Til maj afholder Food Organisation of Denmark en række masterclasses under navnet Planteløftet. Det er fem fagdage over hele landet med fokus på inspiration, vidensdeling og konkrete værktøjer. Målet er at få flere planter ind i landets køkkener og det er ikke blot en mulighed.

Planteløftet Masterclass 2023 er fagdage for madprofessionelle, der arbejder i private såvel som offentlige køkkener. Planteløftet afholdes på fem forskellige lokationer på tværs af Danmark. Til hvert arrangement kan hver af de 200 madprofessionelle deltagere sammensætte et individuelt læringsprogram med udgangspunkt i deres eget køkken og plantevision.
”Vores madkultur står overfor det største paradigmeskifte i nyere tid, som betyder at vi skal spise på en helt anden måde, anvende andre og nye råvarer, lave mad på en anden måde og vende hierarkiet på tallerkenen om, så planterne får lov at spille hovedrollen. Det skal smage godt, mætte og gøre os glade. Og derfor har vi brug for at dele alle de erfaringer, vi gør os og de metoder, som vi lærer, så vi kan skabe uimodståelige, velsmagende og planterige måltider”, fortæller kok, madkommunikatør og opskriftudvikler Christine Bille Nielsen, der er en af de mange undervisere i de økologiske plante-masterclasses til Planteløftet.
Og det er lige netop det, arrangørerne bag Planteløftet håber at få ud af de fem arrangementer.
”Madprofessionelle i offentlige og private køkkener er meget vigtige nøglepersoner, når vi alle skal have flere planter på tallerkenerne. De viser vejen med velsmag til mange borgere på daglig basis. Hver gang madprofessionelle skaber nye plante-præferencer med velsmag, værtskab og høj faglighed, så rykker det på den store grønne klinge. Det kræver naturligvis at den højeste faglige planteviden bliver spredt og anvendt og derfor glæder vi os meget til at byde 1000 madprofessionelle velkommen til Planteløftet 2023,” supplerer Trine Krebs, der er Grøn Chef i Food Organisation of Denmark, som står bag Planteløftet.
Flere end 30 undervisere, kokke, og producenter er engageret i programmet, så madprofesionelle, der til daglig arbejder i landets professionelle køkkener, kan få den ypperligste inspiration, nye indsigter og konkrete velsmagende værktøjer til at invitere flere økologiske planter ind i køkkenet, ned på tallerkenen og ud til gæsterne.
Om Planteløftet Masterclass 2023
Tirsdag 16. maj kl. 12.30-17.45: AARHUS TECH
Dollerupvej 4, 8000 Aarhus C
Tirsdag 23. maj kl. 12.30-17.45: TECHCOLLEGE AALBORG
Rørdalsvej 10, 9000 Aalborg
Fredag 2. juni kl. 9.15-14.30: Madens Folkemøde på Engestofte Gods
Søvej 10, 4930 Maribo
Tirsdag 13. juni kl. 12.30-17.45: COOKERY
C.F. Tietgens Boulevard 28, 5220 Odense S
Tirsdag 20. juni kl. 12.30-17.45: Hotel- og Restaurantskolen
Vigerslev Allé 25, 2500 Valby
Deltagelse i Planteløftet er gratis for dem, der arbejder i et professionelt køkken.