Den 19. august lyder startskuddet til fødevareindsatsen Den Kreative og Kompetente Madscene, når mere end 30 fødevarevirksomheder samles til opstartsmøde i Aarhus. Målet med indsatsen er at give en håndsrækning til den trængte branche og hjælpe fødevarevirksomheder i hele landet med at omstille sig til den nye virkelighed efter Covid-19

Covid-19 har forandret virkeligheden for fødevarevirksomheder og spisesteder i hele landet. Mange steder er salget, indtjeningen og kunderne forsvundet, og branchen har været nødt til at finde nye måder at tjene penge på.
Nu er fødevareindsatsen Den Kreative og Kompetente Madscene klar med de første initiativer, der skal hjælpe branchen ved at sætte fokus på forretningsudvikling og nye salgskanaler. Den 19. august er der opstartsmøde på forløbet ”Boost din virksomhed – fra corona til cash” i Aarhus, hvor mere end 30 virksomheder er tilmeldt.
– Covid-19 har efterladt mange virksomheder i en helt ny virkelighed. Derfor har vi håndplukket det stærkeste hold af eksperter og kommercielle praktikere, der skal hjælpe virksomhederne i det forandrede marked. Lige nu skal der træffes velplacerede valg, som får sikret virksomhedernes fremtidige vækst, siger Anna Lund, direktør FOOD-Aarhus.
Indsatsen skal hjælpe virksomhederne med de problemstillinger, der er opstået i kølvandet på Covid-19. Derfor er aktiviteterne i fødevareindsatsen tilrettelagt i tæt dialog med fødevarevirksomhederne.
– Vi har talt med mange folk i fødevarebranchen for at forstå, hvad det er for nogle udfordringer, de står med. Den viden har vi omsat til konkrete udviklingsforløb, hvor vi tager fat i presserende opgaver som likviditet, nye salgskanaler og udvikling af forretningen. Indsatsen handler kort og godt om at hjælpe de kriseramte virksomheder og give en håndsrækning til branchen, forklarer Anna Lund, direktør i FOOD-Aarhus.
Branchen: ”Covid-19 har været en øjenåbner”
Skanderborg Bryghus er en af de virksomheder, der har tilmeldt sig forløbet i Aarhus. Skanderborg Bryghus blev grundlagt i 2015. Det startede som et mikrobryggeri, men i dag producerer bryghuset op til 4 mio. liter økologisk specialøl.
Virksomheden har som mange andre været ramt af nedlukning, fyringer og manglende salg. Anders Lund, der er direktør i bryggeriet, glæder sig til at møde andre fra branchen med samme udfordringer og få noget kvalificeret sparring.
– For os har COVID-19 været en øjenåbner. Fra den ene dag til den anden stod vi med et lukket marked og en total ændret købsadfærd. Vi bliver nødt til at retænke vores set-up og strategi. Jeg håber, at det her forløb giver os nye indsigter i markedet, kunderne og den strategiske retning. Samtidig vil jeg gerne udvide mit netværk i drikkevarebranchen, for der er uden tvivl andre virksomheder, der står i samme situation som os, siger Anders Lund, administrerende direktør i Skanderborg Bryghus.
Der er stadig mulighed for at tilmelde sig arrangementet i Aarhus den 19. august.
Fødevareindsatsen dækker hele landet, og der er aktiviteter og udviklingsforløb i både Aarhus og København. Målet er at samle branchen og blive klogere på den nye virkelighed, og på hvordan man træffer kloge valg, der får virksomheden fremad og sikrer fortsat vækst.
Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har bevilget midler fra den såkaldte Covid-19 pulje til at forlænge fødevareprojektet Den Kreative og kompetente Madscene. Projektet forlænges frem til udgangen af 2021 og udbredes fra Hovedstaden til en landsdækkende indsats.
Aktiviteterne i projektet er delt op i tre målrettede forløb. De to første forløb er for henholdsvis fødevareproducenter og måltidsproducenter, mens det tredje forløb styrker samarbejdet mellem producenter og spisesteder.
Målet er at hjælpe 150 virksomheder og 300 medarbejdere i hele landet.
Projektet er udviklet af Food Organisation of Denmark, der også varetager planlægningen og afviklingen af aktiviteterne. Projektet er støttet af EU’s Socialfond.
Der er forløb i både Aarhus og København.
Aarhus
Boost din business – fra corona til cash
19. august kl. 14.00 – 17.30
Adresse: Njord Gin, Kalkværksvej 2, 8000 Aarhus C
Arrangementet er målrettet fødevareproducenter. Der er stadig mulighed for tilmelding hos mop@thefoodproject.dk
København
Økologi – en vej gennem krisen
24. august kl. 10.00 – 14.30
Adresse: Vigerslev Allé 18, 2500 Valby
Arrangementet er målrettet restauranter
Branchemandage
31. august & 28. september
Adresse: Vigerslev Allé 18, 2500 Valby
Arrangementet er målrettet restauranter