Hvordan kan vores smagssans være med til at sikre nye og mere bæredygtige madvalg?
Det er temaet for den innovative og tværfaglige konference “Creative Tastebuds”, der afholdes til august som et samarbejde mellem Aarhus Universitet, Smag for Livet og Institute of Meals. Der bliver tale om en hybrid mellem en fysisk og en digital konference, og alle er velkomne – både forskere, praktikere og andre smagsinteresserede.
Så vil du vide mere om bæredygtig kaffekultur? Forbrugernes syn på økologisk vin? Bælgplanters rolle i en sund og bæredygtig kost? Eller hvordan undervisningen i madlavning på folkeskolen er gået fra et fokus på opskrifter til et fokus på smag?
Så kom med den 16. og 17. august, hvor den store smagskonference ”Creative Tastebuds” løber af stablen.
Sammen med forsknings- og formidlingscenteret Smag for Livet og måltidslaboratoriet Institute of Meals byder Aarhus Universitet velkommen til forskere, praktikere og andre smagsinteresserede for at sætte fokus på, hvordan vores smag kan være med til at sikre nye og mere bæredygtige madvalg for både mennesker og planet.
Første udgave af Creative Tastebuds fandt sted i forbindelse med kulturby-året 2017 i Aarhus, og det blev besluttet at gentage succesen i 2020 – men måtte flyttes til i år, hvor konferencen dels vil finde sted på Maltfabrikken i Ebeltoft, dels online.
På programmet er perlerække af indlæg fra internationalt kendte forskere, der på forskellig vis vil kaste lys over sammenhængen mellem smag og bæredygtighed.
Læs mere om arrangementet, indlæggene og tilmelding her.