• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

DrikkevarerMarkedsføring07. 03. 2024 | Mikkel Bækgaard

Rynkeby satser på tørstige unge

DrikkevarerMarkedsføring07. 03. 2024 By Mikkel Bækgaard

Rynkeby vil være mere i øjenhøjde med de 18-35-årige forbrugere. Derfor har det fynske juicebrand allieret sig med reklamebureauet &Co om at udvikle den største kampagne i årevis.

Morgenmaden er under pres i de danske familier. Undersøgelser viser, at op imod 7 ud af 10 unge springer morgenmaden over i det daglige. Derfor går kommunikationen også tit hen over hovedet på de unge, når Rynkeby Foods i sit reklameunivers har haft en stærk tradition for at tale produkterne ind i et morgenmadsritual, hvor familien samles omkring et veldækket morgenbord bestående af søndagskryddere, croissanter – og naturligvis juice fra signaturbrandet Rynkeby.

De 18-35-årige forbrugere skal rammes på nye måder. Derfor har Rynkeby-brandet over de seneste år også været på en foryngelsesrejse, hvor nye produktlanceringer har været med at flytte Rynkeby fra at dominere juice-kategorien og morgenmadssituationen til nu også at være til stede i kategorien for frugtbaserede drikke. De frugtbaserede drikke indtages i langt højere grad på farten og er med til at gøre Rynkeby relevant i flere sammenhænge i løbet af dagen.

Nu skruer Rynkeby Foods op for kommunikationen mod de unge med den største kampagne i flere år. Kampagnen er udviklet i samarbejde med reklamebureauet &Co.

“Rynkeby-brandet er måske blevet lidt støvet, når man ser det med de 18-35-årige forbrugeres øjne. Derfor har vi over de senere år, arbejdet med at revitalisere brandet og styrke brandopfattelsen blandt de unge. Den nye kampagne er en del af den proces, så selvom kampagnen måske udefra virker som en pludselig revolution af brandet, så ser vi det mere som en evolution, der løber over flere år,” siger Kathrine Bjerrum, marketingdirektør i Rynkeby Foods.

Udvider kategorien

Omdrejningspunktet for den storstilede kampagnelancering er frugtdrikken TØRST, som er Rynkebys bud på et produkt, der kan erobre hyldemeter i to-go-segmentet og dermed tale Rynkeby ind i nye sammenhænge. Produktet findes både i en række økologiske varianter, samt to nye Zero-varianter uden tilsat sukker.

“TØRST er et produkt, der udvider kategorien for frugtdrikke og kan passe ind i andre anledninger i løbet af dagen end blot morgenmåltidet. Det er også årsagen til, at TØRST er blevet omdrejningspunktet for en så omfattende kampagne, som naturligvis skal være med til at løfte salget af det pågældende produkt, men også være med til at løfte brandopfattelsen af Rynkeby som helhed,” siger Kathrine Bjerrum.

Kampagnen har fået navnet ”Find din TØRST, sluk din TØRST” og er bygget op omkring et eventyrunivers, hvor en excentrisk mormor bor langt ude i en skov med sine fem børnebørn. Hun er træt af, at de altid bare ligger på verandaen og dovner, så hun sender dem ud i skoven for at finde deres tørst i form af forskellige TØRST-smagsvarianter.

“Kommunikationsmæssigt har vi ønsket at holde et fokus på produktet, men samtidig gøre det på en måde, hvor vi ikke tager os selv alt for alvorligt. På den måde trækker vi også en tydelig rød tråd til tidligere kampagner, hvor orangutangen Rynke spillede hovedrollen,” siger Kathrine Bjerrum.

Udfordrende opgave

Det er det københavnske reklamebureau &Co, der sammen med Rynkeby har skabt det skæve ungdomsunivers, og her lægger Robert Cerkez, Executive Creative Director, ikke skjul på, at det har været en krævende, men sjov opgave. 

“Det er aldrig en nem opgave at skulle ramme et ungt publikum. Til gengæld er det altid en sjov udfordring. For det kræver, at vi rykker Rynkeby et nyt sted hen,” siger han.

“Med konceptet “Find din TØRST, sluk din TØRST” har vi skabt et univers, der er markant anderledes og virkelig sjovt at arbejde med. Både visuelt og indholdsmæssigt. Det handler ikke kun om at drikke noget med frugt, men også om at finde sin egen vej ud i verdens mangfoldighed. Det bliver udgangspunktet for Rynkebys samlede univers fremadrettet: Ungdommens mod, alderens visdom og et strejf af uventet magi,” siger Robert Cerkez. 

Den nye kampagne bliver lanceret i landets biografer i uge 10, og samtidig bliver den lanceret på YouTube og Meta i samarbejde med PL&Partners, der håndterer Rynkebys SoMe. Fra uge 11 kommer den på landsdækkende tv, hvorefter der er planlagt en større influencerkampagne og eventpakke med en række sampling-events rundt i landet. 

Skrevet i: Drikkevarer, Markedsføring

Seneste nyt fra redaktionen

Danskerne rækker ud efter nye varianter af oksekød

Frugt og grøntKød, fisk og fjerkræ06. 11. 2025

Danish Crown har rundet 2,5 millioner solgte pakker hakket oksekød blandet med grønt det første år og har dermed overgået de oprindelige forventninger til produktet. I en tid hvor stigende fødevarepriser - herunder prisen på oksekød - er et varmt samtaleemne hen over de danske køkkenborde, kan

RAWBITE udvider produktionen i Tyskland for at imødekomme stigende efterspørgsel

Ikke kategoriseret06. 11. 2025

Virksomheden bag de populære økologiske frugt- og nøddebarer har de seneste år oplevet en stabil tocifret vækst i Danmark, Tyskland og Sverige samt en markant stigning i online-salget. For at imødekomme den voksende efterspørgsel og stimulere en fortsat vækst på de europæiske markeder, udvider

7-Eleven åbner ny runde af Innovation Corner og sætter fjerde iværksætterprodukt på hylderne

AktueltDrikkevarerMarkedsføringMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed06. 11. 2025

7-Elevens iværksætterforløb Innovation Corner, der blev lanceret sidste år, er blevet taget så godt imod, at kæden nu åbner op for en ny runde. Samtidig kommer det fjerde produkt fra første runde – en alkoholfri elektrolytdrik ’Dansevand’ – på hylderne. Sidste år deltog Dansevand, en alkoholfri

Årets Wiuff 2025: Marie Bojsen fra Birthesminde modtager Danmarks første råvarepris

AktueltFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræLandbrugRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed06. 11. 2025

Ved en højtidelig fejring hos Søren Wiuff i Lammefjorden lørdag den 1. november blev Årets Wiuff 2025 uddelt for allerførste gang. Prisen er opfundet og etableret af Lokale Fødevarer Danmarks stifter og formand, Jesper Zeihlund, og siden blevet medstiftet af HORESTA. Formålet med prisen er at hædre

Sund jord giver sunde grøntsager – og det kan smages

Frugt og grøntLandbrugMiljø og sundhedTop06. 11. 2025

I årevis har de arbejdet med jordforbedring via næringsrige kompostblandinger på en gård i Nordjylland. Resultatet er klart: Den sunde jord giver ikke bare sundere og stærkere grøntsager – men også bedre smag. På gården Ny Vraa i Tylstrup har man i årevis arbejdet med at udvikle og teste

Techmedia får ny ejer

AktueltFoodservice04. 11. 2025

Techmedia A/S, der blandt andet driver Fødevarekus og magasinet Food&Drink, er blevet købt af FrontMedia ApS, der dermed styrker positionen på markedet for fag- og branchemedier. Handelen er gennemført 6. oktober 2025, og begge selskaber fortsætter i deres nuværende

Wassim Hallal vinder hædersprisen som Kokkenes Kok

Foodservice04. 11. 2025

Kokkene har talt: Wassim Hallal er kåret som Kokkenes Kok 2024 – en af de største hædersbevisninger i dansk gastronomi. Prisen gives til en kok, der med talent, generøsitet og faglig styrke har gjort en særlig forskel for branchen. Den prestigefyldte pris blev overrakt ved Fonden Dansk Gastronomis

Too Good To Go fylder ti år: Fra dansk app til global bevægelse mod madspild

FoodserviceMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed04. 11. 2025

På bare ti år er danske Too Good To Go blevet til et globalt eksempel på, hvordan teknologi, forretning og bæredygtighed kan trække i samme retning. Med over 130 millioner brugere og 500 millioner reddede måltider har virksomheden gjort kampen mod madspild til en hverdagsvane for brugere i over 20

Juleudgave af Food&Drink på gaden

AktueltFoodservice04. 11. 2025

Julen sig nærmer, og det betyder, at nyeste nummer af Food&Drink sætter fokus på julen og alle dens glæder. Læs blandt andet om spændende jule-nyheder, men kom også med til Aalborg for at besøge byens første Michelin-restaurant. Udover at drage nordpå og se på julen har Food&Drink også

Her er Danmarks bedste plantebaserede takeaway

FoodserviceFrugt og grøntMesser og konferencerMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed04. 11. 2025

Pico Pizza vandt Årets plantebaserede takeaway-måltid ved weekendens Plant Food Festival, hvor Dansk Vegetarisk Forening og Plantebranchen hyldede årets bedste plantebaserede madoplevelser på farten. Hvem laver landets bedste plantebaserede måltid to go? Det blev afgjort i weekenden, da

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

  • DENIOS ApS

    Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

  • DENIOS ApS

    Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Øget produktivitet på mejeriet takket være vakuum fra Busch

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Stor fødevaremesse med juletema kommer igen i år til Brande

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Danskerne rækker ud efter nye varianter af oksekød

    06.11.2025

  • RAWBITE udvider produktionen i Tyskland for at imødekomme stigende efterspørgsel

    06.11.2025

  • 7-Eleven åbner ny runde af Innovation Corner og sætter fjerde iværksætterprodukt på hylderne

    06.11.2025

  • Årets Wiuff 2025: Marie Bojsen fra Birthesminde modtager Danmarks første råvarepris

    06.11.2025

  • Sund jord giver sunde grøntsager – og det kan smages

    06.11.2025

  • Techmedia får ny ejer

    04.11.2025

  • Wassim Hallal vinder hædersprisen som Kokkenes Kok

    04.11.2025

  • Too Good To Go fylder ti år: Fra dansk app til global bevægelse mod madspild

    04.11.2025

  • Juleudgave af Food&Drink på gaden

    04.11.2025

  • Her er Danmarks bedste plantebaserede takeaway

    04.11.2025

  • Sukaiba vinder ”Denmark’s Best Hotel Restaurant” for anden gang

    30.10.2025

  • En rigtig god kop kaffe er det nye personalegode

    30.10.2025

  • Dansk sommelier vinder den første udgave af Master of Port Scandinavia 2025

    30.10.2025

  • Når regler spænder ben for naturen: 16 nye anbefalinger til bedre biodiversitet i fødevaresektoren

    30.10.2025

  • Prestigefyldt kåring: Den danske Spiseguide hylder AOC som Årets Restaurant

    30.10.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik