• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltDrikkevarerMesser og konferencerPolitik og eksport03. 04. 2025 | Mikkel Bækgaard

Prowein 2025: Fælles dansk fremstød var stor succes

AktueltDrikkevarerMesser og konferencerPolitik og eksport03. 04. 2025 By Mikkel Bækgaard

Dansk vin er for alvor på vej ud over stepperne og er kommet for at blive – også internationalt. Det viste en fælles dansk stand for nylig på Prowein, der er en af verdens førende vinmesser. Her deltog syv danske producenter af både druevin, frugtvin og alkoholfrie alternativer.

Foto: Mikkel Bækgaard

Under både dannebrogsflag og sloganet Cool Climate Wines var der dansk fest på årets Prowein-messe i Düsseldorf for et par uger siden. Her havde syv danske vinproducenter slået pjalterne sammen og lavet en fælles stand, hvor de præsenterede noget af alt det bedste, som den danske vinbranche kan præstere – uanset om vi taler vin lavet på druer eller på frugt eller alkoholfrie varianter som fx kombucha og lignende.

Og der var gang i vinglas, samtaler og møder med masser af internationale kontakter. Således strømmede der gennem hele messens tre dage tusindvis af mennesker forbi for at tale med og smage alt det, som danskerne havde taget med.

“Prowein er et fantastisk udstillingsvindue, hvor der kommer opkøbere fra hele verden, ligesom der kommer masser af restauranter – især fra Tyskland. Så vi er her simpelthen for at vise vores ting frem,” fortæller Mads Andersen fra Andersen Winery på Djursland, der producerer internationalt anerkendt frugtvin, og som var en af de deltagende danske vinproducenter på årets messe.

Hvad foregår der egentlig i Danmark

At være på en messe som Prowein er ifølge Mads Andersen en blanding af at mødes med folk, man har aftaler med, og så en masse lidt mere tilfældige møder – og som alle potentielt kan vise sig at blive afgørende for ens videre fokus på at komme ud over stepperne rent internationalt.

“Altså vi har jo lavet aftaler på forhånd med møder, vi har sat op. Men derudover kommer der en masse, der simpelthen bare dropper forbi og skal se, hvad det er, vi går og laver. For når de ser det danske flag, så bliver de også meget interesserede i at vide, hvad der egentlig foregår i Danmark.”

Og netop det med, at Danmark ikke er specielt kendt som vinland ude i den store verden, har både været et spændende salgsparameter og en udfordring. Det fortæller Helle Stokkebye, der sammen med sin mand Jacob Stokkebye står bag Stokkebye Vingård på Fyn, og som i år deltog på Prowein for første gang:

“Det er jo koldklima-vine, så de har et andet udtryk – friske og slanke i det. Så generelt oplever vi, at interessen har været ret stor, blandt andet fordi vi er et nyt, forfriskende element, og hvor det stadigvæk er lidt nyt med dansk vin. Men vi har da også lige skulle hive fat i folk og spørge, om de da ikke skulle prøve noget dansk vin,” siger Helle Stokkebye.

Danske kontakter betyder også meget

For Stokkebye Vingård betyder deltagelsen i Prowein, at de måske kan åbne endnu mere op for et internationalt marked.

“Vi eksporterer allerede til Norge og lidt til det franske marked, men vi vil gerne begynde at eksportere vores vine noget mere. Men det ville også være interessant for os at komme ind på det tyske marked,” fortæller Helle Stokkebye.

Men selvom interessen fra udlandet er vigtig og en central del af deltagelsen i en international vinmesse, så skal man ifølge Mads Andersen ikke underkende alle de danske kontakter, man også møder på en messe som Prowein.

“Sjovt nok er det faktisk også her, at vi også skaber mange af de danske kontakter. For der kommer også rigtigt mange danske kontakter forbi,” siger han.

Og her skal man ikke underkende signalværdien i at være til stede internationalt, mener Mads Andersen videre.

“Der kan jo nok godt være noget omkring det her med, at der er mange producenter om buddet derhjemme, men dem, som står hernede, de er kommet ud over landets grænse og har haft noget succes. Og det kunne måske give foranledning til at tro, at så laver man nok også noget, der rent faktisk smager godt.”

Fakta: Dansk stand på Prowein 2025

Bag den danske stand på årets Prowein stod Cool Climate Wine Summit, der hvert andet år samler en række vinproducenter fra såkaldte koldklimalande i et fælles symposium.

På Prowein deltog følgende danske producenter:

  • Stokkebye Vingård, der producerer druevin, blandt andet blanc de noir-hvidvine på pinot noir.
  • Andersen Winery, der producerer frugtvine, både søde, tørre og mousserende varianter.
  • Cold Hand Winery, der producerer frugtvine på især æbler, blandt andet isvine.
  • Dyrehøj Vingård, der er Danmarks største vingård, og som primært producerer druevine.
  • Guldbæk Vingård, der producerer druevine på en række forskellige druer, der passer til det kolde, danske klima.
  • København Kombucha, der producerer kombucha uden alkohol.
  • Muri, der producerer en række alkoholfrie produkter baseret på blandt andet te, vin og andre fermenterede produkter.
  • Derudover havde et par producenter et produkt med på messen, selvom de ikke var til stede. Det gjaldt blandt andet for Vejrhøj Vingård og Skærsøgaard.

Skrevet i: Aktuelt, Drikkevarer, Messer og konferencer, Politik og eksport

Seneste nyt fra redaktionen

Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed04. 12. 2025

På AU Viborg er forskere nu klar til at teste en teknologi, der kan forvandle CO₂ og brint til protein. Perspektiverne er at kunne hjælpe med at brødføde en voksende global befolkning helt uden ny landbrugsjord. For nylig åbnede pilotanlægget, der skal bringe teknologien tættere på dit

Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur

Forskning og uddannelseFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhed04. 12. 2025

Dansk akvakultur kan stå over for et markant gennembrud i indsatsen for at reducere brugen af antibiotika. Forskere fra Københavns Universitet leder projektet AQUAPHAGE, der udvikler en virusbaseret teknologi, som kan anvendes som et bæredygtigt og målrettet alternativ til antibiotika i produktionen

Bad Seed Brewing kåret som Årets Danske Bryggeri 2025

AktueltDrikkevarer04. 12. 2025

Det nordjyske bryggeri hædres af Danske Ølentusiaster for konsekvent høj kvalitet, markant udvikling og et år, hvor både øl, samarbejder og festivalaktiviteter har sat tydelige aftryk på den danske ølscene. Bad Seed Brewing løb med hver femte stemme, da medlemmerne af forbrugerorganisationen

Nyt nummer på gaden: Food&Drink går i fisk

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ04. 12. 2025

Der er fisk og skaldyr på menuen i årets sidste udgave af branchemagasinet Food&Drink, der nu er på gaden. Vi besøger blandt andet Krogs Fiskerestaurant og hører mere om forædling af fisk, der ikke altid behøves at være pivfrisk. Samme budskab får vi også fra en fiskeopdrætter i

Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

Miljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed04. 12. 2025

I forrige uge samledes 12 danske økologiske og plantebaserede fødevarevirksomheder i Berlin for at deltage i et målrettet eksportfremstød arrangeret af Landbrug & Fødevarer i samarbejde med den danske ambassade i Berlin. Initiativet, der var støttet af Fonden for økologisk landbrug, skulle

Lavazza vinder europæisk hæder for tredje år i træk

Drikkevarer02. 12. 2025

Ved årets European Coffee & Hospitality Awards blev det endnu engang understreget, at godt håndværk betaler sig. Italienske Lavazza blev i denne uge kåret til Best European Commercial Coffee Roaster for tredje år i træk. Det er en hæder, der baserer sig på mere end 10.000 nomineringer og

Kan man bage en kage uden æg? Det undersøger forskere og virksomheder nu i et projektsamarbejde

Forskning og uddannelseFødevareproduktionRåvarer og ingredienser02. 12. 2025

Et nyt projekt støttet af Innovationsfonden undersøger, hvordan planteproteiner kan erstatte æg i visse af vores fødevarer – uden at gå på kompromis med hverken smag, konsistens eller bæredygtighed. Af Kimie Kongsøre Æg er lidt af en superingrediens i madlavning. De skummer, giver struktur

Black Friday gav omsætningsrekord i Dagrofa Foodservice-butikker

AktueltDetailhandel og en grosFoodservice02. 12. 2025

Black Friday har længe været et hit hos de private forbrugere, men konceptet tiltaler også de professionelle kunder. Det er meldingen fra Dagrofa Foodservice, som i fredags opnåede en markant samlet omsætningsrekord for de 30 lokale Cash & Carry-butikker. Særligt gouda, burgerbøffer og pommes

Falstaff: Et af Europas førende mad- og livsstilsmedier er udkommet i Danmark

AktueltFoodservice02. 12. 2025

Torsdag i sidste uge afholdt østrigske Falstaff en stor lanceringsevent for 350 mennesker i anledning af udgivelsen af deres nye magasin dedikeret til de nordiske og baltiske lande. Ved samme event lancerede Europas førende mad- og livsstilsmedie deres nye guide til Nordens bedste barer, mens en

FødevareDanmark anker gebyrsag til Højesteret: Dommen strider mod EU-retten, mener de

FødevareproduktionFødevaresikkerhedKød, fisk og fjerkræPolitik og eksportTop02. 12. 2025

Østre Landsret frifandt i november Fødevarestyrelsen for at have taget for høje priser for sin kødkontrol. Nu anker brancheorganisationen FødevareDanmark imidlertid afgørelsen til Højesteret, da man mener, at dommen er i strid med EU-retten. FødevareDanmark mener, at Fødevarestyrelsens

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

  • Ardo NV Denmark Office

    Nyt år, nye favoritter – Ardo lancerer 9 nyheder på frost i 2026

  • DENIOS ApS

    Har du den rigtige pumpe?

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Find den korrekte dampkvalitet

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Centraliseret vakuumsystem reducerer omkostninger for vakuumpakning

  • Nemco Machinery A/S

    Ny serie termoformere vil blive en gamechanger inden for pakkemaskiner

  • DENIOS ApS

    Den ultimative tjekliste: Få mest ud af dit opsamlingskar

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

    04.12.2025

  • Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur

    04.12.2025

  • Bad Seed Brewing kåret som Årets Danske Bryggeri 2025

    04.12.2025

  • Nyt nummer på gaden: Food&Drink går i fisk

    04.12.2025

  • Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

    04.12.2025

  • Lavazza vinder europæisk hæder for tredje år i træk

    02.12.2025

  • Kan man bage en kage uden æg? Det undersøger forskere og virksomheder nu i et projektsamarbejde

    02.12.2025

  • Black Friday gav omsætningsrekord i Dagrofa Foodservice-butikker

    02.12.2025

  • Falstaff: Et af Europas førende mad- og livsstilsmedier er udkommet i Danmark

    02.12.2025

  • FødevareDanmark anker gebyrsag til Højesteret: Dommen strider mod EU-retten, mener de

    02.12.2025

  • Vareelevator: Der kommer 800 kilo varer hver uge – alligevel går kokken tomhændet

    27.11.2025

  • Sådan bruger planter ingeniørprincipper til at trænge gennem hård jord

    27.11.2025

  • aye aye på Admiral Hotel hædres for Danmarks bedste nye vinkort

    27.11.2025

  • Madplansunivers er et kæmpe hit: Tusindvis af danskere henter inspiration hver uge

    27.11.2025

  • Ny rapport fra Madland: Grøn madhandel i København er nøglen til en sundere og mere resilient madby

    27.11.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik