• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FoodserviceMesser og konferencerTop05. 12. 2024 | Mikkel Bækgaard

Rising Star 2025: Fremtidens gastronomiske stjerner er valgt

FoodserviceMesser og konferencerTop05. 12. 2024 By Mikkel Bækgaard

For femte år i træk hylder Danmarks største kokkekonkurrence – Sol over Gudhjem – fremtidens gastronomiske stjerner med talentkonkurrencen Rising Star. De fire finalister er nøje udvalgt og forbereder sig nu på en nervepirrende konkurrence, der vil sætte skub i deres karrierer og åbne døre til den gastronomiske verdenselite.

Bornholm sætter scenen for fremtidens gastronomi. Den 15. januar 2025 danner det idylliske Melstedgård nær Gudhjem således rammen om en intens kulinarisk dyst. Her skal fire af landets mest lovende unge kokke konkurrere om titlen som Rising Star 2025.Sol over Gudhjem har afholdt Danmarks største kokkekonkurrence de sidste 15 år og etableret sig som en afgørende platform for dansk gastronomi. Mikkel Marschall, tidligere Michelin-kok og stifter af Sol over Gudhjem, ser en særlig opgave og stort ansvar i at fremme den næste generation af kulinariske talenter:”Vi ønsker at anerkende og udvikle den kommende generation, som skal definere fremtiden for dansk gastronomi. Rising Star er lige så seriøs og ambitiøs som hovedkonkurrencen i juni. Vi tilbyder deltagerne de bedste råvarer og faciliteter for at skabe en arena, der inspirerer dem til at finpudse deres håndværk. Sammen kan vi løfte dansk gastronomi til nye højder – og som altid udfordre, hvad vi tror er muligt.”Årets finalisterDe fire finalister repræsenterer nogle af Danmarks mest anerkendte restauranter, og flere har allerede erfaring fra kokkelandsholdet og anerkendte konkurrencer. Med deltagelse i Rising Star tager de et afgørende skridt i karrieren:

  • Cille Bunk Pedersen // Bistro BohemeKristoffer Madsen // MolskroenPeter Gyldenkærne // Svinkløv BadehotelAndreas Kéke Thorvaldsen // Fakkelgården 
  • Mystery Box og udfordrende råvarerFinalisterne skal imponere dommerne med to serveringer: en hovedret baseret på råvarer fra en Mystery Box, der afsløres på dagen, og en dessert med kendte og utraditionelle ingredienser. Desserten skal blandt andet indeholde kaffe, chokolade, rørsukker, kefirfløde, Bornholmske Ingrid ærter og caviar.Der gives bonuspoint for kreativt at inddrage elementer fra Bornholm – enten gennem ingredienser, teknikker eller en opsigtsvækkende historiefortælling.Vinderen belønnes med den prestigefyldte titel som Rising Star 2025, en måned bag rattet i en Audi Q6 e-tron, en inspirationstur til Italien sponsoreret af Lavazza samt en præmiecheck på 20.000 kroner.Dommerpanel med stor erfaringDe unge talenter bedømmes af et dommerpanel bestående af nogle af branchens mest prominente profiler:
  • Artur Kazaritski, Vinder af Sol over Gudhjem 2024Brian Mark Hansen, Søllerød Kro og Bocuse d’Or guldvinderDaniel Kruse, Det Røde Pakhus Jakob de Neergaard, Tidligere Søllerød Kro
  • Skrevet i: Foodservice, Messer og konferencer, Top

    Seneste nyt fra redaktionen

    FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

    Detailhandel og en grosPolitik og eksport12. 11. 2025

    FødevareDanmark støtter ønsket om lavere fødevaremoms, men afviser De Samvirkende Købmænds (DSK) forslag om at finansiere momsnedsættelsen ved at hæve momsen på ”mindre nødvendige varer”. Torsdag i sidste uge lancerede De Samvirkende Købmænd (DSK) en analyse, der viser, at det er muligt at

    Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

    Forskning og uddannelseMejeriØkologi og bæredygtighed12. 11. 2025

    En ny forskningsgennemgang viser, at fem enkle tiltag kan gøre osteproduktion mere effektiv og bæredygtig. Et forskerteam fra DTU har gennemgået den eksisterende forskning om fermentering og modning af ost i et litteraturstudie og peger på fem underudnyttede videnskabeligt baserede tiltag, som kan

    Toscansk toprestaurant fylder Det japanske Tårn med italiensk velsmag

    AktueltFoodservice12. 11. 2025

    Den toscanske michelinrestaurant Saporium rykker for en periode ind i Tivoli. I Toscanas bølgende bakker ligger et af Italiens mest eksklusive og idylliske hoteller: det danskejede Borgo Santo Pietro, som for nyligt er blevet tildelt de maksimale 3 nøgler i Michelin-guiden. Blandt hotellets

    Irland vinder prisen for verdens bedste steak ved World Steak Challenge

    AktueltDetailhandel og en grosKød, fisk og fjerkræ12. 11. 2025

    Ved mandagens World Steak Challenge vandt irske Dawn Meats og Lidl titlen som 'World's Best Steak' for deres irske græsfodrede sirloin. I alt sikrede Irland sig 24 guldmedaljer - og ud af de i alt 304 uddelte medaljer tog Irland den største samlede medaljehøst med 68 guld-, sølv- eller

    Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning

    Forskning og uddannelseFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed12. 11. 2025

    Forskning i økologi skal ikke have mindre, men større investeringer, for at Danmark kan leve op til sine grønne ambitioner om en fordobling af økologien. Det sikrer en ny politisk aftale. Med et nybrud i dansk forskningspolitik gennemfører regeringen flerårige investeringer i forskning og

    FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

    FødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

    Den danske ingrediensproducent FERM FOOD ApS fra Bække i Vejen har vundet EY Entrepreneur Of The Year’s regionale pris i kategorien Scale-Up. Prisen blev uddelt ved EY’s kåring i Syd-og Sønderjylland torsdag den 6. november og markerer en vigtig milepæl for virksomheden, der leverer fermenterede

    Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

    DrikkevarerForskning og uddannelseKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

    I jagten på nye måder at producere protein på, har forskere på Aalborg Universitet forvandlet restprodukter fra ølproduktion til et proteinrigt produkt, som kan erstatte almindeligt kød i f.eks. pølser. Resultatet er både velsmagende, bæredygtigt og økonomisk fordelagtigt. For mange går en øl

    Hotel Vejlefjord investerer massivt i talentudvikling i en presset branche

    AktueltFoodserviceForskning og uddannelse11. 11. 2025

    Mens hotel- og restaurationsbranchen kæmper med mangel på kvalificeret arbejdskraft, har Hotel Vejlefjord succes med at fastholde og udvikle medarbejdere gennem målrettede talentprogrammer. Hotel- og restaurationsbranchen har i flere år været blandt de hårdest ramte af forgæves rekrutteringer.

    Økologikongres 2025 skal vise, hvad økologien kan præstere på basis af naturlige metoder

    AktueltFødevareproduktionLandbrugMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

    Den 18.–19. november samles landmænd, forskere, rådgivere og virksomheder i Kolding til Økologikongres 2025. Med 47 faglige sessioner og temaer fra grøn trepart til sundhed og økologisk regenerativt landbrug sætter kongressen fokus på, hvordan økologien kan levere løsninger på tidens største

    Ultraforarbejdede fødevarer: Eksperter efterlyser fokus på ernæring frem for proces

    Forskning og uddannelseFødevareproduktionMesser og konferencerMiljø og sundhedTop11. 11. 2025

    Den offentlige debat om ultraforarbejdede fødevarer fylder meget hos både forbrugere og fødevaresektor. På årets fødevarekonference, Fremtidens Fødevarer, hos Teknologisk Institut satte forskere og aktører problemstillingen under lup og opfordrede til at flytte fokus fra proces til

    Tilmeld Nyhedsbrev

    Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

     
     
     
     
    Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

    /Nyheder

    • Busch Vakuumteknik A/S

      Busch og Pfeiffer bringer den nyeste vakuumteknologi til Ajour 2025

    • Spirax Sarco Danmark

      Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

    • DENIOS ApS

      Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

    • Busch Vakuumteknik A/S

      50 års trofast tjeneste i produktionen

    • Spirax Sarco Danmark

      Blog: Damp er naturlig teknologi

    • Dagrofa Foodservice A/S

      Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

    • DENIOS ApS

      Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

    • Spirax Sarco Danmark

      Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

    • DENIOS ApS

      Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer

    • Busch Vakuumteknik A/S

      Øget produktivitet på mejeriet takket være vakuum fra Busch

    Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

    Seneste Nyheder

    • FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

      12.11.2025

    • Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

      12.11.2025

    • Toscansk toprestaurant fylder Det japanske Tårn med italiensk velsmag

      12.11.2025

    • Irland vinder prisen for verdens bedste steak ved World Steak Challenge

      12.11.2025

    • Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning

      12.11.2025

    • FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

      11.11.2025

    • Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

      11.11.2025

    • Hotel Vejlefjord investerer massivt i talentudvikling i en presset branche

      11.11.2025

    • Økologikongres 2025 skal vise, hvad økologien kan præstere på basis af naturlige metoder

      11.11.2025

    • Ultraforarbejdede fødevarer: Eksperter efterlyser fokus på ernæring frem for proces

      11.11.2025

    • Danskerne rækker ud efter nye varianter af oksekød

      06.11.2025

    • RAWBITE udvider produktionen i Tyskland for at imødekomme stigende efterspørgsel

      06.11.2025

    • 7-Eleven åbner ny runde af Innovation Corner og sætter fjerde iværksætterprodukt på hylderne

      06.11.2025

    • Årets Wiuff 2025: Marie Bojsen fra Birthesminde modtager Danmarks første råvarepris

      06.11.2025

    • Sund jord giver sunde grøntsager – og det kan smages

      06.11.2025

    Alle nyheder ›

    Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

    Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

    KONTAKT

    TechMedia A/S
    Naverland 35
    DK – 2600 Glostrup
    www.techmedia.dk
    Telefon: +45 43 24 26 28
    E-mail: info@techmedia.dk
    Privatlivspolitik
    Cookiepolitik