I oktober genopstår en af Københavns mest særegne bygninger som ny restaurantdestination, når Norrlyst-koncernen med køkkenchef Christoffer Sørensen i spidsen åbner Restaurant Lille Mølle i den fredede mølle på Christianshavns Vold. Målet er klart: En michelinstjerne.

Den fredede mølle har gennem århundreder været en markant del af Københavns historiske bybillede. Oprindeligt opført som stubmølle i 1669 og senere ombygget til hollandsk mølle, har ‘Lille Mølle’ huset både mølleri, privat bolig, museum og senest restaurant Lola. Nu får de historiske rammer nyt liv som hjem for Restaurant Lille Mølle – et moderne køkken med rødder i nordisk gastronomi, etableret i tæt samspil med husets særlige arkitektur og historie. Restauranten har tårnhøje ambitioner:
“Lille Mølle er en sjælden mulighed for at skabe noget med både kulturhistorisk og kulinarisk dybde. Vi ser det som en ære at forvalte stedets historie – og give det videre i ny form. Drømmene og ambitionerne for projektet er store og ambitiøse. Vi går målrettet efter at skabe en restaurant, der kan bringe endnu en Michelin-stjerne til København indenfor et par år. Men først og fremmest skal det være en restaurant, hvor både gæster og medarbejdere har lyst til at være,” siger Bjarke Just Nielsen, CEO i Norrlyst-koncernen.
- Christoffer Sørensen er tilbage
I køkkenet står Christoffer Sørensen, tidligere køkkenchef på STUDIO og vinder af både Michelin’s Young Chef Award og Årets Dessert. Med en baggrund fra blandt andet Dragsholm Slot og Alberto K bringer han en dyb faglig ballast og et moderne blik på det nordiske køkken.
“At få lov til at skabe en restaurant i en bygning som Lille Mølle er en drøm. Det forpligter – både historisk og gastronomisk. Mit mål er at skabe en restaurant, der ikke bare lever op til internationale standarder, men også sætter et personligt aftryk. Jeg drømmer om, at Lille Mølle kan blive et sted, hvor vi en dag kan byde gæster velkommen til en helt unik oplevelse – stadigvæk i øjenhøjde og med stor respekt for stedets sjæl,” siger Christoffer Sørensen og supplerer:
“Køkkenet skal være en legeplads, hvor vi tør udfordre os selv og skabe noget, man ikke bare har set før. Jeg elsker at tage gamle barndomsminder og give dem et nyt liv – som når vi laver en øllebrødsdessert på overskydende brød, karamelliserede skorpedele og en is med malt. Det er både kreativt, bæredygtigt og dybt forankret i danske råvarer.”
Restaurantchef på Lille Mølle bliver Jesper Nielsen, der kommer med en stærk baggrund fra nogle af Danmarks mest anerkendte restauranter, herunder Clou, Henne Kirkeby Kro og senest STUDIO i Carlsberg Byen. Med mange års erfaring i at skabe nærværende gæsteoplevelser og en skarp sans for detaljer i service og vinparringer, bliver han en central drivkraft i at sikre, at Lille Mølle leverer en helhedsoplevelse på højeste niveau.