
Chefkok på Treetop i Vejle Nicolaj Møller modtog søndag aften prisen for Årets Ret 2022 i kategorien HAV med retten ’letsaltet helleflynder med dashisauce og Prunier Paris caviar’.
Det skete ved en gallamiddag som Danske Madanmeldere, der arrangerer Årets Ret, stod bag.
– Jeg er sindssyg glad og stolt af holdet! Vi var oppe mod nogle enormt dygtige kollegaer, der i blandt en Bocuse d’Or Europe-vinder, så vi vidste på forhånd at vi ville få kamp til stregen, siger Nicolaj Møller, som også sender en tak til holdet i køkkenet:
– Mit hold fortjener et kæmpe skulderklap. Vi er et team, og fungerer ikke uden hinanden. De fortjener virkelig ros!
Enkeltheden vandt
Retten med letsaltet helleflynder indhyllet i en sat cremefraiche med dashi-sauce og Prunier Paris caviar, er i sin rene enkelthed efterhånden blevet en signaturret på Treetop Restauranten i Vejle.
– Retten er utrolig enkel. Der er ikke noget at gemme sig bag. Derfor skal den også sidde lige i skabet, siger Nicolaj Møller der ikke kan skjule sin glæde:
– Enkeltheden vandt, og jeg er rigtig stolt af at sige at Årets Ret HAV 2022 – den får man får man på Treetop.
Forsætter efter billedet
Læs et portræt af Nicolaj Møller i Food&Drink: “Jeg vil bidrage til, at vi taler bedre til hinanden”
Årets Ret
Hvert år siden 2000 er Årets Ret blevet kåret. Alle de toneangivende kokke har gennem årene genskabt de nominerede retter for madanmelderne. Og ved den store Gallamiddag samme aften som konkurrencen kåres Årets Ret i de forskellige kategorier.