• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Detailhandel og en grosDrikkevarerFoodserviceMesser og konferencerTop17. 10. 2019 | Kasper Mundt-Nielsen

Stor øldiversitet i Nürnberg

Detailhandel og en grosDrikkevarerFoodserviceMesser og konferencerTop17. 10. 2019 By Kasper Mundt-Nielsen

Foto: NuernbergMesse / Frank Boxler

Fra 12. til 14. november mødes drikkevarebranchen på BrauBeviale, der er en af verdens vigtigste messer, når det kommer til ølbrygning, udstyr og ingredienser, men også en lang række andre drikkevarer er repræsenteret

Det er indiskutabelt, at BrauBeviale har sin oprindelse i øl, men messen favner i dag meget bredere. Det hele startede som en udstilling, der løb sammen med et træningskursus for bryggerier, men blev snart en social begivenhed for hele drikkevaresektoren. I 1978 var udstillingen blevet så populær, at der var behov for mere plads, og udstillingen blev rykket til Nürnbergs messehaller. Fra en branchesammenkomst for bryggerier udviklede den sig til en international samling for hele drikkevaresektoren. Sidste år var messen større og mere international end nogensinde, men BrauBeviale har aldrig mistet sit sociale element af syne, og selv om der nu er blevet plads til segmenter som cider, spiritus, mousserende vin, vin, vand, juice, læskedrikke og flydende mejeriprodukter, så lover messearrangøren, at emnet øl som altid vil blive dækket godt.

Mikrobryg-symposium
Dagen før messen starter er der en minioptakt med det 7. europæiske MicroBrew-symposium arrangeret af VLB, det Berlin-baserede forsknings- og træningsinstitut for brygning. Ud over at give et indblik i de internationale markedstendenser inden for mikrobryg vil symposiet først og fremmest fokusere på de tekniske og teknologiske aspekter af craft beer-produktionen, såsom generelle koncepter for små bryggere, produktdiversitet og den nødvendige kvalitetskontrol. Malt vil være et andet fokusområde i år. Symposiet er rettet mod internationale craft beer-bryggerier, brewpub-indehavere og producenter og forhandlere af malt.

Temaområder og ølbarer
Under BrauBeviale vil der være forskellige temaområder, og i craft beer-området vil det være muligt at smage på de håndbryggede øl samt andre drikkevarespecialiteter kurateret af uafhængige eksperter. Hos de i alt otte temabarer kan besøgende opleve en bred variation af smage. Fem ølbarer med ølspecialiteter fra forskellige lande samt alkoholfri øl og lav-alkoholiske øl, en spiritusbar, en bar med vand og innovative alkoholfri drinks og en bar, hvor besøgende kan lære, hvordan kvaliteten af glasset spiller en nøglerolle i drikkevarens sensoriske egenskaber. Sidste år samlede dette område alene 10.000 besøgende ud af et samlet besøgertal på mere end 40.000.

Bryggerieksplosion
I Danmark er vi siden år 2000 gået fra 12 bryggerier til over 200, og den tendens kan man opleve mange steder på verdensplan. Mange af disse er små eller såkaldte mikrobryggerier, og de har haft en stor indflydelse på ølsektoren, hvilket også har haft en påvirkning på BrauBeviale. Messen er et oplagt sted for de små bryggerier og restauratører, der bevæger sig ind i bryggeriverdenen, samt hobbybryggere, når de skal finde samarbejdspartnere og søge eksperthjælp. De kan søge mod temaområdet Artisan and Craft Beer Equipment og det specielle displayområde Brau @ Home. Det tilhørende Speakers Corner er også en kilde til faglig ekspertise, værdifulde indslag og diskussioner.

Vind en guldmedalje til din øl – også for mikrobryggeren
På BrauBeviale er det også muligt at indsende sine øl til bedømmelse og dermed være med i opløbet til en European Beer Star. På messens første dag vil de besøgende desuden kunne stemme på deres favorit blandt de udpegede guldmedaljevindere. Sidste år var 2.344 øl fra 51 lande blevet præsenteret for et panel bestående af 144 eksperter. I år kan man indstille øl i 67 kategorier, inklusive de nye kategorier ”Stout” og ”Non-alcoholic wheat yeast (top fermented)”.

Foruden alt dette vil man kunne opleve talks, præsentationer og paneldiskussioner om relevante emner for drikkevareindustrien. Det vil så at sige være muligt at følge øllen fra marken til udvælgelsen af de enkelte råvarer, gennem produktionen og slutteligt i markedsføring og salg.

 

 

 

Skrevet i: Detailhandel og en gros, Drikkevarer, Foodservice, Messer og konferencer, Top

Seneste nyt fra redaktionen

Spiser du, som var det sommer året rundt? Det kan forvirre dit indre ur

Forskning og uddannelseMiljø og sundhed27. 10. 2025

Det er ikke kun sollys, men også kosten, der styrer vores indre biologiske ur og dets evne til at tilpasse sig årstiderne, viser ny forskning i mus. Derfor kan det have betydning for vores sundhed, at vi spiser sæsonens lokalt producerede fødevarer, vurderer forsker. Vores blodtryk stiger fra

Fremtidens mad risikerer at blive ensformig

Frugt og grøntFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed27. 10. 2025

Mangfoldigheden af planter bliver begrænset, hvis EU vedtager ny lov om bytte og handel med frø, mener Frie Bønder – Levende Land og Landsforeningen Praktisk Økologi. En menu med høj biodiversitet er den sundeste - det er efterhånden almen viden, mener Levende Land og Landsforeningen Praktisk

Madens Folkemøde skal samle Danmark om unges sundhed

AktueltForskning og uddannelseMiljø og sundhedPolitik og eksport27. 10. 2025

Årets finanslov er blevet offentliggjort, og her modtager Madens Folkemøde 1 mio. kroner til at afholde et Nationalt Forum for Ung Sundhed i 2026. Indsatsen skal samle en breds kreds af aktører for at forebygge overvægt og styrke sundhed og madvaner blandt børn og unge både lokalt og

Fødevaregigant gearer op i Danmark – en stigning på 25,6 %

AktueltFødevareproduktionMiljø og sundhed27. 10. 2025

Greenfood fortsætter med at vokse hurtigt på det danske marked. I år forventes koncernen at opnå en volumen på næsten 3.500 ton – en stigning på 25,6 % sammenlignet med sidste år. Bag succesen ligger en stærk efterspørgsel efter ultrafriske råvarer, strategiske partnerskaber inden for restaurant- og

Køkkenprisen 2025 går til Skolerne i Oure

FoodserviceForskning og uddannelseMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed27. 10. 2025

Landbrug & Fødevarer har kåret Skolerne i Oure på Fyn som vinder af Køkkenprisen 2025 ved Økologisektionens årsmøde på Kalø Økologisk Landbrugsskole. Køkkenprisen 2025 uddeles til det offentlige køkken, der bedst formår at kombinere sundhed, smag og økologi. I år har Skolerne i Oure

Rekordhøj returprocent: Genanvendelige krus satte ny standard på Smukfest 2025

DrikkevarerEmballageMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed23. 10. 2025

Ét år efter introduktionen af Danmarks første genanvendelige festivalkrus har Smukfest, Royal Unibrew og Faerch bevist, at cirkularitet ikke bare er en ambition – det er noget, der virker i praksis. På Smukfest 2025 nåede returprocenten for de genanvendelige krus hele 97 procent – et resultat,

Plant Food Festival: Øksnehallen bliver til plantemekka

Messer og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed23. 10. 2025

Øksnehallen i København bliver fyldt med smagsoplevelser, inspiration og grønne løsninger, når Plant Food Festival åbner dørene for tusindvis af besøgende. Den første weekend i november forvandles hallen til et mødested for alle, der er nysgerrige på fremtidens mad. Plant Food Festival

Hørkram-stifter er død

AktueltDetailhandel og en grosFoodservice23. 10. 2025

Stifteren af en af Danmarks største fødevaregrossister er død, 84 år gammel. Alex Buchardt Pedersen, der døde d. 18. oktober, betragtes som en pioner indenfor den danske fødevarebranche. Han stod nemlig bag Hørkram, som stiftede tilbage i 1978. Det skete i første omgang som en lokal

Arla vil kåre Årets Madsjæl 2025 – se de nominerede

AktueltFoodservice23. 10. 2025

Hvert år hylder Arla dem, der gør noget særligt for at skabe sundere og mere bæredygtige madvaner blandt børn og unge. Det gør de med prisen Årets Madsjæl, hvor årets tre nominerede nu er klar. Årets Madsjæl er en pris, der gives til personer, som inspirerer, engagerer og gør en forskel i

Linse-bolo på menuen i hele Danmark: Ny kampagne skal få flere til at spise bælgfrugter

FoodserviceFrugt og grøntMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserTopØkologi og bæredygtighed23. 10. 2025

Fra kantiner til køkkenborde: Ny landsdækkende kampagne sætter fokus på, hvor nemt bælgfrugter kan blive en del af hverdagsmaden. Aviser og kantiner landet over vil i dag være krydret med lækre linser, når Bælgfrugtspartnerskabet lancerer en landsdækkende kampagne, der skal inspirere danskerne

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

  • DENIOS ApS

    Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

  • DENIOS ApS

    Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Øget produktivitet på mejeriet takket være vakuum fra Busch

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Stor fødevaremesse med juletema kommer igen i år til Brande

  • Spirax Sarco Danmark

    Skal vi hjælpe jer med at nå jeres mål for bæredygtighed?

  • DENIOS ApS

    Spar 432 kr* hver gang, du tømmer din IBC

  • DENIOS ApS

    Sådan tjekker du, om dit lithiumbatteri er defekt – og udgør en brandfare

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Spiser du, som var det sommer året rundt? Det kan forvirre dit indre ur

    27.10.2025

  • Fremtidens mad risikerer at blive ensformig

    27.10.2025

  • Madens Folkemøde skal samle Danmark om unges sundhed

    27.10.2025

  • Fødevaregigant gearer op i Danmark – en stigning på 25,6 %

    27.10.2025

  • Køkkenprisen 2025 går til Skolerne i Oure

    27.10.2025

  • Rekordhøj returprocent: Genanvendelige krus satte ny standard på Smukfest 2025

    23.10.2025

  • Plant Food Festival: Øksnehallen bliver til plantemekka

    23.10.2025

  • Hørkram-stifter er død

    23.10.2025

  • Arla vil kåre Årets Madsjæl 2025 – se de nominerede

    23.10.2025

  • Linse-bolo på menuen i hele Danmark: Ny kampagne skal få flere til at spise bælgfrugter

    23.10.2025

  • Vin kan også komme nordfra

    21.10.2025

  • Økologer diskuterer trepart og grøn omstilling med minister og borgmester

    21.10.2025

  • Dansk Akvakultur: Lystfiskeri, spildevand og turisme presser havmiljøet langt mere end havbrug

    21.10.2025

  • Køkkenchef og restaurantchef bliver medejere, når Domestic fejrer 10 år

    21.10.2025

  • Danmarks madspild er dobbelt så stort som det europæiske gennemsnit

    21.10.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik