• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Detailhandel og en grosDrikkevarerEmballageTop22. 09. 2016 | Kasper Mundt-Nielsen

Rap lancering af årets juleakvavit

Detailhandel og en grosDrikkevarerEmballageTop22. 09. 2016 By Kasper Mundt-Nielsen

snaps1Aalborg Akvavit præsenterede i samarbejde med den aalborgensiske stodder-rapper Jonny Hefty årets juleakvavit, som rammer handlen midt i oktober, foran et energisk publikum til et såkaldt poetry-slam i Aalborgs studenterhus.

Aalborg Jule Akvavit har en lang tradition bag sig. Den bliver stadig brygget efter samme gamle recepter, som de to legendariske “brændevinsfædre” Isidor Henius og Harald Jensen benyttede sig af i slutningen af 1800 tallet. Og traditionen tro, er det altså den samme gode akvavit der hældes på flasken, men udseendet og budskabet er igen i år nyt. For andet år i træk, har Aalborg Akvavit valgt at samarbejde med en aalborgensisk kunstner, og i år er det en person med ordet i sin magt, nemlig rimsmeden Jonny Hefty, der af mange betegnes som en af det sidste årtis store aalborgensiske stemmer.

Johnny Hefty er ikke blot en rapper, men en altmuligmand inden for kunstens verden. Han maler graffiti, gøgler med gadekunst og så er han også en poetry slammer – det er en poesioplæsning- og opførelseskonkurrence, hvor den fine poesi får et ordentlig skud hiphopkultur.
Jonny Hefty er ikke blot en rapper, men en altmuligmand inden for kunstens verden. Han maler graffiti, gøgler med gadekunst og så er han også en poetry slammer – det er en poesioplæsning- og opførelseskonkurrence, hvor den fine poesi får et ordentlig skud hiphopkultur.

Supreme Champion of the Year
Juleakvavitten blev i 2015 kåret som verdens bedste spiritus, foran ikke mindre end 1358 andre spiritusprodukter ved den præstigefulde konkurrence International Spirits Challenge, og det er første gang en akvavit er løbet med æren og måske er det derfor de hos firmaet bag Aalborg Akvavit, Arcus Denmark A/S, har ønsket at få en lyrikker til at sætte ord, på hvad det er verdens bedste spiritus kan, og hvad den betyder for mange mennesker landet rundt. Og hvem kan gøre det bedre, end Aalborgs Kong Karneval 2014 og kulturprismodtager Jonny Hefty?

Juleakvavittens ånd som digt
-Igen i år har vi valgt en aalborgensisk kunstner med stort A. Jonny Hefty er en virkelig stærk karakter, akkurat ligesom en Aalborg Jule Akvavit. Samtidig har han med sit digt indfanget nogle af de smukke elementer, som kendetegner Nordjyllands natur, som Aalborg Akvavitten kommer af, og som vi selv mener også er at finde i juleakvavittens ånd, fortæller marketingchef for Akvavit & Bitter hos Arcus, Claus Toftkjær.

Digtet handler ikke kun om julen, men om den kolde tid på året, hvor vi samles og deler de gode stunder. Jeg forbinder vintertiden med rå natur, masser af nærvær, gode venner og familietid. Det er en kontrastfyldt tid, hvor lyset bryder mørket, sneen smelter og varmen breder sig – lidt ligesom med en juleakvavit, fortæller Johnny Hefty.
Digtet handler ikke kun om julen, men om den kolde tid på året, hvor vi samles og deler de gode stunder. Jeg forbinder vintertiden med rå natur, masser af nærvær, gode venner og familietid. Det er en kontrastfyldt tid, hvor lyset bryder mørket, sneen smelter og varmen breder sig – lidt ligesom med en juleakvavit, fortæller Johnny Hefty.

Det er en betragtelig ære, at få sine ord trykt på ikke mindre end 140.000 flasker, lader Jonny Hefty os vide, da han har oplæst sit digt Mørke dage nordpå, og viser hvad det har betydet, at få lov at hylde ordet på dette års Jule Akvavit, da han stille og nærværende udbryder: “Min mor er så stolt..” Akvavitten er som vi har kendt den siden 1982, en forholdsvis stærk akvavit på 47 % og er krydret med destillat af frø fra kommen, dild og koriander, men nu også krydret med ord fra en rapkæftet, men blød, buksedragt og bøllehatte-klædt hiphopper fra Aalborg.

Af Kasper Mundt-Nielsen

Skrevet i: Detailhandel og en gros, Drikkevarer, Emballage, Top

Seneste nyt fra redaktionen

FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

Detailhandel og en grosPolitik og eksport12. 11. 2025

FødevareDanmark støtter ønsket om lavere fødevaremoms, men afviser De Samvirkende Købmænds (DSK) forslag om at finansiere momsnedsættelsen ved at hæve momsen på ”mindre nødvendige varer”. Torsdag i sidste uge lancerede De Samvirkende Købmænd (DSK) en analyse, der viser, at det er muligt at

Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

Forskning og uddannelseMejeriØkologi og bæredygtighed12. 11. 2025

En ny forskningsgennemgang viser, at fem enkle tiltag kan gøre osteproduktion mere effektiv og bæredygtig. Et forskerteam fra DTU har gennemgået den eksisterende forskning om fermentering og modning af ost i et litteraturstudie og peger på fem underudnyttede videnskabeligt baserede tiltag, som kan

Toscansk toprestaurant fylder Det japanske Tårn med italiensk velsmag

AktueltFoodservice12. 11. 2025

Den toscanske michelinrestaurant Saporium rykker for en periode ind i Tivoli. I Toscanas bølgende bakker ligger et af Italiens mest eksklusive og idylliske hoteller: det danskejede Borgo Santo Pietro, som for nyligt er blevet tildelt de maksimale 3 nøgler i Michelin-guiden. Blandt hotellets

Irland vinder prisen for verdens bedste steak ved World Steak Challenge

AktueltDetailhandel og en grosKød, fisk og fjerkræ12. 11. 2025

Ved mandagens World Steak Challenge vandt irske Dawn Meats og Lidl titlen som 'World's Best Steak' for deres irske græsfodrede sirloin. I alt sikrede Irland sig 24 guldmedaljer - og ud af de i alt 304 uddelte medaljer tog Irland den største samlede medaljehøst med 68 guld-, sølv- eller

Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning

Forskning og uddannelseFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed12. 11. 2025

Forskning i økologi skal ikke have mindre, men større investeringer, for at Danmark kan leve op til sine grønne ambitioner om en fordobling af økologien. Det sikrer en ny politisk aftale. Med et nybrud i dansk forskningspolitik gennemfører regeringen flerårige investeringer i forskning og

FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

FødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

Den danske ingrediensproducent FERM FOOD ApS fra Bække i Vejen har vundet EY Entrepreneur Of The Year’s regionale pris i kategorien Scale-Up. Prisen blev uddelt ved EY’s kåring i Syd-og Sønderjylland torsdag den 6. november og markerer en vigtig milepæl for virksomheden, der leverer fermenterede

Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

DrikkevarerForskning og uddannelseKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

I jagten på nye måder at producere protein på, har forskere på Aalborg Universitet forvandlet restprodukter fra ølproduktion til et proteinrigt produkt, som kan erstatte almindeligt kød i f.eks. pølser. Resultatet er både velsmagende, bæredygtigt og økonomisk fordelagtigt. For mange går en øl

Hotel Vejlefjord investerer massivt i talentudvikling i en presset branche

AktueltFoodserviceForskning og uddannelse11. 11. 2025

Mens hotel- og restaurationsbranchen kæmper med mangel på kvalificeret arbejdskraft, har Hotel Vejlefjord succes med at fastholde og udvikle medarbejdere gennem målrettede talentprogrammer. Hotel- og restaurationsbranchen har i flere år været blandt de hårdest ramte af forgæves rekrutteringer.

Økologikongres 2025 skal vise, hvad økologien kan præstere på basis af naturlige metoder

AktueltFødevareproduktionLandbrugMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

Den 18.–19. november samles landmænd, forskere, rådgivere og virksomheder i Kolding til Økologikongres 2025. Med 47 faglige sessioner og temaer fra grøn trepart til sundhed og økologisk regenerativt landbrug sætter kongressen fokus på, hvordan økologien kan levere løsninger på tidens største

Ultraforarbejdede fødevarer: Eksperter efterlyser fokus på ernæring frem for proces

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMesser og konferencerMiljø og sundhedTop11. 11. 2025

Den offentlige debat om ultraforarbejdede fødevarer fylder meget hos både forbrugere og fødevaresektor. På årets fødevarekonference, Fremtidens Fødevarer, hos Teknologisk Institut satte forskere og aktører problemstillingen under lup og opfordrede til at flytte fokus fra proces til

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch og Pfeiffer bringer den nyeste vakuumteknologi til Ajour 2025

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

  • DENIOS ApS

    Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

  • DENIOS ApS

    Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Øget produktivitet på mejeriet takket være vakuum fra Busch

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

    12.11.2025

  • Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

    12.11.2025

  • Toscansk toprestaurant fylder Det japanske Tårn med italiensk velsmag

    12.11.2025

  • Irland vinder prisen for verdens bedste steak ved World Steak Challenge

    12.11.2025

  • Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning

    12.11.2025

  • FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

    11.11.2025

  • Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

    11.11.2025

  • Hotel Vejlefjord investerer massivt i talentudvikling i en presset branche

    11.11.2025

  • Økologikongres 2025 skal vise, hvad økologien kan præstere på basis af naturlige metoder

    11.11.2025

  • Ultraforarbejdede fødevarer: Eksperter efterlyser fokus på ernæring frem for proces

    11.11.2025

  • Danskerne rækker ud efter nye varianter af oksekød

    06.11.2025

  • RAWBITE udvider produktionen i Tyskland for at imødekomme stigende efterspørgsel

    06.11.2025

  • 7-Eleven åbner ny runde af Innovation Corner og sætter fjerde iværksætterprodukt på hylderne

    06.11.2025

  • Årets Wiuff 2025: Marie Bojsen fra Birthesminde modtager Danmarks første råvarepris

    06.11.2025

  • Sund jord giver sunde grøntsager – og det kan smages

    06.11.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik