• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ04. 01. 2024 | Mikkel Bækgaard

Stryhns Gruppen vil udvide foodserviceposition med ny strategi

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ04. 01. 2024 By Mikkel Bækgaard

Med sit seneste opkøb af foodserviceforretningen Delitaste i juni 2022, markerede Stryhns Gruppen sin ambition om at udvide positionen på foodservicemarkedet. Nu vil fødevarevirksomheden opnå organisk vækst i foodservice. Derfor skal foodservicesporets potentiale for alvor rulles ud og synergier udnyttes bedre i ny strategiperiode fra 2024-2026. 

Kim Baltzer
Kim Baltzer er adm. direktør i Delitaste

Delitaste blev opkøbt af Stryhns Gruppen i juni 2022 og blev fusioneret med Stryhns Gruppens eksisterende foodserviceaktiviteter. Nu skal synergier og fordele ved fusionen udfoldes i den kommende strategi.

”Efter Delitaste er blevet en del af Stryhns Gruppen, og vi har slået vores fælles kompetencer sammen, står vi stærkere end nogensinde før. Vores fornemmeste opgave er at skabe værdi for vores kunder, og det får vi endnu bedre mulighed for med et bredere sortiment og en større organisation i ryggen. Det skal vi selvfølgelig udnytte endnu bedre med den nye strategi,” fortæller Kim Baltzer, som er adm. direktør i Delitaste.

Foodserviceforretningen tilbyder et bredt sortiment af charcuteri, herunder franske, spanske, tyske og italienske specialiteter indenfor bl.a. salami, skinke, pølser og paté. Med fusionen er Delitaste blevet lagerførende på størstedelen af sortimentet, og har fået nye, fælles ressourcer, hvilket giver mulighed for at agere på mere fleksible vilkår end tidligere. Herfra skal foodservicesporet vækste gennem flere strategiske greb.

F.eks. kan Delitaste tilbyde et større sortiment til såvel eksisterende kunder som også til de kunder, der er rykket med fra Stryhns Gruppens foodserviceforretning. Det giver mulighed for krydssalg, som også er en fordel for kunderne, fordi de kan få flere varer fra samme distributør.

Med flere fælles ressourcer, kan Delitaste også levere endnu bedre service. Siden fusionen med Stryhns Gruppen, har Delitaste indført dag-til-dag levering af den stærke foodservice produktportefølje fra egne fabrikker, så kunderne har mere fleksibilitet, når de skal have leveret varer.

Det er naturligvis også kunderne, der i høj grad er i fokus i den nye strategiperiode, men Delitaste forventer også at bruge flere ressourcer på slutkunden og på eksklusive specialiteter: 

”Vi skal sørge for at have en tættere dialog med slutkunden, så vi hele tiden har fingeren på pulsen, og løbende vurderer, om vi skal opdatere vores sortiment. Det kan f.eks. være i form af sortimentsønsker fra vores slutkunder. Samtidig skal vi også være innovative, og tænke i nye, eksklusive løsninger, så vi kan tilbyde specialiteter af højeste kvalitet,” uddyber Kim Baltzer.

Stærke på franske charcuterivarer

Som led i den nye strategi, præsentes f.eks. en videreudvikling af de populære franske grignotons, som er små franske salamier, der bruges som appetizer, snack, i tapas eller til vinsmagning. Som regel er grignotons ovale i formen, men Delitaste har netop præsenteret de små, lækre hapsere som sticks med to smage; oliven og trøffel. 

Delitaste er stærkest på markedet, når det kommer til charcuterivarer fra Frankrig, hvor råvarer af høj kvalitet og lækre smagskombinationer er i fokus. Som eksempel kan nævnes Le Bridé, som er en fransk salami af højeste kvalitet. Le Bridéen er fremstillet af nøje udvalgt magert svinekød efter traditionel opskrift og naturmodnes i hele 8 uger, hvilket giver den en helt særlig fremtrædende smag og aroma.

Forventningen til Delitastes egne saucer i flere varianter er også høj. De er produceret i Danmark, hvilket sikrer en ensartet høj kvalitet året rundt, og smagen har højeste prioritet. Delitaste bearnaisesovs er f.eks. lavet på rigtigt smør modsat mange andre præproducerede saucer, for smagen skal være autentisk.

Stærk strategiplan, men opkøb er uvist 

Siden 2015 har Stryhns Gruppen udvidet med 5 succesfulde opkøb, hvoraf den seneste er Delitaste i 2022. 

”Vi har primært fokus på organisk vækst, og vi har en masse gode tiltag, vi skal have implementeret i foodserviceforretningen som en del af en stærk strategiplan. Jeg kan ikke afvise, at opkøb indenfor foodservice bliver en mulighed, og jeg kan heller ikke sige noget om, hvorvidt det kommer på tale i den kommende strategiperiode. Det afhænger af, om den rigtige mulighed kommer,” fortæller Kim Baltzer.

Skrevet i: Aktuelt, Foodservice, Kød, fisk og fjerkræ

Seneste nyt fra redaktionen

Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

Messer og konferencer11. 12. 2025

Kød, klima og grøn kost er alt sammen på tallerkenen, når Foodexpo samler fødevarebranchen til tre horisontudvidende dage spækket med spændende oplevelsesuniverser og fremsynede events. Nordens største faglige mødested for alle, der lever for og arbejder med mad, finder sted i MCH Messecenter

Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

Mejeri11. 12. 2025

Der er masser af erfaring fra både Arla og resten af verden med i bagagen, når Henrik Jessen nu overtager ledelsen af Arla i Nr. Vium 350 medarbejdere hos Arla i Nr. Vium har nu fået vished om, hvem der fremover skal stå i spidsen for mejeriet. Det bliver 60-årige Henrik Jessen, der i

Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

AktueltFoodservice11. 12. 2025

2025 har været et markant vækstår for Pincho Nation i Danmark. Med fire nye restauranter og stærke resultater i de etablerede enheder runder man 700.000 gæster og passerer en vigtig milepæl: ti restauranter på det danske marked. Udviklingen afspejler både en stigende efterspørgsel og en solid

Rekord i antal julebryg

AktueltDrikkevarer11. 12. 2025

Aldrig før har der været så mange forskellige julebryg at vælge imellem som denne jul. Desuden er paletten af julebryg i 2025 den mest farverige. Danske øl-nydere kan glæde sig over, at de har rekordmange julebryg at vælge imellem i december 2025. Hele 219 forskellige julebryg står på

NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

KonfektureTop11. 12. 2025

Fra d. 10. december kan kunderne i alma madmarked smage på fremtidens fødevarer fra innovationscenteret Spora, grundlagt af kokken Rasmus Munk. Det første projekt, der bliver præsenteret, er chokoladealternativet NOTCH, udviklet af mask, et restprodukt fra ølbrygning. Rasmus Munk lancerede i

Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Forskere på Syddansk Universitet (SDU) har fundet ud af, at vandmænd kan bruges som fødevarestabilisator og vil nu bl.a. samarbejde med toprestauranten Alchemist og dens forsknings- og testkøkken Spora om at bruge det i madretter. I fremtiden kan de slimede væsener måske bidrage til en mere

Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

Forskning og uddannelseMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Tang har længe været hyldet som en bæredygtig superingrediens – men dens “fiskede” smag er en barriere for mange vestlige forbrugere. Nu viser et nyt studie fra Københavns Universitet, at fermentering med mælkesyrebakterier kan være nøglen til at få tangen til at glide ned. Det kan være

Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

AktueltFødevareproduktionLandbrugMarkedsføringMesser og konferencerMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at eksporten af danske økologiske varer i 2024 steg til 3,6 milliarder kroner. Det er fjerde år i træk, at økoeksporten stiger. Dansk økologieksport steg i 2024 med fire procent. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, der netop er offentliggjort. I

Fødevareminister Jacob Jensen

Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

AktueltDetailhandel og en grosFoodserviceMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Fødevareminister Jacob Jensen (V) har taget initiativ til at luge ud i regler, der spænder ben for donation af fødevarer. En ændret fortolkning af reglerne for donation af overskudsmad skal skabe bedre og mere enkle rammer for fødevarevirksomheder i Danmark og samtidig styrke kampen mod

Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

Detailhandel og en grosPolitik og eksportTop09. 12. 2025

Fødevarepriser er blevet et afgørende vælgertema, hvor næsten to ud af tre danskere svarer, at de stigende fødevarepriser i større eller mindre grad kan påvirke deres stemme ved næste folketingsvalg. Det viser en ny befolkningsundersøgelse foretaget af Norstat for De Samvirkende Købmænd

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Gemmer dit løfteudstyr på skjulte farer?

  • Ardo NV Denmark Office

    Sødme møder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Fra vindtunneller til rumfart: Vakuum til rumfarts undersøgelser

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

  • Ardo NV Denmark Office

    Nyt år, nye favoritter – Ardo lancerer 9 nyheder på frost i 2026

  • DENIOS ApS

    Har du den rigtige pumpe?

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Find den korrekte dampkvalitet

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

    11.12.2025

  • Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

    11.12.2025

  • Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

    11.12.2025

  • Rekord i antal julebryg

    11.12.2025

  • NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

    11.12.2025

  • Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

    09.12.2025

  • Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

    09.12.2025

  • Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

    09.12.2025

  • Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

    09.12.2025

  • Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

    09.12.2025

  • Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

    04.12.2025

  • Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur

    04.12.2025

  • Bad Seed Brewing kåret som Årets Danske Bryggeri 2025

    04.12.2025

  • Nyt nummer på gaden: Food&Drink går i fisk

    04.12.2025

  • Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

    04.12.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik