• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltDrikkevarerMesser og konferencerPolitik og eksport03. 04. 2025 | Mikkel Bækgaard

Prowein 2025: Fælles dansk fremstød var stor succes

AktueltDrikkevarerMesser og konferencerPolitik og eksport03. 04. 2025 By Mikkel Bækgaard

Dansk vin er for alvor på vej ud over stepperne og er kommet for at blive – også internationalt. Det viste en fælles dansk stand for nylig på Prowein, der er en af verdens førende vinmesser. Her deltog syv danske producenter af både druevin, frugtvin og alkoholfrie alternativer.

Foto: Mikkel Bækgaard

Under både dannebrogsflag og sloganet Cool Climate Wines var der dansk fest på årets Prowein-messe i Düsseldorf for et par uger siden. Her havde syv danske vinproducenter slået pjalterne sammen og lavet en fælles stand, hvor de præsenterede noget af alt det bedste, som den danske vinbranche kan præstere – uanset om vi taler vin lavet på druer eller på frugt eller alkoholfrie varianter som fx kombucha og lignende.

Og der var gang i vinglas, samtaler og møder med masser af internationale kontakter. Således strømmede der gennem hele messens tre dage tusindvis af mennesker forbi for at tale med og smage alt det, som danskerne havde taget med.

“Prowein er et fantastisk udstillingsvindue, hvor der kommer opkøbere fra hele verden, ligesom der kommer masser af restauranter – især fra Tyskland. Så vi er her simpelthen for at vise vores ting frem,” fortæller Mads Andersen fra Andersen Winery på Djursland, der producerer internationalt anerkendt frugtvin, og som var en af de deltagende danske vinproducenter på årets messe.

Hvad foregår der egentlig i Danmark

At være på en messe som Prowein er ifølge Mads Andersen en blanding af at mødes med folk, man har aftaler med, og så en masse lidt mere tilfældige møder – og som alle potentielt kan vise sig at blive afgørende for ens videre fokus på at komme ud over stepperne rent internationalt.

“Altså vi har jo lavet aftaler på forhånd med møder, vi har sat op. Men derudover kommer der en masse, der simpelthen bare dropper forbi og skal se, hvad det er, vi går og laver. For når de ser det danske flag, så bliver de også meget interesserede i at vide, hvad der egentlig foregår i Danmark.”

Og netop det med, at Danmark ikke er specielt kendt som vinland ude i den store verden, har både været et spændende salgsparameter og en udfordring. Det fortæller Helle Stokkebye, der sammen med sin mand Jacob Stokkebye står bag Stokkebye Vingård på Fyn, og som i år deltog på Prowein for første gang:

“Det er jo koldklima-vine, så de har et andet udtryk – friske og slanke i det. Så generelt oplever vi, at interessen har været ret stor, blandt andet fordi vi er et nyt, forfriskende element, og hvor det stadigvæk er lidt nyt med dansk vin. Men vi har da også lige skulle hive fat i folk og spørge, om de da ikke skulle prøve noget dansk vin,” siger Helle Stokkebye.

Danske kontakter betyder også meget

For Stokkebye Vingård betyder deltagelsen i Prowein, at de måske kan åbne endnu mere op for et internationalt marked.

“Vi eksporterer allerede til Norge og lidt til det franske marked, men vi vil gerne begynde at eksportere vores vine noget mere. Men det ville også være interessant for os at komme ind på det tyske marked,” fortæller Helle Stokkebye.

Men selvom interessen fra udlandet er vigtig og en central del af deltagelsen i en international vinmesse, så skal man ifølge Mads Andersen ikke underkende alle de danske kontakter, man også møder på en messe som Prowein.

“Sjovt nok er det faktisk også her, at vi også skaber mange af de danske kontakter. For der kommer også rigtigt mange danske kontakter forbi,” siger han.

Og her skal man ikke underkende signalværdien i at være til stede internationalt, mener Mads Andersen videre.

“Der kan jo nok godt være noget omkring det her med, at der er mange producenter om buddet derhjemme, men dem, som står hernede, de er kommet ud over landets grænse og har haft noget succes. Og det kunne måske give foranledning til at tro, at så laver man nok også noget, der rent faktisk smager godt.”

Fakta: Dansk stand på Prowein 2025

Bag den danske stand på årets Prowein stod Cool Climate Wine Summit, der hvert andet år samler en række vinproducenter fra såkaldte koldklimalande i et fælles symposium.

På Prowein deltog følgende danske producenter:

  • Stokkebye Vingård, der producerer druevin, blandt andet blanc de noir-hvidvine på pinot noir.
  • Andersen Winery, der producerer frugtvine, både søde, tørre og mousserende varianter.
  • Cold Hand Winery, der producerer frugtvine på især æbler, blandt andet isvine.
  • Dyrehøj Vingård, der er Danmarks største vingård, og som primært producerer druevine.
  • Guldbæk Vingård, der producerer druevine på en række forskellige druer, der passer til det kolde, danske klima.
  • København Kombucha, der producerer kombucha uden alkohol.
  • Muri, der producerer en række alkoholfrie produkter baseret på blandt andet te, vin og andre fermenterede produkter.
  • Derudover havde et par producenter et produkt med på messen, selvom de ikke var til stede. Det gjaldt blandt andet for Vejrhøj Vingård og Skærsøgaard.

Skrevet i: Aktuelt, Drikkevarer, Messer og konferencer, Politik og eksport

Seneste nyt fra redaktionen

Dagrofa går på barrikaderne for dansk frugt og grønt

Detailhandel og en grosFoodserviceFrugt og grønt19. 08. 2025

Nyt initiativ fra Dagrofa skal løfte andelen af dansk frugt og grønt med 10 pct. inden 2030. Med initiativet ”Styrk Rødderne” tager Dagrofa kampen op for at sikre flere danske varer på frugt og grønt hylderne. Det er en udløber af Dagrofas strategi Gro’27 - vækst på vores måde at initiativet nu

McDonald’s og Danish Crown sikrer nye danske arbejdspladser

FoodserviceFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræ19. 08. 2025

Et nyt samarbejde mellem McDonald's i Norden og Danish Crown kommer til at skabe op mod 100 nye arbejdspladser i Vejen Kommune frem mod sommeren 2026. Danish Crown er allerede begyndt at indrette en spritny produktion i Vejen. Over 5.000 kvadratmeter skal udstyres til at producere burgerbøffer

Mere grønt på gaflen: Den Nationale Grøntuge skal inspirere og vende ærgerlig udvikling

AktueltFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed19. 08. 2025

Halvdelen af danskerne undlader at spise grøntsager på daglig basis, og de fleste kender ikke de officielle anbefalinger. Den Nationale Grøntuge, der løber af stablen fra i dag, har til formål at vende udviklingen og gøre danskerne klogere på grøntsagernes kvalitet og mangfoldighed. I går

Madland åbner Madsystemskole, der vil styrke unge i systemforandring fra jord til bord

AktueltForskning og uddannelseFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed19. 08. 2025

Madland, det madpolitiske samlingspunkt og fællesskab, går nu i luften med Madland Madsystemskole. Skolen er for unge og andre nysgerrige i København og Aarhus og løfter madsystemiske emner som EUs landbrugspolitik, global retfærdighed, regenerativt hav, fællesskab og engagement og socialøkonomi.

Millionindsprøjtning på vej til dansk mad- og gastronomiturisme

FoodservicePolitik og eksportTop19. 08. 2025

Lokale råvarer, store madoplevelser med stærke fortællinger og gastronomi i verdensklasse tiltrækker hvert år mange danske og udenlandske turister til hele landet. Den styrkeposition vil regeringen nu understøtte med over 40 millioner kroner; et imitativ, som flere parter hilser velkommen. De

Fødevarevirksomheder i chok: Producentansvar for emballage bliver meget dyrere end forventet

EmballageMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed14. 08. 2025

Den kollektive ordning VANA offentliggjorde tidligere på sommeren priser for håndtering af emballageaffald i fjerde kvartal af 2025. Dermed har landets fødevarevirksomheder fået et betydeligt klarere billede af, hvad det kommer til at koste, når det såkaldte udvidede producentansvar indføres den 1.

Organic Summit samler fødevareaktører fra hele Europa i Danmark

AktueltMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed14. 08. 2025

Når Organic Summit 2025 samler beslutningstagere, eksperter og aktører fra hele den europæiske fødevarekæde d. 18-19. august i Den Sorte Diamant, bliver det med MENY som hovedsponsor. Supermarkedskæden MENY går forrest, når Europa samles i København for at sikre mere økologi i landbruget og på

Clever går til kamp mod motorvejsjunk: Åbner caféer i Odense og Kolding

AktueltFoodservice14. 08. 2025

Danmarks største ladeoperatør åbner den 14. og 21. august to nye caféer ved lynladestationerne i Odense og Kolding og går i offensiven mod motorvejens madkultur. Med økologisk, lokal og frisklavet mad og kaffe til priser, alle kan være med på, går Clever nu til kamp mod tankstationerne. Tørre

Nyt danmarkskort skal gøre det nemt at finde vej til de økologiske spisesteder

FoodserviceMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed14. 08. 2025

Fødevarestyrelsen lancerede i går et nyt danmarkskort, som vil gøre det nemmere at finde vej til restauranter, hoteller, kantine og daginstitutioner, som har Det Økologisk Spisemærke. Fra i går, onsdag, er det blevet nemmere at finde vej til landets ca. 3.500 caféer, restauranter, hoteller og

Ny analyse dokumenterer klimaaftrykket for dansk frugt og grønt

Frugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed14. 08. 2025

En ny analyse fra andelsselskabet Gasa Nord Grønt dokumenterer nu klimaaftrykket for jordbær, gulerødder, løg og salat på producentniveau. Målet er at skabe større gennemsigtighed og at gøre det lettere for forbrugerne at vælge grønt. Frugt og grønt er ifølge Fødevarestyrelsen blandt de

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Guide: Hvornår skal du reparere vs. udskifte din vakuumpumpe?

  • DENIOS ApS

    NYHED: Brandsikkert opsamlingskar til opbevaring i sprinklerområder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions lancerer nyt globalt websted

  • DENIOS ApS

    Slut med at lede – få overblik over dine materialer 24/7

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Mindre vedligeholdelse takket være avanceret vakuumgenerering fra Busch

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Mere end 500 er allerede tilmeldt – skal du med?

  • Alflow Scandinavia A/S

    “Vi sender ikke bare ventiler over Øresund – vi sender ekspertviden med”

  • DENIOS ApS

    Ny certificering: Vores batteriskabe bestod testen

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch præsenterer verdens største tørtløbende og luftkølede vakuumpumpe: COBRA NC 2500 C

  • Kastberg Is ApS

    Start et gourmet-ishus med minimal investering – under 15.000 kr.

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Dagrofa går på barrikaderne for dansk frugt og grønt

    19.08.2025

  • McDonald’s og Danish Crown sikrer nye danske arbejdspladser

    19.08.2025

  • Mere grønt på gaflen: Den Nationale Grøntuge skal inspirere og vende ærgerlig udvikling

    19.08.2025

  • Madland åbner Madsystemskole, der vil styrke unge i systemforandring fra jord til bord

    19.08.2025

  • Millionindsprøjtning på vej til dansk mad- og gastronomiturisme

    19.08.2025

  • Fødevarevirksomheder i chok: Producentansvar for emballage bliver meget dyrere end forventet

    14.08.2025

  • Organic Summit samler fødevareaktører fra hele Europa i Danmark

    14.08.2025

  • Clever går til kamp mod motorvejsjunk: Åbner caféer i Odense og Kolding

    14.08.2025

  • Nyt danmarkskort skal gøre det nemt at finde vej til de økologiske spisesteder

    14.08.2025

  • Ny analyse dokumenterer klimaaftrykket for dansk frugt og grønt

    14.08.2025

  • Også med dansk deltagelse: Sveriges største restaurantmesse tager til Malmø

    12.08.2025

  • Københavnerinstitution relanceres: Restaurant l’Alsace går dybere i sin arv

    12.08.2025

  • Dansk Akvakultur: Professor bør holde sig til fakta og løsninger – ikke polarisering

    12.08.2025

  • Ismageriet og Copenhagen Cooking lancerer ny is

    12.08.2025

  • Gejst på Hotel- og Restaurantskolen: Nyt undervisningslaboratorium med fokus på nye, eksperimenterende og kreative læringsmiljøer

    12.08.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik