• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FødevareproduktionFødevaresikkerhed15. 08. 2019 | Dann Bjarke Jensen

Ny international konference sætter fokus på fødevaresvindel

FødevareproduktionFødevaresikkerhed15. 08. 2019 By Dann Bjarke Jensen

Den nye konference, International Food Fraud Conference, bringer internationale talere fra flere forskellige lande til Vejle 17. og 18. september. Værterne er Eurofins Danmark og den nationale klyngeorganisation Danish Food Cluster. Arkivfoto.

Ris med plastik, manuka-honning uden manuka-honning og øko-svindel. Fødevaresvindlerne er et stigende problem konstaterer forskere, industri og den globale markedsleder inden for test af fødevarer.

– Fødevaresvindel, Food Fraud, er et stort problem, som hvert år koster fødevarebranchen over 100 millioner euro. Handlen bliver mere og mere global. Dette øger risikoen for svindel med fødevarer og svindlen bliver stadig mere sofistikeret og kompleks, fortæller Svend Aage Linde, CEO i den danske afdeling af koncernen Eurofins, der er global markedsleder inden for test af fødevarer.

13 millioner svindel- og potentielt farlige fødevare- og drikkeprodukter var, hvad Europol-Interpol i 2017 indsamlede fra 61 forskellige lande til en værdi af 230 millioner euro som en del af Operation Opson VI.

Den nye konference, International Food Fraud Conference, bringer internationale talere fra flere forskellige lande til Vejle for at komme de danske virksomheder og kvalitetschefer til undsætning. Værterne er Eurofins Danmark og den nationale klyngeorganisation Danish Food Cluster.

Det stigende pres kan industrien også skrive under på:

– Vi har arbejdet målrettet med fødevaresvindel siden 2016. Hos os er fødevaresvindel en lige så væsentlig faktor som kvaliteten og prisen på produktet. Vi har vores egen fødevaresvindel task force og stiller i stigende grad skrappere krav til udvalgte produkter, fortæller Simone Stolzenbach, Auditor and Control Specialist, fra Coop Trading, en indkøbsorganisation for Coop i Danmark, Norge Finland og Sverige.

Nu også økologi

Simone Stolzenbach understreger alvoren i fødevaresvindel, en alvor branchen måske er nødt til at stå sammen om:

– Nogle gange kan vi have en følelse af, at dem der snyder hele tiden, er et skridt foran, og som vi hele tiden løber efter. Så man kunne spørge sig selv, om alle supermarkedskæderne skulle stå sammen. Selvom vi er konkurrenter, så er ingen af os interesserede i at have svindlede produkter på hylderne, lyder det fra Simone Stolzenbach, som skal fortælle om retail perspektivet på fødevaresvindel til konferencen.

Fødevare-fupmagerne er som noget nyt rykket ind på det økologiske marked, hvilket kan være farligt for det danske verdensmester-brand påpeger forsker inden for området:

– I Danmark har det økologiske marked en høj troværdighed, og den skal vi beskytte og opretholde. Øko-snyd kan gøre stor skade, som vi har set i 2011 i Italien og nu i USA. Jeg oplever en stor og stigende interesse i at finde metoder til at bevise, om fødevarer er økologiske både fra forbrugere, virksomheder og myndigheder, fortæller Kristian Holst Laursen, adjunkt på Københavns Universitet, der vil videregive sine erfaringer og viden på konferencen.

International Food Fraud Conference finder sted den 17.-18. september 2019 på Hotel Munkebjerg i Vejle.

Fakta: 

Danish Food Cluster samler den danske fødevareklynge om at skabe innovation gennem et netværk af viden, talent, investorer og virksomheder. Med medlemmer, der repræsenterer over 75 procent af den danske madindustri, dækker Danish Food Cluster hele værdikæden og skaber vækst gennem netværk, vidensdeling og øget synlighed på et internationalt niveau.

Eurofins er en af verdens førende laboratorievirksomheder med over 800 laboratorier i 47 lande (Europa, Nord- og Sydamerika og Asien) og 45.000 ansatte på verdensplan. Hvert år analyserer Eurofins over 400 millioner analyser inden for sikkerhed, identifikation, sammensætning, autenticitet, oprindelse, sporbarhed og renhed og tilbyder en portefølje af over 200.000 validerede analysemetoder. I Danmark har Eurofins over 1.000 medarbejdere fordelt på seks lokationer; Vejen, Glostrup, Galten, Aarhus, Åbybro og Rødovre.

Skrevet i: Fødevareproduktion, Fødevaresikkerhed

Seneste nyt fra redaktionen

Charcuteri kan også være grønt

FoodserviceFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Charcuteri er normalt lavet på kød, men sådan behøver det ikke at være, hvis man spørger slagter Michael Museth. Han har gennem flere år eksperimenteret med plantebaseret charcuteri. Det har givet både spændende resultater og masser af udfordringer. Hvad laver en slagter egentlig? Er det noget

Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

Messer og konferencer26. 06. 2025

Det var positivt for både antallet af gæster og omsætningen i byens butikker, at Madens Folkemøde i år blev afholdt i Nykøbing Falster. Økonomiudvalget i Guldborgsund Kommune har derfor besluttet at indgå en partnerskabsaftale med Madens Folkemøde og støtte eventet økonomisk de næste tre

To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ26. 06. 2025

Den amerikanske ”Burger Scholar” og manden bag den ikoniske dokumentar HamburgerAmerica, George Motz, gæster Gasoline Grill igen den 2. og 3. juli. Hvis man missede ham i2019 og 2022, får du man en ny og eksklusiv chance for at sætte tænderne i hansverdensberømte Fried Onion Burger – direkte fra

Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

LandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Når Danmark overtager EU-formandskabet i 2025, falder det sammen med opstarten af forhandlingerne om EU’s landbrugspolitik efter 2027. I den forbindelse opfordres regeringen til at bruge formandskabet aktivt til at fremme en grøn omstilling af landbruget på europæisk plan. Økologisk

Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

AktueltFoodserviceMesser og konferencer26. 06. 2025

Den 10. september bliver TAP1 i København omdannet til et madmekka, når ’Madscenen - for professionelle’ finder sted. Her bliver det muligt at opleve over 150 udstillere og masser af gastronomiske events/masterclasses. Sidste år deltog mere end 1.400 madentusiaster i inspirationsmessen, som

Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

LandbrugMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Stærke speakere fra hele Europa samles til Organic Summit i København den 18. og 19. august for at blive enige om et fælles charter med konkrete anbefalinger til, hvordan økologisk produktion og forbrug i EU kan vokse til 25 procent i 2030 og dermed bidrage til omstillingen af den fremtidige

Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

Detailhandel og en grosFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Et nyt studie afslører en uheldig effekt af supermarkedernes populære “2 for 1”-tilbud: De får os ikke bare til at købe mere – de får os også til at smide mere mad ud. Madspild er et enormt globalt problem – både økonomisk og klimamæssigt. FN estimerer, at en tredjedel af al mad går til

Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

AktueltFoodserviceMesser og konferencer24. 06. 2025

Sidste uge var en god uge for kokkeveteranen Allan Schultz. Først fik hans restaurant Parsley Salon i Hellerup tildelt i Michelinstjerne, og lørdag kunne han hæve trofæet som vinder af Danmarks største kokkekonkurrence kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem. Det blev Allan Schultz, som med teknisk

De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

AktueltFoodserviceØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Landbrug af Fødevarer kan nu afsløre, hvilke tre offentlige køkkener, der er nomineret til Køkkenprisen 2025. Landbrug & Fødevarer og Køkkenprisens jury er klar til at hædre de offentlige køkkener, hvor faglighed, smag og bæredygtighed går op i en højere enhed. For sjette år i træk uddeles

AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

Forskning og uddannelseFrugt og grøntFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserTopØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Indenfor få år kan protein udvundet fra almindeligt kløvergræs være en hovedingrediens i en lang række almindelige fødevarer som f.eks. is, yoghurt og proteindrikke. Forskere på AAU har længe arbejdet på at trække de rene proteinstrenge ud af græsset, og nu er det lykkes at fjerne både smag og farve

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    NYHED: Her er fremtidens opbevaring af farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    MRPC modtager “Innovation in Vacuum Busch Award”

  • DENIOS ApS

    Hvilket batteriskab er det rigtige for dig?

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch Vacuum Solutions præsenterer den intelligente TYR PLUS kapselblæser

  • DENIOS ApS

    Dette er, hvad der sker, når batterier bryder i brand

  • Spirax Sarco Danmark

    Bestil en anlægsgennemgang af dit dampsystem

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Sommer vedligeholdelsestips til din vakuumpumpe: 6 gode anbefalinger

  • DENIOS ApS

    Sådan udnytter du den stille periode i sommerferien

  • DENIOS ApS

    Så er det sidste chance

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Høj præcision i CNC-fræsning takket være vakuum

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Charcuteri kan også være grønt

    26.06.2025

  • Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

    26.06.2025

  • To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

    26.06.2025

  • Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

    26.06.2025

  • Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

    26.06.2025

  • Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

    24.06.2025

  • Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

    24.06.2025

  • Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

    24.06.2025

  • De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

    24.06.2025

  • AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

    24.06.2025

  • Lagkagehuset leverer rekordomsætning i 2024 og forbedrer driften markant

    19.06.2025

  • Energidrik bliver officiel partner på Roskilde Festival

    19.06.2025

  • Klar til indstillinger til Årets Ret Med Gris og Årets Ret med Ost

    19.06.2025

  • Nyt innovationsprogram skal skabe mere bæredygtige løsninger i convenience-branchen

    19.06.2025

  • Pantsystem sparer over 50 kg engangsplast årligt i Nordhavn-kantine

    19.06.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik