• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltEmballageMesser og konferencer23. 05. 2023 | Helle Friemann Nielsen

Vild dansk verdensrekord gav genlyd på emballage-messe

AktueltEmballageMesser og konferencer23. 05. 2023 By Helle Friemann Nielsen

Efter flere måneders intensiv forberedelse satte danske Qupaq A/S en officiel verdensrekord ved at dispensere hele 1.094 bakker på bare 60 sekunder. Det skete på Interpack 2023 i Düsseldorf, der blev afholdt i maj. Formålet var at sætte fokus på innovation i fødevareindustrien.

Normalt kører en bakkedispenser til fødevareemballage med 50-60 bakker i minuttet. Er der brug for en højere hastighed end dét, vælger man typisk at udbygge produktionslinjen med en dispenser mere.
Det vakte derfor stor opmærksomhed, da nordjyske Qupaq annoncerede, at de på Interpack 2023 i Düsseldorf ville forsøge at sætte en officiel verdensrekord ved at køre mindst 1.000 bakker igennem en bakkedispenser på blot 60 sekunder. Hos Qupaq, der opstod i 2022 efter en fusion mellem pakke-divisionerne i Carsoe og Intech, har de længe ment, at de har verdens hurtigste bakkedispensere. Og fredag den 5. maj blev det officielt. Hele 1.094 bakker lykkedes det at dispensere i løbet af de 60 sekunder.
-Rigtig mange i fødevareindustrien kender vores produktlinjer, Intray og Anytray, og nu kender de også navnet Qupaq. Med denne verdensrekord sender vi budskabet om, at de to brands er forenet i en fælles virksomhed, der vil tage automation i fødevareproduktion til et endnu højere niveau, siger marketing manager Jesper Johansen fra Qupaq.

Vil sætte fokus på innovation
Qupaq havde tre forsøg til at nå målet om at dispensere mindst 1.000 bakker på 60 sekunder. Det lykkedes i alle tre tilfælde, og faktisk nåede man i det tredje forsøg op over 1.100 bakker. Men på grund af en fejl i tællesystemet blev forsøget ikke godkendt af den uvildige notar, som var til stede for at sikre, at alt gik rigtigt til, og rekorden kunne gøres officiel.

For Qupaq gør det dog ikke glæden over verdensrekorden mindre. Det primære formål med rekordforsøget er at sætte fokus på innovation i fødevareindustrien, som står overfor en enorm udfordring med at brødføde en voksende global befolkning. Her vil mere automation være en af nøglerne til at øge produktiviteten.
-Hastighed er ikke i sig selv et mål for os. Ingen af vores kunder har brug for en maskine, der kan dispensere 1.000 bakker i minuttet – ikke endnu i hvert fald. Men en forudsætning for innovation er, at nogle går forrest. Vi vil gerne appellere til, at flere virksomheder i branchen udfordrer grænserne for, hvad der er muligt i alle led af produktionen, siger Jesper Johansen.

Ultimativ stresstest giver værdifuld læring
Forud for Interpack 2023 er gået flere måneders intensiv forberedelse med tilpasning af dispenseren. Blandt andet har Qupaq forstærket sit smart tool for at reducere slitage og installeret en stærkere gearing for at nå den ønskede hastighed. Undervejs har Qupaq også videreudviklet sit design af det roterende værktøj, der adskiller bakkerne fra hinanden.
-At køre mere end 1.000 bakker igennem uden fejl i løbet af 60 sekunder er den ultimative stresstest, der presser vores mekanik og software til det yderste. Vi har lært enormt meget i processen, og det bliver værdifuld viden for os i den videre udvikling af vores produkter, siger Jesper Johansen.

Qupaq A/S har hovedkvarter i Brønderslev, Danmark, og er verdens førende leverandør af løsninger til bakkedispensering i fødevareindustrien. Virksomhedens automatiske dispenseringsløsninger håndterer årligt over 10 mia. bakker til pakning af fødevarer på mere end 50 markeder.
Qupaq opstod i 2022 som resultatet af en fusion af pakkedivisionerne i Carsoe og Intech International. Virksomheden råder over de to førende produktbrands inden for bakkedispensering, det elektriske system, Intray, og det pneumatiske system, Anytray.

Skrevet i: Aktuelt, Emballage, Messer og konferencer

Seneste nyt fra redaktionen

FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

Detailhandel og en grosPolitik og eksport12. 11. 2025

FødevareDanmark støtter ønsket om lavere fødevaremoms, men afviser De Samvirkende Købmænds (DSK) forslag om at finansiere momsnedsættelsen ved at hæve momsen på ”mindre nødvendige varer”. Torsdag i sidste uge lancerede De Samvirkende Købmænd (DSK) en analyse, der viser, at det er muligt at

Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

Forskning og uddannelseMejeriØkologi og bæredygtighed12. 11. 2025

En ny forskningsgennemgang viser, at fem enkle tiltag kan gøre osteproduktion mere effektiv og bæredygtig. Et forskerteam fra DTU har gennemgået den eksisterende forskning om fermentering og modning af ost i et litteraturstudie og peger på fem underudnyttede videnskabeligt baserede tiltag, som kan

Toscansk toprestaurant fylder Det japanske Tårn med italiensk velsmag

AktueltFoodservice12. 11. 2025

Den toscanske michelinrestaurant Saporium rykker for en periode ind i Tivoli. I Toscanas bølgende bakker ligger et af Italiens mest eksklusive og idylliske hoteller: det danskejede Borgo Santo Pietro, som for nyligt er blevet tildelt de maksimale 3 nøgler i Michelin-guiden. Blandt hotellets

Irland vinder prisen for verdens bedste steak ved World Steak Challenge

AktueltDetailhandel og en grosKød, fisk og fjerkræ12. 11. 2025

Ved mandagens World Steak Challenge vandt irske Dawn Meats og Lidl titlen som 'World's Best Steak' for deres irske græsfodrede sirloin. I alt sikrede Irland sig 24 guldmedaljer - og ud af de i alt 304 uddelte medaljer tog Irland den største samlede medaljehøst med 68 guld-, sølv- eller

Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning

Forskning og uddannelseFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed12. 11. 2025

Forskning i økologi skal ikke have mindre, men større investeringer, for at Danmark kan leve op til sine grønne ambitioner om en fordobling af økologien. Det sikrer en ny politisk aftale. Med et nybrud i dansk forskningspolitik gennemfører regeringen flerårige investeringer i forskning og

FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

FødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

Den danske ingrediensproducent FERM FOOD ApS fra Bække i Vejen har vundet EY Entrepreneur Of The Year’s regionale pris i kategorien Scale-Up. Prisen blev uddelt ved EY’s kåring i Syd-og Sønderjylland torsdag den 6. november og markerer en vigtig milepæl for virksomheden, der leverer fermenterede

Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

DrikkevarerForskning og uddannelseKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

I jagten på nye måder at producere protein på, har forskere på Aalborg Universitet forvandlet restprodukter fra ølproduktion til et proteinrigt produkt, som kan erstatte almindeligt kød i f.eks. pølser. Resultatet er både velsmagende, bæredygtigt og økonomisk fordelagtigt. For mange går en øl

Hotel Vejlefjord investerer massivt i talentudvikling i en presset branche

AktueltFoodserviceForskning og uddannelse11. 11. 2025

Mens hotel- og restaurationsbranchen kæmper med mangel på kvalificeret arbejdskraft, har Hotel Vejlefjord succes med at fastholde og udvikle medarbejdere gennem målrettede talentprogrammer. Hotel- og restaurationsbranchen har i flere år været blandt de hårdest ramte af forgæves rekrutteringer.

Økologikongres 2025 skal vise, hvad økologien kan præstere på basis af naturlige metoder

AktueltFødevareproduktionLandbrugMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

Den 18.–19. november samles landmænd, forskere, rådgivere og virksomheder i Kolding til Økologikongres 2025. Med 47 faglige sessioner og temaer fra grøn trepart til sundhed og økologisk regenerativt landbrug sætter kongressen fokus på, hvordan økologien kan levere løsninger på tidens største

Ultraforarbejdede fødevarer: Eksperter efterlyser fokus på ernæring frem for proces

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMesser og konferencerMiljø og sundhedTop11. 11. 2025

Den offentlige debat om ultraforarbejdede fødevarer fylder meget hos både forbrugere og fødevaresektor. På årets fødevarekonference, Fremtidens Fødevarer, hos Teknologisk Institut satte forskere og aktører problemstillingen under lup og opfordrede til at flytte fokus fra proces til

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch og Pfeiffer bringer den nyeste vakuumteknologi til Ajour 2025

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

  • DENIOS ApS

    Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

  • DENIOS ApS

    Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Øget produktivitet på mejeriet takket være vakuum fra Busch

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

    12.11.2025

  • Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

    12.11.2025

  • Toscansk toprestaurant fylder Det japanske Tårn med italiensk velsmag

    12.11.2025

  • Irland vinder prisen for verdens bedste steak ved World Steak Challenge

    12.11.2025

  • Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning

    12.11.2025

  • FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

    11.11.2025

  • Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

    11.11.2025

  • Hotel Vejlefjord investerer massivt i talentudvikling i en presset branche

    11.11.2025

  • Økologikongres 2025 skal vise, hvad økologien kan præstere på basis af naturlige metoder

    11.11.2025

  • Ultraforarbejdede fødevarer: Eksperter efterlyser fokus på ernæring frem for proces

    11.11.2025

  • Danskerne rækker ud efter nye varianter af oksekød

    06.11.2025

  • RAWBITE udvider produktionen i Tyskland for at imødekomme stigende efterspørgsel

    06.11.2025

  • 7-Eleven åbner ny runde af Innovation Corner og sætter fjerde iværksætterprodukt på hylderne

    06.11.2025

  • Årets Wiuff 2025: Marie Bojsen fra Birthesminde modtager Danmarks første råvarepris

    06.11.2025

  • Sund jord giver sunde grøntsager – og det kan smages

    06.11.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik