• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Fødevareproduktion25. 03. 2020 | Dann Bjarke Jensen

Nyt væskeskyende friktionspapir

Fødevareproduktion25. 03. 2020 By Dann Bjarke Jensen

Efter fire års udviklingsarbejde introducerer Palcut A/S et væskeskyende friktionspapir med unikke egenskaber målrettet industrier med fuldautomatiske palleteringsanlæg. Mange producenter oplever problemer med, at der dannes kondens på de palleterede produkter, eller at der trænger fugt op gennem bunden af pallen. Det kan give problemer med, at produkterne beskadiges, og pallen bliver ustabil.

– Liquim er revolutionerende, fordi det er et friktionspapir, der samtidig er væskeskyende. Det bliver ikke opløst og giver stor sikkerhed for, at pallen ikke kollapser på lageret, under transport eller i butikken, hvor bølgepap kan blive nedbrudt og gøre pallen ustabil, siger Lars Østergård Jonasen, produktchef hos Palcut A/S.

Desuden er Liquim miljøvenligt, da det er fremstillet af FSC-certificeret genbrugspapir og kan reducere papirforbruget med op til 40 procent, fordi det kan erstatte mellemlæg i bølgepap.

– Det er simpelthen et Kinderæg. Liquim er væskeskyende, har en stærk friktion og er miljøvenligt. Det er hele tre ting på én gang. Vi er stolte over at lancere en bæredygtig totalløsning, som reducerer emballageforbruget og er udviklet til fuldautomatiske palleteringslinjer, fortsætter Lars Østergaard Jonasen.

Overlegen coating afviser væskerne

Hemmeligheden bag Liquim er en patenteret coating, der giver en meget høj friktion og samtidig sikrer mod fugt, kondens og væskespild. Coatingen afviser både vand, olie og andre væsker. I henhold til Cobb-testen, som måler, hvor meget vand papiret suger på 60 sekunder, er resultatet rigtig godt: Kun tre gram vand pr. kvadratmeter bliver opsuget i papiret, sammenlignet med 45 gram for bølgepap.

Liquim har to grænseværdier for friktion – det vil sige, hvornår produkterne begynder at skride. Det er hhv. 50 og 75 grader, når produkterne har stået lidt tid på papiret. For bølgepap, der ikke er deformeret, er værdierne mellem 25 og 35 grader.

Testen viser også, at friktionen i Liquim udløses gradvist. Det er en fordel, for eksempel flasker skal ”skubbes lidt på plads”, efter at robotten har placeret dem på pallen og friktionspapiret. Når de er på plads, binder Liquim dem effektivt til underlaget.

Liquim er certificeret som FSC Recycled-papir, hvilket betyder, at der udelukkende bruges FSC Recycled genbrugspapir. Friktionspapiret kommer desuden i tre varianter – 150, 220 og 300 gram – og leveres udelukkende i ruller på op til 3.000 meter.

Leveringen i ruller skyldes, at Liquim indgår i en totalløsning med en Palcut-maskine, der skærer papiret til i de rette størrelser og som kan integreres fuldt ud i producenternes palleteringslinjer.

– Liquim erstatter mellemlæg af pap, og det kan reducere forbruget af papir med op til 40 procent, samtidig med at det skaber en langt mere stabil palleopbygning, fastslår Lars Østergaard Jonasen.

PE-bundark bliver nu overflødige

Inden for kemiprodukter og fødevarer som sukker og mel kan fugt trænge ind nedefra gennem pallebunden og op i varerne. Her erstatter Liquim andre bundark i polyethylen (PE), hvad der reducerer miljøbelastningen. Sammenlignet med Palcuts egen PE-liner beskytter Liquim lige så godt mod væsker og fugt, men med dobbelt så stor friktion, hvad der stabiliserer pallen, uanset om varerne er emballeret i papæsker eller bigbags.

– Vi har store forventninger til brancher, hvor der er problemer med fugt, herunder fødevare- og ingrediensindustrien, hvor der i dag bruges PE-baserede bundlag. Med Liquim stoppes fugt, der stiger op gennem bunden, siger Lars Østergaard Jonasen.

Gennemtestet, godkendt og klar til salg

Palcut har også store forventninger, når det gælder salg til producenter af kildevand og til fødevareindustrien, hvor der hidtil har manglet mellemlægsark, der ikke bliver opløst af vand og kondens samt spærrer for gennemtrængning af fugt.

– Liquim er et kæmpeskridt inden for friktionspapir. Det er gennemtestet af uafhængige institutter og af en stor producent, der kunne reducere forbruget af mellemlæg med over en tredjedel. Så vi har noget at have de store forventninger i, afslutter Rudi Pedersen, administrerende direktør i Palcut A/S.

Skrevet i: Fødevareproduktion

Seneste nyt fra redaktionen

Charcuteri kan også være grønt

FoodserviceFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Charcuteri er normalt lavet på kød, men sådan behøver det ikke at være, hvis man spørger slagter Michael Museth. Han har gennem flere år eksperimenteret med plantebaseret charcuteri. Det har givet både spændende resultater og masser af udfordringer. Hvad laver en slagter egentlig? Er det noget

Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

Messer og konferencer26. 06. 2025

Det var positivt for både antallet af gæster og omsætningen i byens butikker, at Madens Folkemøde i år blev afholdt i Nykøbing Falster. Økonomiudvalget i Guldborgsund Kommune har derfor besluttet at indgå en partnerskabsaftale med Madens Folkemøde og støtte eventet økonomisk de næste tre

To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ26. 06. 2025

Den amerikanske ”Burger Scholar” og manden bag den ikoniske dokumentar HamburgerAmerica, George Motz, gæster Gasoline Grill igen den 2. og 3. juli. Hvis man missede ham i2019 og 2022, får du man en ny og eksklusiv chance for at sætte tænderne i hansverdensberømte Fried Onion Burger – direkte fra

Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

LandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Når Danmark overtager EU-formandskabet i 2025, falder det sammen med opstarten af forhandlingerne om EU’s landbrugspolitik efter 2027. I den forbindelse opfordres regeringen til at bruge formandskabet aktivt til at fremme en grøn omstilling af landbruget på europæisk plan. Økologisk

Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

AktueltFoodserviceMesser og konferencer26. 06. 2025

Den 10. september bliver TAP1 i København omdannet til et madmekka, når ’Madscenen - for professionelle’ finder sted. Her bliver det muligt at opleve over 150 udstillere og masser af gastronomiske events/masterclasses. Sidste år deltog mere end 1.400 madentusiaster i inspirationsmessen, som

Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

LandbrugMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Stærke speakere fra hele Europa samles til Organic Summit i København den 18. og 19. august for at blive enige om et fælles charter med konkrete anbefalinger til, hvordan økologisk produktion og forbrug i EU kan vokse til 25 procent i 2030 og dermed bidrage til omstillingen af den fremtidige

Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

Detailhandel og en grosFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Et nyt studie afslører en uheldig effekt af supermarkedernes populære “2 for 1”-tilbud: De får os ikke bare til at købe mere – de får os også til at smide mere mad ud. Madspild er et enormt globalt problem – både økonomisk og klimamæssigt. FN estimerer, at en tredjedel af al mad går til

Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

AktueltFoodserviceMesser og konferencer24. 06. 2025

Sidste uge var en god uge for kokkeveteranen Allan Schultz. Først fik hans restaurant Parsley Salon i Hellerup tildelt i Michelinstjerne, og lørdag kunne han hæve trofæet som vinder af Danmarks største kokkekonkurrence kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem. Det blev Allan Schultz, som med teknisk

De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

AktueltFoodserviceØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Landbrug af Fødevarer kan nu afsløre, hvilke tre offentlige køkkener, der er nomineret til Køkkenprisen 2025. Landbrug & Fødevarer og Køkkenprisens jury er klar til at hædre de offentlige køkkener, hvor faglighed, smag og bæredygtighed går op i en højere enhed. For sjette år i træk uddeles

AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

Forskning og uddannelseFrugt og grøntFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserTopØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Indenfor få år kan protein udvundet fra almindeligt kløvergræs være en hovedingrediens i en lang række almindelige fødevarer som f.eks. is, yoghurt og proteindrikke. Forskere på AAU har længe arbejdet på at trække de rene proteinstrenge ud af græsset, og nu er det lykkes at fjerne både smag og farve

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch Vacuum Solutions præsenterer den intelligente TYR PLUS kapselblæser

  • DENIOS ApS

    Dette er, hvad der sker, når batterier bryder i brand

  • Spirax Sarco Danmark

    Bestil en anlægsgennemgang af dit dampsystem

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Sommer vedligeholdelsestips til din vakuumpumpe: 6 gode anbefalinger

  • DENIOS ApS

    Sådan udnytter du den stille periode i sommerferien

  • DENIOS ApS

    Så er det sidste chance

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Høj præcision i CNC-fræsning takket være vakuum

  • DENIOS ApS

    Sikker tøndehåndtering starter her

  • Spirax Sarco Danmark

    Vi sætter fokus på damp som en naturlig energikilde

  • DENIOS ApS

    Lær at håndtere lækager på 90 min.

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Charcuteri kan også være grønt

    26.06.2025

  • Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

    26.06.2025

  • To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

    26.06.2025

  • Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

    26.06.2025

  • Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

    26.06.2025

  • Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

    24.06.2025

  • Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

    24.06.2025

  • Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

    24.06.2025

  • De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

    24.06.2025

  • AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

    24.06.2025

  • Lagkagehuset leverer rekordomsætning i 2024 og forbedrer driften markant

    19.06.2025

  • Energidrik bliver officiel partner på Roskilde Festival

    19.06.2025

  • Klar til indstillinger til Årets Ret Med Gris og Årets Ret med Ost

    19.06.2025

  • Nyt innovationsprogram skal skabe mere bæredygtige løsninger i convenience-branchen

    19.06.2025

  • Pantsystem sparer over 50 kg engangsplast årligt i Nordhavn-kantine

    19.06.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik