• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Fødevareproduktion09. 09. 2019 | Dann Bjarke Jensen

Pakke- og sorteringsindustrien bliver flyvende

Fødevareproduktion09. 09. 2019 By Dann Bjarke Jensen

Beckhoff Automation lancerer håndterings- og transportsystemet XPlanar. Ultimativ fleksibilitet i form af flyvende motion er centralnerven i det nye system. Emnerne flytter sig uforstyrret ud og ind mellem hinanden med op til fire meter pr. sekund som små flyvende tæpper.
For et par år siden lancerede Beckhoff Automation racerbanen XTS – markedets hidtil mest innovative bud på et håndterings- og transportsystem, der sikrer en hurtigere og mere intelligent måde at sortere, teste og pakke produkter i blandt andet medicinal- og fødevareindustrien. Nu har Beckhoff Automation taget et nyt kvantespring inden for produktkategorien motion og drives og har skabt et system med optimal fleksibilitet, flyvende emnebærere og indbygget machine learning.
– Hvor emnebærerne i XTS kan køre frem og tilbage og ved siden af hinanden i en lineær bane, bliver de i XPlanar løftet op fra banen ved hjælp af magnetisme og flyver ubesværet rundt mellem hinanden. De kan drejes og tippes, og banens plader, som emnebærerne flyver henover, kan være vandrette, lodrette eller sættes op i loftet. Design og teknologi er banebrydende i XPlanar og sikrer de højeste hastigheder og en ekstrem fleksibilitet, siger Michael Nielsen, administrerende direktør i Beckhoff Automation ApS.

Flere produktionslinjer på én gang
XPlanar blev introduceret på den internationale fagmesse for automation, SPS IPC Drives, i november 2018. Transportsystemet er særligt målrettet medicinalindustrien, fødevareindustrien og alle andre industrier, hvor enheder skal sorteres, samles, pakkes og monteres.
– En af de største fordele ved XPlanar er, at emnebærerne flytter sig lynhurtigt mellem hinanden – op til fire meter pr. sekund. Kødannelse mellem emnerne forhindres, for hvis der er optaget et sted, kører emnebærerne videre til en anden station, siger Michael Nielsen.
– En anden væsentlig fordel er, at man kan køre flere forskellige produktionslinjer på én gang. Det kan være forskellige typer af mobiltelefoner, som kræver forskellige komponenter, eller medicinbeholdere, der indeholder forskellige ingredienser. XPlanar er første skridt på vej til at kunne producere on-demand, hvilket vil øge virksomheders konkurrencedygtighed markant, siger han.

Kunstig intelligens optimerer vejen
XPlanar er det første transportsystem, som har machine learning integreret. Emnebærerne kører ind og ud mellem hinanden, men ved helt nøjagtigt, hvor de skal hen. Ved hjælp af machine learning er emnebærerne tillige selvtænkende og formår at optimere deres vej fra A til B på banen.
– I XPlanar bliver det for alvor tydeligt, at software afløser mekanik i maskinbygning. Softwaren optimerer anvendelsesmulighederne og effektiviseringsgevinsterne markant, og det eneste, der fysisk kan gå i stykker, er det motormodul, som hver plade er udstyret med. Det tager ingen tid at udskifte. Banen har ingen sliddele, er nem at rengøre og samler ikke støv. Derfor er den fantastisk velegnet i brancher med de højeste hygiejnekrav, siger Michael Nielsen.
Al kommunikation kører i ét kabel, og Beckhoffs kommunikationsprotokol EtherCAT G følger trop med udviklingen og sikrer, at systemet kan håndtere mere krævende og dataintensiv software på op til 10 Gbit/s.
Lige nu kan hvert enkelt emne veje op til seks kilo, men på sigt vil systemet kunne klare meget store og tunge emner, ligesom man vil kunne sætte uendeligt mange plader i banen.
– XPlanar er ikke gået i serieproduktion endnu, men fra efteråret forventer vi at kunne levere systemet i Danmark. Ligesom vi selvfølgelig vil have XPlanar med på hi-messen i oktober. Vi glæder os til at opleve, hvordan det danske marked tager imod Beckhoffs til dato mest opsigtsvækkende opfindelse inden for motion og drives, siger Michael Nielsen.

Skrevet i: Fødevareproduktion

Seneste nyt fra redaktionen

Charcuteri kan også være grønt

FoodserviceFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Charcuteri er normalt lavet på kød, men sådan behøver det ikke at være, hvis man spørger slagter Michael Museth. Han har gennem flere år eksperimenteret med plantebaseret charcuteri. Det har givet både spændende resultater og masser af udfordringer. Hvad laver en slagter egentlig? Er det noget

Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

Messer og konferencer26. 06. 2025

Det var positivt for både antallet af gæster og omsætningen i byens butikker, at Madens Folkemøde i år blev afholdt i Nykøbing Falster. Økonomiudvalget i Guldborgsund Kommune har derfor besluttet at indgå en partnerskabsaftale med Madens Folkemøde og støtte eventet økonomisk de næste tre

To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ26. 06. 2025

Den amerikanske ”Burger Scholar” og manden bag den ikoniske dokumentar HamburgerAmerica, George Motz, gæster Gasoline Grill igen den 2. og 3. juli. Hvis man missede ham i2019 og 2022, får du man en ny og eksklusiv chance for at sætte tænderne i hansverdensberømte Fried Onion Burger – direkte fra

Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

LandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Når Danmark overtager EU-formandskabet i 2025, falder det sammen med opstarten af forhandlingerne om EU’s landbrugspolitik efter 2027. I den forbindelse opfordres regeringen til at bruge formandskabet aktivt til at fremme en grøn omstilling af landbruget på europæisk plan. Økologisk

Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

AktueltFoodserviceMesser og konferencer26. 06. 2025

Den 10. september bliver TAP1 i København omdannet til et madmekka, når ’Madscenen - for professionelle’ finder sted. Her bliver det muligt at opleve over 150 udstillere og masser af gastronomiske events/masterclasses. Sidste år deltog mere end 1.400 madentusiaster i inspirationsmessen, som

Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

LandbrugMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Stærke speakere fra hele Europa samles til Organic Summit i København den 18. og 19. august for at blive enige om et fælles charter med konkrete anbefalinger til, hvordan økologisk produktion og forbrug i EU kan vokse til 25 procent i 2030 og dermed bidrage til omstillingen af den fremtidige

Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

Detailhandel og en grosFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Et nyt studie afslører en uheldig effekt af supermarkedernes populære “2 for 1”-tilbud: De får os ikke bare til at købe mere – de får os også til at smide mere mad ud. Madspild er et enormt globalt problem – både økonomisk og klimamæssigt. FN estimerer, at en tredjedel af al mad går til

Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

AktueltFoodserviceMesser og konferencer24. 06. 2025

Sidste uge var en god uge for kokkeveteranen Allan Schultz. Først fik hans restaurant Parsley Salon i Hellerup tildelt i Michelinstjerne, og lørdag kunne han hæve trofæet som vinder af Danmarks største kokkekonkurrence kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem. Det blev Allan Schultz, som med teknisk

De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

AktueltFoodserviceØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Landbrug af Fødevarer kan nu afsløre, hvilke tre offentlige køkkener, der er nomineret til Køkkenprisen 2025. Landbrug & Fødevarer og Køkkenprisens jury er klar til at hædre de offentlige køkkener, hvor faglighed, smag og bæredygtighed går op i en højere enhed. For sjette år i træk uddeles

AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

Forskning og uddannelseFrugt og grøntFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserTopØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Indenfor få år kan protein udvundet fra almindeligt kløvergræs være en hovedingrediens i en lang række almindelige fødevarer som f.eks. is, yoghurt og proteindrikke. Forskere på AAU har længe arbejdet på at trække de rene proteinstrenge ud af græsset, og nu er det lykkes at fjerne både smag og farve

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    NYHED: Her er fremtidens opbevaring af farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    MRPC modtager “Innovation in Vacuum Busch Award”

  • DENIOS ApS

    Hvilket batteriskab er det rigtige for dig?

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch Vacuum Solutions præsenterer den intelligente TYR PLUS kapselblæser

  • DENIOS ApS

    Dette er, hvad der sker, når batterier bryder i brand

  • Spirax Sarco Danmark

    Bestil en anlægsgennemgang af dit dampsystem

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Sommer vedligeholdelsestips til din vakuumpumpe: 6 gode anbefalinger

  • DENIOS ApS

    Sådan udnytter du den stille periode i sommerferien

  • DENIOS ApS

    Så er det sidste chance

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Høj præcision i CNC-fræsning takket være vakuum

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Charcuteri kan også være grønt

    26.06.2025

  • Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

    26.06.2025

  • To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

    26.06.2025

  • Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

    26.06.2025

  • Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

    26.06.2025

  • Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

    24.06.2025

  • Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

    24.06.2025

  • Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

    24.06.2025

  • De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

    24.06.2025

  • AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

    24.06.2025

  • Lagkagehuset leverer rekordomsætning i 2024 og forbedrer driften markant

    19.06.2025

  • Energidrik bliver officiel partner på Roskilde Festival

    19.06.2025

  • Klar til indstillinger til Årets Ret Med Gris og Årets Ret med Ost

    19.06.2025

  • Nyt innovationsprogram skal skabe mere bæredygtige løsninger i convenience-branchen

    19.06.2025

  • Pantsystem sparer over 50 kg engangsplast årligt i Nordhavn-kantine

    19.06.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik