• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FoodserviceTop04. 04. 2019 | Kasper Mundt-Nielsen

Spændende madindslag når Tivoli åbner i dag

FoodserviceTop04. 04. 2019 By Kasper Mundt-Nielsen

I dag åbner Tivoli dørene for en ny sæson og Kamelen på billedet er årets første nyhed blandt forlystelserne. Men også på den gastronomiske front er der masser nyt. Foto: Bax Lindhardt

For nyligt kunne vi fortælle, at Tivoli starter sæsonen af med en fødevarefestival og nu kan vi så afsløre nogle af de smørrebrød, du vil blive budt på, i Tivolis mange restauranter med smørrebrød på spisesedlen. Samtidig byder Tivoli på ny ansigter blandt restauratørerne og så har vaffelhuset været igennem en total renovation der åbner op for næsten dobbelt så mange gæster.

I dag åbner Tivoli til en ny sommersæson med masser forlystelser, kultur og fredagsrock, og ikke mindst et stadig mere imponerende gastronomisk menukort for havens gæster, men også Tivoli Food Hall, der er åben for alle gæster, byder på nyt indslag.

Fra fredag d. 5. april fejrer haven det klassiske smørrebrød med en 10 dage lang smørrebrødsfestival. For et overblik over restauranter, priser og billetter, kan du klikke her:

Smørrebrødsfestival i Tivoli

FødevareFOKUS besøgte haven onsdag, dagen før den officielle åbningsdag, for at tage bestik af smørrebrødet og vi  kan hermed afsløre et udpluk af de herligheder du vil have mulighed for at smage. Restauranterne har udfordret sig selv og skabt nogle smørrebrød, som er en anelse mere moderne og vovede end det de normalt vil byde på. Som restauratør Jacob Elkjær fra Grøften fortalte, er det dog ikke bare lige til at ændre opskrifter eller menukort.

– Vi har en lang og stolt tradition i Grøften, med en masse gæster, der er kommet her år efter år og forventer at få det samme. Vi kan ikke ændre en ingrediens eller skifte det hvide brød ud, uden det bliver bemærket. Vi føler os meget privilegerede over vores gæsters engagement, men det betyder også, at der ikke skal særligt meget til for os, for at skabe et mere moderne og vovet smørrebrød. Det er bare at tilføje avokado, griner han.

Jacob Elkjær underspiller en smule, for det er et flot stykke smørrebrød med kartoffel, avokado med varmrøget laks og rygeost. Man er ikke i tvivl om, at det er et smørrebrød fra grøften, men tilføjet et magisk tivoli-touch.

Øverst er Fru Nimbs bud på en røget svinebryst med sennepsmayo og syltede gulerødder. Til venstre er grøftens kartoffelmad og til højre er Hallernes Smørrebrød bud på en æg og sild i en moderne indpakning. Foto: Bax Lindhardt

Desuden bød Påfuglen på et påskesmørrebrød med hjemmelavet lammerullepølse med aspargessalat, skalotteløg, blødkogt vagtelæg og karse. Gemyse som normalt ikke er en del af smørrebrødsklubben i Tivoli byder i anledning af smørrebrødsfestivallen på en frokostanretning med avokadomad, fjordrejer og falafel. Chefkok på Gemyse, Mette Dahlgaard fortæller, at fjordrejer normalt ikke er en del af deres få proteiner på menukortet, men festivallen er en god anledning til at teste produktet.

Der vil selvfølgelig være mange flere smørrebrød at vælge imellem til den ti dage lange smørrebrødsfestival, som sluttes af med et brag af en fest d. 13. og 14. april på H. C. Andersen slottet. Det kan være en god idé at sikre sig billetter på forhånd. Mere info: Smørrebrødsfestival i Tivoli

Foto: Bax Lindhardt

Blandt de nye ansigter i haven er Frank’s Toast, der sælger gourmet-toast to-go, til yderst sympatiske priser. Der er toast med kød og i vegetarudgaver, alle pakket ind i en sjov lille historie – og så smager det bare virkelig godt. Kig forbi den lille grill i gyden mod Hovedbanegården, hvor Arkim er klar med en god røverhistorie – det er ikke for sjov, han kalder sig selv for den hurtigste toast-sherif i byen.

Foto: Bax Lindhardt

I Tivolis store satsning fra sidste år Tivoli Food Hall, er det lykkedes at overtale fødevareentreprenøren Kenn Husted til at åbne en bod. Han vil med sin nye nordafrikansk inspirerede madbod sætte liv og glade dage i madhallerne. Her byder de på marokkansk og israelsk inspireret fladbrød og salater og et sjovt vinkort med masser af øko- bio- og naturvin.

Foto: Bax Lindhardt

Sidste år overtog Kjeld Krætzmer chefstolen i det gamle familieforetagende, Vaffelhuset, og her til vinter foretog man en gennemgående fornyelse af den gamle bygning. Det eneste der står tilbage, er facaden fra 1908 – resten er nyt. Det har betydet en, næsten, fordobling af antallet af siddepladser inden for og bedre forhold i køkkenet.

For de fødevareinteresserede er der altså masser af spændende nyheder at komme efter i Tivoli og hvis i er særligt interesserede i smørrebrød, anbefaler redaktionen at følge med i næste udgave af Food&Drink, der netop vil tage et nærmere kig på smørrebrødet. Vil du have magasinet direkte i din mailbox når det er online, kan du sende en mail til abonnement@techmedia.dk og skriv Food&Drink Online i emnefeltet.

 

 

Skrevet i: Foodservice, Top

Seneste nyt fra redaktionen

Frokostbordet: Hver 10. voksne dansker føler sig svært ensom – nyt partnerskab tager kampen op

FoodserviceMiljø og sundhed07. 08. 2025

For at modvirke ensomhed lanceres det nye initiativ Frokostbordet, der skal samle danskerne om frokosten. Med tips og opskrifter fra det danske kokkelandshold bliver det lettere at lave et indbydende måltid. I et nyt initiativ, Frokostbordet, er det danske kokkelandshold gået i partnerskab med

En sejr for havet – sardinfiskeriet er igen MSC-certificeret takket være et grænseoverskridende samarbejde

CertificeringKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed07. 08. 2025

Den iberiske sardin - en ikonisk art i den gastronomiske arv i både Spanien og Portugal - kan igen bære det blå MSC-miljømærke. Denne velsmagende lille fisk, der fiskes langs den iberiske halvøs kyster, er ikke kun en elsket klassiker på tapasmenuer, men også en vigtig del af det marine økosystem.

Lagkagehuset lancerer nyheder til frokostbordet 

AktueltBrød og kagerDetailhandel og en gros07. 08. 2025

Der er nyheder på vej til frokostbordet og madpakken. Lagkagehuset udvider deres sortiment med det saftige surdejsrugbrød Mørkt Kernerug og et helt friskt udvalg af sandwiches med blødt og lækkert foccaciabrød.  Sensommeren byder på nyheder til frokostbordet hos Lagkagehuset. I slutningen af

Nu kommer det gode høstvejr: DLG melder alt klar til at få høsten i hus

AktueltFødevareproduktionLandbrug07. 08. 2025

Efter en uge med ustadigt vejr, hvor det har været svært for landmændene at få gang i mejetærskerne, så ændrer billedet sig den kommende tid. Vejrudsigterne lover godt høstvejr, og det kommer på det helt rigtige tidspunkt for landmændene. Afgrøderne er de fleste steder i landet helt klar, og nu skal

Just Eat lancerer fri levering i hele landet med nyt leveringskoncept

FoodserviceTop07. 08. 2025

Den dansk-stiftede leveringsplatform Just Eat øger presset på konkurrenterne og tilbyder nu fri levering fra alle platformens 4.000 spisesteder og butikker med nyt leveringstilbud. Der er godt nyt til danskere, der elsker hurtig levering af god mad og dagligvarer, men er trætte af

Tjenerikon og legendarisk ‘opvarter’ er død

FoodserviceTop05. 08. 2025

Den tredje august mistede den danske service-scene en af sine største og mest toneangivende profiler. Restaurantschef fra Søllerød Kro, Jan Reffstorf, døde 57 år gammel efter længere tids sygdom. Han markerede sig som den, der satte standarden for service på danske restauranter, og han fik sågar en

Københavnsk paella-kok i finalen ved World Paella Day Cup i Valencia

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ05. 08. 2025

Danmark har for allerførste gang sikret sig en plads i finalefeltet, når verdens bedste paella-kokke dyster i den internationale World Paella Day Cup i Valencia 20. september. Den danske deltager er Eva Gallart López – kok og grundlægger af Ris Paella i København – som netop er blevet udvalgt til at

“Den smager pissegodt”: Plantebaseret burger overrasker på populær sønderjysk grillbar

AktueltFoodserviceFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed05. 08. 2025

Hos grillbaren Drej Ind i Jels sælger de stadig masser af kød – men en ny plantebaseret burger overrasker både ejer og stamkunder. Den traditionelle grillbar har knækket en del af koden til, hvordan man kan sælge flere grønne retter. Hos den klassiske grillbar Drej Ind i den lille by Jels, hvor

Bagerikæden emmerys leverer historisk stærkt driftsresultat – investerer rekordhøjt i fremtidens økologiske bageri

Brød og kagerDetailhandel og en grosØkologi og bæredygtighed05. 08. 2025

Den økologiske bagerikæde emmerys runder 2024 det bedste driftsresultat i kædens historie og sætter samtidig investeringsrekord i både butikker og digital infrastruktur. Regnskabet for emmerys er blevet offentliggjort og det viser et flot resultat, der især er opnået på baggrund af flere

Forskere er lykkedes med at gøre sukkerpulp til superfood

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed05. 08. 2025

I det for nyligt afsluttede projekt MYCOPROTEIN, ledet af lektor René Lametsch, har forskerne fundet en metode til at omdanne restproduktet fra sukkerproduktion, pulp, til et spiseligt og proteinrigt produkt ved hjælp af svampe og fermentering. Sukker har siden 1960’erne været brugt som

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    NYHED: Brandsikkert opsamlingskar til opbevaring i sprinklerområder

  • DENIOS ApS

    Slut med at lede – få overblik over dine materialer 24/7

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Mindre vedligeholdelse takket være avanceret vakuumgenerering fra Busch

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Mere end 500 er allerede tilmeldt – skal du med?

  • Alflow Scandinavia A/S

    “Vi sender ikke bare ventiler over Øresund – vi sender ekspertviden med”

  • DENIOS ApS

    Ny certificering: Vores batteriskabe bestod testen

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch præsenterer verdens største tørtløbende og luftkølede vakuumpumpe: COBRA NC 2500 C

  • Kastberg Is ApS

    Start et gourmet-ishus med minimal investering – under 15.000 kr.

  • DENIOS ApS

    Tip: Sådan bør du udnytte sommerperioden

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions opnår SBTi-validering af mål for emissionsreduktion

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Frokostbordet: Hver 10. voksne dansker føler sig svært ensom – nyt partnerskab tager kampen op

    07.08.2025

  • En sejr for havet – sardinfiskeriet er igen MSC-certificeret takket være et grænseoverskridende samarbejde

    07.08.2025

  • Lagkagehuset lancerer nyheder til frokostbordet 

    07.08.2025

  • Nu kommer det gode høstvejr: DLG melder alt klar til at få høsten i hus

    07.08.2025

  • Just Eat lancerer fri levering i hele landet med nyt leveringskoncept

    07.08.2025

  • Tjenerikon og legendarisk ‘opvarter’ er død

    05.08.2025

  • Københavnsk paella-kok i finalen ved World Paella Day Cup i Valencia

    05.08.2025

  • “Den smager pissegodt”: Plantebaseret burger overrasker på populær sønderjysk grillbar

    05.08.2025

  • Bagerikæden emmerys leverer historisk stærkt driftsresultat – investerer rekordhøjt i fremtidens økologiske bageri

    05.08.2025

  • Forskere er lykkedes med at gøre sukkerpulp til superfood

    05.08.2025

  • Charcuteri kan også være grønt

    26.06.2025

  • Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

    26.06.2025

  • To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

    26.06.2025

  • Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

    26.06.2025

  • Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

    26.06.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik