• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FoodserviceTop04. 04. 2019 | Kasper Mundt-Nielsen

Spændende madindslag når Tivoli åbner i dag

FoodserviceTop04. 04. 2019 By Kasper Mundt-Nielsen

I dag åbner Tivoli dørene for en ny sæson og Kamelen på billedet er årets første nyhed blandt forlystelserne. Men også på den gastronomiske front er der masser nyt. Foto: Bax Lindhardt

For nyligt kunne vi fortælle, at Tivoli starter sæsonen af med en fødevarefestival og nu kan vi så afsløre nogle af de smørrebrød, du vil blive budt på, i Tivolis mange restauranter med smørrebrød på spisesedlen. Samtidig byder Tivoli på ny ansigter blandt restauratørerne og så har vaffelhuset været igennem en total renovation der åbner op for næsten dobbelt så mange gæster.

I dag åbner Tivoli til en ny sommersæson med masser forlystelser, kultur og fredagsrock, og ikke mindst et stadig mere imponerende gastronomisk menukort for havens gæster, men også Tivoli Food Hall, der er åben for alle gæster, byder på nyt indslag.

Fra fredag d. 5. april fejrer haven det klassiske smørrebrød med en 10 dage lang smørrebrødsfestival. For et overblik over restauranter, priser og billetter, kan du klikke her:

Smørrebrødsfestival i Tivoli

FødevareFOKUS besøgte haven onsdag, dagen før den officielle åbningsdag, for at tage bestik af smørrebrødet og vi  kan hermed afsløre et udpluk af de herligheder du vil have mulighed for at smage. Restauranterne har udfordret sig selv og skabt nogle smørrebrød, som er en anelse mere moderne og vovede end det de normalt vil byde på. Som restauratør Jacob Elkjær fra Grøften fortalte, er det dog ikke bare lige til at ændre opskrifter eller menukort.

– Vi har en lang og stolt tradition i Grøften, med en masse gæster, der er kommet her år efter år og forventer at få det samme. Vi kan ikke ændre en ingrediens eller skifte det hvide brød ud, uden det bliver bemærket. Vi føler os meget privilegerede over vores gæsters engagement, men det betyder også, at der ikke skal særligt meget til for os, for at skabe et mere moderne og vovet smørrebrød. Det er bare at tilføje avokado, griner han.

Jacob Elkjær underspiller en smule, for det er et flot stykke smørrebrød med kartoffel, avokado med varmrøget laks og rygeost. Man er ikke i tvivl om, at det er et smørrebrød fra grøften, men tilføjet et magisk tivoli-touch.

Øverst er Fru Nimbs bud på en røget svinebryst med sennepsmayo og syltede gulerødder. Til venstre er grøftens kartoffelmad og til højre er Hallernes Smørrebrød bud på en æg og sild i en moderne indpakning. Foto: Bax Lindhardt

Desuden bød Påfuglen på et påskesmørrebrød med hjemmelavet lammerullepølse med aspargessalat, skalotteløg, blødkogt vagtelæg og karse. Gemyse som normalt ikke er en del af smørrebrødsklubben i Tivoli byder i anledning af smørrebrødsfestivallen på en frokostanretning med avokadomad, fjordrejer og falafel. Chefkok på Gemyse, Mette Dahlgaard fortæller, at fjordrejer normalt ikke er en del af deres få proteiner på menukortet, men festivallen er en god anledning til at teste produktet.

Der vil selvfølgelig være mange flere smørrebrød at vælge imellem til den ti dage lange smørrebrødsfestival, som sluttes af med et brag af en fest d. 13. og 14. april på H. C. Andersen slottet. Det kan være en god idé at sikre sig billetter på forhånd. Mere info: Smørrebrødsfestival i Tivoli

Foto: Bax Lindhardt

Blandt de nye ansigter i haven er Frank’s Toast, der sælger gourmet-toast to-go, til yderst sympatiske priser. Der er toast med kød og i vegetarudgaver, alle pakket ind i en sjov lille historie – og så smager det bare virkelig godt. Kig forbi den lille grill i gyden mod Hovedbanegården, hvor Arkim er klar med en god røverhistorie – det er ikke for sjov, han kalder sig selv for den hurtigste toast-sherif i byen.

Foto: Bax Lindhardt

I Tivolis store satsning fra sidste år Tivoli Food Hall, er det lykkedes at overtale fødevareentreprenøren Kenn Husted til at åbne en bod. Han vil med sin nye nordafrikansk inspirerede madbod sætte liv og glade dage i madhallerne. Her byder de på marokkansk og israelsk inspireret fladbrød og salater og et sjovt vinkort med masser af øko- bio- og naturvin.

Foto: Bax Lindhardt

Sidste år overtog Kjeld Krætzmer chefstolen i det gamle familieforetagende, Vaffelhuset, og her til vinter foretog man en gennemgående fornyelse af den gamle bygning. Det eneste der står tilbage, er facaden fra 1908 – resten er nyt. Det har betydet en, næsten, fordobling af antallet af siddepladser inden for og bedre forhold i køkkenet.

For de fødevareinteresserede er der altså masser af spændende nyheder at komme efter i Tivoli og hvis i er særligt interesserede i smørrebrød, anbefaler redaktionen at følge med i næste udgave af Food&Drink, der netop vil tage et nærmere kig på smørrebrødet. Vil du have magasinet direkte i din mailbox når det er online, kan du sende en mail til abonnement@techmedia.dk og skriv Food&Drink Online i emnefeltet.

 

 

Skrevet i: Foodservice, Top

Seneste nyt fra redaktionen

Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

Messer og konferencer11. 12. 2025

Kød, klima og grøn kost er alt sammen på tallerkenen, når Foodexpo samler fødevarebranchen til tre horisontudvidende dage spækket med spændende oplevelsesuniverser og fremsynede events. Nordens største faglige mødested for alle, der lever for og arbejder med mad, finder sted i MCH Messecenter

Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

Mejeri11. 12. 2025

Der er masser af erfaring fra både Arla og resten af verden med i bagagen, når Henrik Jessen nu overtager ledelsen af Arla i Nr. Vium 350 medarbejdere hos Arla i Nr. Vium har nu fået vished om, hvem der fremover skal stå i spidsen for mejeriet. Det bliver 60-årige Henrik Jessen, der i

Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

AktueltFoodservice11. 12. 2025

2025 har været et markant vækstår for Pincho Nation i Danmark. Med fire nye restauranter og stærke resultater i de etablerede enheder runder man 700.000 gæster og passerer en vigtig milepæl: ti restauranter på det danske marked. Udviklingen afspejler både en stigende efterspørgsel og en solid

Rekord i antal julebryg

AktueltDrikkevarer11. 12. 2025

Aldrig før har der været så mange forskellige julebryg at vælge imellem som denne jul. Desuden er paletten af julebryg i 2025 den mest farverige. Danske øl-nydere kan glæde sig over, at de har rekordmange julebryg at vælge imellem i december 2025. Hele 219 forskellige julebryg står på

NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

KonfektureTop11. 12. 2025

Fra d. 10. december kan kunderne i alma madmarked smage på fremtidens fødevarer fra innovationscenteret Spora, grundlagt af kokken Rasmus Munk. Det første projekt, der bliver præsenteret, er chokoladealternativet NOTCH, udviklet af mask, et restprodukt fra ølbrygning. Rasmus Munk lancerede i

Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Forskere på Syddansk Universitet (SDU) har fundet ud af, at vandmænd kan bruges som fødevarestabilisator og vil nu bl.a. samarbejde med toprestauranten Alchemist og dens forsknings- og testkøkken Spora om at bruge det i madretter. I fremtiden kan de slimede væsener måske bidrage til en mere

Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

Forskning og uddannelseMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Tang har længe været hyldet som en bæredygtig superingrediens – men dens “fiskede” smag er en barriere for mange vestlige forbrugere. Nu viser et nyt studie fra Københavns Universitet, at fermentering med mælkesyrebakterier kan være nøglen til at få tangen til at glide ned. Det kan være

Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

AktueltFødevareproduktionLandbrugMarkedsføringMesser og konferencerMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at eksporten af danske økologiske varer i 2024 steg til 3,6 milliarder kroner. Det er fjerde år i træk, at økoeksporten stiger. Dansk økologieksport steg i 2024 med fire procent. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, der netop er offentliggjort. I

Fødevareminister Jacob Jensen

Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

AktueltDetailhandel og en grosFoodserviceMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Fødevareminister Jacob Jensen (V) har taget initiativ til at luge ud i regler, der spænder ben for donation af fødevarer. En ændret fortolkning af reglerne for donation af overskudsmad skal skabe bedre og mere enkle rammer for fødevarevirksomheder i Danmark og samtidig styrke kampen mod

Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

Detailhandel og en grosPolitik og eksportTop09. 12. 2025

Fødevarepriser er blevet et afgørende vælgertema, hvor næsten to ud af tre danskere svarer, at de stigende fødevarepriser i større eller mindre grad kan påvirke deres stemme ved næste folketingsvalg. Det viser en ny befolkningsundersøgelse foretaget af Norstat for De Samvirkende Købmænd

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Gemmer dit løfteudstyr på skjulte farer?

  • Ardo NV Denmark Office

    Sødme møder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Fra vindtunneller til rumfart: Vakuum til rumfarts undersøgelser

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

  • Ardo NV Denmark Office

    Nyt år, nye favoritter – Ardo lancerer 9 nyheder på frost i 2026

  • DENIOS ApS

    Har du den rigtige pumpe?

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Find den korrekte dampkvalitet

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

    11.12.2025

  • Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

    11.12.2025

  • Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

    11.12.2025

  • Rekord i antal julebryg

    11.12.2025

  • NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

    11.12.2025

  • Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

    09.12.2025

  • Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

    09.12.2025

  • Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

    09.12.2025

  • Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

    09.12.2025

  • Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

    09.12.2025

  • Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

    04.12.2025

  • Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur

    04.12.2025

  • Bad Seed Brewing kåret som Årets Danske Bryggeri 2025

    04.12.2025

  • Nyt nummer på gaden: Food&Drink går i fisk

    04.12.2025

  • Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

    04.12.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik