han hæve trofæet som vinder af Danmarks største kokkekonkurrence kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem. Det blev Allan Schultz, som med teknisk

De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

AktueltFoodserviceØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Landbrug af Fødevarer kan nu afsløre, hvilke tre offentlige køkkener, der er nomineret til Køkkenprisen 2025. Landbrug & Fødevarer og Køkkenprisens jury er klar til at hædre de offentlige køkkener, hvor faglighed, smag og bæredygtighed går op i en højere enhed. For sjette år i træk uddeles

AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

Forskning og uddannelseFrugt og grøntFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserTopØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Indenfor få år kan protein udvundet fra almindeligt kløvergræs være en hovedingrediens i en lang række almindelige fødevarer som f.eks. is, yoghurt og proteindrikke. Forskere på AAU har længe arbejdet på at trække de rene proteinstrenge ud af græsset, og nu er det lykkes at fjerne både smag og farve

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Ny certificering: Vores batteriskabe bestod testen!

  • DENIOS ApS

    Dette er, hvad der sker, når batterier bryder i brand

  • Spirax Sarco Danmark

    Bestil en anlægsgennemgang af dit dampsystem

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Sommer vedligeholdelsestips til din vakuumpumpe: 6 gode anbefalinger

  • DENIOS ApS

    Sådan udnytter du den stille periode i sommerferien

  • DENIOS ApS

    Så er det sidste chance

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Høj præcision i CNC-fræsning takket være vakuum

  • DENIOS ApS

    Sikker tøndehåndtering starter her

  • Spirax Sarco Danmark

    Vi sætter fokus på damp som en naturlig energikilde

  • DENIOS ApS

    Lær at håndtere lækager på 90 min.

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Charcuteri kan også være grønt

    26.06.2025

  • Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

    26.06.2025

  • To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

    26.06.2025

  • Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

    26.06.2025

  • Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

    26.06.2025

  • Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

    24.06.2025

  • Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

    24.06.2025

  • Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

    24.06.2025

  • De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

    24.06.2025

  • AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

    24.06.2025

  • Lagkagehuset leverer rekordomsætning i 2024 og forbedrer driften markant

    19.06.2025

  • Energidrik bliver officiel partner på Roskilde Festival

    19.06.2025

  • Klar til indstillinger til Årets Ret Med Gris og Årets Ret med Ost

    19.06.2025

  • Nyt innovationsprogram skal skabe mere bæredygtige løsninger i convenience-branchen

    19.06.2025

  • Pantsystem sparer over 50 kg engangsplast årligt i Nordhavn-kantine

    19.06.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik