• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FoodserviceMesser og konferencerTop05. 12. 2024 | Mikkel Bækgaard

Rising Star 2025: Fremtidens gastronomiske stjerner er valgt

FoodserviceMesser og konferencerTop05. 12. 2024 By Mikkel Bækgaard

For femte år i træk hylder Danmarks største kokkekonkurrence – Sol over Gudhjem – fremtidens gastronomiske stjerner med talentkonkurrencen Rising Star. De fire finalister er nøje udvalgt og forbereder sig nu på en nervepirrende konkurrence, der vil sætte skub i deres karrierer og åbne døre til den gastronomiske verdenselite.

Bornholm sætter scenen for fremtidens gastronomi. Den 15. januar 2025 danner det idylliske Melstedgård nær Gudhjem således rammen om en intens kulinarisk dyst. Her skal fire af landets mest lovende unge kokke konkurrere om titlen som Rising Star 2025.Sol over Gudhjem har afholdt Danmarks største kokkekonkurrence de sidste 15 år og etableret sig som en afgørende platform for dansk gastronomi. Mikkel Marschall, tidligere Michelin-kok og stifter af Sol over Gudhjem, ser en særlig opgave og stort ansvar i at fremme den næste generation af kulinariske talenter:”Vi ønsker at anerkende og udvikle den kommende generation, som skal definere fremtiden for dansk gastronomi. Rising Star er lige så seriøs og ambitiøs som hovedkonkurrencen i juni. Vi tilbyder deltagerne de bedste råvarer og faciliteter for at skabe en arena, der inspirerer dem til at finpudse deres håndværk. Sammen kan vi løfte dansk gastronomi til nye højder – og som altid udfordre, hvad vi tror er muligt.”Årets finalisterDe fire finalister repræsenterer nogle af Danmarks mest anerkendte restauranter, og flere har allerede erfaring fra kokkelandsholdet og anerkendte konkurrencer. Med deltagelse i Rising Star tager de et afgørende skridt i karrieren:

  • Cille Bunk Pedersen // Bistro BohemeKristoffer Madsen // MolskroenPeter Gyldenkærne // Svinkløv BadehotelAndreas Kéke Thorvaldsen // Fakkelgården 
  • Mystery Box og udfordrende råvarerFinalisterne skal imponere dommerne med to serveringer: en hovedret baseret på råvarer fra en Mystery Box, der afsløres på dagen, og en dessert med kendte og utraditionelle ingredienser. Desserten skal blandt andet indeholde kaffe, chokolade, rørsukker, kefirfløde, Bornholmske Ingrid ærter og caviar.Der gives bonuspoint for kreativt at inddrage elementer fra Bornholm – enten gennem ingredienser, teknikker eller en opsigtsvækkende historiefortælling.Vinderen belønnes med den prestigefyldte titel som Rising Star 2025, en måned bag rattet i en Audi Q6 e-tron, en inspirationstur til Italien sponsoreret af Lavazza samt en præmiecheck på 20.000 kroner.Dommerpanel med stor erfaringDe unge talenter bedømmes af et dommerpanel bestående af nogle af branchens mest prominente profiler:
  • Artur Kazaritski, Vinder af Sol over Gudhjem 2024Brian Mark Hansen, Søllerød Kro og Bocuse d’Or guldvinderDaniel Kruse, Det Røde Pakhus Jakob de Neergaard, Tidligere Søllerød Kro
  • Skrevet i: Foodservice, Messer og konferencer, Top

    Seneste nyt fra redaktionen

    Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

    Forskning og uddannelseFødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed04. 12. 2025

    På AU Viborg er forskere nu klar til at teste en teknologi, der kan forvandle CO₂ og brint til protein. Perspektiverne er at kunne hjælpe med at brødføde en voksende global befolkning helt uden ny landbrugsjord. For nylig åbnede pilotanlægget, der skal bringe teknologien tættere på dit

    Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur

    Forskning og uddannelseFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhed04. 12. 2025

    Dansk akvakultur kan stå over for et markant gennembrud i indsatsen for at reducere brugen af antibiotika. Forskere fra Københavns Universitet leder projektet AQUAPHAGE, der udvikler en virusbaseret teknologi, som kan anvendes som et bæredygtigt og målrettet alternativ til antibiotika i produktionen

    Bad Seed Brewing kåret som Årets Danske Bryggeri 2025

    AktueltDrikkevarer04. 12. 2025

    Det nordjyske bryggeri hædres af Danske Ølentusiaster for konsekvent høj kvalitet, markant udvikling og et år, hvor både øl, samarbejder og festivalaktiviteter har sat tydelige aftryk på den danske ølscene. Bad Seed Brewing løb med hver femte stemme, da medlemmerne af forbrugerorganisationen

    Nyt nummer på gaden: Food&Drink går i fisk

    AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ04. 12. 2025

    Der er fisk og skaldyr på menuen i årets sidste udgave af branchemagasinet Food&Drink, der nu er på gaden. Vi besøger blandt andet Krogs Fiskerestaurant og hører mere om forædling af fisk, der ikke altid behøves at være pivfrisk. Samme budskab får vi også fra en fiskeopdrætter i

    Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

    Miljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed04. 12. 2025

    I forrige uge samledes 12 danske økologiske og plantebaserede fødevarevirksomheder i Berlin for at deltage i et målrettet eksportfremstød arrangeret af Landbrug & Fødevarer i samarbejde med den danske ambassade i Berlin. Initiativet, der var støttet af Fonden for økologisk landbrug, skulle

    Lavazza vinder europæisk hæder for tredje år i træk

    Drikkevarer02. 12. 2025

    Ved årets European Coffee & Hospitality Awards blev det endnu engang understreget, at godt håndværk betaler sig. Italienske Lavazza blev i denne uge kåret til Best European Commercial Coffee Roaster for tredje år i træk. Det er en hæder, der baserer sig på mere end 10.000 nomineringer og

    Kan man bage en kage uden æg? Det undersøger forskere og virksomheder nu i et projektsamarbejde

    Forskning og uddannelseFødevareproduktionRåvarer og ingredienser02. 12. 2025

    Et nyt projekt støttet af Innovationsfonden undersøger, hvordan planteproteiner kan erstatte æg i visse af vores fødevarer – uden at gå på kompromis med hverken smag, konsistens eller bæredygtighed. Af Kimie Kongsøre Æg er lidt af en superingrediens i madlavning. De skummer, giver struktur

    Black Friday gav omsætningsrekord i Dagrofa Foodservice-butikker

    AktueltDetailhandel og en grosFoodservice02. 12. 2025

    Black Friday har længe været et hit hos de private forbrugere, men konceptet tiltaler også de professionelle kunder. Det er meldingen fra Dagrofa Foodservice, som i fredags opnåede en markant samlet omsætningsrekord for de 30 lokale Cash & Carry-butikker. Særligt gouda, burgerbøffer og pommes

    Falstaff: Et af Europas førende mad- og livsstilsmedier er udkommet i Danmark

    AktueltFoodservice02. 12. 2025

    Torsdag i sidste uge afholdt østrigske Falstaff en stor lanceringsevent for 350 mennesker i anledning af udgivelsen af deres nye magasin dedikeret til de nordiske og baltiske lande. Ved samme event lancerede Europas førende mad- og livsstilsmedie deres nye guide til Nordens bedste barer, mens en

    FødevareDanmark anker gebyrsag til Højesteret: Dommen strider mod EU-retten, mener de

    FødevareproduktionFødevaresikkerhedKød, fisk og fjerkræPolitik og eksportTop02. 12. 2025

    Østre Landsret frifandt i november Fødevarestyrelsen for at have taget for høje priser for sin kødkontrol. Nu anker brancheorganisationen FødevareDanmark imidlertid afgørelsen til Højesteret, da man mener, at dommen er i strid med EU-retten. FødevareDanmark mener, at Fødevarestyrelsens

    Tilmeld Nyhedsbrev

    Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

     
     
     
     
    Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

    /Nyheder

    • Dagrofa Foodservice A/S

      Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

    • Spirax Sarco Danmark

      Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

    • Ardo NV Denmark Office

      Slank, sprød og …

    • Ardo NV Denmark Office

      Ready to eat or not?

    • Ardo NV Denmark Office

      Nyt år, nye favoritter – Ardo lancerer 9 nyheder på frost i 2026

    • DENIOS ApS

      Har du den rigtige pumpe?

    • Spirax Sarco Danmark

      Guide: Find den korrekte dampkvalitet

    • Busch Vakuumteknik A/S

      Centraliseret vakuumsystem reducerer omkostninger for vakuumpakning

    • Nemco Machinery A/S

      Ny serie termoformere vil blive en gamechanger inden for pakkemaskiner

    • DENIOS ApS

      Den ultimative tjekliste: Få mest ud af dit opsamlingskar

    Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

    Seneste Nyheder

    • Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

      04.12.2025

    • Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur

      04.12.2025

    • Bad Seed Brewing kåret som Årets Danske Bryggeri 2025

      04.12.2025

    • Nyt nummer på gaden: Food&Drink går i fisk

      04.12.2025

    • Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

      04.12.2025

    • Lavazza vinder europæisk hæder for tredje år i træk

      02.12.2025

    • Kan man bage en kage uden æg? Det undersøger forskere og virksomheder nu i et projektsamarbejde

      02.12.2025

    • Black Friday gav omsætningsrekord i Dagrofa Foodservice-butikker

      02.12.2025

    • Falstaff: Et af Europas førende mad- og livsstilsmedier er udkommet i Danmark

      02.12.2025

    • FødevareDanmark anker gebyrsag til Højesteret: Dommen strider mod EU-retten, mener de

      02.12.2025

    • Vareelevator: Der kommer 800 kilo varer hver uge – alligevel går kokken tomhændet

      27.11.2025

    • Sådan bruger planter ingeniørprincipper til at trænge gennem hård jord

      27.11.2025

    • aye aye på Admiral Hotel hædres for Danmarks bedste nye vinkort

      27.11.2025

    • Madplansunivers er et kæmpe hit: Tusindvis af danskere henter inspiration hver uge

      27.11.2025

    • Ny rapport fra Madland: Grøn madhandel i København er nøglen til en sundere og mere resilient madby

      27.11.2025

    Alle nyheder ›

    Læs Food & Drink gratis online

    Annoncering i Food & Drink

    KONTAKT

    TechMedia A/S
    Naverland 35
    DK – 2600 Glostrup
    www.techmedia.dk
    Telefon: +45 43 24 26 28
    E-mail: info@techmedia.dk
    Privatlivspolitik
    Cookiepolitik