På et læserspørgsmål i Coops Samvirke om hvilke emballager, der miljøbelaster mindst, skriver Inger Abildgaard, der er madredaktør, at plastfolie er bedre end sølvpapir, sølvfolie, alufolie eller aluminiumsfolie, som det også kaldes. Informationscenter for Miljø og Sundhed opfordrer til helt at droppe eller i det mindste begrænse brugen af sølvpapir mest muligt. Aluminium kræver mange ressourcer at udvinde og er svært at nedbryde som affald. Aluminium dur desuden ikke til opbevaring af sure madvarer som for eksempel syltede rødbeder eller syltede agurker, fordi den opløses i nærkontakt med de sure sager. På Foodwires redaktion har vi kun et spørgsmål:
– Hvordan håndteres plastfolien fra den kradses af rullen til den vikles om madvaren, uden at blodtrykket når op i det røde felt?
– Hvordan håndteres plastfolien fra den kradses af rullen til den vikles om madvaren, uden at blodtrykket når op i det røde felt?