Kom med til prisuddeling og fundraisermiddag, når Fonden Dansk Gastronomi inviterer til en helt særlig fundraisermiddag, torsdag den 6. oktober 2022.

Én gang om året uddeler Fonden Dansk Gastronomi prisen Kokkenes Kok til en kok eller køkkenudøvende gastronom, der har ydet en bemærkelsesværdig indsats for dansk gastronomi – og det er ikke kun branchen, der er inviteret, når Restaurant Studenterkilden danner ramme for Fondens fundraisermiddag, torsdag aften. Alle nysgerrige madsjæle kan nemlig købe plads ved bordet og deltage i årets festlige fejring af den danske madscene.
I år uddeles prisen, Kokkenes kok, til en fundraiser for at sikre Fondens videre arbejder, herunder også med elevkonkurrencen Kokkenes kokketalent, der er en talentkonkurrence for unge stjerneskud i kokkebranchen.
De tre nominerede kokke til prisen Kokkenes kok er: Jakob de Neergaard fra Restaurant Marchal, Morten Nielsen fra Restaurant Mortens Kro og Jan Friis-Mikkelsen fra Restaurant Tinggården. Blandt tidligere prisvindere er blandt andet René Redzepi (2008), Rasmus Kofoed (2011) og Jesper Koch (2020).
Bag aftenens menu, står nogle af landets bedste kokke og middagsgæsterne kan se frem til at opleve: Thomas Pasfall, der er indehaver af Restaurant Pasfall i Odense, Vivi Schou, tidligere restauratør på den anmelderroste Restaurant Babette i Vordingborg, Anita Klemensen, som er restauratør på Restaurant Studenterkilden i Klampenborg og tidligere køkkenchef på Den Røde Cottage, Per Thøstesen, som er restauratør på Bistro Boheme og kok for det danske fodboldlandshold og Steffen Villadsen, som har været køkkenchef på Molskroen siden 2015!
Aftenens menu består af:
- Snacks fra de deltagende kokke og velkomstdrink i haven
- Hjertemusling i blanquette sauce med bagte løg og Rossini Caviar (Anita Klemensen)
- Confiterede brisler med ponzu, brøndkarse og favabønner (Vivi Schou)
- Tomattatar med Rossini Caviar (Per Thøstesen)
- Grillet oksemørbrad, glaseret shortrib, tartelet med Karl Johan svampe og fois grais emulsion (Thomas Pasfall)
- Osteservering med Unika Havgus, æble, hasselnødder, honning og efterårstrøffel (Stefgen Villadsen)
- Og så slutter vi aftenen af med et mindre dessertcirkus, skabt i samarbejde mellem alle de deltagende kokke.
Køb billet til fundraisermiddagen her: https://madbillet.dk/show/event/fundraiser-for-fonden-dansk-gastronomi
Fundraisermiddagen bliver afholdt på Restaurant Studenterkilden:
Enghavevej 16, 2930 Klampenborg. Læs mere her: https://www.danishcrown.com/da-dk/fonden-dansk-gastronomi/