• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FoodserviceMesser og konferencerTop05. 12. 2024 | Mikkel Bækgaard

Rising Star 2025: Fremtidens gastronomiske stjerner er valgt

FoodserviceMesser og konferencerTop05. 12. 2024 By Mikkel Bækgaard

For femte år i træk hylder Danmarks største kokkekonkurrence – Sol over Gudhjem – fremtidens gastronomiske stjerner med talentkonkurrencen Rising Star. De fire finalister er nøje udvalgt og forbereder sig nu på en nervepirrende konkurrence, der vil sætte skub i deres karrierer og åbne døre til den gastronomiske verdenselite.

Bornholm sætter scenen for fremtidens gastronomi. Den 15. januar 2025 danner det idylliske Melstedgård nær Gudhjem således rammen om en intens kulinarisk dyst. Her skal fire af landets mest lovende unge kokke konkurrere om titlen som Rising Star 2025.Sol over Gudhjem har afholdt Danmarks største kokkekonkurrence de sidste 15 år og etableret sig som en afgørende platform for dansk gastronomi. Mikkel Marschall, tidligere Michelin-kok og stifter af Sol over Gudhjem, ser en særlig opgave og stort ansvar i at fremme den næste generation af kulinariske talenter:”Vi ønsker at anerkende og udvikle den kommende generation, som skal definere fremtiden for dansk gastronomi. Rising Star er lige så seriøs og ambitiøs som hovedkonkurrencen i juni. Vi tilbyder deltagerne de bedste råvarer og faciliteter for at skabe en arena, der inspirerer dem til at finpudse deres håndværk. Sammen kan vi løfte dansk gastronomi til nye højder – og som altid udfordre, hvad vi tror er muligt.”Årets finalisterDe fire finalister repræsenterer nogle af Danmarks mest anerkendte restauranter, og flere har allerede erfaring fra kokkelandsholdet og anerkendte konkurrencer. Med deltagelse i Rising Star tager de et afgørende skridt i karrieren:

  • Cille Bunk Pedersen // Bistro BohemeKristoffer Madsen // MolskroenPeter Gyldenkærne // Svinkløv BadehotelAndreas Kéke Thorvaldsen // Fakkelgården 
  • Mystery Box og udfordrende råvarerFinalisterne skal imponere dommerne med to serveringer: en hovedret baseret på råvarer fra en Mystery Box, der afsløres på dagen, og en dessert med kendte og utraditionelle ingredienser. Desserten skal blandt andet indeholde kaffe, chokolade, rørsukker, kefirfløde, Bornholmske Ingrid ærter og caviar.Der gives bonuspoint for kreativt at inddrage elementer fra Bornholm – enten gennem ingredienser, teknikker eller en opsigtsvækkende historiefortælling.Vinderen belønnes med den prestigefyldte titel som Rising Star 2025, en måned bag rattet i en Audi Q6 e-tron, en inspirationstur til Italien sponsoreret af Lavazza samt en præmiecheck på 20.000 kroner.Dommerpanel med stor erfaringDe unge talenter bedømmes af et dommerpanel bestående af nogle af branchens mest prominente profiler:
  • Artur Kazaritski, Vinder af Sol over Gudhjem 2024Brian Mark Hansen, Søllerød Kro og Bocuse d’Or guldvinderDaniel Kruse, Det Røde Pakhus Jakob de Neergaard, Tidligere Søllerød Kro
  • Skrevet i: Foodservice, Messer og konferencer, Top

    Seneste nyt fra redaktionen

    Geia Group køber bake & take

    Brød og kagerFoodservice20. 11. 2025

    Med opkøbet styrker Geia Group sin position inden for bl.a. instore-bagerier og convenience-kæder, hvor der vil blive sat yderligere fokus på innovation til både danske og udenlandske kunder. bake & take er en velrenommeret leverandør af innovative og kundetilpassede bageriprodukter til

    Bornholm tager næste skridt mod Danmarks første lokale rejeproduktion

    Forskning og uddannelseFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræ20. 11. 2025

    Torsdag modtager Bornholms Lakseklækkeri i Nexø de allerførste larver af varmtvandsrejer. Det er en vigtig milepæl i opbygningen af en helt ny fødevareproduktion på øen og etableringen af Danmarks første lokale produktion af varmtvandsrejer. I alt 10.000 rejelarver er på vej til Bornholm, efter

    Sticks’n’Sushi åbner i Københavns Lufthavn

    AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ20. 11. 2025

    I løbet af 2027 åbner Sticks’n’Sushi sin første lufthavnsrestaurant som en del af udvidelsen af Terminal 3 i Københavns Lufthavn. Med panoramaudsigt over landingsbanen, en ny bar og et specialdesignet koncept for rejsende kan både faste gæster og førstegangsbesøgende se frem til et nyt sted, hvor de

    30 kroner, 6 måltider og en vigtig støtte til mennesker som denne jul spiser på herberger, krisecentre og varmestuer

    AktueltDetailhandel og en gros20. 11. 2025

    Julen handler om at dele, og i år kan støtten blive til 6 måltider. Støt FødevareBankens indsamling i Netto, og køb julens smukkeste til- og fra-mærker. For kun 30 kroner får du fire juleornamenter, der støtter en vigtig sag, pynter på gaverne og sikrer seks måltider til borgere som denne jul spiser

    Millioninvestering skal skabe grøn mad-revolution

    Miljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed20. 11. 2025

    Nyt innovativt fellowship-program, støttet af Novo Nordisk Fonden, skal uddanne nye frontløbere, der skal bekæmpe madspild og bane vejen for bæredygtige fødevaresystemer. Teknologisk Institut står i spidsen for at drive BioSustainability Design Fellowship Programmet, der samlet set er

    Too Good To Go får øget betydning i et økonomisk presset USA

    Detailhandel og en grosFoodserviceMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed18. 11. 2025

    Mens mange amerikanere kæmper med stigende priser og usikker adgang til mad, har den danske app Too Good To Go fået en større rolle for både borgere og virksomheder. Den danske app Too Good To Go har på få år etableret sig som en markant aktør på det amerikanske marked. Siden lanceringen i 2020

    Kulinarisk spydspids udnævnt som Kartoffelambassadør 2025

    AktueltFoodserviceFrugt og grøntRåvarer og ingredienser18. 11. 2025

    Michelinkok og leder af Culinary Institute by Vejle Erhverv, Per Mandrup, er udnævnt som Kartoffelambassadør 2025 af Danmarks Kartoffel Råd. Kartoflen bør inkluderes på lige fod med linser og bælgfrugter, når de planterige måltider skal på bordet. I hvert fald hvis det står til kulinarisk leder

    Forum for Fødevarereklamer: Branche sætter selv aldersgrænse på 15 år for bestemt type reklamer

    AktueltMarkedsføringPolitik og eksport18. 11. 2025

    Forum for Fødevarereklamer og Læskedrikreklamenævnet hæver aldersgrænsen fra 13 til 15 år for reklamer for fødevarer med højt indhold af sukker, fedt og salt og for reklamer for læskedrikke. Forum for Fødevarereklamer har siden januar 2008 arbejdet for god markedsførings etik i forhold til

    Brasserie Carl vinder Årets ret med gris 2025 – og Ti Trin ned vinder for osteret

    Kød, fisk og fjerkræMejeriTop18. 11. 2025

    Ved et storstilet gallaarrangement blev Årets Ret med Gris og Årets Ret med Ost i går uddelt. Med et imponerende håndværk kan Brasserie Carl således kalde sig vinder af Årets ret med gris 2025, mens Ti Trin Ned tog prisen for den bedste osteret. Brasserie Carl, med Bendix Sixhøj Laursen i

    FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

    Detailhandel og en grosPolitik og eksport12. 11. 2025

    FødevareDanmark støtter ønsket om lavere fødevaremoms, men afviser De Samvirkende Købmænds (DSK) forslag om at finansiere momsnedsættelsen ved at hæve momsen på ”mindre nødvendige varer”. Torsdag i sidste uge lancerede De Samvirkende Købmænd (DSK) en analyse, der viser, at det er muligt at

    Tilmeld Nyhedsbrev

    Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

     
     
     
     
    Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

    /Nyheder

    • Nemco Machinery A/S

      Ny serie termoformere vil blive en gamechanger inden for pakkemaskiner

    • DENIOS ApS

      Den ultimative tjekliste: Få mest ud af dit opsamlingskar

    • Busch Vakuumteknik A/S

      Busch og Pfeiffer bringer den nyeste vakuumteknologi til Ajour 2025

    • Spirax Sarco Danmark

      Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

    • DENIOS ApS

      Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

    • Busch Vakuumteknik A/S

      50 års trofast tjeneste i produktionen

    • Spirax Sarco Danmark

      Blog: Damp er naturlig teknologi

    • Dagrofa Foodservice A/S

      Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

    • DENIOS ApS

      Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

    • Spirax Sarco Danmark

      Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

    Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

    Seneste Nyheder

    • Geia Group køber bake & take

      20.11.2025

    • Bornholm tager næste skridt mod Danmarks første lokale rejeproduktion

      20.11.2025

    • Sticks’n’Sushi åbner i Københavns Lufthavn

      20.11.2025

    • 30 kroner, 6 måltider og en vigtig støtte til mennesker som denne jul spiser på herberger, krisecentre og varmestuer

      20.11.2025

    • Millioninvestering skal skabe grøn mad-revolution

      20.11.2025

    • Too Good To Go får øget betydning i et økonomisk presset USA

      18.11.2025

    • Kulinarisk spydspids udnævnt som Kartoffelambassadør 2025

      18.11.2025

    • Forum for Fødevarereklamer: Branche sætter selv aldersgrænse på 15 år for bestemt type reklamer

      18.11.2025

    • Brasserie Carl vinder Årets ret med gris 2025 – og Ti Trin ned vinder for osteret

      18.11.2025

    • FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

      12.11.2025

    • Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

      12.11.2025

    • Toscansk toprestaurant fylder Det japanske Tårn med italiensk velsmag

      12.11.2025

    • Irland vinder prisen for verdens bedste steak ved World Steak Challenge

      12.11.2025

    • Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning

      12.11.2025

    • FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

      11.11.2025

    Alle nyheder ›

    Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

    Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

    KONTAKT

    TechMedia A/S
    Naverland 35
    DK – 2600 Glostrup
    www.techmedia.dk
    Telefon: +45 43 24 26 28
    E-mail: info@techmedia.dk
    Privatlivspolitik
    Cookiepolitik