• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FoodserviceMesser og konferencerTop05. 12. 2024 | Mikkel Bækgaard

Rising Star 2025: Fremtidens gastronomiske stjerner er valgt

FoodserviceMesser og konferencerTop05. 12. 2024 By Mikkel Bækgaard

For femte år i træk hylder Danmarks største kokkekonkurrence – Sol over Gudhjem – fremtidens gastronomiske stjerner med talentkonkurrencen Rising Star. De fire finalister er nøje udvalgt og forbereder sig nu på en nervepirrende konkurrence, der vil sætte skub i deres karrierer og åbne døre til den gastronomiske verdenselite.

Bornholm sætter scenen for fremtidens gastronomi. Den 15. januar 2025 danner det idylliske Melstedgård nær Gudhjem således rammen om en intens kulinarisk dyst. Her skal fire af landets mest lovende unge kokke konkurrere om titlen som Rising Star 2025.Sol over Gudhjem har afholdt Danmarks største kokkekonkurrence de sidste 15 år og etableret sig som en afgørende platform for dansk gastronomi. Mikkel Marschall, tidligere Michelin-kok og stifter af Sol over Gudhjem, ser en særlig opgave og stort ansvar i at fremme den næste generation af kulinariske talenter:”Vi ønsker at anerkende og udvikle den kommende generation, som skal definere fremtiden for dansk gastronomi. Rising Star er lige så seriøs og ambitiøs som hovedkonkurrencen i juni. Vi tilbyder deltagerne de bedste råvarer og faciliteter for at skabe en arena, der inspirerer dem til at finpudse deres håndværk. Sammen kan vi løfte dansk gastronomi til nye højder – og som altid udfordre, hvad vi tror er muligt.”Årets finalisterDe fire finalister repræsenterer nogle af Danmarks mest anerkendte restauranter, og flere har allerede erfaring fra kokkelandsholdet og anerkendte konkurrencer. Med deltagelse i Rising Star tager de et afgørende skridt i karrieren:

  • Cille Bunk Pedersen // Bistro BohemeKristoffer Madsen // MolskroenPeter Gyldenkærne // Svinkløv BadehotelAndreas Kéke Thorvaldsen // Fakkelgården 
  • Mystery Box og udfordrende råvarerFinalisterne skal imponere dommerne med to serveringer: en hovedret baseret på råvarer fra en Mystery Box, der afsløres på dagen, og en dessert med kendte og utraditionelle ingredienser. Desserten skal blandt andet indeholde kaffe, chokolade, rørsukker, kefirfløde, Bornholmske Ingrid ærter og caviar.Der gives bonuspoint for kreativt at inddrage elementer fra Bornholm – enten gennem ingredienser, teknikker eller en opsigtsvækkende historiefortælling.Vinderen belønnes med den prestigefyldte titel som Rising Star 2025, en måned bag rattet i en Audi Q6 e-tron, en inspirationstur til Italien sponsoreret af Lavazza samt en præmiecheck på 20.000 kroner.Dommerpanel med stor erfaringDe unge talenter bedømmes af et dommerpanel bestående af nogle af branchens mest prominente profiler:
  • Artur Kazaritski, Vinder af Sol over Gudhjem 2024Brian Mark Hansen, Søllerød Kro og Bocuse d’Or guldvinderDaniel Kruse, Det Røde Pakhus Jakob de Neergaard, Tidligere Søllerød Kro
  • Skrevet i: Foodservice, Messer og konferencer, Top

    Seneste nyt fra redaktionen

    Ny professor i grøntsagsvidenskab: ”Vi skal tage grøntsagerne langt mere alvorligt”

    Forskning og uddannelseFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed16. 10. 2025

    Hanne Lakkenborg Kristensen er tiltrådt som professor i grøntsagsvidenskab ved Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet. Hun har markeret sig som en fagligt stærk forsker og ildsjæl, der kæmper for at få grøntsager højere op i samfundets bevidsthed. Når man taler med Hanne Lakkenborg

    Første hotel vest for Storebælt med ny Michelin-nøgle: Falsled Kro sætter Sydfyn på landkortet

    Foodservice16. 10. 2025

    Falsled Kro har modtaget en Michelin-nøgle som det eneste hotel vest for Storebælt. Det er afgørende for turismen til Sydfyn, mener kroen. Den internationalt anerkendte Michelinguide uddelte i sidste uge sine nye Michelin-nøgler til udvalgte hoteller, og i Danmark er blot otte hoteller blevet

    Is-gigant overtager Mejerigaardens isforretning

    AktueltKonfektureMejeri16. 10. 2025

    Froneri, en af verdens største isproducenter, har indgået aftaler om at overtage Food Unions europæiske isforretning, herunder Mejerigaarden A/a som bl.a har mærker som Premier-is, Hjem-IS, Polar is, Rønbjerg is og Underground is. De specifikke finansielle detaljer offentliggøres ikke. Den

    Forskningsprojekt undersøger, om PFAS fra foder havner i grisekød

    AktueltForskning og uddannelseFødevaresikkerhedMiljø og sundhed16. 10. 2025

    I et nyt projekt skal forskere fra AU Viborg og DTU Fødevareinstituttet undersøge, hvor meget PFAS som optages og ophobes i forskellige væv i grise, og hvad risikoen er for, at de såkaldte evighedskemikalier i sidste ende ender i kød på danskernes tallerkener. PFAS er en fællesbetegnelse for en

    Horesta: Rekrutteringspresset aftager – men forskelle mellem landsdele består

    FoodserviceTop16. 10. 2025

    Andelen af forgæves rekrutteringer i hotel- og restaurationsbranchen er faldet markant siden sidste år, men de regionale forskelle er fortsat store, fremgår det fra Horesta i deres seneste nyhedsbrev. Nye tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering viser, at udfordringen langt fra er

    El Bulli-legende bag gigantisk bogværk

    DrikkevarerFoodserviceForskning og uddannelseTop14. 10. 2025

    I hele 60 bind vil den legendariske kok Feran Adrià og hans team forsøge at formidle al viden om gastronomi og vin. Vi var med, da bind 5-6 i seriens bøger om vin blev præsenteret i København. Hvordan formidler man al viden om mad og vin på en forståelig og anvendelig måde, så man kan tage lige

    Økomesse vender tilbage til Malmø

    AktueltMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed14. 10. 2025

    Fokus på økologiske og bæredygtige fødevarer vender tilbage, når Nordic Organic Expo finder sted den 19.-20. november i Malmø. Nordens største messe for økologiske og bæredygtige fødevarer vender tilbage til Malmömässan den 19.-20. november 2025, når Nordic Organic Expo – tidligere kendt som

    Danmarks største forhandler af espressomaskiner og espressokaffe åbner første showroom og kaffelaboratorium på Sjælland

    Detailhandel og en grosDrikkevarer14. 10. 2025

    Gazellevirksomheden Rigtig Kaffe, som har Danmarks største udvalg af bl.a. espressomaskiner og espressokaffe, åbner sit første showroom på Sjælland. De forventer at slå dørene den 29. oktober 2025, hvor kaffeelskere kan få glæde af unikke åbningstilbud. Med en fælles passion for kvalitetskaffe

    Tican bliver en del af FødevareDanmark

    FødevareproduktionKød, fisk og fjerkræPolitik og eksport14. 10. 2025

    Tican melder sig ind i brancheorganisationen, FødevareDanmark. Indmeldelsen sker for at styrke sammenhængen og forståelsen på tværs af fødevarebranchen og sikre en stærkere samlet stemme for den danske fødevareproduktion. Tican, der med sine godt 1.000 medarbejdere i Thisted og Brørup og godt

    Bog om smag på vej fra Noma

    AktueltFoodserviceForskning og uddannelse14. 10. 2025

    Udover at være at være en af verdens mest anerkendte restauranter har Noma også udgivet en række bøger gennem årene - blandt andet Nomas bog om Fermentering. Nu er Noma snart klar med endnu en bog i serien, denne gang om at opbygge smag. Efter mange års smagen, testning og læring er The Noma

    Tilmeld Nyhedsbrev

    Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

     
     
     
     
    Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

    /Nyheder

    • Spirax Sarco Danmark

      Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

    • DENIOS ApS

      Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer

    • Busch Vakuumteknik A/S

      Øget produktivitet på mejeriet takket være vakuum fra Busch

    • Dagrofa Foodservice A/S

      Stor fødevaremesse med juletema kommer igen i år til Brande

    • Spirax Sarco Danmark

      Skal vi hjælpe jer med at nå jeres mål for bæredygtighed?

    • DENIOS ApS

      Spar 432 kr* hver gang, du tømmer din IBC

    • DENIOS ApS

      Sådan tjekker du, om dit lithiumbatteri er defekt – og udgør en brandfare

    • Dagrofa Foodservice A/S

      Højtiden nærmer sig – skal du med til ‘Julens Madscene’?

    • Busch Vakuumteknik A/S

      Mød Busch Vacuum Solutions på DanFish International 2025 i Nordens Paris

    • Spirax Sarco Danmark

      Steam Insight: En digital forbindelse til optimering af dit dampsystem

    Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

    Seneste Nyheder

    • Ny professor i grøntsagsvidenskab: ”Vi skal tage grøntsagerne langt mere alvorligt”

      16.10.2025

    • Første hotel vest for Storebælt med ny Michelin-nøgle: Falsled Kro sætter Sydfyn på landkortet

      16.10.2025

    • Is-gigant overtager Mejerigaardens isforretning

      16.10.2025

    • Forskningsprojekt undersøger, om PFAS fra foder havner i grisekød

      16.10.2025

    • Horesta: Rekrutteringspresset aftager – men forskelle mellem landsdele består

      16.10.2025

    • El Bulli-legende bag gigantisk bogværk

      14.10.2025

    • Økomesse vender tilbage til Malmø

      14.10.2025

    • Danmarks største forhandler af espressomaskiner og espressokaffe åbner første showroom og kaffelaboratorium på Sjælland

      14.10.2025

    • Tican bliver en del af FødevareDanmark

      14.10.2025

    • Bog om smag på vej fra Noma

      14.10.2025

    • Hæder til Dansk Destilleri

      09.10.2025

    • Plantefonden deler 213,5 millioner kroner ud til 45 grønne projekter

      09.10.2025

    • Målet er en michelinstjerne: Christoffer Sørensen skal være køkkenchef på Lille Mølle

      09.10.2025

    • AI-vinrådgiver hjælper tusindvis af kunder hos Danmarks ældste vinhandel

      09.10.2025

    • Forskere genopliver yoghurt lavet af… myrer

      09.10.2025

    Alle nyheder ›

    Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

    Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

    KONTAKT

    TechMedia A/S
    Naverland 35
    DK – 2600 Glostrup
    www.techmedia.dk
    Telefon: +45 43 24 26 28
    E-mail: info@techmedia.dk
    Privatlivspolitik
    Cookiepolitik