• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltEmballageMesser og konferencer23. 05. 2023 | Helle Friemann Nielsen

Vild dansk verdensrekord gav genlyd på emballage-messe

AktueltEmballageMesser og konferencer23. 05. 2023 By Helle Friemann Nielsen

Efter flere måneders intensiv forberedelse satte danske Qupaq A/S en officiel verdensrekord ved at dispensere hele 1.094 bakker på bare 60 sekunder. Det skete på Interpack 2023 i Düsseldorf, der blev afholdt i maj. Formålet var at sætte fokus på innovation i fødevareindustrien.

Normalt kører en bakkedispenser til fødevareemballage med 50-60 bakker i minuttet. Er der brug for en højere hastighed end dét, vælger man typisk at udbygge produktionslinjen med en dispenser mere.
Det vakte derfor stor opmærksomhed, da nordjyske Qupaq annoncerede, at de på Interpack 2023 i Düsseldorf ville forsøge at sætte en officiel verdensrekord ved at køre mindst 1.000 bakker igennem en bakkedispenser på blot 60 sekunder. Hos Qupaq, der opstod i 2022 efter en fusion mellem pakke-divisionerne i Carsoe og Intech, har de længe ment, at de har verdens hurtigste bakkedispensere. Og fredag den 5. maj blev det officielt. Hele 1.094 bakker lykkedes det at dispensere i løbet af de 60 sekunder.
-Rigtig mange i fødevareindustrien kender vores produktlinjer, Intray og Anytray, og nu kender de også navnet Qupaq. Med denne verdensrekord sender vi budskabet om, at de to brands er forenet i en fælles virksomhed, der vil tage automation i fødevareproduktion til et endnu højere niveau, siger marketing manager Jesper Johansen fra Qupaq.

Vil sætte fokus på innovation
Qupaq havde tre forsøg til at nå målet om at dispensere mindst 1.000 bakker på 60 sekunder. Det lykkedes i alle tre tilfælde, og faktisk nåede man i det tredje forsøg op over 1.100 bakker. Men på grund af en fejl i tællesystemet blev forsøget ikke godkendt af den uvildige notar, som var til stede for at sikre, at alt gik rigtigt til, og rekorden kunne gøres officiel.

For Qupaq gør det dog ikke glæden over verdensrekorden mindre. Det primære formål med rekordforsøget er at sætte fokus på innovation i fødevareindustrien, som står overfor en enorm udfordring med at brødføde en voksende global befolkning. Her vil mere automation være en af nøglerne til at øge produktiviteten.
-Hastighed er ikke i sig selv et mål for os. Ingen af vores kunder har brug for en maskine, der kan dispensere 1.000 bakker i minuttet – ikke endnu i hvert fald. Men en forudsætning for innovation er, at nogle går forrest. Vi vil gerne appellere til, at flere virksomheder i branchen udfordrer grænserne for, hvad der er muligt i alle led af produktionen, siger Jesper Johansen.

Ultimativ stresstest giver værdifuld læring
Forud for Interpack 2023 er gået flere måneders intensiv forberedelse med tilpasning af dispenseren. Blandt andet har Qupaq forstærket sit smart tool for at reducere slitage og installeret en stærkere gearing for at nå den ønskede hastighed. Undervejs har Qupaq også videreudviklet sit design af det roterende værktøj, der adskiller bakkerne fra hinanden.
-At køre mere end 1.000 bakker igennem uden fejl i løbet af 60 sekunder er den ultimative stresstest, der presser vores mekanik og software til det yderste. Vi har lært enormt meget i processen, og det bliver værdifuld viden for os i den videre udvikling af vores produkter, siger Jesper Johansen.

Qupaq A/S har hovedkvarter i Brønderslev, Danmark, og er verdens førende leverandør af løsninger til bakkedispensering i fødevareindustrien. Virksomhedens automatiske dispenseringsløsninger håndterer årligt over 10 mia. bakker til pakning af fødevarer på mere end 50 markeder.
Qupaq opstod i 2022 som resultatet af en fusion af pakkedivisionerne i Carsoe og Intech International. Virksomheden råder over de to førende produktbrands inden for bakkedispensering, det elektriske system, Intray, og det pneumatiske system, Anytray.

Skrevet i: Aktuelt, Emballage, Messer og konferencer

Seneste nyt fra redaktionen

Geia Group køber bake & take

Brød og kagerFoodservice20. 11. 2025

Med opkøbet styrker Geia Group sin position inden for bl.a. instore-bagerier og convenience-kæder, hvor der vil blive sat yderligere fokus på innovation til både danske og udenlandske kunder. bake & take er en velrenommeret leverandør af innovative og kundetilpassede bageriprodukter til

Bornholm tager næste skridt mod Danmarks første lokale rejeproduktion

Forskning og uddannelseFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræ20. 11. 2025

Torsdag modtager Bornholms Lakseklækkeri i Nexø de allerførste larver af varmtvandsrejer. Det er en vigtig milepæl i opbygningen af en helt ny fødevareproduktion på øen og etableringen af Danmarks første lokale produktion af varmtvandsrejer. I alt 10.000 rejelarver er på vej til Bornholm, efter

Sticks’n’Sushi åbner i Københavns Lufthavn

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ20. 11. 2025

I løbet af 2027 åbner Sticks’n’Sushi sin første lufthavnsrestaurant som en del af udvidelsen af Terminal 3 i Københavns Lufthavn. Med panoramaudsigt over landingsbanen, en ny bar og et specialdesignet koncept for rejsende kan både faste gæster og førstegangsbesøgende se frem til et nyt sted, hvor de

30 kroner, 6 måltider og en vigtig støtte til mennesker som denne jul spiser på herberger, krisecentre og varmestuer

AktueltDetailhandel og en gros20. 11. 2025

Julen handler om at dele, og i år kan støtten blive til 6 måltider. Støt FødevareBankens indsamling i Netto, og køb julens smukkeste til- og fra-mærker. For kun 30 kroner får du fire juleornamenter, der støtter en vigtig sag, pynter på gaverne og sikrer seks måltider til borgere som denne jul spiser

Millioninvestering skal skabe grøn mad-revolution

Miljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed20. 11. 2025

Nyt innovativt fellowship-program, støttet af Novo Nordisk Fonden, skal uddanne nye frontløbere, der skal bekæmpe madspild og bane vejen for bæredygtige fødevaresystemer. Teknologisk Institut står i spidsen for at drive BioSustainability Design Fellowship Programmet, der samlet set er

Too Good To Go får øget betydning i et økonomisk presset USA

Detailhandel og en grosFoodserviceMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed18. 11. 2025

Mens mange amerikanere kæmper med stigende priser og usikker adgang til mad, har den danske app Too Good To Go fået en større rolle for både borgere og virksomheder. Den danske app Too Good To Go har på få år etableret sig som en markant aktør på det amerikanske marked. Siden lanceringen i 2020

Kulinarisk spydspids udnævnt som Kartoffelambassadør 2025

AktueltFoodserviceFrugt og grøntRåvarer og ingredienser18. 11. 2025

Michelinkok og leder af Culinary Institute by Vejle Erhverv, Per Mandrup, er udnævnt som Kartoffelambassadør 2025 af Danmarks Kartoffel Råd. Kartoflen bør inkluderes på lige fod med linser og bælgfrugter, når de planterige måltider skal på bordet. I hvert fald hvis det står til kulinarisk leder

Forum for Fødevarereklamer: Branche sætter selv aldersgrænse på 15 år for bestemt type reklamer

AktueltMarkedsføringPolitik og eksport18. 11. 2025

Forum for Fødevarereklamer og Læskedrikreklamenævnet hæver aldersgrænsen fra 13 til 15 år for reklamer for fødevarer med højt indhold af sukker, fedt og salt og for reklamer for læskedrikke. Forum for Fødevarereklamer har siden januar 2008 arbejdet for god markedsførings etik i forhold til

Brasserie Carl vinder Årets ret med gris 2025 – og Ti Trin ned vinder for osteret

Kød, fisk og fjerkræMejeriTop18. 11. 2025

Ved et storstilet gallaarrangement blev Årets Ret med Gris og Årets Ret med Ost i går uddelt. Med et imponerende håndværk kan Brasserie Carl således kalde sig vinder af Årets ret med gris 2025, mens Ti Trin Ned tog prisen for den bedste osteret. Brasserie Carl, med Bendix Sixhøj Laursen i

FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

Detailhandel og en grosPolitik og eksport12. 11. 2025

FødevareDanmark støtter ønsket om lavere fødevaremoms, men afviser De Samvirkende Købmænds (DSK) forslag om at finansiere momsnedsættelsen ved at hæve momsen på ”mindre nødvendige varer”. Torsdag i sidste uge lancerede De Samvirkende Købmænd (DSK) en analyse, der viser, at det er muligt at

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Den ultimative tjekliste: Få mest ud af dit opsamlingskar

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch og Pfeiffer bringer den nyeste vakuumteknologi til Ajour 2025

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

  • DENIOS ApS

    Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

  • DENIOS ApS

    Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Geia Group køber bake & take

    20.11.2025

  • Bornholm tager næste skridt mod Danmarks første lokale rejeproduktion

    20.11.2025

  • Sticks’n’Sushi åbner i Københavns Lufthavn

    20.11.2025

  • 30 kroner, 6 måltider og en vigtig støtte til mennesker som denne jul spiser på herberger, krisecentre og varmestuer

    20.11.2025

  • Millioninvestering skal skabe grøn mad-revolution

    20.11.2025

  • Too Good To Go får øget betydning i et økonomisk presset USA

    18.11.2025

  • Kulinarisk spydspids udnævnt som Kartoffelambassadør 2025

    18.11.2025

  • Forum for Fødevarereklamer: Branche sætter selv aldersgrænse på 15 år for bestemt type reklamer

    18.11.2025

  • Brasserie Carl vinder Årets ret med gris 2025 – og Ti Trin ned vinder for osteret

    18.11.2025

  • FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

    12.11.2025

  • Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

    12.11.2025

  • Toscansk toprestaurant fylder Det japanske Tårn med italiensk velsmag

    12.11.2025

  • Irland vinder prisen for verdens bedste steak ved World Steak Challenge

    12.11.2025

  • Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning

    12.11.2025

  • FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

    11.11.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik