• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FødevareproduktionMesser og konferencer30. 11. 2018 | Dann Bjarke Jensen

Ny saucekøler fra AGA vakte opsigt

FødevareproduktionMesser og konferencer30. 11. 2018 By Dann Bjarke Jensen

Flemming Kay fra AGA præsenterer her firmaets nye inline-køler, der er perfekt til lynhurtig nedkøling af varme og flydende produkter som for eksempel pasta bolognese. Køleren kan afkøle 75 liter produkt i minuttet fra for eksempel +88°C til +4°C. Produktet modtog tre stjerner af dommerne og blev nomineret til årets FoodTech Award.

Med en tre-stjernet nyhed og en nominering til FoodTech-Awarden var der masser af aktivitet på AGA-standen. Mange af de besøgende var interesseret i at høre mere om det nye system, Accuchill Sauce Cooling, der afkøler flydende produkter ved hjælp af injektion med flydende nitrogen. Afkølingen sker lynhurtigt og in-line, dvs. kontinuerligt i selve produktionsprocessen. Den hurtige afkøling sikrer en god produktionshygiejne og en lang holdbarhed af produktet.
– Det nye kølesystem var noget af et trækplaster, og vi fik en del seriøse henvendelser på messen, som jeg nu skal følge op på, fortæller Flemming Kay fra AGA A/S.
Accuchill-køleren var da også udstillet på AGA’s stand, så de besøgende kunne få et godt indtryk af systemet, herunder hvordan den rustfri sauce-køler var skruet sammen og fungerede i praksis.

IQF – Cryogenfryser
På standen præsenterede AGA også deres nye multipurpose IGF-fryser, der køler ved hjælp af flydende nitrogen eller CO2. Denne fryser har en høj frysekapacitet og kan – afhængig af fryserens længde – indfryse fra 500 kg til 2½ tons produkt i timen. Den mindste fryser er seks meter lang og kan udvides i moduler med tre meter ad gangen, så fryseren kan blive op til 14 meter lang.
Fryseren er multifunktionel, dvs. den kan indfryse en lang række forskellige produkter. For eksempel kan den foretage indfrysning af større produkter, som for eksempel hele pizzaer, hamburgere og frikadeller – men IQF-frysning, dvs. enkeltfrysning af løse og meget små produkter er også muligt. Flere firmaer anvender fryseren til indfrysning af små produkter, som for eksempel små stykker kebabkød, pepperoniskiver, udskivede champignons og bulgur.
– Denne fryser er suveræn til IQF-frysninger, fortæller Flemming Kay fra AGA og fortsætter:
– Vi har en kunde i Tyskland, der indfryser små, kogte bulgurkorn. Disse korn kommer nærmest ind i fryseren i en stor klump, men kommer ud af fryseren i de enkelte bulgurkorn fint spredt ud over hele frysebåndet. Herefter pakkes bulguren i frostposer og de kogte bulgurkorn kan herefter doseres enkeltvist direkte fra posen i frossen stand.

Udvider tørisproduktionen
AGA har fået godt fat i tørismarkedet i Danmark. Derfor er gasvirksomheden igen nødt til at udvide deres store tørisfabrik ved Taulov. Efter fabriksudvidelsen vil produktionen komme op over 3.000 kg tøris i timen. Ligeledes vil AGA i det nye år introducere et helt nyt tørisprodukt på markedet, nemlig tøris i skiver. Skiverne bliver produceret i de standardmål, der findes på markedet. Tøris-skiverne kan leveres i tre forskellige størrelser; 500 gram, 1 kg og en stor 2 kg’s skive. Skiverne er på størrelse med en mursten, dog noget tyndere. De nye skiver gør det nemmere og mere praktisk at håndtere tørisen i de forskellige applikationer, der findes på markedet. Hertil kommer, at tøris-skiverne er fuldt sporbare – helt fra produktion af CO2’en, videre til tørisen og den færdige emballage til slutkunden.

Ny CO2-terminal i Odense
For at sikre stabile forsyninger af tøris har AGA besluttet at etablere en CO2-terminal i havneområdet ved det gamle Lindø Værft i Odense. Skibsterminalen forventes at stå færdig i løbet af næste år. Store mængder flydende CO2 vil herefter blive leveret i meget store mængder fra skibstanke. På denne måde udvider AGA sin lagerkapacitet betydeligt, hvilket betyder, at AGA fremover kan tilbyde en endnu større leveringssikkerhed til sine kunder i fødevareindustrien.

Skrevet i: Fødevareproduktion, Messer og konferencer

Seneste nyt fra redaktionen

Lagkagehuset henter international marketingchef hos Starbucks London

Brød og kagerMarkedsføring05. 06. 2025

Sarah Harris tiltræder som ny Chief Marketing Officer hos Lagkagehuset. Hun kommer fra en stilling som Marketing Director hos Starbucks UK, og med indgående kendskab til digital marketing og ESG-strategi skal hun styrke bagerkædens kommercielle profil i ind- og udland. Sarah Harris har de

Dansk Vegetarisk Forening: Generalsekretær skal stå i spidsen for international organisation

Frugt og grøntMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed05. 06. 2025

Generalsekretæren i Dansk Vegetarisk Forening (DVF), Rune-Christoffer Dragsdahl, er blevet valgt til forperson for den internationale organsation IVU. Rune-Christoffer Dragsdahl, der er generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening (DVF), er blevet valgt til forperson for den internationale

Sundhedsparadoks: Danske teenagere vil det sunde, men fristelser og fællesskab vinder

AktueltBrød og kager05. 06. 2025

I en ny digital publikation, Kernetal 2025, går Schulstad tæt på de 14-18-åriges madvaner og spørger: hvad spiser de unge egentlig – og hvad styrer deres valg? Tre omfattende undersøgelser tegner et billede af en generation, der gerne vil spise sundere, blive mætte og hygge sig over maden, men som

Arla Foods investerer stort i Linköping for at imødekomme skyr-boom

AktueltFødevareproduktionMejeri05. 06. 2025

Andelsejede Arla Foods investerer 34,5 mio. euro i en ny produktionslinje til skyr på mejeriet i Linköping, Sverige. Investeringen er en del af kooperativets langsigtede strategi og skal imødekomme den stigende efterspørgsel på skyr. Den nye produktionslinje vil primært producere skyr til det

Nye økologiske gourmet-sodavand til de danske café- og restaurantgæster

DrikkevarerFoodserviceTopØkologi og bæredygtighed05. 06. 2025

Når danskerne træder ind på en café eller sætter sig til rette på en restaurant, forventer de mere end blot mad og drikke – Rynkeby Foods lancering af Dagmar-serien tapper direkte ned i den tendens. Produkterne er skabt til den moderne forbruger, der træffer bevidste valg og efterspørger naturlige,

Producentansvar: Uklare regler skaber frustration i fødevarevirksomheder

Emballage03. 06. 2025

Nemco opfordrer virksomhederne til at søge rådgivning og medlemskab af en kollektiv ordning. Den 31. maj var der deadline for indberetning af emballagemængder til Dansk Producentansvar. Både fødevarevirksomheder og andre virksomheder med producentansvar for emballage skulle sikre, at deres

Arla slår alarm om manglende madfærdigheder

FoodserviceForskning og uddannelseMiljø og sundhed03. 06. 2025

Danskernes madfærdigheder bliver dårligere og dårligere, og det får nu Danmarks største fødevarevirksomhed Arla til at slå alarm. Madfærdigheder er nemlig afgørende, når det kommer til danskernes sundhed, klimaet og det sociale samvær. 42 pct. af danske børn og unge siger, at de ikke kan koge

Køkkenprisen 2025: Kender du et køkken, der går forrest?

AktueltFoodserviceMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed03. 06. 2025

For sjette år i træk sætter Landbrug & Fødevarer fokus på de offentlige køkkener, der gør en forskel. Med Køkkenprisen 2025 hyldes de madhåndværkere, der kombinerer faglighed, smag og bæredygtighed i hverdagen - og viser vejen for fremtidens offentlige måltider. Hver dag serveres mere end

Programmet klar for Copenhagen Cooking 2025

AktueltMesser og konferencer03. 06. 2025

15.-24. august bliver Københavns gader igen fyldt med langborde og leben, når årets Copenhagen Cooking løber af stablen. I år kan gæsterne glæde sig til 100 oplevelser på tværs af hele byen: Fra petanqueturneringer til pizzakonkurrence, en ny version af Smørrebrødets Dag og middag midt på Kongens

Danskerne skærer ned på chokoladen, men smør og kaffe skal der ikke røres ved

Detailhandel og en grosKonfektureMejeriTop03. 06. 2025

De seneste år har danskerne oplevet prisstigninger på mange varer. Nye tal viser, at danskerne ændrer forbrug på nogle varer, mens andre må koste, hvad de koster. Prisen på chokolade har gennem de seneste år været på himmelflugt. Ifølge nye tal fra analysevirksomheden YouGov er kiloprisen for

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Spirax Sarco Danmark

    Vi sætter fokus på damp som en naturlig energikilde

  • DENIOS ApS

    Lær at håndtere lækager på 90 min.

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Mød Busch på Spildevand Teknisk Forenings Årsmøde 2025

  • Nemco Machinery A/S

    Producentansvar: Uklare regler skaber frustration i fødevarevirksomheder

  • DENIOS ApS

    Sådan vælger du det rigtige opbevaringsskab til farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch Group præsenterer innovative vakuumløsninger på Battery Show Europe 2025 i Stuttgart

  • DENIOS ApS

    Sådan transporterer du lithiumbatterier sikkert

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Deltag i masterclass: ’Ansvarlig fisk på tallerkenen’

  • DENIOS ApS

    Her er den oversete vej til et sundere arbejdsmiljø

  • Busch Vakuumteknik A/S

    centrotherm clean solutions bliver til Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Lagkagehuset henter international marketingchef hos Starbucks London

    05.06.2025

  • Dansk Vegetarisk Forening: Generalsekretær skal stå i spidsen for international organisation

    05.06.2025

  • Sundhedsparadoks: Danske teenagere vil det sunde, men fristelser og fællesskab vinder

    05.06.2025

  • Arla Foods investerer stort i Linköping for at imødekomme skyr-boom

    05.06.2025

  • Nye økologiske gourmet-sodavand til de danske café- og restaurantgæster

    05.06.2025

  • Producentansvar: Uklare regler skaber frustration i fødevarevirksomheder

    03.06.2025

  • Arla slår alarm om manglende madfærdigheder

    03.06.2025

  • Køkkenprisen 2025: Kender du et køkken, der går forrest?

    03.06.2025

  • Programmet klar for Copenhagen Cooking 2025

    03.06.2025

  • Danskerne skærer ned på chokoladen, men smør og kaffe skal der ikke røres ved

    03.06.2025

  • Online dagligvarehandel løfter sløret for omkostningerne ved friskhedsgaranti

    27.05.2025

  • 150-årig familievirksomhed rykker til Aarhus: Oluf Brønnum & Co A/S åbner nyt domicil på Runetoften

    27.05.2025

  • Dansk vinproduktion træder ind i SMVdanmark

    27.05.2025

  • Food&Drink på gaden med fokus på kød

    27.05.2025

  • Premiere på Roskilde Festical: Ny øl brygget på juicerester og øko-boller

    27.05.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik