• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FoodserviceMesser og konferencerTop05. 12. 2024 | Mikkel Bækgaard

Rising Star 2025: Fremtidens gastronomiske stjerner er valgt

FoodserviceMesser og konferencerTop05. 12. 2024 By Mikkel Bækgaard

For femte år i træk hylder Danmarks største kokkekonkurrence – Sol over Gudhjem – fremtidens gastronomiske stjerner med talentkonkurrencen Rising Star. De fire finalister er nøje udvalgt og forbereder sig nu på en nervepirrende konkurrence, der vil sætte skub i deres karrierer og åbne døre til den gastronomiske verdenselite.

Bornholm sætter scenen for fremtidens gastronomi. Den 15. januar 2025 danner det idylliske Melstedgård nær Gudhjem således rammen om en intens kulinarisk dyst. Her skal fire af landets mest lovende unge kokke konkurrere om titlen som Rising Star 2025.Sol over Gudhjem har afholdt Danmarks største kokkekonkurrence de sidste 15 år og etableret sig som en afgørende platform for dansk gastronomi. Mikkel Marschall, tidligere Michelin-kok og stifter af Sol over Gudhjem, ser en særlig opgave og stort ansvar i at fremme den næste generation af kulinariske talenter:”Vi ønsker at anerkende og udvikle den kommende generation, som skal definere fremtiden for dansk gastronomi. Rising Star er lige så seriøs og ambitiøs som hovedkonkurrencen i juni. Vi tilbyder deltagerne de bedste råvarer og faciliteter for at skabe en arena, der inspirerer dem til at finpudse deres håndværk. Sammen kan vi løfte dansk gastronomi til nye højder – og som altid udfordre, hvad vi tror er muligt.”Årets finalisterDe fire finalister repræsenterer nogle af Danmarks mest anerkendte restauranter, og flere har allerede erfaring fra kokkelandsholdet og anerkendte konkurrencer. Med deltagelse i Rising Star tager de et afgørende skridt i karrieren:

  • Cille Bunk Pedersen // Bistro BohemeKristoffer Madsen // MolskroenPeter Gyldenkærne // Svinkløv BadehotelAndreas Kéke Thorvaldsen // Fakkelgården 
  • Mystery Box og udfordrende råvarerFinalisterne skal imponere dommerne med to serveringer: en hovedret baseret på råvarer fra en Mystery Box, der afsløres på dagen, og en dessert med kendte og utraditionelle ingredienser. Desserten skal blandt andet indeholde kaffe, chokolade, rørsukker, kefirfløde, Bornholmske Ingrid ærter og caviar.Der gives bonuspoint for kreativt at inddrage elementer fra Bornholm – enten gennem ingredienser, teknikker eller en opsigtsvækkende historiefortælling.Vinderen belønnes med den prestigefyldte titel som Rising Star 2025, en måned bag rattet i en Audi Q6 e-tron, en inspirationstur til Italien sponsoreret af Lavazza samt en præmiecheck på 20.000 kroner.Dommerpanel med stor erfaringDe unge talenter bedømmes af et dommerpanel bestående af nogle af branchens mest prominente profiler:
  • Artur Kazaritski, Vinder af Sol over Gudhjem 2024Brian Mark Hansen, Søllerød Kro og Bocuse d’Or guldvinderDaniel Kruse, Det Røde Pakhus Jakob de Neergaard, Tidligere Søllerød Kro
  • Skrevet i: Foodservice, Messer og konferencer, Top

    Seneste nyt fra redaktionen

    Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

    Messer og konferencer11. 12. 2025

    Kød, klima og grøn kost er alt sammen på tallerkenen, når Foodexpo samler fødevarebranchen til tre horisontudvidende dage spækket med spændende oplevelsesuniverser og fremsynede events. Nordens største faglige mødested for alle, der lever for og arbejder med mad, finder sted i MCH Messecenter

    Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

    Mejeri11. 12. 2025

    Der er masser af erfaring fra både Arla og resten af verden med i bagagen, når Henrik Jessen nu overtager ledelsen af Arla i Nr. Vium 350 medarbejdere hos Arla i Nr. Vium har nu fået vished om, hvem der fremover skal stå i spidsen for mejeriet. Det bliver 60-årige Henrik Jessen, der i

    Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

    AktueltFoodservice11. 12. 2025

    2025 har været et markant vækstår for Pincho Nation i Danmark. Med fire nye restauranter og stærke resultater i de etablerede enheder runder man 700.000 gæster og passerer en vigtig milepæl: ti restauranter på det danske marked. Udviklingen afspejler både en stigende efterspørgsel og en solid

    Rekord i antal julebryg

    AktueltDrikkevarer11. 12. 2025

    Aldrig før har der været så mange forskellige julebryg at vælge imellem som denne jul. Desuden er paletten af julebryg i 2025 den mest farverige. Danske øl-nydere kan glæde sig over, at de har rekordmange julebryg at vælge imellem i december 2025. Hele 219 forskellige julebryg står på

    NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

    KonfektureTop11. 12. 2025

    Fra d. 10. december kan kunderne i alma madmarked smage på fremtidens fødevarer fra innovationscenteret Spora, grundlagt af kokken Rasmus Munk. Det første projekt, der bliver præsenteret, er chokoladealternativet NOTCH, udviklet af mask, et restprodukt fra ølbrygning. Rasmus Munk lancerede i

    Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

    Forskning og uddannelseFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

    Forskere på Syddansk Universitet (SDU) har fundet ud af, at vandmænd kan bruges som fødevarestabilisator og vil nu bl.a. samarbejde med toprestauranten Alchemist og dens forsknings- og testkøkken Spora om at bruge det i madretter. I fremtiden kan de slimede væsener måske bidrage til en mere

    Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

    Forskning og uddannelseMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

    Tang har længe været hyldet som en bæredygtig superingrediens – men dens “fiskede” smag er en barriere for mange vestlige forbrugere. Nu viser et nyt studie fra Københavns Universitet, at fermentering med mælkesyrebakterier kan være nøglen til at få tangen til at glide ned. Det kan være

    Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

    AktueltFødevareproduktionLandbrugMarkedsføringMesser og konferencerMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

    Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at eksporten af danske økologiske varer i 2024 steg til 3,6 milliarder kroner. Det er fjerde år i træk, at økoeksporten stiger. Dansk økologieksport steg i 2024 med fire procent. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, der netop er offentliggjort. I

    Fødevareminister Jacob Jensen

    Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

    AktueltDetailhandel og en grosFoodserviceMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

    Fødevareminister Jacob Jensen (V) har taget initiativ til at luge ud i regler, der spænder ben for donation af fødevarer. En ændret fortolkning af reglerne for donation af overskudsmad skal skabe bedre og mere enkle rammer for fødevarevirksomheder i Danmark og samtidig styrke kampen mod

    Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

    Detailhandel og en grosPolitik og eksportTop09. 12. 2025

    Fødevarepriser er blevet et afgørende vælgertema, hvor næsten to ud af tre danskere svarer, at de stigende fødevarepriser i større eller mindre grad kan påvirke deres stemme ved næste folketingsvalg. Det viser en ny befolkningsundersøgelse foretaget af Norstat for De Samvirkende Købmænd

    Tilmeld Nyhedsbrev

    Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

     
     
     
     
    Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

    /Nyheder

    • DENIOS ApS

      Gemmer dit løfteudstyr på skjulte farer?

    • Ardo NV Denmark Office

      Sødme møder

    • Busch Vakuumteknik A/S

      Fra vindtunneller til rumfart: Vakuum til rumfarts undersøgelser

    • Dagrofa Foodservice A/S

      Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

    • Spirax Sarco Danmark

      Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

    • Ardo NV Denmark Office

      Slank, sprød og …

    • Ardo NV Denmark Office

      Ready to eat or not?

    • Ardo NV Denmark Office

      Nyt år, nye favoritter – Ardo lancerer 9 nyheder på frost i 2026

    • DENIOS ApS

      Har du den rigtige pumpe?

    • Spirax Sarco Danmark

      Guide: Find den korrekte dampkvalitet

    Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

    Seneste Nyheder

    • Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

      11.12.2025

    • Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

      11.12.2025

    • Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

      11.12.2025

    • Rekord i antal julebryg

      11.12.2025

    • NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

      11.12.2025

    • Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

      09.12.2025

    • Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

      09.12.2025

    • Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

      09.12.2025

    • Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

      09.12.2025

    • Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

      09.12.2025

    • Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

      04.12.2025

    • Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur

      04.12.2025

    • Bad Seed Brewing kåret som Årets Danske Bryggeri 2025

      04.12.2025

    • Nyt nummer på gaden: Food&Drink går i fisk

      04.12.2025

    • Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

      04.12.2025

    Alle nyheder ›

    Læs Food & Drink gratis online

    Annoncering i Food & Drink

    KONTAKT

    TechMedia A/S
    Naverland 35
    DK – 2600 Glostrup
    www.techmedia.dk
    Telefon: +45 43 24 26 28
    E-mail: info@techmedia.dk
    Privatlivspolitik
    Cookiepolitik