• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Detailhandel og en grosDrikkevarerFoodserviceMesser og konferencerTop17. 10. 2019 | Kasper Mundt-Nielsen

Stor øldiversitet i Nürnberg

Detailhandel og en grosDrikkevarerFoodserviceMesser og konferencerTop17. 10. 2019 By Kasper Mundt-Nielsen

Foto: NuernbergMesse / Frank Boxler

Fra 12. til 14. november mødes drikkevarebranchen på BrauBeviale, der er en af verdens vigtigste messer, når det kommer til ølbrygning, udstyr og ingredienser, men også en lang række andre drikkevarer er repræsenteret

Det er indiskutabelt, at BrauBeviale har sin oprindelse i øl, men messen favner i dag meget bredere. Det hele startede som en udstilling, der løb sammen med et træningskursus for bryggerier, men blev snart en social begivenhed for hele drikkevaresektoren. I 1978 var udstillingen blevet så populær, at der var behov for mere plads, og udstillingen blev rykket til Nürnbergs messehaller. Fra en branchesammenkomst for bryggerier udviklede den sig til en international samling for hele drikkevaresektoren. Sidste år var messen større og mere international end nogensinde, men BrauBeviale har aldrig mistet sit sociale element af syne, og selv om der nu er blevet plads til segmenter som cider, spiritus, mousserende vin, vin, vand, juice, læskedrikke og flydende mejeriprodukter, så lover messearrangøren, at emnet øl som altid vil blive dækket godt.

Mikrobryg-symposium
Dagen før messen starter er der en minioptakt med det 7. europæiske MicroBrew-symposium arrangeret af VLB, det Berlin-baserede forsknings- og træningsinstitut for brygning. Ud over at give et indblik i de internationale markedstendenser inden for mikrobryg vil symposiet først og fremmest fokusere på de tekniske og teknologiske aspekter af craft beer-produktionen, såsom generelle koncepter for små bryggere, produktdiversitet og den nødvendige kvalitetskontrol. Malt vil være et andet fokusområde i år. Symposiet er rettet mod internationale craft beer-bryggerier, brewpub-indehavere og producenter og forhandlere af malt.

Temaområder og ølbarer
Under BrauBeviale vil der være forskellige temaområder, og i craft beer-området vil det være muligt at smage på de håndbryggede øl samt andre drikkevarespecialiteter kurateret af uafhængige eksperter. Hos de i alt otte temabarer kan besøgende opleve en bred variation af smage. Fem ølbarer med ølspecialiteter fra forskellige lande samt alkoholfri øl og lav-alkoholiske øl, en spiritusbar, en bar med vand og innovative alkoholfri drinks og en bar, hvor besøgende kan lære, hvordan kvaliteten af glasset spiller en nøglerolle i drikkevarens sensoriske egenskaber. Sidste år samlede dette område alene 10.000 besøgende ud af et samlet besøgertal på mere end 40.000.

Bryggerieksplosion
I Danmark er vi siden år 2000 gået fra 12 bryggerier til over 200, og den tendens kan man opleve mange steder på verdensplan. Mange af disse er små eller såkaldte mikrobryggerier, og de har haft en stor indflydelse på ølsektoren, hvilket også har haft en påvirkning på BrauBeviale. Messen er et oplagt sted for de små bryggerier og restauratører, der bevæger sig ind i bryggeriverdenen, samt hobbybryggere, når de skal finde samarbejdspartnere og søge eksperthjælp. De kan søge mod temaområdet Artisan and Craft Beer Equipment og det specielle displayområde Brau @ Home. Det tilhørende Speakers Corner er også en kilde til faglig ekspertise, værdifulde indslag og diskussioner.

Vind en guldmedalje til din øl – også for mikrobryggeren
På BrauBeviale er det også muligt at indsende sine øl til bedømmelse og dermed være med i opløbet til en European Beer Star. På messens første dag vil de besøgende desuden kunne stemme på deres favorit blandt de udpegede guldmedaljevindere. Sidste år var 2.344 øl fra 51 lande blevet præsenteret for et panel bestående af 144 eksperter. I år kan man indstille øl i 67 kategorier, inklusive de nye kategorier ”Stout” og ”Non-alcoholic wheat yeast (top fermented)”.

Foruden alt dette vil man kunne opleve talks, præsentationer og paneldiskussioner om relevante emner for drikkevareindustrien. Det vil så at sige være muligt at følge øllen fra marken til udvælgelsen af de enkelte råvarer, gennem produktionen og slutteligt i markedsføring og salg.

 

 

 

Skrevet i: Detailhandel og en gros, Drikkevarer, Foodservice, Messer og konferencer, Top

Seneste nyt fra redaktionen

Lavazza vinder europæisk hæder for tredje år i træk

Drikkevarer02. 12. 2025

Ved årets European Coffee & Hospitality Awards blev det endnu engang understreget, at godt håndværk betaler sig. Italienske Lavazza blev i denne uge kåret til Best European Commercial Coffee Roaster for tredje år i træk. Det er en hæder, der baserer sig på mere end 10.000 nomineringer og

Kan man bage en kage uden æg? Det undersøger forskere og virksomheder nu i et projektsamarbejde

Forskning og uddannelseFødevareproduktionRåvarer og ingredienser02. 12. 2025

Et nyt projekt støttet af Innovationsfonden undersøger, hvordan planteproteiner kan erstatte æg i visse af vores fødevarer – uden at gå på kompromis med hverken smag, konsistens eller bæredygtighed. Af Kimie Kongsøre Æg er lidt af en superingrediens i madlavning. De skummer, giver struktur

Black Friday gav omsætningsrekord i Dagrofa Foodservice-butikker

AktueltDetailhandel og en grosFoodservice02. 12. 2025

Black Friday har længe været et hit hos de private forbrugere, men konceptet tiltaler også de professionelle kunder. Det er meldingen fra Dagrofa Foodservice, som i fredags opnåede en markant samlet omsætningsrekord for de 30 lokale Cash & Carry-butikker. Særligt gouda, burgerbøffer og pommes

Falstaff: Et af Europas førende mad- og livsstilsmedier er udkommet i Danmark

AktueltFoodservice02. 12. 2025

Torsdag i sidste uge afholdt østrigske Falstaff en stor lanceringsevent for 350 mennesker i anledning af udgivelsen af deres nye magasin dedikeret til de nordiske og baltiske lande. Ved samme event lancerede Europas førende mad- og livsstilsmedie deres nye guide til Nordens bedste barer, mens en

FødevareDanmark anker gebyrsag til Højesteret: Dommen strider mod EU-retten, mener de

FødevareproduktionFødevaresikkerhedKød, fisk og fjerkræPolitik og eksportTop02. 12. 2025

Østre Landsret frifandt i november Fødevarestyrelsen for at have taget for høje priser for sin kødkontrol. Nu anker brancheorganisationen FødevareDanmark imidlertid afgørelsen til Højesteret, da man mener, at dommen er i strid med EU-retten. FødevareDanmark mener, at Fødevarestyrelsens

Vareelevator: Der kommer 800 kilo varer hver uge – alligevel går kokken tomhændet

Foodservice27. 11. 2025

En kok må ikke gå tomhændet, siges det – men på Green Mango på Frederiksberg er det præcis, hvad de gør, selvom der hver uge kommer 800 kilo varer ind ad døren. God mad kræver gode råvarer, og de vejer tungt. På Godthåbsvej på Frederiksberg kommer der hver uge omtrent 800 kilo kokosmælk, ris og

Sådan bruger planter ingeniørprincipper til at trænge gennem hård jord

Forskning og uddannelseLandbrug27. 11. 2025

Et internationalt forskerhold med Københavns Universitet, Shanghai Jiao Tong University og University of Nottingham i spidsen har opdaget, hvordan planterødder er i stand til at trænge igennem hård og tæt jord ved hjælp af et velkendt ingeniørprincip. Opdagelsen kan få stor betydning for fremtidens

aye aye på Admiral Hotel hædres for Danmarks bedste nye vinkort

AktueltDrikkevarerFoodservice27. 11. 2025

Admiral Hotels restaurant aye aye har vundet prisen for Best Newcomer List ved Star Wine List of the Year Denmark 2025, en international anerkendelse, der hylder verdens bedste vinkort og de mennesker, der står bag. Med kun 48 finalister på tværs af Danmark var aye aye allerede blandt en

Madplansunivers er et kæmpe hit: Tusindvis af danskere henter inspiration hver uge

AktueltDetailhandel og en grosMarkedsføring27. 11. 2025

Mange kløer sig nok frustreret i håret over at skulle finde idéer til aftensmaden, men et madplansunivers med madblogger og influencer Julie Bruun er en stor succes. ‘Hvad skal vi have til aftensmad?’ Det spørgsmål stiller mange danskere sikkert sig selv flere gange om ugen, men hjælpen er lige

Ny rapport fra Madland: Grøn madhandel i København er nøglen til en sundere og mere resilient madby

Miljø og sundhedRåvarer og ingredienserTopØkologi og bæredygtighed27. 11. 2025

Madland udgiver nu rapporten ‘Grøn madhandel i København – alternative, sunde og grønne madkanaler’, der er udarbejdet for Københavns Kommune som et dialogredskab til politikere, embedsfolk og andre beslutningstagere. Rapporten giver det første samlede overblik over de mange typer aktører og

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

  • Ardo NV Denmark Office

    Nyt år, nye favoritter – Ardo lancerer 9 nyheder på frost i 2026

  • DENIOS ApS

    Har du den rigtige pumpe?

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Find den korrekte dampkvalitet

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Centraliseret vakuumsystem reducerer omkostninger for vakuumpakning

  • Nemco Machinery A/S

    Ny serie termoformere vil blive en gamechanger inden for pakkemaskiner

  • DENIOS ApS

    Den ultimative tjekliste: Få mest ud af dit opsamlingskar

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch og Pfeiffer bringer den nyeste vakuumteknologi til Ajour 2025

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Lavazza vinder europæisk hæder for tredje år i træk

    02.12.2025

  • Kan man bage en kage uden æg? Det undersøger forskere og virksomheder nu i et projektsamarbejde

    02.12.2025

  • Black Friday gav omsætningsrekord i Dagrofa Foodservice-butikker

    02.12.2025

  • Falstaff: Et af Europas førende mad- og livsstilsmedier er udkommet i Danmark

    02.12.2025

  • FødevareDanmark anker gebyrsag til Højesteret: Dommen strider mod EU-retten, mener de

    02.12.2025

  • Vareelevator: Der kommer 800 kilo varer hver uge – alligevel går kokken tomhændet

    27.11.2025

  • Sådan bruger planter ingeniørprincipper til at trænge gennem hård jord

    27.11.2025

  • aye aye på Admiral Hotel hædres for Danmarks bedste nye vinkort

    27.11.2025

  • Madplansunivers er et kæmpe hit: Tusindvis af danskere henter inspiration hver uge

    27.11.2025

  • Ny rapport fra Madland: Grøn madhandel i København er nøglen til en sundere og mere resilient madby

    27.11.2025

  • Danish Crown: Konkurrencekraften forbedret i oprydningsår

    25.11.2025

  • Ny skæremaskine til plantebaserede fødevarer kommer til Danmark

    25.11.2025

  • Madkulturen: Danskernes vegetarisle aftensmad består mest af rugbrød, toast og pasta

    25.11.2025

  • Finalisterne til Årets Kok og Årets Tjener 2026 er fundet

    25.11.2025

  • Verdens bedste oksemørbrad kommer fra Slagelse-virksomhed

    25.11.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik