Hotel Alsik i Sønderborg opruster på den gastronomiske front med Mette Gassner som ny Food & Beverage Director. Hun kommer med erfaring fra den roste Michelinrestaurant 10 Trin Ned i Fredericia. Og nu skal hotellet smage endnu mere af Sønderjylland.

Mette Grassner er kendt fra den Michelin-præmierede restaurant Ti Trin Ned i Fredericia, som hun drev sammen med sin mand i 23 år. Nu er hotellet i Sønderborg så heldige, at hun har kastet sin kærlighed på Sønderborg – og ikke mindst Alsik.
“Jeg havde faktisk aldrig været i Sønderborg før mit første besøg på Alsik. Og selvom jeg ikke har rødder her, mærkede jeg hurtigt, at det her sted er noget særligt. Sønderborg har en varme og en hjertelighed, man ikke finder alle steder – og det gennemsyrer også Alsik. Selvom hotellet er stort, føles det på ingen måde upersonligt, tværtimod. Her er hjerterum og sjæl, og det blev jeg draget af med det samme,” fortæller Mette Grassner.
Selvom Mette er ny i byen, føles det hele allerede hjemligt for hende – ikke mindst på grund af det sønderjyske sindelag og værdier, der spejler noget velkendt.
“Der er noget genkendeligt og trygt i den sønderjyske facon. Over hele hotellet – og også ude i køkkenet – mærker man det sønderjyske islæt; en sindighed, en ordentlighed. Man giver hånd, et ord er et ord – det vægter jeg højt. Det minder mig om min opvækst på landet. Og så er jeg også glad for dialekten,” smiler hun.
Alsik skal smage af Sønderborg
Det er Mettes mål, at Alsiks gæster i endnu højere grad vil kunne smage og mærke Sønderborg. Ikke bare i omgivelserne, men på tallerkenen.
“Alsik er Sønderborg og dybt forankret i lokalområdet. Gæsterne skal kunne fornemme, hvor de er, og at Alsik og Sønderborg er tæt forbundne. Det gør vi bl.a. gennem samarbejder med dygtige lokale producenter som Als Destilleri, Gråsten Fjerkræ, Ryesminde Mosteri, Skærtoft Mølle og Naturmælk. Jeg er allerede i fuld gang med at udforske alle de guldklumper, som findes her i området,” forklarer hun.
Der bliver også justeret lidt hist og her, men i respekt for det, gæsterne allerede kender og elsker.
“Morgenmaden vil måske blive finjusteret, men ikke ændret radikalt. Vi skal fortsat være genkendelige for dem, der allerede elsker Alsik.”
Menneskene er nøglen
For Mette handler det ikke kun om råvarer og retter – det handler lige så meget om mennesker. Hendes store fokus ligger på at skabe stolthed og engagement i teamet.
“Når vores hold føler glæde og stolthed over det, de laver, og selv kommer med idéer til menuen og retningerne – så smitter det af på gæsteoplevelsen. For mig handler det om at give den glæde videre,” siger Mette.
Med Mette Gassner ved roret er kursen klar: Gastronomien på Alsik skal være en oplevelse i sig selv: Ærlig, lokalt forankret og båret af passion.