• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

MejeriMesser og konferencer02. 10. 2025 | Mikkel Bækgaard

Lurpak, Lillebror og islandsk skyr vinder nordisk mejeridyst

MejeriMesser og konferencer02. 10. 2025 By Mikkel Bækgaard

Årets vindere i International Food Contest: Laktosefri skyr med mokka fra det islandske mejeri MS Selfossi, LURPAK usaltet smør fra Arla Holstebro Mejeri og Lillebror Ostehaps fra Arla Birkum Ost på Fyn.

De tre vindere af International Food Contest 2025 blev tirsdag hyldet på scenen i hal D i MCH Messecenter Herning sammen med vinderne af Mejeriforeningens Gourmetpris. Foto: Tony Brøchner

Det blev to danske og et islandsk produkt, der løb med sejren i mejeridysten ved dette års International Food Contest (IFC) i MCH Messecenter Herning.

Det islandske mejeri MS Selfossi vandt i kategorien konsummælksprodukter med en Ícey laktosefri skyr med mokka, mens Arla Holstebro Mejeri vandt i kategorien smør- og blandingsprodukter med en usaltet Lurpak smør og Arla Birkum Ost vandt i oste-kategorien med en Lillebror ostehaps.

1.000 mejeriprodukter

I konkurrencen deltog 1.000 mejeriprodukter fra Danmark, Norge, Sverige og Island, og med dette års mesterskab i markerer islandske MS Selfossi sig endnu engang i toppen af den nordiske mejeridyst. Mejeriet vandt således konsumkategorien i både 2022 og 2023 – begge gange med et skyr-produkt.

”Dejligt at prisen kommer hjem til Island, som er skyrens hjemland,” siger Gísli Jósep Hreggviðsson, ansvarlig for skyr og yoghurt, MS Selfossi. ”Det er en stor ære at vinde en International Food Contest, da kvalitetsniveauet for produkter fra de nordiske mejerier er meget højt. Det har stor betydning, faktisk for hele den islandske fødevareindustri, at et islandsk produkt vinder.”

Vinderen i kategorien smør- og blandingsprodukter er mildt sagt heller ikke uvant med at blive hyldet fra scenen. Holstebro Mejeri er Danmarks store producent af LURPAK smør og har gennem årene hentet adskillige mesterskaber hjem.

”Det bliver aldrig trivielt at vinde. Vi har lige mange nerver på hvert år op til afgørelsen. Det her er den ultimative anerkendelse, det betyder virkelig noget for os og alle vores kolleger. Så det er dejligt, at ’trofæet’ nu kommer hjem til Holstebro Mejeri igen,” lyder det fra produktionschef Søren Dalsgaard, Holstebro Mejeri.   

Til gengæld hører det til sjældenhederne, at smelteostproducenten Birkum Ost på Fyn løber med sejren i det årlige mejerimesterskab.

”Jeg er ikke sikker, men jeg tror, at det er første gang, at vi har vundet. Det er fantastisk,” lyder det fra siteadmin Trine Ollerup, Birkum Ost.

”Vi er utrolig stolte over sejren,” supplerer teamleder Alice Rose Andersen. ”Det er en anerkendelse af faglighed og det solide hverdagsarbejde, vi og kollegerne udfører.”

Mejerifaglige og mejeritekniske kvaliteter

Nogle vil måske undre sig over at et ’børneprodukt’ som en Lillebror Osthaps kan score topkarakterer i en konkurrence med store ostenavne fra både Danmark og de øvrige nordiske lande.

”International Food Contest er en konkurrence, hvor branchen hylder de mejerifaglige og tekniske kvaliteter. Det handler kort sagt om at levere et produkt, der teknisk set er helt i top – uanset om det er en langtidsmodnet ost til restaurantgæster eller et produkt, der henvender sig til børn,” forklarer Lars Johannes Nielsen, som er tovholder på IFC.

De mejeritekniske kvaliteter var også et af emnerne i den åbningstale, som produktionsdirektør Mette Toft, Thise Mejeri, holdt, da udstillingen officielt blev skudt i gang kl. 13 i dag. Hun påpegede blandt andet, at konkurrencen og fagmessen måske ikke henvender sig direkte til forbrugerne eller mejeriernes kunder i detailkæderne og foodservice.

”Men indirekte gør den,” sagde hun. ”Fordi den er med til at holde vores fag og vores branche på tæerne og sikre, at der altid er et skarpt – og nørdet – fokus på kvaliteten af de produkter, vi sender på markedet. De senere år er der også kommer flere forbrugere på messen, og det hilser vi meget velkomment. Det er og bliver dog vanskeligt at forklare en almindelig forbruger, hvordan hulsætningen i en Havarti er helt perfekt, men det kan vi godt bruge tid på her på messen.”

International Food Contest fortsætter til og med torsdag i denne uge i hal D i MCH Messecenter Herning.

Vinderne af International Food Contest 2025

Konsummælksprodukter: Ìsey Skyr, lactosefree mocca

Dommernes kommentarer: ”Mere end 1000 års mejerierfaring gemmer sig bag denne skyr. Det er et helt fantastisk cremet produkt, med en fin balance mellem sødt og syrligt.”  

Smør- og blandingsprodukter: Lurpak UK, 200g usaltet smør

Dommernes kommentarer: ”Et helt igennem perfekt produkt, der smelter på tungen og efterlader en let syrlig smag. Det har fortjent, at det omtales som verdens bedste smør.”

Ost: Lillebror 45+ Plain fra Birkum Ost

Dommernes kommentarer: ”Smart indpakning, der henvender sig til de yngste forbrugere. Med sin rene og milde smag er denne ost helt naturligt første skridt på vejen ind i den store og mangfoldige osteverden” 

Skrevet i: Mejeri, Messer og konferencer

Seneste nyt fra redaktionen

Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

Messer og konferencer11. 12. 2025

Kød, klima og grøn kost er alt sammen på tallerkenen, når Foodexpo samler fødevarebranchen til tre horisontudvidende dage spækket med spændende oplevelsesuniverser og fremsynede events. Nordens største faglige mødested for alle, der lever for og arbejder med mad, finder sted i MCH Messecenter

Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

Mejeri11. 12. 2025

Der er masser af erfaring fra både Arla og resten af verden med i bagagen, når Henrik Jessen nu overtager ledelsen af Arla i Nr. Vium 350 medarbejdere hos Arla i Nr. Vium har nu fået vished om, hvem der fremover skal stå i spidsen for mejeriet. Det bliver 60-årige Henrik Jessen, der i

Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

AktueltFoodservice11. 12. 2025

2025 har været et markant vækstår for Pincho Nation i Danmark. Med fire nye restauranter og stærke resultater i de etablerede enheder runder man 700.000 gæster og passerer en vigtig milepæl: ti restauranter på det danske marked. Udviklingen afspejler både en stigende efterspørgsel og en solid

Rekord i antal julebryg

AktueltDrikkevarer11. 12. 2025

Aldrig før har der været så mange forskellige julebryg at vælge imellem som denne jul. Desuden er paletten af julebryg i 2025 den mest farverige. Danske øl-nydere kan glæde sig over, at de har rekordmange julebryg at vælge imellem i december 2025. Hele 219 forskellige julebryg står på

NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

KonfektureTop11. 12. 2025

Fra d. 10. december kan kunderne i alma madmarked smage på fremtidens fødevarer fra innovationscenteret Spora, grundlagt af kokken Rasmus Munk. Det første projekt, der bliver præsenteret, er chokoladealternativet NOTCH, udviklet af mask, et restprodukt fra ølbrygning. Rasmus Munk lancerede i

Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Forskere på Syddansk Universitet (SDU) har fundet ud af, at vandmænd kan bruges som fødevarestabilisator og vil nu bl.a. samarbejde med toprestauranten Alchemist og dens forsknings- og testkøkken Spora om at bruge det i madretter. I fremtiden kan de slimede væsener måske bidrage til en mere

Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

Forskning og uddannelseMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Tang har længe været hyldet som en bæredygtig superingrediens – men dens “fiskede” smag er en barriere for mange vestlige forbrugere. Nu viser et nyt studie fra Københavns Universitet, at fermentering med mælkesyrebakterier kan være nøglen til at få tangen til at glide ned. Det kan være

Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

AktueltFødevareproduktionLandbrugMarkedsføringMesser og konferencerMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at eksporten af danske økologiske varer i 2024 steg til 3,6 milliarder kroner. Det er fjerde år i træk, at økoeksporten stiger. Dansk økologieksport steg i 2024 med fire procent. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, der netop er offentliggjort. I

Fødevareminister Jacob Jensen

Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

AktueltDetailhandel og en grosFoodserviceMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Fødevareminister Jacob Jensen (V) har taget initiativ til at luge ud i regler, der spænder ben for donation af fødevarer. En ændret fortolkning af reglerne for donation af overskudsmad skal skabe bedre og mere enkle rammer for fødevarevirksomheder i Danmark og samtidig styrke kampen mod

Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

Detailhandel og en grosPolitik og eksportTop09. 12. 2025

Fødevarepriser er blevet et afgørende vælgertema, hvor næsten to ud af tre danskere svarer, at de stigende fødevarepriser i større eller mindre grad kan påvirke deres stemme ved næste folketingsvalg. Det viser en ny befolkningsundersøgelse foretaget af Norstat for De Samvirkende Købmænd

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Gemmer dit løfteudstyr på skjulte farer?

  • Ardo NV Denmark Office

    Sødme møder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Fra vindtunneller til rumfart: Vakuum til rumfarts undersøgelser

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

  • Ardo NV Denmark Office

    Nyt år, nye favoritter – Ardo lancerer 9 nyheder på frost i 2026

  • DENIOS ApS

    Har du den rigtige pumpe?

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Find den korrekte dampkvalitet

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

    11.12.2025

  • Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

    11.12.2025

  • Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

    11.12.2025

  • Rekord i antal julebryg

    11.12.2025

  • NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

    11.12.2025

  • Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

    09.12.2025

  • Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

    09.12.2025

  • Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

    09.12.2025

  • Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

    09.12.2025

  • Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

    09.12.2025

  • Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

    04.12.2025

  • Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur

    04.12.2025

  • Bad Seed Brewing kåret som Årets Danske Bryggeri 2025

    04.12.2025

  • Nyt nummer på gaden: Food&Drink går i fisk

    04.12.2025

  • Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

    04.12.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik