• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltDrikkevarerMesser og konferencerPolitik og eksport03. 04. 2025 | Mikkel Bækgaard

Prowein 2025: Fælles dansk fremstød var stor succes

AktueltDrikkevarerMesser og konferencerPolitik og eksport03. 04. 2025 By Mikkel Bækgaard

Dansk vin er for alvor på vej ud over stepperne og er kommet for at blive – også internationalt. Det viste en fælles dansk stand for nylig på Prowein, der er en af verdens førende vinmesser. Her deltog syv danske producenter af både druevin, frugtvin og alkoholfrie alternativer.

Foto: Mikkel Bækgaard

Under både dannebrogsflag og sloganet Cool Climate Wines var der dansk fest på årets Prowein-messe i Düsseldorf for et par uger siden. Her havde syv danske vinproducenter slået pjalterne sammen og lavet en fælles stand, hvor de præsenterede noget af alt det bedste, som den danske vinbranche kan præstere – uanset om vi taler vin lavet på druer eller på frugt eller alkoholfrie varianter som fx kombucha og lignende.

Og der var gang i vinglas, samtaler og møder med masser af internationale kontakter. Således strømmede der gennem hele messens tre dage tusindvis af mennesker forbi for at tale med og smage alt det, som danskerne havde taget med.

“Prowein er et fantastisk udstillingsvindue, hvor der kommer opkøbere fra hele verden, ligesom der kommer masser af restauranter – især fra Tyskland. Så vi er her simpelthen for at vise vores ting frem,” fortæller Mads Andersen fra Andersen Winery på Djursland, der producerer internationalt anerkendt frugtvin, og som var en af de deltagende danske vinproducenter på årets messe.

Hvad foregår der egentlig i Danmark

At være på en messe som Prowein er ifølge Mads Andersen en blanding af at mødes med folk, man har aftaler med, og så en masse lidt mere tilfældige møder – og som alle potentielt kan vise sig at blive afgørende for ens videre fokus på at komme ud over stepperne rent internationalt.

“Altså vi har jo lavet aftaler på forhånd med møder, vi har sat op. Men derudover kommer der en masse, der simpelthen bare dropper forbi og skal se, hvad det er, vi går og laver. For når de ser det danske flag, så bliver de også meget interesserede i at vide, hvad der egentlig foregår i Danmark.”

Og netop det med, at Danmark ikke er specielt kendt som vinland ude i den store verden, har både været et spændende salgsparameter og en udfordring. Det fortæller Helle Stokkebye, der sammen med sin mand Jacob Stokkebye står bag Stokkebye Vingård på Fyn, og som i år deltog på Prowein for første gang:

“Det er jo koldklima-vine, så de har et andet udtryk – friske og slanke i det. Så generelt oplever vi, at interessen har været ret stor, blandt andet fordi vi er et nyt, forfriskende element, og hvor det stadigvæk er lidt nyt med dansk vin. Men vi har da også lige skulle hive fat i folk og spørge, om de da ikke skulle prøve noget dansk vin,” siger Helle Stokkebye.

Danske kontakter betyder også meget

For Stokkebye Vingård betyder deltagelsen i Prowein, at de måske kan åbne endnu mere op for et internationalt marked.

“Vi eksporterer allerede til Norge og lidt til det franske marked, men vi vil gerne begynde at eksportere vores vine noget mere. Men det ville også være interessant for os at komme ind på det tyske marked,” fortæller Helle Stokkebye.

Men selvom interessen fra udlandet er vigtig og en central del af deltagelsen i en international vinmesse, så skal man ifølge Mads Andersen ikke underkende alle de danske kontakter, man også møder på en messe som Prowein.

“Sjovt nok er det faktisk også her, at vi også skaber mange af de danske kontakter. For der kommer også rigtigt mange danske kontakter forbi,” siger han.

Og her skal man ikke underkende signalværdien i at være til stede internationalt, mener Mads Andersen videre.

“Der kan jo nok godt være noget omkring det her med, at der er mange producenter om buddet derhjemme, men dem, som står hernede, de er kommet ud over landets grænse og har haft noget succes. Og det kunne måske give foranledning til at tro, at så laver man nok også noget, der rent faktisk smager godt.”

Fakta: Dansk stand på Prowein 2025

Bag den danske stand på årets Prowein stod Cool Climate Wine Summit, der hvert andet år samler en række vinproducenter fra såkaldte koldklimalande i et fælles symposium.

På Prowein deltog følgende danske producenter:

  • Stokkebye Vingård, der producerer druevin, blandt andet blanc de noir-hvidvine på pinot noir.
  • Andersen Winery, der producerer frugtvine, både søde, tørre og mousserende varianter.
  • Cold Hand Winery, der producerer frugtvine på især æbler, blandt andet isvine.
  • Dyrehøj Vingård, der er Danmarks største vingård, og som primært producerer druevine.
  • Guldbæk Vingård, der producerer druevine på en række forskellige druer, der passer til det kolde, danske klima.
  • København Kombucha, der producerer kombucha uden alkohol.
  • Muri, der producerer en række alkoholfrie produkter baseret på blandt andet te, vin og andre fermenterede produkter.
  • Derudover havde et par producenter et produkt med på messen, selvom de ikke var til stede. Det gjaldt blandt andet for Vejrhøj Vingård og Skærsøgaard.

Skrevet i: Aktuelt, Drikkevarer, Messer og konferencer, Politik og eksport

Seneste nyt fra redaktionen

Medaljeregn til Slagter Lampe

FødevareproduktionKød, fisk og fjerkræMesser og konferencer15. 05. 2025

Det blev til hele 22 medaljer - 21 af guld og sølv - da Slagter Lampe deltog med deres produkter ved fagkonkurrencen på IFA-messen i Frankfurt. Kvaliteten er i fokus i det sønderjyske, familiedrevet pølsemageri i Hammelev, og produkterne testes løbende i fagkonkurrencer i ind- og udland. I en

Ukraine og Danmark udbygger samarbejdsaftale på landbrugsområdet

FødevareproduktionLandbrugPolitik og eksport15. 05. 2025

Fødevareminister Jacob Jensen (V) og den ukrainske landbrugsminister Vitalii Koval har på et møde i København underskrevet en aftale, der skal udbygge det samarbejde, som landene etablerede i 2023. Aftalen styrker det gode forhold mellem Danmark og Ukraine og samarbejdet om landbrug, fiskeri og

Simon Mosegaard Fibiger bliver ny CEO for Orkla Danmark

AktueltFødevareproduktion15. 05. 2025

Orkla Danmark har ansat Simon Mosegaard Fibiger som ny administrerende direktør med tiltrædelse den 1. august 2025. Simon Mosegaard Fibiger kommer med solid ledelseserfaring og har arbejdet med nogle af de allerstørste FMCG-brands, senest som direktør for Carlsberg Tyskland. Tidligere har Simon

Her er de danske mejeriprodukter med mest x-faktor 2025

MejeriTop15. 05. 2025

Årets vindere af Mejeriforeningens Gourmetprisen er Syrnet fåremælksfløde fra Hårbølle Mejeri, Fyrtårnsost fra Thise Mejeri og Sølvræv fra Arla Unika samt Gammeldags kærnet smør med Læsø sydesalt og flødeis med pistacie begge fra Aabybro Mejeri. Vinderne blev fundet af en stærk dommertrio bestående

Det er blevet dyrere at spise varme hveder

AktueltBrød og kagerDetailhandel og en grosMejeriRåvarer og ingredienser15. 05. 2025

Selvom Store Bededag ikke længere er en helligdag, så ynder danskerne fortsat at spise varme hveder aftenen inden. Men med stigende fødevarepriser er denne tradition blevet dyrere at holde i hævd. En krydderbolle med smør er tradition for mange dagen inden Store Bededag. Men med stigende

Alternativ til amerikansk cola: Hallernes Smørrebrød lancerer BRØL Kola Kola

DrikkevarerFoodservice13. 05. 2025

I maj måned siger Hallernes Smørrebrød farvel til Coca Cola og byder i stedet velkommen til BRØL Kola Kola – en danskproduceret, økologisk og cirkulær cola, som matcher både smag og værdier bag Hallernes Smørrebrød. BRØL Kola Kola er brygget lokalt på genanvendte kaffekirsebær, der er et biprodukt

Mejeriprisen 2025: Nu med nyt koncept og forbrugerperspektiv

Detailhandel og en grosMejeri13. 05. 2025

I 2025 relanceres Mejeriprisen med et nyt og styrket koncept. For første gang bliver prisen landsdækkende - og det er nu hele butikskædens mejeriafdeling, der vurderes og kan vinde – ikke blot én enkelt butik. Samtidig får forbrugerne en større stemme i bedømmelsen. Landbrug & Fødevarer

Fra startup til storkøkkener: FÆRM vinder Mavens Hule og sikrer foodservice-samarbejde

AktueltFoodserviceFødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed13. 05. 2025

Det plantebaserede mejeriprodukt FÆRM er blevet kåret som vinder af Mavens Hule 2025 – en innovationskonkurrence for grønne fødevareiværksættere, arrangeret af Compass Group og Dagrofa Foodservice. Sejren åbner døren til et skræddersyet udviklingsforløb og muligheden for at få produktet ud og leve

Nyt liveformat bringer kvæget direkte ind i de professionelle køkkener 

AktueltFoodserviceFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræLandbrug13. 05. 2025

Hvordan taler vi om kvæg, bæredygtighed og ernæring på en måde, der giver mening både for dem, der passer dyrene, og dem, der laver maden til tusindvis af danskere hver dag? Det spørgsmål undersøger en ny webinar-serie for madprofessionelle.   Oksekød og mejeri står ofte for

Dansk forbud mod PFAS i pizzabakker og engangsemballage virker

EmballageFoodserviceFødevaresikkerhedMiljø og sundhedTop13. 05. 2025

Paptallerkener, pizzabakker og bagepapir købt i udlandet er ofte produceret med PFAS, som kan være sundhedsskadeligt. I Danmark har forhandlerne stort set fjernet problemet med PFAS i fødevarekontaktmaterialer, viser Fødevarestyrelsens kontrol. PFAS kan bruges til at gøre pap og papir fedt- og

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    centrotherm clean solutions bliver til Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions lancerer den nye HiCube Neo RGA

  • DENIOS ApS

    Ved du, hvornår det er tid til at vedligeholde, udskifte eller flytte dit opsamlingskar?

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Nemco Machinery A/S

    Nemco har nyt med hjem fra Europas største fødevaremesse

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch på IFFA 2025: Vacuum Diagnostics til intelligente vakuumløsninger til kødforarbejdning

  • DENIOS ApS

    3 sikkerhedsfunktioner, du skal kigge efter på dit opsamlingskar

  • Spirax Sarco Danmark

    Steam Insight: En digital forbindelse til optimering af dit dampsystem

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Vakuumsystemer: En guide til turn-key projekter

  • DENIOS ApS

    Service og vedligeholdelse – overholder du loven?

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Medaljeregn til Slagter Lampe

    15.05.2025

  • Ukraine og Danmark udbygger samarbejdsaftale på landbrugsområdet

    15.05.2025

  • Simon Mosegaard Fibiger bliver ny CEO for Orkla Danmark

    15.05.2025

  • Her er de danske mejeriprodukter med mest x-faktor 2025

    15.05.2025

  • Det er blevet dyrere at spise varme hveder

    15.05.2025

  • Alternativ til amerikansk cola: Hallernes Smørrebrød lancerer BRØL Kola Kola

    13.05.2025

  • Mejeriprisen 2025: Nu med nyt koncept og forbrugerperspektiv

    13.05.2025

  • Fra startup til storkøkkener: FÆRM vinder Mavens Hule og sikrer foodservice-samarbejde

    13.05.2025

  • Nyt liveformat bringer kvæget direkte ind i de professionelle køkkener 

    13.05.2025

  • Dansk forbud mod PFAS i pizzabakker og engangsemballage virker

    13.05.2025

  • Ny institutdirektør på DTU Aqua

    08.05.2025

  • Rynkeby Foods udvider med Valsølille Vitamin Water

    08.05.2025

  • Dragsbæk: Nordens olivenolie skal være økologisk

    08.05.2025

  • Nyt millionprojekt reducerer madspild og giver restprodukter større værdi

    08.05.2025

  • Lagkagehuset indgår omfattende partnerskab med Dagrofa

    08.05.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik