• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FødevareproduktionMesser og konferencerTop10. 09. 2024 | Mikkel Bækgaard

Vinderne af Sol over Gudhjem Produktprisen 2024 er fundet

FødevareproduktionMesser og konferencerTop10. 09. 2024 By Mikkel Bækgaard

Sol over Gudhjem har igen sat dansk madiværksætteri i centrum med kåringen af vinderne i Produktprisen 2024. Finalen fandt sted hos Folkets Madhus, hvor de mest innovative og kvalitetsbevidste producenter inden for kategorierne MAD, DRIKKE, KONFEKTURE og INNOVATION blev hyldet.

Sol over Gudhjem har siden 2014 været drivkraften bag Produktprisen, der har til formål at fremme nye, spændende danske produkter og bringe dem ud på hylderne i landets butikker.

Et ekspertpanel bestående af Michael Rahbek (chef for Coops egne mærker), Louise Beck Brønnum (gastrofysiker, Kost Studio), Mikkel Maarbjerg (kok og restauratør, Restaurant VIE), Mads Battefeld (ejer, Sushi Anaba) og Magnus Laier Sonne (produktudvikler, Smage-Compagniet) har vurderet og kåret årets vindere.

Vinderne af Produktprisen 2024 blev:

MAD: Mamas Daal med Mamas Saib Chutney

Dommer Magnus Sonne udtaler: “Chutneyen vandt, fordi den havde en ægte autenticitet i sin smag. Den smagte af kærlighed – lige fra mamas hænder. Den var perfekt balanceret i alle grundsmage. Særligt krydringen var elegant og balanceret med varme krydderier, og styrken er fuldstændig spot on. Og så er det en fantastisk fortælling.”

DRIKKE: Mikkeller med Raspberry Rush

Dommer Mads Battefeld udtaler: “Mikkellers Raspberry Rush bliver ved med at overraske. Man finder hele tiden nye smage og dybder i den, og den er virkelig en fremragende og overraskende god alkoholfri øl.”

KONFEKTURE: Frossenpind med Blodappelsin Bo

Dommer Michael Rahbek udtaler: “Blodappelsin Bo fra Frossenpind er næsten den perfekte tretrinsraket af en ispind. En lækker og afbalanceret flødeis, der suppleres af en dejlig forfriskende smag af blodappelsin. Man tror, smagsløgene har fået en perfekt oplevelse, lige inden et dejligt kick af chili rammer – alt sammen i en fremragende smagseksplosion, der behager både ganen og maven.”

INNOVATION: True Gum med True Dates “Sweet Peach”

Dommer Louise Beck Brønnum udtaler: “Jeg spiser ikke selv slik, men hvis jeg gjorde, ville det nok være True dates der lå i slikskuffen. Jeg savner de gode gamle ferskenvingummier, og det er ret vildt, at True Gum har fået dem til at smage så meget som dem. De har valgt nogle dadler, som teksturmæssigt giver den samme vingummifornemmelse – det er ret flot ramt og godt tænkt.”

Udover et 1-årigt medlemskab til Sol over Gudhjems Kaffeklub får alle kategorivinderne også en skræddersyet rådgivningssession med eksperter inden for fødevareudvikling fra både Coop og Sol over Gudhjem.

PUBLIKUMSPRISEN

Højsgaard Mikrovineri løb med Produktprisen med hele 529 unikke stemmer for deres Hybenvin.

Spændende at smage produkterne

Magnus Laier Sonne, produktudvikler hos Smage-Compagniet, udtaler om konkurrencens betydning:

“Det har været en fantastisk dag, og det har været superspændende at smage produkterne endnu engang. Deltagerne havde rettet til på deres produkter siden udvælgelsen, og det har bare været et sindssygt stærkt felt af produkter. Produktprisen spiller en vigtig rolle for dansk madinnovation ved at give nye og spændende produkter en platform og anerkendelse. Det skaber et incitament for producenter til at tænke kreativt og nytænkende, hvilket i sidste ende kan gavne hele fødevaresektoren.”

Han tilføjer om kvaliteten af årets deltagere:

“Dagens vindere har både budt på masser af spændende innovation, grundsmagene og teksturen fungerede, og håndværksmæssigt og smagsmæssigt har det været helt i top. Kvaliteten af de indsendte produkter viser, at dansk madkultur er i konstant udvikling, og at vi har en underskov af dygtige producenter, der formår at kombinere traditionelle metoder med moderne innovation. Dette års deltagere har virkelig sat barren højt for fremtidig fødevareudvikling i Danmark.”

Skrevet i: Fødevareproduktion, Messer og konferencer, Top

Seneste nyt fra redaktionen

FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

Detailhandel og en grosPolitik og eksport12. 11. 2025

FødevareDanmark støtter ønsket om lavere fødevaremoms, men afviser De Samvirkende Købmænds (DSK) forslag om at finansiere momsnedsættelsen ved at hæve momsen på ”mindre nødvendige varer”. Torsdag i sidste uge lancerede De Samvirkende Købmænd (DSK) en analyse, der viser, at det er muligt at

Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

Forskning og uddannelseMejeriØkologi og bæredygtighed12. 11. 2025

En ny forskningsgennemgang viser, at fem enkle tiltag kan gøre osteproduktion mere effektiv og bæredygtig. Et forskerteam fra DTU har gennemgået den eksisterende forskning om fermentering og modning af ost i et litteraturstudie og peger på fem underudnyttede videnskabeligt baserede tiltag, som kan

Toscansk toprestaurant fylder Det japanske Tårn med italiensk velsmag

AktueltFoodservice12. 11. 2025

Den toscanske michelinrestaurant Saporium rykker for en periode ind i Tivoli. I Toscanas bølgende bakker ligger et af Italiens mest eksklusive og idylliske hoteller: det danskejede Borgo Santo Pietro, som for nyligt er blevet tildelt de maksimale 3 nøgler i Michelin-guiden. Blandt hotellets

Irland vinder prisen for verdens bedste steak ved World Steak Challenge

AktueltDetailhandel og en grosKød, fisk og fjerkræ12. 11. 2025

Ved mandagens World Steak Challenge vandt irske Dawn Meats og Lidl titlen som 'World's Best Steak' for deres irske græsfodrede sirloin. I alt sikrede Irland sig 24 guldmedaljer - og ud af de i alt 304 uddelte medaljer tog Irland den største samlede medaljehøst med 68 guld-, sølv- eller

Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning

Forskning og uddannelseFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed12. 11. 2025

Forskning i økologi skal ikke have mindre, men større investeringer, for at Danmark kan leve op til sine grønne ambitioner om en fordobling af økologien. Det sikrer en ny politisk aftale. Med et nybrud i dansk forskningspolitik gennemfører regeringen flerårige investeringer i forskning og

FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

FødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

Den danske ingrediensproducent FERM FOOD ApS fra Bække i Vejen har vundet EY Entrepreneur Of The Year’s regionale pris i kategorien Scale-Up. Prisen blev uddelt ved EY’s kåring i Syd-og Sønderjylland torsdag den 6. november og markerer en vigtig milepæl for virksomheden, der leverer fermenterede

Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

DrikkevarerForskning og uddannelseKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

I jagten på nye måder at producere protein på, har forskere på Aalborg Universitet forvandlet restprodukter fra ølproduktion til et proteinrigt produkt, som kan erstatte almindeligt kød i f.eks. pølser. Resultatet er både velsmagende, bæredygtigt og økonomisk fordelagtigt. For mange går en øl

Hotel Vejlefjord investerer massivt i talentudvikling i en presset branche

AktueltFoodserviceForskning og uddannelse11. 11. 2025

Mens hotel- og restaurationsbranchen kæmper med mangel på kvalificeret arbejdskraft, har Hotel Vejlefjord succes med at fastholde og udvikle medarbejdere gennem målrettede talentprogrammer. Hotel- og restaurationsbranchen har i flere år været blandt de hårdest ramte af forgæves rekrutteringer.

Økologikongres 2025 skal vise, hvad økologien kan præstere på basis af naturlige metoder

AktueltFødevareproduktionLandbrugMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

Den 18.–19. november samles landmænd, forskere, rådgivere og virksomheder i Kolding til Økologikongres 2025. Med 47 faglige sessioner og temaer fra grøn trepart til sundhed og økologisk regenerativt landbrug sætter kongressen fokus på, hvordan økologien kan levere løsninger på tidens største

Ultraforarbejdede fødevarer: Eksperter efterlyser fokus på ernæring frem for proces

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMesser og konferencerMiljø og sundhedTop11. 11. 2025

Den offentlige debat om ultraforarbejdede fødevarer fylder meget hos både forbrugere og fødevaresektor. På årets fødevarekonference, Fremtidens Fødevarer, hos Teknologisk Institut satte forskere og aktører problemstillingen under lup og opfordrede til at flytte fokus fra proces til

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch og Pfeiffer bringer den nyeste vakuumteknologi til Ajour 2025

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

  • DENIOS ApS

    Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

  • DENIOS ApS

    Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Øget produktivitet på mejeriet takket være vakuum fra Busch

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

    12.11.2025

  • Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

    12.11.2025

  • Toscansk toprestaurant fylder Det japanske Tårn med italiensk velsmag

    12.11.2025

  • Irland vinder prisen for verdens bedste steak ved World Steak Challenge

    12.11.2025

  • Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning

    12.11.2025

  • FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

    11.11.2025

  • Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

    11.11.2025

  • Hotel Vejlefjord investerer massivt i talentudvikling i en presset branche

    11.11.2025

  • Økologikongres 2025 skal vise, hvad økologien kan præstere på basis af naturlige metoder

    11.11.2025

  • Ultraforarbejdede fødevarer: Eksperter efterlyser fokus på ernæring frem for proces

    11.11.2025

  • Danskerne rækker ud efter nye varianter af oksekød

    06.11.2025

  • RAWBITE udvider produktionen i Tyskland for at imødekomme stigende efterspørgsel

    06.11.2025

  • 7-Eleven åbner ny runde af Innovation Corner og sætter fjerde iværksætterprodukt på hylderne

    06.11.2025

  • Årets Wiuff 2025: Marie Bojsen fra Birthesminde modtager Danmarks første råvarepris

    06.11.2025

  • Sund jord giver sunde grøntsager – og det kan smages

    06.11.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik