Det er en madmyte, at det er farligt at genopvarme persille. Genopvarmet persillesovs er ikke farligere end andre madrester som tarteletfyld, chili con carne eller kødsovs til spagetti. Ganske almindelig hygiejne i køkkenet samt ordentlig nedkøling og genopvarmning sikrer, at sovsen er ganske ufarlig at spise.
Myten om, at det skulle være farligt at genopvarme retter med persille, skyldes flere ting. Dels indeholder persille nitrat, som kan omdannes til nitrit. Der anvendes dog så lidt persille i persillesovs, at den mængde nitrit, der eventuelt bliver dannet, ikke er sundhedsskadelig. En anden årsag til myten er, at der er jordbakterier i persille. Men det er der i mange grøntsager og krydderurter, så her er persillesovs ikke anderledes. Det er dog en god idé altid at skylle grøntsager og krydderier grundigt fri for jord.
Persillesovsen skal ligesom alle andre madvarer, køles hurtigt ned, hvis du vil gemme den. Du skal altså stille sovsen i køleskabet straks efter aftensmaden. Desuden er det vigtigt, at du genopvarmer persillesovsen og andre madrester ordentligt. I praksis betyder det, at maden skal boble under omrøring.