• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltForskning og uddannelseØkologi og bæredygtighed07. 10. 2020 | Kasper Mundt-Nielsen

Too Good to Go og Arla indgår alliance

AktueltForskning og uddannelseØkologi og bæredygtighed07. 10. 2020 By Kasper Mundt-Nielsen

Arla Fonden, Too Good To Go og Arla er samlet i en ny alliance, der går sammen for at bekæmpe madspild i de danske hjem. I efterårsferien lancerer de sammen en ny madspildsskole, der skal lære familier at blive bedre til at bruge alt i køkkenet. ”Det samspil af viden og erfaringer, vi har, gør samarbejdet stærkt. Ingen af os kunne have gjort det selv,” siger Sanne Vinther, direktør i Arla Fonden.

Nyt samarbejde bag madspildsskole, der løber af stablen i efterårsferien.

Ni ud af 10 danskere vil gerne gøre mere for at bekæmpe madspild. Men alt for mange danskere ved for lidt om hvordan. Og derfor ender alt for meget mad i skraldespanden. I Danmark kasserer vi over 700.000 tons mad hvert år, og omkring en tredjedel af madspildet sker i de danske hjem. Det svarer til 63 kilo i gennemsnit per husstand.

Derfor er tre prominente spillere gået sammen om et helt nyt initiativ. Arla Fonden, Too Good To Go og Arla lancerer i efterårsferien Madspildsskolen, der skal lære familier at bruge al den mad, de har i køleskabet. Også det, der er blevet lidt træt at se på.
– Too Good To Go har en stor viden om madspild i Danmark og ved, hvilke udfordringer der især skal bekæmpes. Arla kommer med et mangeårigt fokus på madspild gennem opskrifter og aktiviteter, og i Arla Fonden kommer med vi med kompetencer inden for undervisning i madspild. Det samspil af viden og erfaringer gør samarbejdet stærkt. Ingen af os kunne have lavet Madspildsskolen selv, siger Sanne Vinther, direktør i Arla Fonden.

Madspildsappen Too Good To Go har gjort en væsentlig forskel i kampen mod madspild i de 15 lande, hvor appen er aktiv og har reddet mere end 47 millioner måltider. For dem er Madspildsskolen et naturligt næste skridt med to samarbejdspartnere, der passer perfekt ind i ligningen.
– Hos Too Good To Go har vi større og større fokus på at oplyseom madspild via blandt andet undervisningsmaterialer, tips og tricks. Undervisningsdelen er vigtig for os, da vi ved, at gode vaner skal ind fra barnsben. Og så er vi af den holdning, at vi skal stå sammen for at løse de store madspildsudfordringer, som vi står overfor i dag. Derfor har vi fundet sammen med de stærkeste spillere på området om at etablere Danmarks bedste Madspildsskole, siger Heidi Boye, landechef i Too Good To Go

Danskerne skal have nye kompetencer
Alle tre parter i alliancen er meget optagede af madspild og ser det som en stor bæredygtighedsudfordring. Derfor har Arla Fonden hver eneste uge fokus på madspild, når 3.000 6. og 7. klasser årligt besøger deres to MADlejre, Arla har et konstant fokus på madspild i hele produktionskæden og støtter forbrugerne til at blive bedre til at reducere madspild, og Too Good To Go redder madvarer fra at ende i skraldespanden i butikkerne, og sørger for, at de kommer hjem i familierne i stedet.
– Men det er utrolig vigtigt, at vi ikke bare får flyttet madspildet hjem til familierne, og det er det, vi har fokus på med Madspildsskolen. Danskerne skal få nye og bedre kompetencer til at bruge alle de råvarer, de har hjemme i køleskabet, siger Sanne Vinther.

Madspildsskolen åbner for første gang dørene i efterårsferien, hvor de første hold kan lære om udnyttelse af råvarer og madrester. Programmet består af to daglige workshops af tre timers varighed og med plads til fire familier per workshop, der af hensyn til COVID-19 arbejder hver for sig.
Familierne skal lave mad af overskudsvarer, som Too Good To Go får leveret fra lokale butikker. Dermed finder underviserne også først på menuen på selve dagen.
I første omgang foregår Madspildsskolen i efterårsferien i København, men på længere sigt er det drømmen, at det bliver en tilbagevendende begivenhed.

Madspildsskolen foregår i Staldkøkkenet i Kødbyen i København. Der er to daglige workshops à 3 timer i hele efterårsferien fra den 10.-18. oktober, hhv. kl. 9-12 og 13-16. Tilmelding sker via: https://www.conferize.com/madspildsskolen/workshop

Skrevet i: Aktuelt, Forskning og uddannelse, Økologi og bæredygtighed

Seneste nyt fra redaktionen

Lagkagehuset henter international marketingchef hos Starbucks London

Brød og kagerMarkedsføring05. 06. 2025

Sarah Harris tiltræder som ny Chief Marketing Officer hos Lagkagehuset. Hun kommer fra en stilling som Marketing Director hos Starbucks UK, og med indgående kendskab til digital marketing og ESG-strategi skal hun styrke bagerkædens kommercielle profil i ind- og udland. Sarah Harris har de

Dansk Vegetarisk Forening: Generalsekretær skal stå i spidsen for international organisation

Frugt og grøntMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed05. 06. 2025

Generalsekretæren i Dansk Vegetarisk Forening (DVF), Rune-Christoffer Dragsdahl, er blevet valgt til forperson for den internationale organsation IVU. Rune-Christoffer Dragsdahl, der er generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening (DVF), er blevet valgt til forperson for den internationale

Sundhedsparadoks: Danske teenagere vil det sunde, men fristelser og fællesskab vinder

AktueltBrød og kager05. 06. 2025

I en ny digital publikation, Kernetal 2025, går Schulstad tæt på de 14-18-åriges madvaner og spørger: hvad spiser de unge egentlig – og hvad styrer deres valg? Tre omfattende undersøgelser tegner et billede af en generation, der gerne vil spise sundere, blive mætte og hygge sig over maden, men som

Arla Foods investerer stort i Linköping for at imødekomme skyr-boom

AktueltFødevareproduktionMejeri05. 06. 2025

Andelsejede Arla Foods investerer 34,5 mio. euro i en ny produktionslinje til skyr på mejeriet i Linköping, Sverige. Investeringen er en del af kooperativets langsigtede strategi og skal imødekomme den stigende efterspørgsel på skyr. Den nye produktionslinje vil primært producere skyr til det

Nye økologiske gourmet-sodavand til de danske café- og restaurantgæster

DrikkevarerFoodserviceTopØkologi og bæredygtighed05. 06. 2025

Når danskerne træder ind på en café eller sætter sig til rette på en restaurant, forventer de mere end blot mad og drikke – Rynkeby Foods lancering af Dagmar-serien tapper direkte ned i den tendens. Produkterne er skabt til den moderne forbruger, der træffer bevidste valg og efterspørger naturlige,

Producentansvar: Uklare regler skaber frustration i fødevarevirksomheder

Emballage03. 06. 2025

Nemco opfordrer virksomhederne til at søge rådgivning og medlemskab af en kollektiv ordning. Den 31. maj var der deadline for indberetning af emballagemængder til Dansk Producentansvar. Både fødevarevirksomheder og andre virksomheder med producentansvar for emballage skulle sikre, at deres

Arla slår alarm om manglende madfærdigheder

FoodserviceForskning og uddannelseMiljø og sundhed03. 06. 2025

Danskernes madfærdigheder bliver dårligere og dårligere, og det får nu Danmarks største fødevarevirksomhed Arla til at slå alarm. Madfærdigheder er nemlig afgørende, når det kommer til danskernes sundhed, klimaet og det sociale samvær. 42 pct. af danske børn og unge siger, at de ikke kan koge

Køkkenprisen 2025: Kender du et køkken, der går forrest?

AktueltFoodserviceMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed03. 06. 2025

For sjette år i træk sætter Landbrug & Fødevarer fokus på de offentlige køkkener, der gør en forskel. Med Køkkenprisen 2025 hyldes de madhåndværkere, der kombinerer faglighed, smag og bæredygtighed i hverdagen - og viser vejen for fremtidens offentlige måltider. Hver dag serveres mere end

Programmet klar for Copenhagen Cooking 2025

AktueltMesser og konferencer03. 06. 2025

15.-24. august bliver Københavns gader igen fyldt med langborde og leben, når årets Copenhagen Cooking løber af stablen. I år kan gæsterne glæde sig til 100 oplevelser på tværs af hele byen: Fra petanqueturneringer til pizzakonkurrence, en ny version af Smørrebrødets Dag og middag midt på Kongens

Danskerne skærer ned på chokoladen, men smør og kaffe skal der ikke røres ved

Detailhandel og en grosKonfektureMejeriTop03. 06. 2025

De seneste år har danskerne oplevet prisstigninger på mange varer. Nye tal viser, at danskerne ændrer forbrug på nogle varer, mens andre må koste, hvad de koster. Prisen på chokolade har gennem de seneste år været på himmelflugt. Ifølge nye tal fra analysevirksomheden YouGov er kiloprisen for

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Spirax Sarco Danmark

    Vi sætter fokus på damp som en naturlig energikilde

  • DENIOS ApS

    Lær at håndtere lækager på 90 min.

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Mød Busch på Spildevand Teknisk Forenings Årsmøde 2025

  • Nemco Machinery A/S

    Producentansvar: Uklare regler skaber frustration i fødevarevirksomheder

  • DENIOS ApS

    Sådan vælger du det rigtige opbevaringsskab til farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch Group præsenterer innovative vakuumløsninger på Battery Show Europe 2025 i Stuttgart

  • DENIOS ApS

    Sådan transporterer du lithiumbatterier sikkert

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Deltag i masterclass: ’Ansvarlig fisk på tallerkenen’

  • DENIOS ApS

    Her er den oversete vej til et sundere arbejdsmiljø

  • Busch Vakuumteknik A/S

    centrotherm clean solutions bliver til Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Lagkagehuset henter international marketingchef hos Starbucks London

    05.06.2025

  • Dansk Vegetarisk Forening: Generalsekretær skal stå i spidsen for international organisation

    05.06.2025

  • Sundhedsparadoks: Danske teenagere vil det sunde, men fristelser og fællesskab vinder

    05.06.2025

  • Arla Foods investerer stort i Linköping for at imødekomme skyr-boom

    05.06.2025

  • Nye økologiske gourmet-sodavand til de danske café- og restaurantgæster

    05.06.2025

  • Producentansvar: Uklare regler skaber frustration i fødevarevirksomheder

    03.06.2025

  • Arla slår alarm om manglende madfærdigheder

    03.06.2025

  • Køkkenprisen 2025: Kender du et køkken, der går forrest?

    03.06.2025

  • Programmet klar for Copenhagen Cooking 2025

    03.06.2025

  • Danskerne skærer ned på chokoladen, men smør og kaffe skal der ikke røres ved

    03.06.2025

  • Online dagligvarehandel løfter sløret for omkostningerne ved friskhedsgaranti

    27.05.2025

  • 150-årig familievirksomhed rykker til Aarhus: Oluf Brønnum & Co A/S åbner nyt domicil på Runetoften

    27.05.2025

  • Dansk vinproduktion træder ind i SMVdanmark

    27.05.2025

  • Food&Drink på gaden med fokus på kød

    27.05.2025

  • Premiere på Roskilde Festical: Ny øl brygget på juicerester og øko-boller

    27.05.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik