• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

DrikkevarerEmballageMarkedsføringMejeriMesser og konferencer15. 11. 2018 | Peter Friis

Fødevarer og teknik blev hyldet på FoodTech

DrikkevarerEmballageMarkedsføringMejeriMesser og konferencer15. 11. 2018 By Peter Friis

Thise Mejeri løb med tre priser til International Food Contest. Foto: MCH/Tony Brøchner

Tirsdag den 13. november bød på prisfest og hyldest af det gode håndværk på FoodTech 2018, hvor de bedste fødevarer, mejeriprodukter, innovative produkter samt emballager modtog prestigefyldte priser.

Der var prisfest på åbningsdagen for FoodTech 2018 i MCH Messecenter Herning, hvor vinderne af forskellige fagkonkurrencer blev hyldet. Særligt fødevarekonkurrencen International Food Contest, som består af fødevarer og mejeriprodukter fra hele verden, har stolte traditioner på fødevareteknologimessen, hvor vinderne af de bedste produkter i konkurrencerne International Dairy Contest, Mejeribrugets Gourmetpriser og Food Awards kåres og hyldes.

Imponerende antal produkter
Åbningen af årets International Food Contest blev foretaget af Steen Nørgaard Madsen, formand for Mejeriforeningen, som indledte prisoverrækkelsen med rosende ord til fødevarebranchen:
– Samlet set er der mere end 1.500 produkter på årets udstilling, og det er imponerende. For ikke at tale om alle de stande, hvor der er en mangfoldighed af fødevarebranchens leverandører, der præsenterer deres produkter, serviceydelser og ikke mindst deres viden og faglige indsigt. Der er virkelig noget at gå på opdagelse i.
Herefter stod Steen Nørgaard Madsen, i fællesskab med Lisbeth Olsgaard, brandmanager hos Landbrug & Fødevarer, for overrækkelsen af priserne i de forskellige kategorier.

De bedste af 1.400 mejeriprodukter
Allerede mandag, forud for tirsdagens prisoverrækkelse, havde 180 internationale fagdommere smagt og bedømt de 1.400 forskellige mejeriprodukter, inden vinderne i de tre produktkategorier kunne kåres. I International Dairy Contest blev det således Mejeriet Dybbækdal, der løb med prisen for bedste konsummælksprodukt, Holstebro Mejeri vandt i kategorien for bedste Smør & Blandingsprodukt og Thise Mejeri for bedste ost.

Hæder til gastronomisk kvalitet
Også fødevarernes gastronomiske kvaliteter blev sat i fokus. I Mejeribrugets Gourmetpriser blev der uddelt priser i fire kategorier. Her løb Thise Mejeri med hele to gourmetpriser for bedste hårde ost og bedste bløde ost, mens Aabybro Mejeri løb med prisen for bedste smør, og Naturmælk vandt for bedste konsummælksprodukt.

Bedste brød, øl, vin, fisk & tang
En anden eftertragtet pris ved tirsdagens prisoverrækkelse var i fødevarekategorien, hvor der blev uddelt priser i seks forskellige kategorier. Her vandt Orkla Confectionery & Snacks hele to priser i kategorien Brød & Kager & Søde Sager for deres lakridskugler samt Convenience & Kolonial for deres ristede og krydrede mandler med paprika. Nordisk Tang ApS vandt for bedste Fisk & Tang, Ejvind Andersen for sin honning, Frederiksdal Kirsebærvin A/S for sin kirsebærvin og Bryggeriet Vestfyen løb med prisen for bedste øl.
Alle produkter er blevet vurderet, prøvesmagt og testet af fagfolk, men under FoodTech fik alle de besøgende også mulighed for at smage på og teste, om de var enige i dommernes bedømmelse.

FoodTech Award til Allerød
Foruden International Food Contest blev den eftertragtede FoodTech Award også uddelt. Vinderen blev traditionen tro offentliggjort under den officielle åbning af FoodTech, og prisen gik til Sani Membranes fra Allerød, der vandt for sit Benchtop Membranefilter VIBRO-L, et membranfiltreringsprincip.
Tirsdag bød også på overrækkelsen af ScanStar-prisen i den nordiske emballagekonkurrence, hvor otte nyudviklede emballager vandt for design, funktionalitet og nytænkning. Vinderne går automatisk videre til den store WorldStar-konkurrence, hvor verdens mest innovative emballager dyster om at vinde en WorldStar Award.

Vinderne af International Food Contest’s Food Awards
• Brød & Kager & Søde Sager: Lakridskugler: Panda Choco & Lakrits fra Orkla Confectionery & Snacks
• Fisk & Tang: Tangpesto, vegansk fra Nordisk Tang ApS
• Convenience & Kolonial: Ristede og krydrede mandler med paprika fra Orkla Confectionery & Snacks
• Honning: Rørt honning fra Ejvind Andersen
• Vin & Spiritus: Kirsebærvin: Frederiksdal 2016 fra Frederiksdal Kirsebærvin A/S
• Øl: Mørk ale: Willemoes Jul 2018 fra Bryggeriet Vestfyen

International Dairy Contest
• Konsummælksprodukter: Skyr 2% MS Layered 170g Fersken fra Mejeriet Dybbækdal
• Smør & Blandingsprodukter: Smør Lurpak UK 500g saltet fra Holstebro Mejeri
• Ost: 50+ Thybo Økologisk 11kg 40u fra Thise Mejeri

Mejeribrugets Gourmetpriser
• Hårde oste: Fyrtårnsost, økologisk fra Thise Mejeri
• Bløde oste: Blå Grube fra Thise Mejeri
• Smør & Blandingsprodukter: Gammeldags kærnet smør med Læsø sydesalt – 200 g fra Aabybro Mejeri
• Konsummælksprodukter: Signatur økologisk Double Cream 48% fra Naturmælk

Vinderen af FoodTech Award
• Sani Membranes ApS

Vinderne af Scanstar-prisen
• SCA Forest Products AB, Sverige
• Adara Pakkaus, Finland
• DS Smith Packaging AB, Sverige
• Jospak Oy, Finland
• DS Smith Finland, Finland
• MULTIVAC A/S, Danmark
• Sulapac Oy, Finland
• Glomma Papp AS, Norge

 

Skrevet i: Drikkevarer, Emballage, Markedsføring, Mejeri, Messer og konferencer

Seneste nyt fra redaktionen

FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

FødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

Den danske ingrediensproducent FERM FOOD ApS fra Bække i Vejen har vundet EY Entrepreneur Of The Year’s regionale pris i kategorien Scale-Up. Prisen blev uddelt ved EY’s kåring i Syd-og Sønderjylland torsdag den 6. november og markerer en vigtig milepæl for virksomheden, der leverer fermenterede

Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

DrikkevarerForskning og uddannelseKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

I jagten på nye måder at producere protein på, har forskere på Aalborg Universitet forvandlet restprodukter fra ølproduktion til et proteinrigt produkt, som kan erstatte almindeligt kød i f.eks. pølser. Resultatet er både velsmagende, bæredygtigt og økonomisk fordelagtigt. For mange går en øl

Hotel Vejlefjord investerer massivt i talentudvikling i en presset branche

AktueltFoodserviceForskning og uddannelse11. 11. 2025

Mens hotel- og restaurationsbranchen kæmper med mangel på kvalificeret arbejdskraft, har Hotel Vejlefjord succes med at fastholde og udvikle medarbejdere gennem målrettede talentprogrammer. Hotel- og restaurationsbranchen har i flere år været blandt de hårdest ramte af forgæves rekrutteringer.

Økologikongres 2025 skal vise, hvad økologien kan præstere på basis af naturlige metoder

AktueltFødevareproduktionLandbrugMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

Den 18.–19. november samles landmænd, forskere, rådgivere og virksomheder i Kolding til Økologikongres 2025. Med 47 faglige sessioner og temaer fra grøn trepart til sundhed og økologisk regenerativt landbrug sætter kongressen fokus på, hvordan økologien kan levere løsninger på tidens største

Ultraforarbejdede fødevarer: Eksperter efterlyser fokus på ernæring frem for proces

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMesser og konferencerMiljø og sundhedTop11. 11. 2025

Den offentlige debat om ultraforarbejdede fødevarer fylder meget hos både forbrugere og fødevaresektor. På årets fødevarekonference, Fremtidens Fødevarer, hos Teknologisk Institut satte forskere og aktører problemstillingen under lup og opfordrede til at flytte fokus fra proces til

Danskerne rækker ud efter nye varianter af oksekød

Frugt og grøntKød, fisk og fjerkræ06. 11. 2025

Danish Crown har rundet 2,5 millioner solgte pakker hakket oksekød blandet med grønt det første år og har dermed overgået de oprindelige forventninger til produktet. I en tid hvor stigende fødevarepriser - herunder prisen på oksekød - er et varmt samtaleemne hen over de danske køkkenborde, kan

RAWBITE udvider produktionen i Tyskland for at imødekomme stigende efterspørgsel

Ikke kategoriseret06. 11. 2025

Virksomheden bag de populære økologiske frugt- og nøddebarer har de seneste år oplevet en stabil tocifret vækst i Danmark, Tyskland og Sverige samt en markant stigning i online-salget. For at imødekomme den voksende efterspørgsel og stimulere en fortsat vækst på de europæiske markeder, udvider

7-Eleven åbner ny runde af Innovation Corner og sætter fjerde iværksætterprodukt på hylderne

AktueltDrikkevarerMarkedsføringMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed06. 11. 2025

7-Elevens iværksætterforløb Innovation Corner, der blev lanceret sidste år, er blevet taget så godt imod, at kæden nu åbner op for en ny runde. Samtidig kommer det fjerde produkt fra første runde – en alkoholfri elektrolytdrik ’Dansevand’ – på hylderne. Sidste år deltog Dansevand, en alkoholfri

Årets Wiuff 2025: Marie Bojsen fra Birthesminde modtager Danmarks første råvarepris

AktueltFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræLandbrugRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed06. 11. 2025

Ved en højtidelig fejring hos Søren Wiuff i Lammefjorden lørdag den 1. november blev Årets Wiuff 2025 uddelt for allerførste gang. Prisen er opfundet og etableret af Lokale Fødevarer Danmarks stifter og formand, Jesper Zeihlund, og siden blevet medstiftet af HORESTA. Formålet med prisen er at hædre

Sund jord giver sunde grøntsager – og det kan smages

Frugt og grøntLandbrugMiljø og sundhedTop06. 11. 2025

I årevis har de arbejdet med jordforbedring via næringsrige kompostblandinger på en gård i Nordjylland. Resultatet er klart: Den sunde jord giver ikke bare sundere og stærkere grøntsager – men også bedre smag. På gården Ny Vraa i Tylstrup har man i årevis arbejdet med at udvikle og teste

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

  • DENIOS ApS

    Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

  • DENIOS ApS

    Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Øget produktivitet på mejeriet takket være vakuum fra Busch

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Stor fødevaremesse med juletema kommer igen i år til Brande

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

    11.11.2025

  • Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

    11.11.2025

  • Hotel Vejlefjord investerer massivt i talentudvikling i en presset branche

    11.11.2025

  • Økologikongres 2025 skal vise, hvad økologien kan præstere på basis af naturlige metoder

    11.11.2025

  • Ultraforarbejdede fødevarer: Eksperter efterlyser fokus på ernæring frem for proces

    11.11.2025

  • Danskerne rækker ud efter nye varianter af oksekød

    06.11.2025

  • RAWBITE udvider produktionen i Tyskland for at imødekomme stigende efterspørgsel

    06.11.2025

  • 7-Eleven åbner ny runde af Innovation Corner og sætter fjerde iværksætterprodukt på hylderne

    06.11.2025

  • Årets Wiuff 2025: Marie Bojsen fra Birthesminde modtager Danmarks første råvarepris

    06.11.2025

  • Sund jord giver sunde grøntsager – og det kan smages

    06.11.2025

  • Techmedia får ny ejer

    04.11.2025

  • Wassim Hallal vinder hædersprisen som Kokkenes Kok

    04.11.2025

  • Too Good To Go fylder ti år: Fra dansk app til global bevægelse mod madspild

    04.11.2025

  • Juleudgave af Food&Drink på gaden

    04.11.2025

  • Her er Danmarks bedste plantebaserede takeaway

    04.11.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik