Da Dansk Vegetarisk Forening, DVF, kårede årets nye planteprodukt, stod Planteslagterne øverst på skamlen.
Hvem i Danmark har den grønne førertrøje på, når det handler om at skabe gode muligheder for grønne og klimavenlige valg til vores tallerkner? Hvis man spørger DVF, der årligt uddeler en lang række priser til virksomheder, personer, køkkener og produkter, der gør en forskel for danskernes plantemadvaner lige nu, er én af dem i front, altså Planteslagterne, der med deres nye Svampebøffen giver danskernes plantebaserede burgere et løft.
Ligesom Planteslagternes øvrige produkter, er Svampebøffen 100 pct. økologisk og fri for tilsætningsstoffer, konserveringsmidler og soja. Til gengæld er den spækket med ærlige naturlige ingredienser og byder på en god dyb smag i samspillet mellem svampe, hvidløg og timian, der til sammen giver en saftig bøf med masser af umami.
Planter som superhelte på tallerkenen
Det er langt fra første gang, Planteslagterne løber med en pris for deres initiativer og produkter. Bl.a. vandt de prisen som Årets Grønne Iværksættere ved selvsamme prisuddeling sidste år. Og selvom man selvfølgelig nemt kan komme til at hvile på laurbærrene, når man har vundet så mange priser på så kort tid, som Planteslagterne har, så er grøntnørderne fra Kødbyen slet ikke færdige med at gøre planterne til superheltene på danskernes tallerkner.
Emil, Emil og Henrik, som Planteslagterne også er kendt som, er nemlig i en konstant proces med at produktudvikle og raffinere. Deres mission er at gøre det nemmere og, ikke mindst, velsmagende at spise mere grønt i hverdagen uden at bruge hverken meget tid i køkkenet eller kunne hakke løg på rekordtid. Og de vil samtidigt gøre det smagfuldt, økologisk og baseret på ægte råvarer, som vi kender.
Der er da også allerede nye (måske prisvindende?) produkter på trapperne, lover de. I alt ti produkter var nominerede i kategorien ”Årets nye plantebaserede produkt”. Planteslagternes Svampebøffen løb med 20,5 pct. af stemmerne.