• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltFoodservice14. 09. 2021 | Kasper Mundt-Nielsen

Stjerneregn over danske restauranter

AktueltFoodservice14. 09. 2021 By Kasper Mundt-Nielsen

Den danske restaurantscene har aldrig været bedre. I hvert fald ikke, hvis man spørger dem, der uddeler stjerner i den eftertragtede Michelin-guide. I år fik seks nye restauranter eftertragtede stjerner, her i blandt to stjerner til Kong Hans Kælder og endelig lykkedes det Noma at sikre sig den tredje.

René Redzepi kunne fejre, at Noma endelig fik sin tredje Michelin-stjerne. Samtidig fik han også prisen som Michelin Chef Mentor Award som en anerkendelse for den store indflydelse og inspiration for de mange kokke, der har arbejdet i hans verdensberømte køkken. Foto: Haakon Nordvik/Matkanalen.

Det var en fest i coronaens tegn, da 2021-udgaven af den nordiske Michelin-guide blev offentliggjort. Seancen var i år udelukkende digital og det samme er guiden, der som følge heraf kan læses gratis på Guidens hjemmeside og i deres Michelin Guide App til iOS og Android.

Trods den digitale distance, blev det alligevel en fest for de nordiske lande, hvor der med rund hånd blev uddelt stjerner og priser. Den internationale direktør for Michelin Guide, Gwendel Poullennec er da også imponeret over niveauet i de nordiske lande.

– Vi er fortsat dybt imponerede og begejstrede over kvaliteten af den kulinariske scene i denne del af verden. Den kreativitet og innovation, som de nye stjernerestauranter præsterer, gør dem til nogle af de mest spændende, vi har oplevet, siger Gwendal Poullennec, international direktør for Michelin Guide.

– I løbet af det seneste år har det været fantastisk at opleve, hvordan folk i de nordiske lande har støttet op om deres lokale restauranter i en usædvanlig og svær periode. Så vi takker alle madentusiaster for deres hjælp til at opretholde en dynamisk og spændende restaurantscene i Norden, tilføjer han.

Som en understregning af det høje niveau på den kulinariske scene i Norden og talentet hos de lokale kokke byder 2021-udgaven af Michelin Guide Nordic Countries på to nye trestjernede restauranter.

René Redzepis verdensberømte, urbane oase Noma i København går fra to til tre Michelin-stjerner. ”Med et team og en kulinarisk oplevelse, der fremstår stærkere end nogensinde efter nedlukningerne, når noma toppen af verdensgastronomien. Restaurantens tætte forbindelse til naturen og holistiske tilgang resulterer i kreative og komplekse retter baseret på usædvanlige, sæsonprægede ingredienser”, lyder begrundelsen fra folkene bag guiden. Samtidig genindtræder Maaemo i Oslo med tre stjerner, efter de er genåbnet på en ny lokation.

Mark Lundgaard og resten af holdet bag Kong Hans Kælder modtog to stjerner ved Michelin-festen i Stavanger. Foto: Haakon Nordvik/Matkanalen.

Der blev sat skub i stjernerne i 2015

Den danske – og nordiske – restaurationsbranche har været igennem en længerevarende udvikling, men det var først i 2015, at der for alvor kom fokus på markedet, da Michelin valgte at udgive en guide med fokus på de nordiske storbyer.

– Den kulinariske arena i Danmark har udviklet sig ganske markant de sidste 15 år. Det skyldes først og fremmest nogle talentfulde og kreative kokke, der i tæt samspil med fødevareproducenterne har forædlet den nordiske madkultur. I dag oplever vi, hvordan hele værdikæden fra jord til bord bliver tænkt ind i den enkelte ret. Det kan vi som et ægte fødevareland være stolte af, siger adm. direktør i Landbrug & Fødevarer, Anne Arhnung.

I år topper Noma med hele tre stjerner, og selvom det er meget få restauranter i verden, der kan fremvise så flotte karakterer, så er der generel en rigtig god grund til at tage ud og spise, mener Anne Arhnung.

– Jeg er, ligesom mange andre danskere, stærkt begejstret for det nordiske køkken. Man har taget nogle gode, gamle traditioner og opdateret dem, så vi får et helt nyt blik på vores egen madkultur. Meget af det vi ser og oplever på restauranterne, inspirerer både os som forbrugere, men også procenterne til at forfine råvarerne endnu mere, siger hun.

Danmark er Nordens gastronomiske højborg

Den nordiske Michelin-guide dækker Norge, Sverige, Island, Finland og Danmark, og skal man vurdere den gastronomiske position i Norden ud fra antallet af stjerner, er Danmark klart i front. Danmark har nu 18 etstjernede restauranter, syv tostjernede og to trestjernede. I alt 27 stjerner, mens Norge har 11, Sverige 19, Finland syv og Island en enkelt.

De danske stjerner

Tre stjerner:
Geranium, København
Noma, København

To Stjerner:
Kong Hans (fra en til to stjerner)
Alchemist, København
AOC, København
Jordnær, Gentofte
Kadeau, København
Henne Kirkeby Kro, Henne
KOKS, Thorshavn på Færøerne

En stjerne, København:
The Samuel (ny)
Aloutte
Formel B
Kiin Kiin
Kokkeriet
Marchal
Søllerød Kro

En stjerne, resten af Danmark:
Substans (ny), Aarhus
Syttende (ny), Sønderborg
Lyst (ny), Vejle
Domestic, Århus
Frederikshøj, Århus
Frederiksminde, Præstø
Gastromé, Århus
Kadeau, Aakirkeby
Me|Mu, Vejle
Slotskøkkenet Dragsholm, Hørve
Ti Trin Ned, Fredericia

Skrevet i: Aktuelt, Foodservice

Seneste nyt fra redaktionen

MLDK: Stærk politisk vilje kan afværge de værste designfejl i det udvidede producentansvar

Detailhandel og en grosEmballageMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed16. 09. 2025

Regeringen har aftalt at ville fjerne emballageafgiften samt udtrykt vilje til at indføre et loft over kommunernes andel af producentansvaret. Det mødes med stor tilfredshed hos Mærkevareleverandørerne. ”Det er stærkt, at regeringen har aftalt en ramme for et loft over, hvor store omkostninger

Flasker gemt i 130 år vidner om dansk smøreventyr og datidens hygiejne

Forskning og uddannelse16. 09. 2025

To glemte flasker i en kælder på Frederiksberg med bakteriekulturer fra 1890’erne har givet forskere fra Københavns Universitet et enestående indblik i Danmarks smøreventyr. Gennem avanceret DNA-analyse har de undersøgt indholdet i flaskerne som blandt andet bød på flere bakterielle overraskelser og

Hotel- og Restaurantskolen partner i udvikling af serviceuddannelser i Sønderjylland

AktueltForskning og uddannelse16. 09. 2025

Sønderborg Kommune, Hotel- og Restaurantskolen i Valby, EUC Syd og lokale samarbejdspartnere vil sammen undersøge muligheden for at etablere serviceuddannelser inden for hotel-, restaurations- og turismebranchen med internationalt udsyn og stærk lokal forankring. Et nyt partnerskab er ved at

Finansminister Nicolai Wammen besøgte økologisk succes, der har reduceret sit klimaaftryk med hele 38 procent udelukkende på fødevarer

AktueltFoodserviceMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed16. 09. 2025

Mandag den 15. september lagde finansminister Nicolai Wammen vejen forbi Regionshospitalet i Randers for at lade sig inspirere af en af landets største økologiske succeser. Kan man reducere sit klimaaftryk, sænke sit madspild, spise langt mere efter kostrådene – for eksempel 580 procent flere

Mere end to ud af tre generation z’ere erstatter ugentligt et måltid med snacks

FoodserviceMiljø og sundhedTop16. 09. 2025

En ny undersøgelse fra analysevirksomheden YouGov viser, at danskerne ikke er blege for at skippe et måltid og erstatte det med en hurtig snack på farten. Specielt den yngre generation tyer oftere til det hurtige og lette alternativ. Den tendens bekymrer ernæringsekspert. Mad på farten kommer i

Rekordstor opbakning til inspirationsmessen ’Madscenen – for professionelle’

AktueltMesser og konferencer11. 09. 2025

Onsdag den 10. september var fødevareleverandøren Dagrofa Foodservice værter for inspirationsmessen ’Madscenen – for professionelle’ i TAP1 i København. Der var i år rekordstor opbakning til arrangementet med over 160 udstillere og 1.700 deltagere. En stor del af den danske fødevarebranche

Anuga Fine Food 2025 starter med rekorddeltagelse: Over 4.300 udstillere præsenterer premium-fødevarer

Messer og konferencer11. 09. 2025

Med omkring 4.300 udstillere og 135 fællesstande åbner Anuga Fine Food 2025 i Köln i sin hidtil største udgave. Fagmessen under Anuga-paraplyen viser, hvordan delikatesser, gourmetprodukter og basisfødevarer vinder global betydning. Fra Altunkaya Ins. Nak. Gida Tic. A.S. over Calvo

Dagrofa reagerer på efterspørgsel: Mere end 40 nye varer i eget brand

Detailhandel og en gros11. 09. 2025

Dagrofa har stigende salg af kædernes egne mærker. Nu kan kunderne møde mere end 40 nye produkter i premium-mærket OMHU. Ost, pølser, laks, ris, pasta og pastasovs. Dagrofas premiumbrand OMHU har lige fået tilført mere end 40 nye varer, som er rettet mod forbrugere, der også kigger efter luksus

Ostefest i København: Smag på 86 danske oste

AktueltMejeriMesser og konferencer11. 09. 2025

Lørdag den 20. september serverer ’Cheese Copenhagen’ et stort - og gratis - ostebord i TorvehallerneKBH: 86 danske oste fra store og små mejerier.  Er man interesseret i ost, bør man lægge vejen forbi det københavnske madmekka TorvehallerneKBH lørdag den 20. september. Fra kl. 11 til 16

Aarhusiansk kaffefestival skaber arbejdspladser til personer med særlige udfordringer

DrikkevarerMesser og konferencerTop11. 09. 2025

Festivalen Kaffe & Sensorik, der vender tilbage til Aarhus i oktober, samarbejder med den socialøkonomiske virksomhed Social Craft om at skabe nye arbejdspladser til dém, der befinder sig på kanten af arbejdsmarkedet. Når festivalen Kaffe & Sensorik indtager Aarhus Congress Center den

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Ny butikschef i Dagrofa Foodservice Herning har stort lokalt kendskab

  • DENIOS ApS

    Sådan får du op til 50 % mere lagerkapacitet

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch Vacuum Solutions fremviser avancerede produkter fra Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions på LabDays

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Sommerklassikere som grillpølser og flødeis er fortsat meget populære

  • DENIOS ApS

    Ses vi på HI-messen?

  • DENIOS ApS

    Her er nøglen til at undgå kontakt med defekte lithium-ion-batterier

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Guide: Hvornår skal du reparere vs. udskifte din vakuumpumpe?

  • DENIOS ApS

    NYHED: Brandsikkert opsamlingskar til opbevaring i sprinklerområder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions lancerer nyt globalt websted

  • DENIOS ApS

    Slut med at lede – få overblik over dine materialer 24/7

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • MLDK: Stærk politisk vilje kan afværge de værste designfejl i det udvidede producentansvar

    16.09.2025

  • Flasker gemt i 130 år vidner om dansk smøreventyr og datidens hygiejne

    16.09.2025

  • Hotel- og Restaurantskolen partner i udvikling af serviceuddannelser i Sønderjylland

    16.09.2025

  • Finansminister Nicolai Wammen besøgte økologisk succes, der har reduceret sit klimaaftryk med hele 38 procent udelukkende på fødevarer

    16.09.2025

  • Mere end to ud af tre generation z’ere erstatter ugentligt et måltid med snacks

    16.09.2025

  • Rekordstor opbakning til inspirationsmessen ’Madscenen – for professionelle’

    11.09.2025

  • Anuga Fine Food 2025 starter med rekorddeltagelse: Over 4.300 udstillere præsenterer premium-fødevarer

    11.09.2025

  • Dagrofa reagerer på efterspørgsel: Mere end 40 nye varer i eget brand

    11.09.2025

  • Ostefest i København: Smag på 86 danske oste

    11.09.2025

  • Aarhusiansk kaffefestival skaber arbejdspladser til personer med særlige udfordringer

    11.09.2025

  • Ny digital løsning skal fjerne administrativt bøvl i danske professionelle køkkener

    09.09.2025

  • Bager fra Ørum skal kæmpe for Danmark ved EuroSkills 2025 i Herning

    09.09.2025

  • DLG Group kickstarter pilotprojekt, der skal dokumentere effekterne af regenerativ dyrkning

    09.09.2025

  • To nye profiler i Danish Crowns bestyrelse

    09.09.2025

  • Nyt ambassadørkorps skal styrke Food Festivals fremtid

    09.09.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik