
Efter flere år med millionunderskud er Defco taget under konkursbehandling.
Den danske pålægsproducent Defco er taget under konkursbehandling. I Statstidende fremgår det, at “Skifteretten i Aarhus ved dekret af 24.07.2019 har taget Defco A/S under konkursbehandling efter begæring modtaget den 03.07.2019. Kurator er advokat Boris K. Frederiksen og advokat John Sommer Schmidt.”
I Statstidende fremgår det tillige, at Skifteretten den 3. juli havde indledt rekonstruktionsbehandling med et fordringshavermøde i Retten i Aarhus onsdag den 24. juli. Dette møde er så endt ud i, at skifteretten har taget virksomheden under konkursbehandling.
Defco producerer og sælger pålægs- og delikatesseprodukter til både foodservice og detailhandlen. Selskabet har hovedkontor og produktion i Aarhus, og beskæftiger 160 medarbejdere.
Defco står for Delicious Food Company og blev etableret af østjyden Knud Erik Czaja i en alder af 38 år i 1982. Han havde en uddannelse som smed og maskiningeniør. Efter flere års erfaring som fabrikschef hos Vigo Charcuteri A/S etablerede har virksomheden i Aarhus.
Sammen med de to sønner, Morten og Mikkel er virksomheden løbende blevet udviklet og udvidet så den voksede sig til en en af Danmarks førende virksomheder indenfor detailpakket pålæg. De senere år har virksomheden dog haft store underskud og virksomheden havde flere tiltag i gang for at vende udviklingen
Større projekt var sat i gang
I november 2018 meldte Defco ud, at man ville have gang i væksten inden for eksport og økologi. I et Future Food Innovation Growth-projekt fik virksomheden midler til at hyre konsulenter, som skulle hjælpe virksomheden med at udnytte eksisterende og fremtidige afsætningsmuligheder samt effektivisere og tilpasse deres produktion til en fremtidig vækst.
Men trods dette og flere andre tiltag i virksomheden er det altså ikke lykkedes at få vendt udviklingen.



