• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltFoodservice25. 03. 2019 | Kasper Mundt-Nielsen

Smørrebrødsfestival i tivoli

AktueltFoodservice25. 03. 2019 By Kasper Mundt-Nielsen

Tartar er en af de store klassikere på Fru Nimb.

Tivoli åbner dørene for deres sommersæson d. 4. april og allerede dagen efter fejrer de det danske smørrebrød med en festival der løber fra søndag d. 5. april til søndag d. 14. april. Festivallen rundes af med en stor smørrebrødsfest på H. C. Andersen Slottet den 13. og 14. april. 

Det var i Tivoli, Danmarks første smørrebrødsseddel så dagens lys i 1883, og i dag sætter gæster stadig kryds ved frokostklassikere som Stjerneskud, Dyrlægens natmad og en Gamle Ole med fedt og sky. Andre sværger til en hønsesalat med bacon, kartoffelmad med mayo og ristede løg eller æg & rejer. Smørrebrødet er stadig elsket af de fleste danskere og også noget af det, foodie-turister skal prøve, når de har smagt sig igennem Michelin-restauranterne i Danmark. ”Smørrebrød er ikke, hvad det har været. Det er meget bedre”, siger forfatter og journalist Ole Troelsø i udgivelsen ”Danmarks bedste smørrebrød” fra 2018, hvor han viser den rivende udvikling, smørrebrødet har været i. Den bog kan du læse mere om her: Food&Drink nr. 8

Smørrebrødsmenuer på ikoniske Tivoli-restauranter
Tivoli hylder smørrebrødet med den nye festival: Smørrebrødsfestival i Tivoli, hvor udvalgte restauranter i Tivoli byder på særlige smørrebrødsmenuer til gode priser fra den 5. april til søndag den 14. april. Grøften, Fru Nimb, Færgekroen, Promenaden, Brdr. Price og Hallernes smørrebrød har frokostmenuer med to stk. smørrebrød og 1 vand/øl til en pris på 185 kr. for Tivoli-kortholdere og 270 kr. inklusive entré. Påfuglen og Gemyse tilbyder en frokostplatte + 1 øl eller sodavand til 185 kr., og Promenaden tilbyder deres buffet.

Tradition for smørrebrød i Tivoli
Et stykke smørrebrød med en kold øl og måske en snaps til at holde med selskab hører for mange sammen med en frokost en solskinsdag i Tivoli, og det har det gjort siden 20’erne, hvor Høegs Terrasse i Tivoli var et af byens mest populære smørrebrødssteder. Louise Nimb, som drev restaurant i Tivoli, blev berømt for det højtbelagte smørrebrød, og i dag går man heller ikke forgæves, når man vil have stillet sulten med den højtbelagte specialitet. Her holder Fru Nimb og mange andre af Tivolis restauranter smørrebrødsfanen højt. Nytilkomne Tivoli Food Hall har også smørrebrød på menuen i Hallernes Smørrebrød.

Restauranters bud på smørrebrød 2019
I anledning af Tivolis nye Smørrebrødsfestval vil nogle af de deltagende restauranter og spisesteder komme med hver deres bud på et nyt stykke smørrebrød, gæsterne vil kunne spise under hele sommersæsonen 2019. På Tivolis sæson-pressemøde 3. april præsenteres de nye stykker smørrebrød, som er skabt særligt til sommersæsonen i Tivoli 2019. Det enkelte smørrebrød vil bære præg af tradition og fornyelse som Tivolis motto: ”Altid som aldrig før”. Hvis smørrebrødet falder i gæsternes smag, bliver de permanente på spisesedlen.

Smørrebrød på slottet
Den 13. og 14. april er der smørrebrødsevents på H. C. Andersen Slottet, hvor der lørdag både til frokost og aften er dækket op til den helt store fest på klassisk smørrebrødsmanér med rødternede duge på langborde, smørrebrød og fadøl ad libitum og underholdning, hvor man med garanti får rørt lattermusklerne. Pris pr. person er 425 kr. og 495 kr. inklusive entré til Tivoli. Søndag er der skruet op for hyggen med Fru Nimbs Store Søndagsfrokost 12.00-15.00. Kolde og lune retter serveres på hvidternede duge med øl, vand og vin ad libitum og live-jazzmusik. Der er lagt op til en hyggelig søndagsfrokost med venner og familie, måske efterfulgt af en tur i Haven for at nyde foråret. Samme priser som lørdag.

Hvis du, som vi på FødevareFOKUS, er pjattet med smørrebrød, så hold udkig med Food&Drink nr. 4, der lander i postkasserne i maj, hvor smørrebrødet kommer i fokus.

Få mere info om festival og billetkøb her: http://www.tivoli.dk/da/mad+og+drikke/smorrebrodsfestival

Skrevet i: Aktuelt, Foodservice

Seneste nyt fra redaktionen

Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

Messer og konferencer11. 12. 2025

Kød, klima og grøn kost er alt sammen på tallerkenen, når Foodexpo samler fødevarebranchen til tre horisontudvidende dage spækket med spændende oplevelsesuniverser og fremsynede events. Nordens største faglige mødested for alle, der lever for og arbejder med mad, finder sted i MCH Messecenter

Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

Mejeri11. 12. 2025

Der er masser af erfaring fra både Arla og resten af verden med i bagagen, når Henrik Jessen nu overtager ledelsen af Arla i Nr. Vium 350 medarbejdere hos Arla i Nr. Vium har nu fået vished om, hvem der fremover skal stå i spidsen for mejeriet. Det bliver 60-årige Henrik Jessen, der i

Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

AktueltFoodservice11. 12. 2025

2025 har været et markant vækstår for Pincho Nation i Danmark. Med fire nye restauranter og stærke resultater i de etablerede enheder runder man 700.000 gæster og passerer en vigtig milepæl: ti restauranter på det danske marked. Udviklingen afspejler både en stigende efterspørgsel og en solid

Rekord i antal julebryg

AktueltDrikkevarer11. 12. 2025

Aldrig før har der været så mange forskellige julebryg at vælge imellem som denne jul. Desuden er paletten af julebryg i 2025 den mest farverige. Danske øl-nydere kan glæde sig over, at de har rekordmange julebryg at vælge imellem i december 2025. Hele 219 forskellige julebryg står på

NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

KonfektureTop11. 12. 2025

Fra d. 10. december kan kunderne i alma madmarked smage på fremtidens fødevarer fra innovationscenteret Spora, grundlagt af kokken Rasmus Munk. Det første projekt, der bliver præsenteret, er chokoladealternativet NOTCH, udviklet af mask, et restprodukt fra ølbrygning. Rasmus Munk lancerede i

Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Forskere på Syddansk Universitet (SDU) har fundet ud af, at vandmænd kan bruges som fødevarestabilisator og vil nu bl.a. samarbejde med toprestauranten Alchemist og dens forsknings- og testkøkken Spora om at bruge det i madretter. I fremtiden kan de slimede væsener måske bidrage til en mere

Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

Forskning og uddannelseMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Tang har længe været hyldet som en bæredygtig superingrediens – men dens “fiskede” smag er en barriere for mange vestlige forbrugere. Nu viser et nyt studie fra Københavns Universitet, at fermentering med mælkesyrebakterier kan være nøglen til at få tangen til at glide ned. Det kan være

Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

AktueltFødevareproduktionLandbrugMarkedsføringMesser og konferencerMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at eksporten af danske økologiske varer i 2024 steg til 3,6 milliarder kroner. Det er fjerde år i træk, at økoeksporten stiger. Dansk økologieksport steg i 2024 med fire procent. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, der netop er offentliggjort. I

Fødevareminister Jacob Jensen

Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

AktueltDetailhandel og en grosFoodserviceMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Fødevareminister Jacob Jensen (V) har taget initiativ til at luge ud i regler, der spænder ben for donation af fødevarer. En ændret fortolkning af reglerne for donation af overskudsmad skal skabe bedre og mere enkle rammer for fødevarevirksomheder i Danmark og samtidig styrke kampen mod

Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

Detailhandel og en grosPolitik og eksportTop09. 12. 2025

Fødevarepriser er blevet et afgørende vælgertema, hvor næsten to ud af tre danskere svarer, at de stigende fødevarepriser i større eller mindre grad kan påvirke deres stemme ved næste folketingsvalg. Det viser en ny befolkningsundersøgelse foretaget af Norstat for De Samvirkende Købmænd

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Gemmer dit løfteudstyr på skjulte farer?

  • Ardo NV Denmark Office

    Sødme møder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Fra vindtunneller til rumfart: Vakuum til rumfarts undersøgelser

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

  • Ardo NV Denmark Office

    Nyt år, nye favoritter – Ardo lancerer 9 nyheder på frost i 2026

  • DENIOS ApS

    Har du den rigtige pumpe?

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Find den korrekte dampkvalitet

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

    11.12.2025

  • Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

    11.12.2025

  • Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

    11.12.2025

  • Rekord i antal julebryg

    11.12.2025

  • NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

    11.12.2025

  • Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

    09.12.2025

  • Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

    09.12.2025

  • Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

    09.12.2025

  • Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

    09.12.2025

  • Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

    09.12.2025

  • Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

    04.12.2025

  • Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur

    04.12.2025

  • Bad Seed Brewing kåret som Årets Danske Bryggeri 2025

    04.12.2025

  • Nyt nummer på gaden: Food&Drink går i fisk

    04.12.2025

  • Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

    04.12.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik