
Siden den 1. maj har VELOUR budt gæster velkommen til en cocktailoplevelse i hjertet af København – og modtagelsen har været overvældende positiv. Nu har baren fået det økologiske guldmærke.
Bag VELOUR står Nicolai, Jonas og Emil, som både har rødder i Michelin-køkkener og high-end cocktailbarer, med deres eget økologisk certificerede destilleri, Nordic Ethanol, i Flyverbyen på Amager. Som fundament udvikles og destilleres alle ingredienser og al spiritus fra bunden, og resultatet er cocktails med en kompleksitet, der ikke findes andre steder og kan smages i hver eneste cocktail.
Det kompromisløse fokus på økologi og kvalitet er blevet anerkendt af Fødevarestyrelsen, der har tildelt VELOUR det Økologiske Spisemærke i guld. Dermed er VELOUR den eneste cocktailbar i verden, hvor gæster kan nyde cocktails, der er 100 pct. økologiske – uden undtagelser.
En helhedsoplevelse
Ifølge stifterne er VELOUR mere end en bar. Det er et tilflugtssted fra byens tempo, en bar med ro, nærvær og en unik atmosfære, hvor hver eneste detalje er gennemtænkt for at skabe hygge og komfort.
Her handler det ikke blot om at servere cocktails, men om at skabe en helhedsoplevelse. Hver cocktail er en guidet rejse gennem smag og håndværk, udviklet fra bunden – destilleret, fermenteret, macereret eller infuseret – altid med 100 pct. økologiske råvarer.
“Vi har skabt VELOUR som et sted, hvor cocktails ikke bare er et nydelsesmiddel, men en oplevelse, der vækker sanserne. At vi nu også formentlig kan kalde os verdens eneste cocktailbar med 100 % økologiske cocktails med guldmærket i økologi tildelt af Fødevarestyrelsen, er en kæmpe milepæl for os – og en bekræftelse på, at det krævende arbejde det er at lave 100 % økologiske cocktails giver mening,” fortæller Nicolai, medstifter af VELOUR og Nordic Ethanol.
Hovedsagen i VELOURs filosofi er at møde gæsterne i øjenhøjde og skabe en jordnær, hjemlig og afslappet stemning. ”Intentionen er, at man – tår efter tår – mærker, at man får noget særligt og anderledes, og at vi selv med 100 % økologiske og højkvalitetscocktails, hvor alt er lavet fra bunden, stadig kan holde prisniveauet samme sted som andre lignende cocktailbarer i København,” siger Emil, medstifter af VELOUR og partner i Nordic Ethanol.
Fra Michelin-køkkener til én samlet vision
Holdet bag VELOUR – Nicolai, Jonas og Emil – har både baggrund fra Michelin-køkkener og high-end cocktailbarer. Den tilgang har de taget med sig ind i VELOUR: præcision, kvalitet, innovation og et fokus på godt håndværk.
Med deres eget økologisk certificerede destilleri, Nordic Ethanol, som fundament, kan teamet skabe alt fra bunden – fra klare destillater til komplekse likører, bitters og fadlagrede spiritusser. Resultatet er cocktails med en identitet, du ikke finder andre steder i verden.
VELOUR er dermed ikke blot en bar, men en “one brand bar” med en jord til bord-mentalitet. Alt, hvad der hældes i glasset, er udviklet, produceret og forfinet af dem selv.
En ny standard for cocktailbarer
Modtagelsen har vist, at gæsterne værdsætter denne kompromisløse tilgang, hvor internationale besøgende især fremhæver den unikke og lokale smagsoplevelse samt den jordnære, personlige atmosfære, der gør VELOUR til noget helt særligt.
Med det økologiske guldmærke og allerede stor international interesse samt et stigende antal stamgæster er VELOUR godt på vej til at sætte en ny standard for, hvad en cocktailbar kan være – i både København og i verden.