• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FoodserviceTop10. 04. 2019 | Kasper Mundt-Nielsen

Panda-revolution i Zoo

FoodserviceTop10. 04. 2019 By Kasper Mundt-Nielsen

Køkkenchef Casper Sobczyk, i stærkt samarbejde med en nysgerrig panda og en åbensindet ledelse i Zoo har skabt en gastronomisk revolution i den gamle zoologiske have på Frederiksberg

Zoo har årligt besøg af i omegnen af 1.000.000 gæster og den nye tilgang af de to kinesiske vidunderbamser forventer at kunne trække yderligere flere hundrede tusinde gæster til i 2019. Og når man nu har haft den store tegnebog frem for at bygge det fantastiske Bjarke Ingels-tegnede pandaanlæg, så så man fra havens ledelse også en idé i at forny madudvalget – til det allierede man sig med Madkastellet, som igen har allieret sig med topkokken Casper Sobczyk, hvilket har betydet intet mindre end en gastronomisk revolution i Zoo.

FødevareFOKUS var med til indvielsen af de imponerende lokaler i Bjarke Ingels pandaanlæg. Bistro panpan kan næppe have ønsket et flottere lokale, der inviterer samtlige gæster direkte ind i hanpandaen Xing Ers hjem. Fra køkkenet har man desuden direkte udsigt til en anden arkitektonisk perle, nemlig Norman Fosters elefanthus.

 

Madkastellet har med Casper Sobczyk som køkkenchef åbnet tre nye restauranter, der skal favne Zoos kernegæster, nemlig børnefamilierne, og trække besøgende til, der kommer i Haven for at få en spiseoplevelse.

Christian Higraff, kommerciel direktør i ZOO, er begejstret ved udsigten til Casper Sobczyk som køkkenchef i de nye restauranter:
– Mens resten af byen er rykket op i den gastronomiske superliga har ZOO stået stille. Det ændrer vi radikalt nu. Alene for maden skal man kunne tage i ZOO. Vi har et erklæret mål om at servere mad med holdning, og der passer Casper perfekt ind. Jeg er vild med hans tilgang som køkkenchef, hvor den høje kvalitet af maden er en selvfølge, hvor det ikke bliver fisefornemt, og hvor det at køre en gode service er en prioritet.

Samme prisleje, men skyhøj kvalitet
Folk er en stor og åben restaurant med højt til loftet. Her kan man få smørrebrød, tarteletter, sandwich og andre klassiske retter både til at spise i de nyrenoverede lokaler men også To Go. Der er gjort ekstra meget ud af et flot spisekort for børnene og man kan desuden købe en madpakke med til trækvognen.
– Vi holder samme prisleje som de tidligere restauranter, men uden at sige noget negativt om de tidligere tilbud, holder vi en højere standard, fortæller Casper Sobczyk. For eksempel byder de på to stykker smørrebrød for 125,- eller tarteletter til 115,- – rigeligt til at blive mæt, forsikrer han.

De tre restauranter byder på mad, der skulle ramme alle målgrupper. Priserne holder et ganske fornuftigt niveau med lokationen i mente.

Botanika er et vegetarisk sats i det åbne og lyse lokale, der nærmest kan beskrives som et instagram-venligt drivhus, lige ved siden af kamelen. Her er der lagt op til, at man starter dagen med et vegetarisk udvalg af morgenmad med godt brød, lækkert ost og andet tilbehør. Der er friskpresset grøntsagsjuicer, god kaffe, croissanter og kager, men også mad til resten af dagen.
– Det er ingen hemmelighed, at jeg ikke har arbejdet meget med rene vegetarkoncepter tidligere, men jeg føler at caféen kan blive en stor succes, når vi for alvor knækker koden, siger Casper Sobczyk, der suppleres af Madkastellets grundlægger, Rasmus Pors, der fortæller om en kommende generation af endnu flere vegetarer.

Botanika er tænkt som en café, hvor man kan få stillet både den lille og den store sult.

Men det er den tredje restaurant, Bistro panpan hvor den helt store panda-magi finder sted. Panpan er en asiatisk-fransk bistro med landets mest nuttede udsigt. Her sidder man vitterlig til bords med den nysgerrige hanpanda Xing Er, som kæmper med Casper Sobzcyks fremragende mad om at være det største trækplaster i det nye pandaanlæg.

Høj yummi-faktor i et lynhurtigt tempo
Det er også på Bistro panpan hvor man finder Casper Sobzcyk bag kødgryderne i det daglige og her har han kreeret et menukort bestående af franske bistroretter med et asiatisk twist.

Det kan være svært at bevare jordforbindelsen, når man sidder side om side med så magisk et dyr som pandaen.

Det har været i det franske- og nordiske køkken Casper Sobzcyk har brilleret på sine tidligere arbejdspladser, men inspireret af omgivelserne har han for eksempel taget nogle af hans signaturretter og givet dem et asiatisk pift. Et oplagt eksempel er hans brændt og rimmet laks med karse-is som fik en panda-make over, hvor han brugte yuzu og wasabi i stedet for karse.

En gammel kending i nye klæder. Casper Sobczyk har skiftet karsen ud med wasabi og yuzu. Retten er ikke blevet en overkrydret variant, men har bevaret sin friskhed og fået tilført et lille, labert bid. En ret man ikke må snyde sig selv for.

Hvis man tror, at det blot bliver gamle retter i panda-klæder, tager man fejl. Casper har i vanlig stil leget med råvarerne og mixer noget så dansk som en østers med wasabi-olie, lime og koriander og den danske hotdog har han givet en omgang ’Tiger Lee’ med en krydret pølse toppet med hummersalat og serveret i en brioche.

Kineserne er glade for gris, skaldyr og løg fortæller Casper Sobczyk om hans Tiger Lee hotdog, som er en sjov, krydret oplevelse der giver anledning til fedtede fingre og morskab.

– ZOO og panpan er en fantastisk udfordring for mig, som kommer fra fine dining. Her skal jeg lave visuelt smuk mad med høj yummi-faktor i et lynhurtigt tempo. Men det skal stadig være den mad, som folk kender mig for, blot i en mere folkelig udgave. For mig er det en gave at få lov til, siger Casper Sobczyk.

Endnu en af Caspers gengangere fra tidligere menukort. Den hvide chokolade is med verbena og en dejlig frisk syre. En perfekt afslutning på en fortryllende aften på Bistro panpan.

Ud over a la carte-retter kommer Bistro panpan til at tilbyde en tre-retters menu og en tasting menu med 6-8 retter i et overraskende fornuftig prisleje. Forretterne koster fra 75 kr til 110, mens hovedretterne rangerer fra 145 til 245 kr. Tasting menuen koster 550 kr. Derudover kommer der kinesiske madkasser til børnene, der for eksempel frister med favoritter som forårsruller, fishcakes og nudelsalat, således at der ikke blot bliver noget for alle smagsløg, men også
noget for alle aldersgrupper på Bistro panpan.

Glad og tilfreds oven på rigelige mængder bambus, minder Xing Er lidt om undertegnede, efter en forrygende åbning af Bistro panpan. Casper Sobczyk og Madkastellet har formået at løfte gastronomien i Zoo til helt nye højder.

Skrevet i: Foodservice, Top

Seneste nyt fra redaktionen

Charcuteri kan også være grønt

FoodserviceFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Charcuteri er normalt lavet på kød, men sådan behøver det ikke at være, hvis man spørger slagter Michael Museth. Han har gennem flere år eksperimenteret med plantebaseret charcuteri. Det har givet både spændende resultater og masser af udfordringer. Hvad laver en slagter egentlig? Er det noget

Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

Messer og konferencer26. 06. 2025

Det var positivt for både antallet af gæster og omsætningen i byens butikker, at Madens Folkemøde i år blev afholdt i Nykøbing Falster. Økonomiudvalget i Guldborgsund Kommune har derfor besluttet at indgå en partnerskabsaftale med Madens Folkemøde og støtte eventet økonomisk de næste tre

To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ26. 06. 2025

Den amerikanske ”Burger Scholar” og manden bag den ikoniske dokumentar HamburgerAmerica, George Motz, gæster Gasoline Grill igen den 2. og 3. juli. Hvis man missede ham i2019 og 2022, får du man en ny og eksklusiv chance for at sætte tænderne i hansverdensberømte Fried Onion Burger – direkte fra

Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

LandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Når Danmark overtager EU-formandskabet i 2025, falder det sammen med opstarten af forhandlingerne om EU’s landbrugspolitik efter 2027. I den forbindelse opfordres regeringen til at bruge formandskabet aktivt til at fremme en grøn omstilling af landbruget på europæisk plan. Økologisk

Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

AktueltFoodserviceMesser og konferencer26. 06. 2025

Den 10. september bliver TAP1 i København omdannet til et madmekka, når ’Madscenen - for professionelle’ finder sted. Her bliver det muligt at opleve over 150 udstillere og masser af gastronomiske events/masterclasses. Sidste år deltog mere end 1.400 madentusiaster i inspirationsmessen, som

Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

LandbrugMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Stærke speakere fra hele Europa samles til Organic Summit i København den 18. og 19. august for at blive enige om et fælles charter med konkrete anbefalinger til, hvordan økologisk produktion og forbrug i EU kan vokse til 25 procent i 2030 og dermed bidrage til omstillingen af den fremtidige

Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

Detailhandel og en grosFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Et nyt studie afslører en uheldig effekt af supermarkedernes populære “2 for 1”-tilbud: De får os ikke bare til at købe mere – de får os også til at smide mere mad ud. Madspild er et enormt globalt problem – både økonomisk og klimamæssigt. FN estimerer, at en tredjedel af al mad går til

Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

AktueltFoodserviceMesser og konferencer24. 06. 2025

Sidste uge var en god uge for kokkeveteranen Allan Schultz. Først fik hans restaurant Parsley Salon i Hellerup tildelt i Michelinstjerne, og lørdag kunne han hæve trofæet som vinder af Danmarks største kokkekonkurrence kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem. Det blev Allan Schultz, som med teknisk

De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

AktueltFoodserviceØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Landbrug af Fødevarer kan nu afsløre, hvilke tre offentlige køkkener, der er nomineret til Køkkenprisen 2025. Landbrug & Fødevarer og Køkkenprisens jury er klar til at hædre de offentlige køkkener, hvor faglighed, smag og bæredygtighed går op i en højere enhed. For sjette år i træk uddeles

AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

Forskning og uddannelseFrugt og grøntFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserTopØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Indenfor få år kan protein udvundet fra almindeligt kløvergræs være en hovedingrediens i en lang række almindelige fødevarer som f.eks. is, yoghurt og proteindrikke. Forskere på AAU har længe arbejdet på at trække de rene proteinstrenge ud af græsset, og nu er det lykkes at fjerne både smag og farve

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch Vacuum Solutions præsenterer den intelligente TYR PLUS kapselblæser

  • DENIOS ApS

    Dette er, hvad der sker, når batterier bryder i brand

  • Spirax Sarco Danmark

    Bestil en anlægsgennemgang af dit dampsystem

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Sommer vedligeholdelsestips til din vakuumpumpe: 6 gode anbefalinger

  • DENIOS ApS

    Sådan udnytter du den stille periode i sommerferien

  • DENIOS ApS

    Så er det sidste chance

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Høj præcision i CNC-fræsning takket være vakuum

  • DENIOS ApS

    Sikker tøndehåndtering starter her

  • Spirax Sarco Danmark

    Vi sætter fokus på damp som en naturlig energikilde

  • DENIOS ApS

    Lær at håndtere lækager på 90 min.

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Charcuteri kan også være grønt

    26.06.2025

  • Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

    26.06.2025

  • To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

    26.06.2025

  • Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

    26.06.2025

  • Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

    26.06.2025

  • Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

    24.06.2025

  • Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

    24.06.2025

  • Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

    24.06.2025

  • De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

    24.06.2025

  • AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

    24.06.2025

  • Lagkagehuset leverer rekordomsætning i 2024 og forbedrer driften markant

    19.06.2025

  • Energidrik bliver officiel partner på Roskilde Festival

    19.06.2025

  • Klar til indstillinger til Årets Ret Med Gris og Årets Ret med Ost

    19.06.2025

  • Nyt innovationsprogram skal skabe mere bæredygtige løsninger i convenience-branchen

    19.06.2025

  • Pantsystem sparer over 50 kg engangsplast årligt i Nordhavn-kantine

    19.06.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik