
For nyligt kunne vi fortælle, at Tivoli starter sæsonen af med en fødevarefestival og nu kan vi så afsløre nogle af de smørrebrød, du vil blive budt på, i Tivolis mange restauranter med smørrebrød på spisesedlen. Samtidig byder Tivoli på ny ansigter blandt restauratørerne og så har vaffelhuset været igennem en total renovation der åbner op for næsten dobbelt så mange gæster.
I dag åbner Tivoli til en ny sommersæson med masser forlystelser, kultur og fredagsrock, og ikke mindst et stadig mere imponerende gastronomisk menukort for havens gæster, men også Tivoli Food Hall, der er åben for alle gæster, byder på nyt indslag.
Fra fredag d. 5. april fejrer haven det klassiske smørrebrød med en 10 dage lang smørrebrødsfestival. For et overblik over restauranter, priser og billetter, kan du klikke her:
FødevareFOKUS besøgte haven onsdag, dagen før den officielle åbningsdag, for at tage bestik af smørrebrødet og vi kan hermed afsløre et udpluk af de herligheder du vil have mulighed for at smage. Restauranterne har udfordret sig selv og skabt nogle smørrebrød, som er en anelse mere moderne og vovede end det de normalt vil byde på. Som restauratør Jacob Elkjær fra Grøften fortalte, er det dog ikke bare lige til at ændre opskrifter eller menukort.
– Vi har en lang og stolt tradition i Grøften, med en masse gæster, der er kommet her år efter år og forventer at få det samme. Vi kan ikke ændre en ingrediens eller skifte det hvide brød ud, uden det bliver bemærket. Vi føler os meget privilegerede over vores gæsters engagement, men det betyder også, at der ikke skal særligt meget til for os, for at skabe et mere moderne og vovet smørrebrød. Det er bare at tilføje avokado, griner han.
Jacob Elkjær underspiller en smule, for det er et flot stykke smørrebrød med kartoffel, avokado med varmrøget laks og rygeost. Man er ikke i tvivl om, at det er et smørrebrød fra grøften, men tilføjet et magisk tivoli-touch.

Desuden bød Påfuglen på et påskesmørrebrød med hjemmelavet lammerullepølse med aspargessalat, skalotteløg, blødkogt vagtelæg og karse. Gemyse som normalt ikke er en del af smørrebrødsklubben i Tivoli byder i anledning af smørrebrødsfestivallen på en frokostanretning med avokadomad, fjordrejer og falafel. Chefkok på Gemyse, Mette Dahlgaard fortæller, at fjordrejer normalt ikke er en del af deres få proteiner på menukortet, men festivallen er en god anledning til at teste produktet.
Der vil selvfølgelig være mange flere smørrebrød at vælge imellem til den ti dage lange smørrebrødsfestival, som sluttes af med et brag af en fest d. 13. og 14. april på H. C. Andersen slottet. Det kan være en god idé at sikre sig billetter på forhånd. Mere info: Smørrebrødsfestival i Tivoli

Blandt de nye ansigter i haven er Frank’s Toast, der sælger gourmet-toast to-go, til yderst sympatiske priser. Der er toast med kød og i vegetarudgaver, alle pakket ind i en sjov lille historie – og så smager det bare virkelig godt. Kig forbi den lille grill i gyden mod Hovedbanegården, hvor Arkim er klar med en god røverhistorie – det er ikke for sjov, han kalder sig selv for den hurtigste toast-sherif i byen.

I Tivolis store satsning fra sidste år Tivoli Food Hall, er det lykkedes at overtale fødevareentreprenøren Kenn Husted til at åbne en bod. Han vil med sin nye nordafrikansk inspirerede madbod sætte liv og glade dage i madhallerne. Her byder de på marokkansk og israelsk inspireret fladbrød og salater og et sjovt vinkort med masser af øko- bio- og naturvin.

Sidste år overtog Kjeld Krætzmer chefstolen i det gamle familieforetagende, Vaffelhuset, og her til vinter foretog man en gennemgående fornyelse af den gamle bygning. Det eneste der står tilbage, er facaden fra 1908 – resten er nyt. Det har betydet en, næsten, fordobling af antallet af siddepladser inden for og bedre forhold i køkkenet.
For de fødevareinteresserede er der altså masser af spændende nyheder at komme efter i Tivoli og hvis i er særligt interesserede i smørrebrød, anbefaler redaktionen at følge med i næste udgave af Food&Drink, der netop vil tage et nærmere kig på smørrebrødet. Vil du have magasinet direkte i din mailbox når det er online, kan du sende en mail til abonnement@techmedia.dk og skriv Food&Drink Online i emnefeltet.