• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltFoodserviceMiljø og sundhed25. 05. 2021 | Kasper Mundt-Nielsen

Rambølls tre kantiner certificeret med svanemærket

AktueltFoodserviceMiljø og sundhed25. 05. 2021 By Kasper Mundt-Nielsen

Der bliver stillet krav til kantineleverandøren hos Rambøll. Den seneste indsats for blandt andet bæredygtigt indkøb har resulteret i, at de tre kantiner, drevet af Meyers, nu er blevet certificeret med svanemærket.

Køkkenchef hos Rambøll i Ørestad, Axel Christian Rasmussen, holder beviset på den nye certificering. Foto: Kaspar Mørk Arianto

2.000 af Rambølls medarbejdere i Danmark kan fremover indtage deres frokost i en svanemærket kantine – uanset om de sidder på hovedkontoret i Ørestad eller på en af virksomhedens afdelinger i Esbjerg eller Aarhus.  

– Som medlem af Netværk for Miljømærket indkøb er det naturligt for os at stille krav til vores leverandører. På den måde bruger vi vores indkøb til driften til at fremme en bæredygtig udvikling, og vi er glade for, at Meyers var med på at få certificeret de kantiner, de driver hos os. Det er noget, som vores medarbejdere kommer til at få glæde af, og internt er det et synligt bevis på vores miljøindsats, men håbet er også, at det inspirerer andre virksomheder til at følge trop, så vi sammen kan skubbe markedet i en grønnere retning, siger Helene Byskov Christiansen, FM Category Manager Global Procurement i Rambøll.  

Også hos Meyers glæder man sig over, at certificeringerne nu er i hus: 

– Da Rambøll indledte dialogen med os om at få svanemærket de tre kantiner, greb vi straks udfordringen. Vi har i forvejen stort fokus på bæredygtighed, og nu har vi bevis på, at vi også kan levere svanemærkede kantiner, hvis vores kunder ønsker det. På den måde kan kravet fra Rambøll være med til at åbne nye muligheder for os, siger Liselotte Lybæk, som er Driftsdirektør hos Meyers Kantiner.   

I Netværk for Miljømærket indkøb, som Rambøll er en del af, sætter store private virksomheder fokus på miljøet i de indirekte indkøb. Det vil sige i de indkøb, der vedrører driften – eksempelvis kontorartikler, møbler, rengøringstjenester og kantiner. 

Stor efterspørgsel på svanemærkede kantiner:

Rambøll er den tredje virksomhed i netværket, der nu kan sætte flueben ved svanemærket kantinedrift:

– Kantiner er et stort fokusområde i netværket, da flere af vores medlemmer netop efterspørger svanemærkede kantiner. Flere virksomheder kan se et uudnyttet potentiale i forhold til at vælge miljømærket – og samtidig vil flere gerne gøre en forskel, som den enkelte medarbejder kan mærke i hverdagen ved netop at have adgang til svanemærkede kantiner med alle de fordele, det indebærer. Derfor mærker vi også stor interesse for svanemærkede kantiner uden for netværket, fortæller Ingrid Elmedal, seniorkonsulent for marked og indkøb hos Miljømærkning Danmark. 

Forsætter efter billedet

Foto: Kaspar Mørk Arianto

Netværkets grundidé er at gøre professionelle indkøb til en stærk drivkraft mod et mere bæredygtigt samfund, og derfor forpligtiger medlemmerne sig til at øge andelen af miljømærkede indkøb fra år til år.

– Styrken ved netværker er, at indsatserne drives af medlemmerne, som gerne vil øge andelen af miljømærkede produkter og serviceydelser – og på den måde drive markedet i en miljømæssig bæredygtig retning. Det er derfor en flot milepæl at nå med Meyers tre svanemærkede kantiner, der er opstået på initiativ fra Rambøll, slutter Ingrid Elmedal. 

Netværk for Miljømærket indkøb

Netværk for Miljømærket indkøb er et netværk af private virksomheder, der ønsker fokus på ansvarlige og bæredygtige indkøb, og som sætter handling bag ordene. Netværkets arbejde bidrager direkte til opfyldelse af FN’s verdensmål 12: Ansvarligt forbrug og produktion.

Netværket består i dag af: IF Skadeforsikring, Rambøll, Nykredit, Dansk Retursystem, Lyreco, ALLIANCE+, Matas, Arbejdernes Landsbank, Anders Andersens Rengøring, Tivoli, Coop, ISS og Ørsted.

Læs mere om netværket. 

Fakta om en svanemærket kantine:

En svanemærket kantine har været igennem en omfattende certificeringsproces med dokumentation og kontrol af, at den lever op til Svanemærkets skrappe krav. Målet med Svanemærket er at nedbringe den samlede miljøbelastning – det handler blandet andet om at:

  • Begrænse energiforbrug og dermed CO2-udslip
  • Kildesortere affald og minimere mængden af affald og madspild
  • Servere et udvalg af økologisk mad og vegetariske retter
  • Anvende miljømærkede opvaske- og tekstilvaskemidler (mindst 90 %) 
  • Anvende miljømærkede rengøringsmidler (mindst 80 %)

Uddanne hele personalet, så alle er engagerede i miljøarbejdet.

Skrevet i: Aktuelt, Foodservice, Miljø og sundhed

Seneste nyt fra redaktionen

Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

Messer og konferencer11. 12. 2025

Kød, klima og grøn kost er alt sammen på tallerkenen, når Foodexpo samler fødevarebranchen til tre horisontudvidende dage spækket med spændende oplevelsesuniverser og fremsynede events. Nordens største faglige mødested for alle, der lever for og arbejder med mad, finder sted i MCH Messecenter

Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

Mejeri11. 12. 2025

Der er masser af erfaring fra både Arla og resten af verden med i bagagen, når Henrik Jessen nu overtager ledelsen af Arla i Nr. Vium 350 medarbejdere hos Arla i Nr. Vium har nu fået vished om, hvem der fremover skal stå i spidsen for mejeriet. Det bliver 60-årige Henrik Jessen, der i

Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

AktueltFoodservice11. 12. 2025

2025 har været et markant vækstår for Pincho Nation i Danmark. Med fire nye restauranter og stærke resultater i de etablerede enheder runder man 700.000 gæster og passerer en vigtig milepæl: ti restauranter på det danske marked. Udviklingen afspejler både en stigende efterspørgsel og en solid

Rekord i antal julebryg

AktueltDrikkevarer11. 12. 2025

Aldrig før har der været så mange forskellige julebryg at vælge imellem som denne jul. Desuden er paletten af julebryg i 2025 den mest farverige. Danske øl-nydere kan glæde sig over, at de har rekordmange julebryg at vælge imellem i december 2025. Hele 219 forskellige julebryg står på

NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

KonfektureTop11. 12. 2025

Fra d. 10. december kan kunderne i alma madmarked smage på fremtidens fødevarer fra innovationscenteret Spora, grundlagt af kokken Rasmus Munk. Det første projekt, der bliver præsenteret, er chokoladealternativet NOTCH, udviklet af mask, et restprodukt fra ølbrygning. Rasmus Munk lancerede i

Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Forskere på Syddansk Universitet (SDU) har fundet ud af, at vandmænd kan bruges som fødevarestabilisator og vil nu bl.a. samarbejde med toprestauranten Alchemist og dens forsknings- og testkøkken Spora om at bruge det i madretter. I fremtiden kan de slimede væsener måske bidrage til en mere

Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

Forskning og uddannelseMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Tang har længe været hyldet som en bæredygtig superingrediens – men dens “fiskede” smag er en barriere for mange vestlige forbrugere. Nu viser et nyt studie fra Københavns Universitet, at fermentering med mælkesyrebakterier kan være nøglen til at få tangen til at glide ned. Det kan være

Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

AktueltFødevareproduktionLandbrugMarkedsføringMesser og konferencerMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at eksporten af danske økologiske varer i 2024 steg til 3,6 milliarder kroner. Det er fjerde år i træk, at økoeksporten stiger. Dansk økologieksport steg i 2024 med fire procent. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, der netop er offentliggjort. I

Fødevareminister Jacob Jensen

Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

AktueltDetailhandel og en grosFoodserviceMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Fødevareminister Jacob Jensen (V) har taget initiativ til at luge ud i regler, der spænder ben for donation af fødevarer. En ændret fortolkning af reglerne for donation af overskudsmad skal skabe bedre og mere enkle rammer for fødevarevirksomheder i Danmark og samtidig styrke kampen mod

Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

Detailhandel og en grosPolitik og eksportTop09. 12. 2025

Fødevarepriser er blevet et afgørende vælgertema, hvor næsten to ud af tre danskere svarer, at de stigende fødevarepriser i større eller mindre grad kan påvirke deres stemme ved næste folketingsvalg. Det viser en ny befolkningsundersøgelse foretaget af Norstat for De Samvirkende Købmænd

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Gemmer dit løfteudstyr på skjulte farer?

  • Ardo NV Denmark Office

    Sødme møder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Fra vindtunneller til rumfart: Vakuum til rumfarts undersøgelser

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

  • Ardo NV Denmark Office

    Nyt år, nye favoritter – Ardo lancerer 9 nyheder på frost i 2026

  • DENIOS ApS

    Har du den rigtige pumpe?

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Find den korrekte dampkvalitet

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

    11.12.2025

  • Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

    11.12.2025

  • Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

    11.12.2025

  • Rekord i antal julebryg

    11.12.2025

  • NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

    11.12.2025

  • Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

    09.12.2025

  • Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

    09.12.2025

  • Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

    09.12.2025

  • Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

    09.12.2025

  • Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

    09.12.2025

  • Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

    04.12.2025

  • Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur

    04.12.2025

  • Bad Seed Brewing kåret som Årets Danske Bryggeri 2025

    04.12.2025

  • Nyt nummer på gaden: Food&Drink går i fisk

    04.12.2025

  • Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

    04.12.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik