• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FoodserviceTop04. 04. 2019 | Kasper Mundt-Nielsen

Spændende madindslag når Tivoli åbner i dag

FoodserviceTop04. 04. 2019 By Kasper Mundt-Nielsen

I dag åbner Tivoli dørene for en ny sæson og Kamelen på billedet er årets første nyhed blandt forlystelserne. Men også på den gastronomiske front er der masser nyt. Foto: Bax Lindhardt

For nyligt kunne vi fortælle, at Tivoli starter sæsonen af med en fødevarefestival og nu kan vi så afsløre nogle af de smørrebrød, du vil blive budt på, i Tivolis mange restauranter med smørrebrød på spisesedlen. Samtidig byder Tivoli på ny ansigter blandt restauratørerne og så har vaffelhuset været igennem en total renovation der åbner op for næsten dobbelt så mange gæster.

I dag åbner Tivoli til en ny sommersæson med masser forlystelser, kultur og fredagsrock, og ikke mindst et stadig mere imponerende gastronomisk menukort for havens gæster, men også Tivoli Food Hall, der er åben for alle gæster, byder på nyt indslag.

Fra fredag d. 5. april fejrer haven det klassiske smørrebrød med en 10 dage lang smørrebrødsfestival. For et overblik over restauranter, priser og billetter, kan du klikke her:

Smørrebrødsfestival i Tivoli

FødevareFOKUS besøgte haven onsdag, dagen før den officielle åbningsdag, for at tage bestik af smørrebrødet og vi  kan hermed afsløre et udpluk af de herligheder du vil have mulighed for at smage. Restauranterne har udfordret sig selv og skabt nogle smørrebrød, som er en anelse mere moderne og vovede end det de normalt vil byde på. Som restauratør Jacob Elkjær fra Grøften fortalte, er det dog ikke bare lige til at ændre opskrifter eller menukort.

– Vi har en lang og stolt tradition i Grøften, med en masse gæster, der er kommet her år efter år og forventer at få det samme. Vi kan ikke ændre en ingrediens eller skifte det hvide brød ud, uden det bliver bemærket. Vi føler os meget privilegerede over vores gæsters engagement, men det betyder også, at der ikke skal særligt meget til for os, for at skabe et mere moderne og vovet smørrebrød. Det er bare at tilføje avokado, griner han.

Jacob Elkjær underspiller en smule, for det er et flot stykke smørrebrød med kartoffel, avokado med varmrøget laks og rygeost. Man er ikke i tvivl om, at det er et smørrebrød fra grøften, men tilføjet et magisk tivoli-touch.

Øverst er Fru Nimbs bud på en røget svinebryst med sennepsmayo og syltede gulerødder. Til venstre er grøftens kartoffelmad og til højre er Hallernes Smørrebrød bud på en æg og sild i en moderne indpakning. Foto: Bax Lindhardt

Desuden bød Påfuglen på et påskesmørrebrød med hjemmelavet lammerullepølse med aspargessalat, skalotteløg, blødkogt vagtelæg og karse. Gemyse som normalt ikke er en del af smørrebrødsklubben i Tivoli byder i anledning af smørrebrødsfestivallen på en frokostanretning med avokadomad, fjordrejer og falafel. Chefkok på Gemyse, Mette Dahlgaard fortæller, at fjordrejer normalt ikke er en del af deres få proteiner på menukortet, men festivallen er en god anledning til at teste produktet.

Der vil selvfølgelig være mange flere smørrebrød at vælge imellem til den ti dage lange smørrebrødsfestival, som sluttes af med et brag af en fest d. 13. og 14. april på H. C. Andersen slottet. Det kan være en god idé at sikre sig billetter på forhånd. Mere info: Smørrebrødsfestival i Tivoli

Foto: Bax Lindhardt

Blandt de nye ansigter i haven er Frank’s Toast, der sælger gourmet-toast to-go, til yderst sympatiske priser. Der er toast med kød og i vegetarudgaver, alle pakket ind i en sjov lille historie – og så smager det bare virkelig godt. Kig forbi den lille grill i gyden mod Hovedbanegården, hvor Arkim er klar med en god røverhistorie – det er ikke for sjov, han kalder sig selv for den hurtigste toast-sherif i byen.

Foto: Bax Lindhardt

I Tivolis store satsning fra sidste år Tivoli Food Hall, er det lykkedes at overtale fødevareentreprenøren Kenn Husted til at åbne en bod. Han vil med sin nye nordafrikansk inspirerede madbod sætte liv og glade dage i madhallerne. Her byder de på marokkansk og israelsk inspireret fladbrød og salater og et sjovt vinkort med masser af øko- bio- og naturvin.

Foto: Bax Lindhardt

Sidste år overtog Kjeld Krætzmer chefstolen i det gamle familieforetagende, Vaffelhuset, og her til vinter foretog man en gennemgående fornyelse af den gamle bygning. Det eneste der står tilbage, er facaden fra 1908 – resten er nyt. Det har betydet en, næsten, fordobling af antallet af siddepladser inden for og bedre forhold i køkkenet.

For de fødevareinteresserede er der altså masser af spændende nyheder at komme efter i Tivoli og hvis i er særligt interesserede i smørrebrød, anbefaler redaktionen at følge med i næste udgave af Food&Drink, der netop vil tage et nærmere kig på smørrebrødet. Vil du have magasinet direkte i din mailbox når det er online, kan du sende en mail til abonnement@techmedia.dk og skriv Food&Drink Online i emnefeltet.

 

 

Skrevet i: Foodservice, Top

Seneste nyt fra redaktionen

Lagkagehuset henter international marketingchef hos Starbucks London

Brød og kagerMarkedsføring05. 06. 2025

Sarah Harris tiltræder som ny Chief Marketing Officer hos Lagkagehuset. Hun kommer fra en stilling som Marketing Director hos Starbucks UK, og med indgående kendskab til digital marketing og ESG-strategi skal hun styrke bagerkædens kommercielle profil i ind- og udland. Sarah Harris har de

Dansk Vegetarisk Forening: Generalsekretær skal stå i spidsen for international organisation

Frugt og grøntMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed05. 06. 2025

Generalsekretæren i Dansk Vegetarisk Forening (DVF), Rune-Christoffer Dragsdahl, er blevet valgt til forperson for den internationale organsation IVU. Rune-Christoffer Dragsdahl, der er generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening (DVF), er blevet valgt til forperson for den internationale

Sundhedsparadoks: Danske teenagere vil det sunde, men fristelser og fællesskab vinder

AktueltBrød og kager05. 06. 2025

I en ny digital publikation, Kernetal 2025, går Schulstad tæt på de 14-18-åriges madvaner og spørger: hvad spiser de unge egentlig – og hvad styrer deres valg? Tre omfattende undersøgelser tegner et billede af en generation, der gerne vil spise sundere, blive mætte og hygge sig over maden, men som

Arla Foods investerer stort i Linköping for at imødekomme skyr-boom

AktueltFødevareproduktionMejeri05. 06. 2025

Andelsejede Arla Foods investerer 34,5 mio. euro i en ny produktionslinje til skyr på mejeriet i Linköping, Sverige. Investeringen er en del af kooperativets langsigtede strategi og skal imødekomme den stigende efterspørgsel på skyr. Den nye produktionslinje vil primært producere skyr til det

Nye økologiske gourmet-sodavand til de danske café- og restaurantgæster

DrikkevarerFoodserviceTopØkologi og bæredygtighed05. 06. 2025

Når danskerne træder ind på en café eller sætter sig til rette på en restaurant, forventer de mere end blot mad og drikke – Rynkeby Foods lancering af Dagmar-serien tapper direkte ned i den tendens. Produkterne er skabt til den moderne forbruger, der træffer bevidste valg og efterspørger naturlige,

Producentansvar: Uklare regler skaber frustration i fødevarevirksomheder

Emballage03. 06. 2025

Nemco opfordrer virksomhederne til at søge rådgivning og medlemskab af en kollektiv ordning. Den 31. maj var der deadline for indberetning af emballagemængder til Dansk Producentansvar. Både fødevarevirksomheder og andre virksomheder med producentansvar for emballage skulle sikre, at deres

Arla slår alarm om manglende madfærdigheder

FoodserviceForskning og uddannelseMiljø og sundhed03. 06. 2025

Danskernes madfærdigheder bliver dårligere og dårligere, og det får nu Danmarks største fødevarevirksomhed Arla til at slå alarm. Madfærdigheder er nemlig afgørende, når det kommer til danskernes sundhed, klimaet og det sociale samvær. 42 pct. af danske børn og unge siger, at de ikke kan koge

Køkkenprisen 2025: Kender du et køkken, der går forrest?

AktueltFoodserviceMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed03. 06. 2025

For sjette år i træk sætter Landbrug & Fødevarer fokus på de offentlige køkkener, der gør en forskel. Med Køkkenprisen 2025 hyldes de madhåndværkere, der kombinerer faglighed, smag og bæredygtighed i hverdagen - og viser vejen for fremtidens offentlige måltider. Hver dag serveres mere end

Programmet klar for Copenhagen Cooking 2025

AktueltMesser og konferencer03. 06. 2025

15.-24. august bliver Københavns gader igen fyldt med langborde og leben, når årets Copenhagen Cooking løber af stablen. I år kan gæsterne glæde sig til 100 oplevelser på tværs af hele byen: Fra petanqueturneringer til pizzakonkurrence, en ny version af Smørrebrødets Dag og middag midt på Kongens

Danskerne skærer ned på chokoladen, men smør og kaffe skal der ikke røres ved

Detailhandel og en grosKonfektureMejeriTop03. 06. 2025

De seneste år har danskerne oplevet prisstigninger på mange varer. Nye tal viser, at danskerne ændrer forbrug på nogle varer, mens andre må koste, hvad de koster. Prisen på chokolade har gennem de seneste år været på himmelflugt. Ifølge nye tal fra analysevirksomheden YouGov er kiloprisen for

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Spirax Sarco Danmark

    Vi sætter fokus på damp som en naturlig energikilde

  • DENIOS ApS

    Lær at håndtere lækager på 90 min.

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Mød Busch på Spildevand Teknisk Forenings Årsmøde 2025

  • Nemco Machinery A/S

    Producentansvar: Uklare regler skaber frustration i fødevarevirksomheder

  • DENIOS ApS

    Sådan vælger du det rigtige opbevaringsskab til farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch Group præsenterer innovative vakuumløsninger på Battery Show Europe 2025 i Stuttgart

  • DENIOS ApS

    Sådan transporterer du lithiumbatterier sikkert

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Deltag i masterclass: ’Ansvarlig fisk på tallerkenen’

  • DENIOS ApS

    Her er den oversete vej til et sundere arbejdsmiljø

  • Busch Vakuumteknik A/S

    centrotherm clean solutions bliver til Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Lagkagehuset henter international marketingchef hos Starbucks London

    05.06.2025

  • Dansk Vegetarisk Forening: Generalsekretær skal stå i spidsen for international organisation

    05.06.2025

  • Sundhedsparadoks: Danske teenagere vil det sunde, men fristelser og fællesskab vinder

    05.06.2025

  • Arla Foods investerer stort i Linköping for at imødekomme skyr-boom

    05.06.2025

  • Nye økologiske gourmet-sodavand til de danske café- og restaurantgæster

    05.06.2025

  • Producentansvar: Uklare regler skaber frustration i fødevarevirksomheder

    03.06.2025

  • Arla slår alarm om manglende madfærdigheder

    03.06.2025

  • Køkkenprisen 2025: Kender du et køkken, der går forrest?

    03.06.2025

  • Programmet klar for Copenhagen Cooking 2025

    03.06.2025

  • Danskerne skærer ned på chokoladen, men smør og kaffe skal der ikke røres ved

    03.06.2025

  • Online dagligvarehandel løfter sløret for omkostningerne ved friskhedsgaranti

    27.05.2025

  • 150-årig familievirksomhed rykker til Aarhus: Oluf Brønnum & Co A/S åbner nyt domicil på Runetoften

    27.05.2025

  • Dansk vinproduktion træder ind i SMVdanmark

    27.05.2025

  • Food&Drink på gaden med fokus på kød

    27.05.2025

  • Premiere på Roskilde Festical: Ny øl brygget på juicerester og øko-boller

    27.05.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik