• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltForskning og uddannelseØkologi og bæredygtighed07. 10. 2020 | Kasper Mundt-Nielsen

Too Good to Go og Arla indgår alliance

AktueltForskning og uddannelseØkologi og bæredygtighed07. 10. 2020 By Kasper Mundt-Nielsen

Arla Fonden, Too Good To Go og Arla er samlet i en ny alliance, der går sammen for at bekæmpe madspild i de danske hjem. I efterårsferien lancerer de sammen en ny madspildsskole, der skal lære familier at blive bedre til at bruge alt i køkkenet. ”Det samspil af viden og erfaringer, vi har, gør samarbejdet stærkt. Ingen af os kunne have gjort det selv,” siger Sanne Vinther, direktør i Arla Fonden.

Nyt samarbejde bag madspildsskole, der løber af stablen i efterårsferien.

Ni ud af 10 danskere vil gerne gøre mere for at bekæmpe madspild. Men alt for mange danskere ved for lidt om hvordan. Og derfor ender alt for meget mad i skraldespanden. I Danmark kasserer vi over 700.000 tons mad hvert år, og omkring en tredjedel af madspildet sker i de danske hjem. Det svarer til 63 kilo i gennemsnit per husstand.

Derfor er tre prominente spillere gået sammen om et helt nyt initiativ. Arla Fonden, Too Good To Go og Arla lancerer i efterårsferien Madspildsskolen, der skal lære familier at bruge al den mad, de har i køleskabet. Også det, der er blevet lidt træt at se på.
– Too Good To Go har en stor viden om madspild i Danmark og ved, hvilke udfordringer der især skal bekæmpes. Arla kommer med et mangeårigt fokus på madspild gennem opskrifter og aktiviteter, og i Arla Fonden kommer med vi med kompetencer inden for undervisning i madspild. Det samspil af viden og erfaringer gør samarbejdet stærkt. Ingen af os kunne have lavet Madspildsskolen selv, siger Sanne Vinther, direktør i Arla Fonden.

Madspildsappen Too Good To Go har gjort en væsentlig forskel i kampen mod madspild i de 15 lande, hvor appen er aktiv og har reddet mere end 47 millioner måltider. For dem er Madspildsskolen et naturligt næste skridt med to samarbejdspartnere, der passer perfekt ind i ligningen.
– Hos Too Good To Go har vi større og større fokus på at oplyseom madspild via blandt andet undervisningsmaterialer, tips og tricks. Undervisningsdelen er vigtig for os, da vi ved, at gode vaner skal ind fra barnsben. Og så er vi af den holdning, at vi skal stå sammen for at løse de store madspildsudfordringer, som vi står overfor i dag. Derfor har vi fundet sammen med de stærkeste spillere på området om at etablere Danmarks bedste Madspildsskole, siger Heidi Boye, landechef i Too Good To Go

Danskerne skal have nye kompetencer
Alle tre parter i alliancen er meget optagede af madspild og ser det som en stor bæredygtighedsudfordring. Derfor har Arla Fonden hver eneste uge fokus på madspild, når 3.000 6. og 7. klasser årligt besøger deres to MADlejre, Arla har et konstant fokus på madspild i hele produktionskæden og støtter forbrugerne til at blive bedre til at reducere madspild, og Too Good To Go redder madvarer fra at ende i skraldespanden i butikkerne, og sørger for, at de kommer hjem i familierne i stedet.
– Men det er utrolig vigtigt, at vi ikke bare får flyttet madspildet hjem til familierne, og det er det, vi har fokus på med Madspildsskolen. Danskerne skal få nye og bedre kompetencer til at bruge alle de råvarer, de har hjemme i køleskabet, siger Sanne Vinther.

Madspildsskolen åbner for første gang dørene i efterårsferien, hvor de første hold kan lære om udnyttelse af råvarer og madrester. Programmet består af to daglige workshops af tre timers varighed og med plads til fire familier per workshop, der af hensyn til COVID-19 arbejder hver for sig.
Familierne skal lave mad af overskudsvarer, som Too Good To Go får leveret fra lokale butikker. Dermed finder underviserne også først på menuen på selve dagen.
I første omgang foregår Madspildsskolen i efterårsferien i København, men på længere sigt er det drømmen, at det bliver en tilbagevendende begivenhed.

Madspildsskolen foregår i Staldkøkkenet i Kødbyen i København. Der er to daglige workshops à 3 timer i hele efterårsferien fra den 10.-18. oktober, hhv. kl. 9-12 og 13-16. Tilmelding sker via: https://www.conferize.com/madspildsskolen/workshop

Skrevet i: Aktuelt, Forskning og uddannelse, Økologi og bæredygtighed

Seneste nyt fra redaktionen

Alternativ til amerikansk cola: Hallernes Smørrebrød lancerer BRØL Kola Kola

DrikkevarerFoodservice13. 05. 2025

I maj måned siger Hallernes Smørrebrød farvel til Coca Cola og byder i stedet velkommen til BRØL Kola Kola – en danskproduceret, økologisk og cirkulær cola, som matcher både smag og værdier bag Hallernes Smørrebrød. BRØL Kola Kola er brygget lokalt på genanvendte kaffekirsebær, der er et biprodukt

Mejeriprisen 2025: Nu med nyt koncept og forbrugerperspektiv

Detailhandel og en grosMejeri13. 05. 2025

I 2025 relanceres Mejeriprisen med et nyt og styrket koncept. For første gang bliver prisen landsdækkende - og det er nu hele butikskædens mejeriafdeling, der vurderes og kan vinde – ikke blot én enkelt butik. Samtidig får forbrugerne en større stemme i bedømmelsen. Landbrug & Fødevarer

Fra startup til storkøkkener: FÆRM vinder Mavens Hule og sikrer foodservice-samarbejde

AktueltFoodserviceFødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed13. 05. 2025

Det plantebaserede mejeriprodukt FÆRM er blevet kåret som vinder af Mavens Hule 2025 – en innovationskonkurrence for grønne fødevareiværksættere, arrangeret af Compass Group og Dagrofa Foodservice. Sejren åbner døren til et skræddersyet udviklingsforløb og muligheden for at få produktet ud og leve

Nyt liveformat bringer kvæget direkte ind i de professionelle køkkener 

AktueltFoodserviceFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræLandbrug13. 05. 2025

Hvordan taler vi om kvæg, bæredygtighed og ernæring på en måde, der giver mening både for dem, der passer dyrene, og dem, der laver maden til tusindvis af danskere hver dag? Det spørgsmål undersøger en ny webinar-serie for madprofessionelle.   Oksekød og mejeri står ofte for

Dansk forbud mod PFAS i pizzabakker og engangsemballage virker

EmballageFoodserviceFødevaresikkerhedMiljø og sundhedTop13. 05. 2025

Paptallerkener, pizzabakker og bagepapir købt i udlandet er ofte produceret med PFAS, som kan være sundhedsskadeligt. I Danmark har forhandlerne stort set fjernet problemet med PFAS i fødevarekontaktmaterialer, viser Fødevarestyrelsens kontrol. PFAS kan bruges til at gøre pap og papir fedt- og

Ny institutdirektør på DTU Aqua

Forskning og uddannelseKød, fisk og fjerkræ08. 05. 2025

Professor Anna Rindorf vil som ny leder af DTU Aqua bakke op om innovation på både instituttet og i samfundet: ”Vi skal vokse videre på trods af en usikker verden.” DTU har udpeget professor og sektionsleder Anna Rindorf til ny direktør for DTU Aqua med tiltrædelse den 1. juli. Hun har både

Rynkeby Foods udvider med Valsølille Vitamin Water

DrikkevarerMiljø og sundhed08. 05. 2025

Rynkeby Foods A/S udvider sin produktportefølje under Valsølille-brandet ved at lancere Valsølille Vitamin Water – en vitaminvand uden brus og med 20 procent frugt. Med lanceringen af Valsølille Vitamin Water styrker Rynkeby Foods sin position på markedet for funktionelle drikkevarer og

Dragsbæk: Nordens olivenolie skal være økologisk

AktueltFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed08. 05. 2025

Det handler om at styrke landbrug, folkesundhed og fødevareindustri: Økologien er atter på dagsordenen hos fødevaregiganten Dragsbæk, der nu vil sende klart signal til landmænd, politikere og privatforbrugere om de mange fordele ved den danske raps. Efter en periode med stilstand er økologien

Nyt millionprojekt reducerer madspild og giver restprodukter større værdi

AktueltFødevareproduktionØkologi og bæredygtighed08. 05. 2025

Danmarks fødevareindustri genererer årligt 385.000 tons madspild. Nu skal et nyt projekt til 13 millioner kroner hjælpe virksomheder med at udnytte deres sidestrømme fra fødevareproduktionen mere effektivt og dermed nedbringe madspildet. Projektet er støttet og sat i gang af Industriens Fond,

Lagkagehuset indgår omfattende partnerskab med Dagrofa

Brød og kagerDetailhandel og en grosFoodserviceTop08. 05. 2025

Lagkagehuset har underskrevet deres hidtil største samarbejdsaftale. Valget er faldet på fødevarekoncernen Dagrofa. Fremover skal Dagrofa Foodservice levere fødevarer til bagerkædens 108 danske butikker, og bagerkæden udbygger MENY-samarbejdet med yderligere 10 shop-in-shop-butikker og en fælles

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    centrotherm clean solutions bliver til Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions lancerer den nye HiCube Neo RGA

  • DENIOS ApS

    Ved du, hvornår det er tid til at vedligeholde, udskifte eller flytte dit opsamlingskar?

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Nemco Machinery A/S

    Nemco har nyt med hjem fra Europas største fødevaremesse

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch på IFFA 2025: Vacuum Diagnostics til intelligente vakuumløsninger til kødforarbejdning

  • DENIOS ApS

    3 sikkerhedsfunktioner, du skal kigge efter på dit opsamlingskar

  • Spirax Sarco Danmark

    Steam Insight: En digital forbindelse til optimering af dit dampsystem

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Vakuumsystemer: En guide til turn-key projekter

  • DENIOS ApS

    Service og vedligeholdelse – overholder du loven?

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Alternativ til amerikansk cola: Hallernes Smørrebrød lancerer BRØL Kola Kola

    13.05.2025

  • Mejeriprisen 2025: Nu med nyt koncept og forbrugerperspektiv

    13.05.2025

  • Fra startup til storkøkkener: FÆRM vinder Mavens Hule og sikrer foodservice-samarbejde

    13.05.2025

  • Nyt liveformat bringer kvæget direkte ind i de professionelle køkkener 

    13.05.2025

  • Dansk forbud mod PFAS i pizzabakker og engangsemballage virker

    13.05.2025

  • Ny institutdirektør på DTU Aqua

    08.05.2025

  • Rynkeby Foods udvider med Valsølille Vitamin Water

    08.05.2025

  • Dragsbæk: Nordens olivenolie skal være økologisk

    08.05.2025

  • Nyt millionprojekt reducerer madspild og giver restprodukter større værdi

    08.05.2025

  • Lagkagehuset indgår omfattende partnerskab med Dagrofa

    08.05.2025

  • Madiværksættere sigter efter 100 millioner i omsætning efter fire år

    06.05.2025

  • Jagten er gået ind: DM i Bålmad søger deltagere

    06.05.2025

  • Tivoli Food Festival: Fiskeauktion, Danmarksmesterskaber og verdens (måske) bedste bouillabaisse

    06.05.2025

  • Aflysning af Esrum Kloster Ølfestival

    06.05.2025

  • Salget af miljømærket tun stiger med 24 procent

    06.05.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik