• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Detailhandel og en grosTop25. 08. 2022 | Kasper Mundt-Nielsen

Ubemandet købmand åbnet på Frederiksberg

Detailhandel og en grosTop25. 08. 2022 By Kasper Mundt-Nielsen

Let-Køb har åbnet sin første ubemandede butik i hjertet af Frederiksberg, og snart følger flere trop. For nuværende er planen, at yderligere tre ubemandede Let-Køb butikker skal åbne som et supplement til deres konventionelle butikker.

Købmand Christian Wenzzel beretter om glade kunder i den nye ubemandede dagligvarebutik.

Tidligere på måneden fik Frederiksberg sin første ubemandede og selvbetjente dagligvarebutik, som giver kunderne i nærområdet hurtig og nem adgang til en lang række dagligvarer. Den ubemandede butik ligger i hjertet af Frederiksberg i et tidligere butikslokale på H.C. Ørsteds Vej 70 og hører under kæden Let-Køb.

Fødevarekoncernen Dagrofa, som, foruden Let-Køb, står bag dagligvarekæderne Meny, Spar og Min Købmand, har planer om at åbne yderligere tre ubemandede butikker i nærmeste fremtid. Én åbner d. 19. august i Demstrup, mens de to resterende har fået placeringer i Fåborg og ved Femern Bælt og forventes at åbne i løbet af sensommeren. Dagrofa vil nu have fokus på at teste og videreudvikle det ubemandede koncept.

– Vi er meget glade for, vi nu kan teste det nye ubemandede koncept i Let-Køb kæden, for det er en rigtig god mulighed for at styrke vores eksisterende købmænd. Det ubemandede koncept kan betragtes som en slags forlænget arm til den lokale købmands konventionelle butik, fordi det kommer med stor fleksibilitet. Købmanden kan med tilføjelsen af en ubemandet butik f.eks. tilbyde de vigtigste dagligvarer udenfor normale åbningstider. Det betyder også, at de Let-Køb butikker, der ligger i ferieområder, hvor butikken er lukket eller har indskrænkede åbningstider dele af året, kan udvide deres åbningstider udenfor sæson, siger Kasper Qvist Rasmussen, som er kædeansvarlig for Let-Køb.

– Vi har store forventninger til tilføjelsen af ubemandede butikker, og vi har allerede kig på flere placeringer, afslutter han.

De fire ubemandede butikker skal drives af Dagrofa-købmænd i nærområdet, som sørger for jævnligt at levere varer til butikkerne og fylde op på hylderne og tilpasse sortimentet til lokalområdet. Alt imens de samtidig står for driften af deres konventionelle dagligvarebutik. Christian Wenzzel er købmand for to konventionelle butikker på Østerbro og i Hellerup, og står nu også for den første ubemandede Let-Køb, beliggende på Frederiksberg. Blot fem dage efter åbningen kan han berette om glade kunder:

– Vi får meget positiv feedback fra kunderne, som blandt andet fortæller, at systemet er nemt at finde ud af, og at det er en superhurtig og praktisk måde at handle på, når man lige skal have frokosten med på farten eller har sent fri fra arbejde og skal handle ind til sen aftensmad.

Christian Wenzzel er allerede fuld af gode idéer, som skal afprøves i den nye ubemandede Let-Køb butik:

– Jeg har kig på en scooter, så vi nemt og hurtigt kan fragte varer mellem de to konventionelle butikker og den ubemandede butik på Frederiksberg. Jeg tror også, at det ubemandede koncept kan åbne døre for unge mennesker, der gerne vil prøve kræfter som selvstændig købmand, fordi de kan afprøve det i mindre skala og udbygge derfra.

Praktisk og sikker løsning til den ubemandede butik

Sortimentet vil bestå af op til 500 af de vigtigste varer til dagligdagen, samt en række conveniencevarer til de kunder, der er på farten eller skal have et hurtigt måltid i frokostpausen.

De ubemandede butikker er selvbetjente, hvilket betyder, at man som kunde selv tjekker ind ved at scanne en QR-kode ved indgangen og oprette sig med sit NemID eller MitID. Herefter handler kunden sine varer og betaler med dankort eller mobiltelefonen, inden de forlader butikken.

Konceptet har direktør for Retail360 Mads Laursen udviklet og finpudset sammen med sin kompagnon, Michael Hansen.

– Det er utroligt spændende, at vi nu er kommet i gang med at teste Let-Købs ubemandede butikker. Vi har brugt en del ressourcer på at færdigudvikle kassesystemet, så det er kompatibelt med Dagrofas løsninger, og det er vi også i mål med. Så nu er vi spændte på, hvordan de forskellige kundegrupper tager imod løsningen, og hvordan de kommer til at bruge butikken i dagligdagen, siger Mads Laursen.

For Retail360 var det vigtigt at lave en løsning, der var nem at gå til og sikker at bruge. Det ubemandede koncept kræver ikke meget plads og kan implementeres på blot 28 kvm, enten i et eksisterende lokale eller i en ca. 40 fods boks, som let kan placeres på f.eks. parkeringsarealer eller i byen uden det er til gene for andre. Ligeledes kræver boksen kun tilslutning af el for, at butikken kan komme i drift.

Indgang kan kun ske via oprettelse med NemID eller MitID som også sikrer, at ingen under 16 år kan få adgang. Butikken er videoovervåget, og det er både nemt og brugervenligt at oprette sig og handle med mobilen. Hvis der opstår tvivl eller spørgsmål, er det muligt at kontakte kundeservice 24 timer i døgnet pr. telefon. Telefonnummeret hænger i de ubemandede butikker.

Potentiale for nye slags koncepter

Hvis testbutikkerne klarer sig godt, er det ambitionen, at Dagrofa og Retail360 skal arbejde hen mod at åbne flere ubemandede Let-Køb butikker rundt i hele landet.

Retail360 ser også et stort potentiale i at udvide konceptet til at omfatte andet end dagligvarer. Konceptet kan videreføres i mange forskellige varianter, og med tiden kan ubemandede blomsterbutikker, caféer eller take-away også være en mulighed.

Skrevet i: Detailhandel og en gros, Top

Seneste nyt fra redaktionen

Techmedia får ny ejer

AktueltFoodservice04. 11. 2025

Techmedia A/S, der blandt andet driver Fødevarekus og magasinet Food&Drink, er blevet købt af FrontMedia ApS, der dermed styrker positionen på markedet for fag- og branchemedier. Handelen er gennemført 6. oktober 2025, og begge selskaber fortsætter i deres nuværende

Wassim Hallal vinder hædersprisen som Kokkenes Kok

Foodservice04. 11. 2025

Kokkene har talt: Wassim Hallal er kåret som Kokkenes Kok 2024 – en af de største hædersbevisninger i dansk gastronomi. Prisen gives til en kok, der med talent, generøsitet og faglig styrke har gjort en særlig forskel for branchen. Den prestigefyldte pris blev overrakt ved Fonden Dansk Gastronomis

Too Good To Go fylder ti år: Fra dansk app til global bevægelse mod madspild

FoodserviceMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed04. 11. 2025

På bare ti år er danske Too Good To Go blevet til et globalt eksempel på, hvordan teknologi, forretning og bæredygtighed kan trække i samme retning. Med over 130 millioner brugere og 500 millioner reddede måltider har virksomheden gjort kampen mod madspild til en hverdagsvane for brugere i over 20

Juleudgave af Food&Drink på gaden

AktueltFoodservice04. 11. 2025

Julen sig nærmer, og det betyder, at nyeste nummer af Food&Drink sætter fokus på julen og alle dens glæder. Læs blandt andet om spændende jule-nyheder, men kom også med til Aalborg for at besøge byens første Michelin-restaurant. Udover at drage nordpå og se på julen har Food&Drink også

Her er Danmarks bedste plantebaserede takeaway

FoodserviceFrugt og grøntMesser og konferencerMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed04. 11. 2025

Pico Pizza vandt Årets plantebaserede takeaway-måltid ved weekendens Plant Food Festival, hvor Dansk Vegetarisk Forening og Plantebranchen hyldede årets bedste plantebaserede madoplevelser på farten. Hvem laver landets bedste plantebaserede måltid to go? Det blev afgjort i weekenden, da

Sukaiba vinder ”Denmark’s Best Hotel Restaurant” for anden gang

Foodservice30. 10. 2025

World Culinary Awards har offentliggjort årets vinder af ”Denmark’s Best Hotel Restaurant”. Siden 2020 har World Culinary Awards kåret verdens bedste gastronomiske oplevelser, både internationale og nationalt.  I år har de nomineret blandt andet været Radissons Blue Elephant, Nimb Brasserie

En rigtig god kop kaffe er det nye personalegode

DrikkevarerMejeri30. 10. 2025

God kaffe er god medarbejderpleje. Flere virksomheder investerer i kaffemaskiner med friskmalet kaffe og frisk mælk for at tiltrække og fastholde medarbejdere. Kaffe er nemlig ikke bare kaffe – det er en vigtig del af hverdagen, der kan gøre en forskel for både trivsel og tilknytning på

Dansk sommelier vinder den første udgave af Master of Port Scandinavia 2025

AktueltDrikkevarer30. 10. 2025

Efter en todages konkurrence den 19. og 20. oktober blev danske Ketil Sauer kåret som vinder af den første udgave af Master of Port Scandinavia, og kunne tage den prestigefyldte Silver Goblet med hjem. Den danske sommelier imponerede juryen med sin dybe viden om portvin, sine sommelierfærdigheder og

Når regler spænder ben for naturen: 16 nye anbefalinger til bedre biodiversitet i fødevaresektoren

AktueltFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed30. 10. 2025

En ny publikation fra Tænketanken Frej peger på, hvordan regler og rammer kan ændres, så det bliver lettere for fødevaresektoren at fremme natur og biodiversitet. Over hele Danmark står lodsejere, landmænd og virksomheder klar til at skabe mere natur. Men alt for ofte bliver de bremset af

Prestigefyldt kåring: Den danske Spiseguide hylder AOC som Årets Restaurant

Detailhandel og en grosFoodserviceTop30. 10. 2025

Den danske Spiseguide har kåret AOC som Årets Restaurant ved en gallamiddag på Kokkedal Slot, hvor også Peter Trauboth fra Restaurant Levi blev hædret for sin rolle som restaurantchef. Den danske Spiseguide er en årlig guide, som siden 1978 har bedømt danske restauranter i forskellige

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

  • DENIOS ApS

    Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

  • DENIOS ApS

    Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Øget produktivitet på mejeriet takket være vakuum fra Busch

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Stor fødevaremesse med juletema kommer igen i år til Brande

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Techmedia får ny ejer

    04.11.2025

  • Wassim Hallal vinder hædersprisen som Kokkenes Kok

    04.11.2025

  • Too Good To Go fylder ti år: Fra dansk app til global bevægelse mod madspild

    04.11.2025

  • Juleudgave af Food&Drink på gaden

    04.11.2025

  • Her er Danmarks bedste plantebaserede takeaway

    04.11.2025

  • Sukaiba vinder ”Denmark’s Best Hotel Restaurant” for anden gang

    30.10.2025

  • En rigtig god kop kaffe er det nye personalegode

    30.10.2025

  • Dansk sommelier vinder den første udgave af Master of Port Scandinavia 2025

    30.10.2025

  • Når regler spænder ben for naturen: 16 nye anbefalinger til bedre biodiversitet i fødevaresektoren

    30.10.2025

  • Prestigefyldt kåring: Den danske Spiseguide hylder AOC som Årets Restaurant

    30.10.2025

  • Spiser du, som var det sommer året rundt? Det kan forvirre dit indre ur

    27.10.2025

  • Fremtidens mad risikerer at blive ensformig

    27.10.2025

  • Madens Folkemøde skal samle Danmark om unges sundhed

    27.10.2025

  • Fødevaregigant gearer op i Danmark – en stigning på 25,6 %

    27.10.2025

  • Køkkenprisen 2025 går til Skolerne i Oure

    27.10.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik