• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltForskning og uddannelseØkologi og bæredygtighed07. 10. 2020 | Kasper Mundt-Nielsen

Too Good to Go og Arla indgår alliance

AktueltForskning og uddannelseØkologi og bæredygtighed07. 10. 2020 By Kasper Mundt-Nielsen

Arla Fonden, Too Good To Go og Arla er samlet i en ny alliance, der går sammen for at bekæmpe madspild i de danske hjem. I efterårsferien lancerer de sammen en ny madspildsskole, der skal lære familier at blive bedre til at bruge alt i køkkenet. ”Det samspil af viden og erfaringer, vi har, gør samarbejdet stærkt. Ingen af os kunne have gjort det selv,” siger Sanne Vinther, direktør i Arla Fonden.

Nyt samarbejde bag madspildsskole, der løber af stablen i efterårsferien.

Ni ud af 10 danskere vil gerne gøre mere for at bekæmpe madspild. Men alt for mange danskere ved for lidt om hvordan. Og derfor ender alt for meget mad i skraldespanden. I Danmark kasserer vi over 700.000 tons mad hvert år, og omkring en tredjedel af madspildet sker i de danske hjem. Det svarer til 63 kilo i gennemsnit per husstand.

Derfor er tre prominente spillere gået sammen om et helt nyt initiativ. Arla Fonden, Too Good To Go og Arla lancerer i efterårsferien Madspildsskolen, der skal lære familier at bruge al den mad, de har i køleskabet. Også det, der er blevet lidt træt at se på.
– Too Good To Go har en stor viden om madspild i Danmark og ved, hvilke udfordringer der især skal bekæmpes. Arla kommer med et mangeårigt fokus på madspild gennem opskrifter og aktiviteter, og i Arla Fonden kommer med vi med kompetencer inden for undervisning i madspild. Det samspil af viden og erfaringer gør samarbejdet stærkt. Ingen af os kunne have lavet Madspildsskolen selv, siger Sanne Vinther, direktør i Arla Fonden.

Madspildsappen Too Good To Go har gjort en væsentlig forskel i kampen mod madspild i de 15 lande, hvor appen er aktiv og har reddet mere end 47 millioner måltider. For dem er Madspildsskolen et naturligt næste skridt med to samarbejdspartnere, der passer perfekt ind i ligningen.
– Hos Too Good To Go har vi større og større fokus på at oplyseom madspild via blandt andet undervisningsmaterialer, tips og tricks. Undervisningsdelen er vigtig for os, da vi ved, at gode vaner skal ind fra barnsben. Og så er vi af den holdning, at vi skal stå sammen for at løse de store madspildsudfordringer, som vi står overfor i dag. Derfor har vi fundet sammen med de stærkeste spillere på området om at etablere Danmarks bedste Madspildsskole, siger Heidi Boye, landechef i Too Good To Go

Danskerne skal have nye kompetencer
Alle tre parter i alliancen er meget optagede af madspild og ser det som en stor bæredygtighedsudfordring. Derfor har Arla Fonden hver eneste uge fokus på madspild, når 3.000 6. og 7. klasser årligt besøger deres to MADlejre, Arla har et konstant fokus på madspild i hele produktionskæden og støtter forbrugerne til at blive bedre til at reducere madspild, og Too Good To Go redder madvarer fra at ende i skraldespanden i butikkerne, og sørger for, at de kommer hjem i familierne i stedet.
– Men det er utrolig vigtigt, at vi ikke bare får flyttet madspildet hjem til familierne, og det er det, vi har fokus på med Madspildsskolen. Danskerne skal få nye og bedre kompetencer til at bruge alle de råvarer, de har hjemme i køleskabet, siger Sanne Vinther.

Madspildsskolen åbner for første gang dørene i efterårsferien, hvor de første hold kan lære om udnyttelse af råvarer og madrester. Programmet består af to daglige workshops af tre timers varighed og med plads til fire familier per workshop, der af hensyn til COVID-19 arbejder hver for sig.
Familierne skal lave mad af overskudsvarer, som Too Good To Go får leveret fra lokale butikker. Dermed finder underviserne også først på menuen på selve dagen.
I første omgang foregår Madspildsskolen i efterårsferien i København, men på længere sigt er det drømmen, at det bliver en tilbagevendende begivenhed.

Madspildsskolen foregår i Staldkøkkenet i Kødbyen i København. Der er to daglige workshops à 3 timer i hele efterårsferien fra den 10.-18. oktober, hhv. kl. 9-12 og 13-16. Tilmelding sker via: https://www.conferize.com/madspildsskolen/workshop

Skrevet i: Aktuelt, Forskning og uddannelse, Økologi og bæredygtighed

Seneste nyt fra redaktionen

Charcuteri kan også være grønt

FoodserviceFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Charcuteri er normalt lavet på kød, men sådan behøver det ikke at være, hvis man spørger slagter Michael Museth. Han har gennem flere år eksperimenteret med plantebaseret charcuteri. Det har givet både spændende resultater og masser af udfordringer. Hvad laver en slagter egentlig? Er det noget

Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

Messer og konferencer26. 06. 2025

Det var positivt for både antallet af gæster og omsætningen i byens butikker, at Madens Folkemøde i år blev afholdt i Nykøbing Falster. Økonomiudvalget i Guldborgsund Kommune har derfor besluttet at indgå en partnerskabsaftale med Madens Folkemøde og støtte eventet økonomisk de næste tre

To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ26. 06. 2025

Den amerikanske ”Burger Scholar” og manden bag den ikoniske dokumentar HamburgerAmerica, George Motz, gæster Gasoline Grill igen den 2. og 3. juli. Hvis man missede ham i2019 og 2022, får du man en ny og eksklusiv chance for at sætte tænderne i hansverdensberømte Fried Onion Burger – direkte fra

Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

LandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Når Danmark overtager EU-formandskabet i 2025, falder det sammen med opstarten af forhandlingerne om EU’s landbrugspolitik efter 2027. I den forbindelse opfordres regeringen til at bruge formandskabet aktivt til at fremme en grøn omstilling af landbruget på europæisk plan. Økologisk

Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

AktueltFoodserviceMesser og konferencer26. 06. 2025

Den 10. september bliver TAP1 i København omdannet til et madmekka, når ’Madscenen - for professionelle’ finder sted. Her bliver det muligt at opleve over 150 udstillere og masser af gastronomiske events/masterclasses. Sidste år deltog mere end 1.400 madentusiaster i inspirationsmessen, som

Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

LandbrugMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Stærke speakere fra hele Europa samles til Organic Summit i København den 18. og 19. august for at blive enige om et fælles charter med konkrete anbefalinger til, hvordan økologisk produktion og forbrug i EU kan vokse til 25 procent i 2030 og dermed bidrage til omstillingen af den fremtidige

Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

Detailhandel og en grosFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Et nyt studie afslører en uheldig effekt af supermarkedernes populære “2 for 1”-tilbud: De får os ikke bare til at købe mere – de får os også til at smide mere mad ud. Madspild er et enormt globalt problem – både økonomisk og klimamæssigt. FN estimerer, at en tredjedel af al mad går til

Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

AktueltFoodserviceMesser og konferencer24. 06. 2025

Sidste uge var en god uge for kokkeveteranen Allan Schultz. Først fik hans restaurant Parsley Salon i Hellerup tildelt i Michelinstjerne, og lørdag kunne han hæve trofæet som vinder af Danmarks største kokkekonkurrence kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem. Det blev Allan Schultz, som med teknisk

De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

AktueltFoodserviceØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Landbrug af Fødevarer kan nu afsløre, hvilke tre offentlige køkkener, der er nomineret til Køkkenprisen 2025. Landbrug & Fødevarer og Køkkenprisens jury er klar til at hædre de offentlige køkkener, hvor faglighed, smag og bæredygtighed går op i en højere enhed. For sjette år i træk uddeles

AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

Forskning og uddannelseFrugt og grøntFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserTopØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Indenfor få år kan protein udvundet fra almindeligt kløvergræs være en hovedingrediens i en lang række almindelige fødevarer som f.eks. is, yoghurt og proteindrikke. Forskere på AAU har længe arbejdet på at trække de rene proteinstrenge ud af græsset, og nu er det lykkes at fjerne både smag og farve

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Tip: Sådan bør du udnytte sommerperioden

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions opnår SBTi-validering af mål for emissionsreduktion

  • DENIOS ApS

    NYHED: Her er fremtidens opbevaring af farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    MRPC modtager “Innovation in Vacuum Busch Award”

  • DENIOS ApS

    Hvilket batteriskab er det rigtige for dig?

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch Vacuum Solutions præsenterer den intelligente TYR PLUS kapselblæser

  • DENIOS ApS

    Dette er, hvad der sker, når batterier bryder i brand

  • Spirax Sarco Danmark

    Bestil en anlægsgennemgang af dit dampsystem

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Sommer vedligeholdelsestips til din vakuumpumpe: 6 gode anbefalinger

  • DENIOS ApS

    Sådan udnytter du den stille periode i sommerferien

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Charcuteri kan også være grønt

    26.06.2025

  • Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

    26.06.2025

  • To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

    26.06.2025

  • Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

    26.06.2025

  • Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

    26.06.2025

  • Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

    24.06.2025

  • Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

    24.06.2025

  • Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

    24.06.2025

  • De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

    24.06.2025

  • AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

    24.06.2025

  • Lagkagehuset leverer rekordomsætning i 2024 og forbedrer driften markant

    19.06.2025

  • Energidrik bliver officiel partner på Roskilde Festival

    19.06.2025

  • Klar til indstillinger til Årets Ret Med Gris og Årets Ret med Ost

    19.06.2025

  • Nyt innovationsprogram skal skabe mere bæredygtige løsninger i convenience-branchen

    19.06.2025

  • Pantsystem sparer over 50 kg engangsplast årligt i Nordhavn-kantine

    19.06.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik