• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FoodserviceMesser og konferencerTop05. 12. 2024 | Mikkel Bækgaard

Rising Star 2025: Fremtidens gastronomiske stjerner er valgt

FoodserviceMesser og konferencerTop05. 12. 2024 By Mikkel Bækgaard

For femte år i træk hylder Danmarks største kokkekonkurrence – Sol over Gudhjem – fremtidens gastronomiske stjerner med talentkonkurrencen Rising Star. De fire finalister er nøje udvalgt og forbereder sig nu på en nervepirrende konkurrence, der vil sætte skub i deres karrierer og åbne døre til den gastronomiske verdenselite.

Bornholm sætter scenen for fremtidens gastronomi. Den 15. januar 2025 danner det idylliske Melstedgård nær Gudhjem således rammen om en intens kulinarisk dyst. Her skal fire af landets mest lovende unge kokke konkurrere om titlen som Rising Star 2025.Sol over Gudhjem har afholdt Danmarks største kokkekonkurrence de sidste 15 år og etableret sig som en afgørende platform for dansk gastronomi. Mikkel Marschall, tidligere Michelin-kok og stifter af Sol over Gudhjem, ser en særlig opgave og stort ansvar i at fremme den næste generation af kulinariske talenter:”Vi ønsker at anerkende og udvikle den kommende generation, som skal definere fremtiden for dansk gastronomi. Rising Star er lige så seriøs og ambitiøs som hovedkonkurrencen i juni. Vi tilbyder deltagerne de bedste råvarer og faciliteter for at skabe en arena, der inspirerer dem til at finpudse deres håndværk. Sammen kan vi løfte dansk gastronomi til nye højder – og som altid udfordre, hvad vi tror er muligt.”Årets finalisterDe fire finalister repræsenterer nogle af Danmarks mest anerkendte restauranter, og flere har allerede erfaring fra kokkelandsholdet og anerkendte konkurrencer. Med deltagelse i Rising Star tager de et afgørende skridt i karrieren:

  • Cille Bunk Pedersen // Bistro BohemeKristoffer Madsen // MolskroenPeter Gyldenkærne // Svinkløv BadehotelAndreas Kéke Thorvaldsen // Fakkelgården 
  • Mystery Box og udfordrende råvarerFinalisterne skal imponere dommerne med to serveringer: en hovedret baseret på råvarer fra en Mystery Box, der afsløres på dagen, og en dessert med kendte og utraditionelle ingredienser. Desserten skal blandt andet indeholde kaffe, chokolade, rørsukker, kefirfløde, Bornholmske Ingrid ærter og caviar.Der gives bonuspoint for kreativt at inddrage elementer fra Bornholm – enten gennem ingredienser, teknikker eller en opsigtsvækkende historiefortælling.Vinderen belønnes med den prestigefyldte titel som Rising Star 2025, en måned bag rattet i en Audi Q6 e-tron, en inspirationstur til Italien sponsoreret af Lavazza samt en præmiecheck på 20.000 kroner.Dommerpanel med stor erfaringDe unge talenter bedømmes af et dommerpanel bestående af nogle af branchens mest prominente profiler:
  • Artur Kazaritski, Vinder af Sol over Gudhjem 2024Brian Mark Hansen, Søllerød Kro og Bocuse d’Or guldvinderDaniel Kruse, Det Røde Pakhus Jakob de Neergaard, Tidligere Søllerød Kro
  • Skrevet i: Foodservice, Messer og konferencer, Top

    Seneste nyt fra redaktionen

    Lavazza vinder europæisk hæder for tredje år i træk

    Drikkevarer02. 12. 2025

    Ved årets European Coffee & Hospitality Awards blev det endnu engang understreget, at godt håndværk betaler sig. Italienske Lavazza blev i denne uge kåret til Best European Commercial Coffee Roaster for tredje år i træk. Det er en hæder, der baserer sig på mere end 10.000 nomineringer og

    Kan man bage en kage uden æg? Det undersøger forskere og virksomheder nu i et projektsamarbejde

    Forskning og uddannelseFødevareproduktionRåvarer og ingredienser02. 12. 2025

    Et nyt projekt støttet af Innovationsfonden undersøger, hvordan planteproteiner kan erstatte æg i visse af vores fødevarer – uden at gå på kompromis med hverken smag, konsistens eller bæredygtighed. Af Kimie Kongsøre Æg er lidt af en superingrediens i madlavning. De skummer, giver struktur

    Black Friday gav omsætningsrekord i Dagrofa Foodservice-butikker

    AktueltDetailhandel og en grosFoodservice02. 12. 2025

    Black Friday har længe været et hit hos de private forbrugere, men konceptet tiltaler også de professionelle kunder. Det er meldingen fra Dagrofa Foodservice, som i fredags opnåede en markant samlet omsætningsrekord for de 30 lokale Cash & Carry-butikker. Særligt gouda, burgerbøffer og pommes

    Falstaff: Et af Europas førende mad- og livsstilsmedier er udkommet i Danmark

    AktueltFoodservice02. 12. 2025

    Torsdag i sidste uge afholdt østrigske Falstaff en stor lanceringsevent for 350 mennesker i anledning af udgivelsen af deres nye magasin dedikeret til de nordiske og baltiske lande. Ved samme event lancerede Europas førende mad- og livsstilsmedie deres nye guide til Nordens bedste barer, mens en

    FødevareDanmark anker gebyrsag til Højesteret: Dommen strider mod EU-retten, mener de

    FødevareproduktionFødevaresikkerhedKød, fisk og fjerkræPolitik og eksportTop02. 12. 2025

    Østre Landsret frifandt i november Fødevarestyrelsen for at have taget for høje priser for sin kødkontrol. Nu anker brancheorganisationen FødevareDanmark imidlertid afgørelsen til Højesteret, da man mener, at dommen er i strid med EU-retten. FødevareDanmark mener, at Fødevarestyrelsens

    Vareelevator: Der kommer 800 kilo varer hver uge – alligevel går kokken tomhændet

    Foodservice27. 11. 2025

    En kok må ikke gå tomhændet, siges det – men på Green Mango på Frederiksberg er det præcis, hvad de gør, selvom der hver uge kommer 800 kilo varer ind ad døren. God mad kræver gode råvarer, og de vejer tungt. På Godthåbsvej på Frederiksberg kommer der hver uge omtrent 800 kilo kokosmælk, ris og

    Sådan bruger planter ingeniørprincipper til at trænge gennem hård jord

    Forskning og uddannelseLandbrug27. 11. 2025

    Et internationalt forskerhold med Københavns Universitet, Shanghai Jiao Tong University og University of Nottingham i spidsen har opdaget, hvordan planterødder er i stand til at trænge igennem hård og tæt jord ved hjælp af et velkendt ingeniørprincip. Opdagelsen kan få stor betydning for fremtidens

    aye aye på Admiral Hotel hædres for Danmarks bedste nye vinkort

    AktueltDrikkevarerFoodservice27. 11. 2025

    Admiral Hotels restaurant aye aye har vundet prisen for Best Newcomer List ved Star Wine List of the Year Denmark 2025, en international anerkendelse, der hylder verdens bedste vinkort og de mennesker, der står bag. Med kun 48 finalister på tværs af Danmark var aye aye allerede blandt en

    Madplansunivers er et kæmpe hit: Tusindvis af danskere henter inspiration hver uge

    AktueltDetailhandel og en grosMarkedsføring27. 11. 2025

    Mange kløer sig nok frustreret i håret over at skulle finde idéer til aftensmaden, men et madplansunivers med madblogger og influencer Julie Bruun er en stor succes. ‘Hvad skal vi have til aftensmad?’ Det spørgsmål stiller mange danskere sikkert sig selv flere gange om ugen, men hjælpen er lige

    Ny rapport fra Madland: Grøn madhandel i København er nøglen til en sundere og mere resilient madby

    Miljø og sundhedRåvarer og ingredienserTopØkologi og bæredygtighed27. 11. 2025

    Madland udgiver nu rapporten ‘Grøn madhandel i København – alternative, sunde og grønne madkanaler’, der er udarbejdet for Københavns Kommune som et dialogredskab til politikere, embedsfolk og andre beslutningstagere. Rapporten giver det første samlede overblik over de mange typer aktører og

    Tilmeld Nyhedsbrev

    Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

     
     
     
     
    Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

    /Nyheder

    • Ardo NV Denmark Office

      Slank, sprød og …

    • Ardo NV Denmark Office

      Ready to eat or not?

    • Ardo NV Denmark Office

      Nyt år, nye favoritter – Ardo lancerer 9 nyheder på frost i 2026

    • DENIOS ApS

      Har du den rigtige pumpe?

    • Spirax Sarco Danmark

      Guide: Find den korrekte dampkvalitet

    • Busch Vakuumteknik A/S

      Centraliseret vakuumsystem reducerer omkostninger for vakuumpakning

    • Nemco Machinery A/S

      Ny serie termoformere vil blive en gamechanger inden for pakkemaskiner

    • DENIOS ApS

      Den ultimative tjekliste: Få mest ud af dit opsamlingskar

    • Busch Vakuumteknik A/S

      Busch og Pfeiffer bringer den nyeste vakuumteknologi til Ajour 2025

    • Spirax Sarco Danmark

      Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

    Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

    Seneste Nyheder

    • Lavazza vinder europæisk hæder for tredje år i træk

      02.12.2025

    • Kan man bage en kage uden æg? Det undersøger forskere og virksomheder nu i et projektsamarbejde

      02.12.2025

    • Black Friday gav omsætningsrekord i Dagrofa Foodservice-butikker

      02.12.2025

    • Falstaff: Et af Europas førende mad- og livsstilsmedier er udkommet i Danmark

      02.12.2025

    • FødevareDanmark anker gebyrsag til Højesteret: Dommen strider mod EU-retten, mener de

      02.12.2025

    • Vareelevator: Der kommer 800 kilo varer hver uge – alligevel går kokken tomhændet

      27.11.2025

    • Sådan bruger planter ingeniørprincipper til at trænge gennem hård jord

      27.11.2025

    • aye aye på Admiral Hotel hædres for Danmarks bedste nye vinkort

      27.11.2025

    • Madplansunivers er et kæmpe hit: Tusindvis af danskere henter inspiration hver uge

      27.11.2025

    • Ny rapport fra Madland: Grøn madhandel i København er nøglen til en sundere og mere resilient madby

      27.11.2025

    • Danish Crown: Konkurrencekraften forbedret i oprydningsår

      25.11.2025

    • Ny skæremaskine til plantebaserede fødevarer kommer til Danmark

      25.11.2025

    • Madkulturen: Danskernes vegetarisle aftensmad består mest af rugbrød, toast og pasta

      25.11.2025

    • Finalisterne til Årets Kok og Årets Tjener 2026 er fundet

      25.11.2025

    • Verdens bedste oksemørbrad kommer fra Slagelse-virksomhed

      25.11.2025

    Alle nyheder ›

    Læs Food & Drink gratis online

    Annoncering i Food & Drink

    KONTAKT

    TechMedia A/S
    Naverland 35
    DK – 2600 Glostrup
    www.techmedia.dk
    Telefon: +45 43 24 26 28
    E-mail: info@techmedia.dk
    Privatlivspolitik
    Cookiepolitik